Şimdi Ara

Türkler Tren Kullanımında En Geri Halk çıktı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
4
Favori
14.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trende rant var mı ki tren yolu yapılsın ?
  • Amtrak gibi mi?

Tr de hiç trene binmedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Sanki TCDD reklamı yapar gibi yazmışsın. Otobüse göre çoğu konuda daha makul bence de ama sen çok abartmışşın. Otobüs de sıfır değil yani. trenden hızlıdır çoğu yerde.
  • Beyler bende itiraf ediyorum. Tren fetişim var.
  • Bu ülkenin başındakiler asfalt yol yapana kadar demir yolu yapsaydı,ülke daha çok kalkınırdı.Bakın gelişmiş ülkelerin gelişmişlikleri,demir yollarıyla doğru orantılı.
  • Malesef zülerek söylüyorum ki hızlı tren dışındaki trenlerimiz aşırı konforsuz ve yavaşlar.2015 yılında 27 günlük avrupa seyahatimi tren kullanarak gerçekleştirdim sizler için az çok kıyaslayabilirim.

Listede birinci sırada olan ülkelerin trenlerinin hepsi elektrikli eski tip yakıtlı tren bulamazsınız.Hızları genelde 100-200 km/h arasındadır bizim banliyo trenlerimiz 100-110 u geçmez genelde 70-80 km/h ile giderler.

Temizlik olarak kat be kat öndeler bizim trenlerimiz iç bakımı malesef berbat her tarafı leş içinde.

Gecikme olayı bizim trenlerimizde daha sık oluyor Avrupada böyle bir durum yok 7:23 de tren kalkacaksa o saniyede hareket eder sadece 2 kez denk geldim 50-60 tren seferinde bu da normal bir oran.Türkiyede nedense 2 seferde 1 inde geçikme olur.

Avrupada tren istasyonları şehrin göbeğindedir.Gitmeniz gereken yere en fazla 15-20 dk yürüyerek ulaşabilirsiniz.Bizde ise tam tersi

Hızlı tren konusuna gelecek olursak adamlar 10-15 sene önce tgv ile 300 km hıza ulaştı.Barselona-Paris arasında ilk 3 duraktan sonra 280-300 km/h arasında seyir ediyor.Yıl olmuş 2014-2015 biz 250 km/h a ulaşınca seviniyoruz.Yinede kötü demiyorum ama bu saatte sonra yapılacak en dandik trenin bu kapasiteye sahip olması gerekiyor ki yolcular konfor görsün daha sık kullansın.

Ve otobüs firmalarına yapılan primlerden dolayı geneişlemeyen tren ve deniz yollarımız..

• Şahsen Manisa dan Izmire bile trenle gidiyorum. Çiğli de metro istasyonunda inip direk metroyla İzmirin heryerine gidebiliyosun toplam masraf 3 lira :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Manisa Ankara arasında 3-4 kez trenle yolculuk yaptım. Rötarsız yolculuk geçirdiğimi hatırlamıyorum. Rötar dediysem 3-5 saatten bahsediyorum.
  • Türkler trenden nefret ettikleri için mi treni kullanmiyorlar,

Hayir ülkemdeki trenler yavaş olduğu için tercih kimse tercih etmiyor..

Ogrencilik yillarimda Bozüyük 'ten elazığ a trenle döndüm hayatimin en büyük hatasi oldu.. Tam iki gece trende geçti..aksam 22.00de bindim diger aksam 22.00 da hala yoldaydim. Sabah 06.00da elaziga vardim..töbemi aldim..

• Türkler trenden nefret ettikleri için mi treni kullanmiyorlar,

Hayir ülkemdeki trenler yavaş olduğu için tercih kimse tercih etmiyor..

Ogrencilik yillarimda Bozüyük 'ten elazığ a trenle döndüm hayatimin en büyük hatasi oldu.. Tam iki gece trende geçti..aksam 22.00de bindim diger aksam 22.00 da hala yoldaydim. Sabah 06.00da elaziga vardim..töbemi aldim..

• çünkü garlar şehirlere çok uzak..
  • Muratlı Çerkezköy arası kullanıyorum, minibüs ve otobüs ile iki saati geçen yolculuk minibüs tren ve biraz yürüme ile bir saatten biraz fazlaya kadar geliyor ve üçte biri fiyatına. Bazı sabahlar koskoca vagonda tek kişi gittiğim oluyor ama yavaş yavaş artıyor kullanan. Pazar günleri ise baya kullanan oluyor.

