Bildirim
Türkler Tren Kullanımında En Geri Halk çıktı (7. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
tren her durakta durup kalkmak için vakit kaybetmesi yüzünden yavaştır adana elazığ arasında tren 13-14 saat sürüyor otobüs 7-8 saat arası araç ile 5 saat ayrıca tren asbürt saatlerde kalkıp benzer saatlerde indirdiği de oluyor malesef bu sebebten ucuz olmasına karşın tercih edilebilirliği düşüyor Ancak adana mersin hattında express giden hızlı tren gayet ucuz ve güzel -
İyide tren kullanımındaki en geri halk Türkler diyemezsiniz.Çünkü verdiğiniz istatistikler tren kullanımındaki ülkeler hakkında bilgi veriyor , Türkiyede sadece Türkler yaşamıyor,ama siz her konunuzda başlıkta Türkleri herhangi bir konuda geri,tembel vs. bulduğunuzu yazıyorsunuz.Burası aklıma takıldı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
manisadan ankaraya trenle gitmişlğim çok var çok guzel tren aman boş olsun hocam bsver eskişehirden sonra hızlı trene bınıordumm -
Böyle bir konu size yakışmadı. Türkiye'nin coğrafi özelliklerini ve demiryollarının ne kadar kullanışlı olduğunu hiç düşünmeden iki grafikle konu açılmaz. Türkiye'nin ortalama yükseltisi 1132 metredir. Bu ne demek peki? Ülkede neredeyse hiç düzlük yok. Her taraf dağ tepe plato. Demiryolu yapmak hele hele büyük şehirler arası demiryolu yapmak neredeyse imkansız gibi bir şey. Siz ortalama yükseltisi 75 metre olan Almanya'nın ovasında rahat rahat takılırsınız tabi. Yukardan yere doğru ray atsam kendi kendine tren yolu olur zaten Almanya'da. Bilgisiz olabilirsiniz ama düşüncesizliği kabul edemem.
Ben İstanbul'da yaşıyorum ve Ankara'