Burada eskiden tren kullanımı çok fazla idi, bayram ya da yılbaşılarında vs. trenler tıka basa dolu olurdu; vagonların arasındaki arada Lüleburgaz'a gittiğimizi bilirim iki üç aile. :D Ancak sonra bir sel hadisesinde Çerkezköy İstanbul arasındaki hat zarar görünce tren seferleri durdu. Tekrar başlayana kadar da her tarafa otobüs tekeli ve konforu ulaştı. Şimdi tren seferleri tekrar başladı ama sefer sayısı az olduğu için kullanım az ki herkesin işine gelmiyor. Fiyat uygun olsa da otobüs minibüs vs. mahalle içine girebildiği için daha tercih edilebiliyor ki rahata alıştı artık millet.

• 2 hafta da 2 kez yht kullanıyorum. Konya Polatlı arası normal tren varsa bende binerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursada okuyorum Ankaraya evime gitmek için Otobüs 60 TL ve 60 lira ayrıca 5-6 saat arası sürüyor. Bunun yerine Yht n kamilkoç ile anlaşması var. Bursadan Eskişehire kamilkoç otobüs ile gidiyorum 2saatte otobüs direk Eskişehir tren garına gidiyor ordan Hızlıtrene binip Ankaraya gidiyorum. Toplamda 4- 4:30 saat sürüyor ve aşırı rahat. Fiyatıda 52tl ve otobüsten inip trene indi bindi yaptığınız için zaman akıp gidiyor. Aynı şekilde Ankaradan-Konyaya hızlıtren ile gidip Konyadan otobüsle manavgata 6saatte gitmiştim. Gene çok rahattı. Keşke heryere Yht olsa

• Tren kullanımı az diye halka "geri çıktı" demek de ancak burada olur. Bizim ülkemizde Atatürk sonrası kimse her alanda gelişmek için çaba göstermemiş. Sürekli birbirimizi yemişiz, bazen zıvanadan çıkmışız darbeler olmuş, iyice batmışız. Sonra yeniden düzeleceğiz derken yine darbe yine darbe... Şimdi de durum öyle değil mi? Yine birbirimizi yiyoruz 15 Temmuz'da hainler açığa çıkmasaydı gece darbeyi gerçekleştirselerdi yine hooopp 10-15 yıl geriye gidecektik. Neyse ki ucuz yırttık!
    Yani diyeceğim şu ki, yıllar boyu tren yolları yapılmayınca otobüs firmaları bu durumu fırsata çevirmiş. Zamanla da lüks düzeye ulaştılar. Şimdi herhangi bir Avrupa ülkesine git, onlarda da otobüs taşımacılığı yoktur doğru düzgün. Olsa bile kalite yerlerdedir. Bu mantıkla onlara da diyebiliriz ki Avrupalılar da otobüs taşımacılığında en geri halklardır. Bunu demek ne kadar saçma ise işte bizim ülkemiz için de "en geri halk çıktık" demek saçma.

Her ülkede her şey aynı olacak diye bir şey yok. Onlar tren taşımacılığına önem vermişler, çok eskilerden zaten altyapıyı vs. kurmuşlar. Bizde de trene önem verilmediğinden otobüs firmaları kendini geliştirmiş.

• Theologist kullanıcısına yanıt
    canım tren yolculuğu çekti. istanbuldan max 10 saat mesafede yataklı trenle gidip 1-2 gün gezebileceğim bir yer var mı
  • enteresan aydın da treni boş bulmak imkansız gibi bir şey ayakta gittiğimi hatırlıyorum o derece
  • Türkiye'yi trenle gezeceğiz yazın bakalım ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: EverChanging

Bence cgp greyin amerikada neden tren yollarının gelişmediği videosunu izleyip Türkiyeye uyarlayabilirsin.

Türkiyede hızlı trenler dışındaki trenlerin uygun bir nişi yok.Trene binmek için şehir dışına gideceksem onun yerine uçağa binerim, öbür şekilde de otobüs daha mantıklı.

Bu seferki konunu beğenmedim, iyi araştırma yapmamışsın.Avrupada var niye bizde yoka bağlamışsın hemen.

Tren istasyonlar şehir merkezlerinde zaten.

Bu konuyu yıllar önce ilmik ilmik istatistikleri artı ve eksileri ile zaten konuşmuştuk. Tren en güvenli ve pratik ulaşım aracıdır, o yüzden Avrupa'da sürekli yatırım yapılıyor. Amerika yüzölçüm olarak çok büyük olduğundan uçak daha pratik.

Bu maddelerin hepsi Trende + otobüste -

1-Otobüste sürekli bir trafik akışı vardır, kaza riski çoktur. Trende yok denecek kadar azdır, sarsıntısız ve akarak yolculuk edersiniz.

2-Otobüste çok sıkışık bir alan vardır, dardır, bunalma olasılığı, sıkışık olma ihtimali yüksektir. Tren de size ait bir oda ile gidebilirsiniz rahat rahat.

3-Otobüste kalkıp dolaşma, yürüyüş yapma ihtimali yoktur. Trende uzun uzun koridorlar, koca koca salonlar (Yemek Vagonu, Kompartmanlar) vardır.

4-Otobüste lavabo yoktur. Trende size ait lavabo vardır (Yataklı vagonlarda), ayrıca her vagonda ikişer tuvalet (Alafranga ve Alaturka) vardır, temiz ve sürekli bakımlıdır.

5-Otobüste bir çoğunda cihazlarınızı şarj etmeniz için priz yoktur. Trenlerin hepsinde vardır ve size ait (Yataklı vagonlarda) genel olarak da prizler mevcuttur.

6-Otobüste virajlarda sallanma ve yana yatma sonucu rahatsız olma durumu vardır. Trende fark etmezsiniz bile, yataklı veya koltuklu, kompartmanlar geniş ve rahattır.

7-Otobüste yollardaki her tümsek ve çukuru hissetme sonuç olarak dinlenme mümkün değildir. Tren kayarak gider adeta, en ufak iniş çıkış hissetmezsiniz, trende olduğunuzu unutabilirsiniz.

8-Otobüste hava şartları her zaman büyük risktir. Tren yolunda gider yol sadece onundur, kayma, yoldan çıkma ihtimali yoktur.

9-Otobüste sürücünün parmakları ucundadır hayatlar. Trende raylardan çıkma ihtimali çok düşüktür.

10-Otobüste insanlar ile çok iç içesinizdir, 50 kişiden birinin rahatsızlığı sizi de rahatsız eder. Trende size ait bir mekan vardır.

11-Otobüste size ait özel bir alan yoktur, herkes size bir iki karış yakın durup rahatsız edebilir. Trende sizin koltuğunuz ve yatağınız vardır.

12-Otobüste her an teknik bir hata ile yol kenarında durabilirsiniz. Trenlerde teknik arıza ihtimali çok çok düşüktür.

13-Otobüste bilgisayarınızı açmanız sizi ve yanınızdakini rahatsız edebilir. Trende kendi odanızda dilediğiniz kadar yeriniz, bilgisayar için masanız vardır.

14-Otobüste istediğiniz gibi uyuyamazsınız, koltukları yatırmanız bile problem olabilir. Trende yataklarınız geniş, yumuşak ve temizdir.

15-Otobüste istediğiniz gibi yemek yiyemezsiniz, rahatsız olur ve rahatsız edersiniz. Trende yemek yemenizi kimse görmez bile.

16-Otobüse her zaman daha fazla ücret ödersiniz. Trenler çok daha ucuzdur yarısından fazla.

17-Otobüste klimanın sıcaklığını kendinize göre ayarlayamazsınız. Trende ister açar, ister kapatırsınız, ister soğuk ister sıcak kumanda elinizde.

18-Otobüste rahat bir yatak, temiz bir battaniye ve yastık kullanma ihtimaliniz azdır. Trende açılmamış poşette mis gibi bembeyaz pike, yastık ve çarşaf verilir.

19-Otobüste hava almak için cam-pencere açamazsınız. Trende mis gibi doğal havayı odanıza alabilirsiniz.

20-Otobüste çok az el değmiş doğal bir çevreyi seyretme ihtimaliniz azdır. Trende ağaçlara değe değe gidebilir, giderken yaprakları kopartabilir, yemyeşil kokuyu içinize çekebilirsiniz.

21-Otobüste size ait bir lavabo yoktur, istediğiniz zaman elinizi, yüzünüzü yıkayamazsınız. Trende sabunu, mendili, aynası hazır lavabonuz vardır.

22-Otobüste size ait bir buzdolabı yoktur, yiyeceklerinizi saklayamazsınız. Trende Soğukluğunu ayarlayabildiğiniz, derin dondurucusu içinde olan çok iyi size ait buz dolabınız vardır.

23-Otobüste size ait masa yoktur, yemek veya eşyalarınız için kullanamazsınız. Trende Masayı kendinize göre ayarlayabildiğiniz size ait masanız vardır.

24-Otobüste kıyafetlerinizi değiştirip, rahat kıyafetler giyemezsiniz. Trende kimse sizi kıyafetlerinizle görmez isterseniz çırılçıplak uyuyabilirsiniz.

25-Otobüste bir şehirden başka şehre taşınırken evinizi yanınızda götüremezsiniz. Trenlerde yük vagonu vardır, dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz.

26-Otobüste eşyalarınız üst üste istiflenip ezilebilir. Trende sizin odanızda size ait gardrop ve bagaj bölümü vardır, ekstra için yatak altı da uygundur.

27-Otobüste molalarda mecburen uyanırsınız gürültü ve ışıklardan dolayı. Trende trenin durduğunu bile uyuyorsanız anlamazsınız.

28-Otobüste müzik-film yüksek ses ile dinleyemezsiniz. Trende odanızda yüksek sesle film izleyebilir zaten az olan tren sesini tamamen bitirebilirsiniz.

29-Otobüste on numara yağ kullanma ve yangın çıkma riski vardır. Trende yangın çok çok zor ihtimaldir.

30-Otobüste yakıt harcama-yolcu taşıma oranı ülke ekonomisine zara zarar verir. Trende binlerce kişi binlerce ton yolcu taşınabilir.

31-Otobüsler pahalı ve kaza yapınca masraflıdır ülke ekonomisine zarar verir. Trenlerin bakımı daha kolay ve ucuzdur.

32-Otobüste eşler çok rahat olamazlar çevreden dolayı. Trende iki kişilik özel odalar mevcuttur.

33-Otobüste ikramlar sırasında üzerinize bir şeyler dökülme riski yüksektir sallantıdan dolayı. Trende hiç bir şey devrilmez, sallanma hissedilmez bile.

34-Otobüste titremeden dolayı bacaklarınız bir kaç saat sonra uyuşur. Trende istediğiniz gibi uzatabilirsiniz.

35-Otobüste yollar doğal hayattan uzak olduğu için Kurt, Tilki, Ayı, Tavşan, Geyik gibi benzeri hayvanları görmeniz zordur. Trende dağların içinden, ovaların çok az el değmiş yerlerinden, ormanların içinden geçersiniz.

36-Otobüs garları şehir dışlarına yapılmıştır o nedenle şehir içine ayrı vasıta şarttır ama Trenler hep merkezi olur.

37-Otobüs mola yerleri doğallıktan uzak, kalabalık ve rahatsız edicidir. Tren istasyonları huzur verir insana.

38-Otobüste size aite özel bir yer yok, eşyalarınızı ve kendinizi kilitli bir yerde tutamazsınız. Trende kapınızı kilitleyebilirsiniz.

39-Otobüste mola yerlerinde yeme-içme ücretleri her zaman yüksek fiyatlıdır. Tren istasyonları oldukça ucuz, yemekli vagonlarda oldukça bol çeşit ve ucuz yemek içecek vardır.

40-Otobüste sigara içmek (içiyorsanız) mümkün değildir, Trende her vagonda iki adet olmak üzere arka tarafta vagon aralarında içebilirsiniz.

41- Milletimiz bilinçsiz olduğu için trende sakin ve rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz ancak otobüsler tıklım tıklım olur genelde.

Kısa bir paragraf olan yazıyı maddelere ayırıp sürekli aynı ana fikirleri tekrarlayınca ikna edici olmuyorsun. Yıl olmuş 2017 uçak yolculuğu gayet ucuz olmuşken hala tren mi otobüs mü diyorsunuz. Ankara - Muğla arası otobüs bileti 90 TL aşağı yukarı 8 saat. Uçak biletini önceden alırsam 40 TL ye kadar bulabiliyorum ben niye otobüsu yada treni kullanıyım? Kaldıki burada tren yok bile.

Küçük şehirlerde yaşayan insanları bilmem ama büyük şehirde yaşayan çoğu insan uçağın çok ucuz bir ulaşım aracı olduğunun farkında değil. Biletini son gün almazsanız emin olun otobüs biletinden daha ucuza bilet bulabilirsiniz.

• Adam ilk defa güzel ve mantıklı bir noktaya değinmiş tebrik etmek lazım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.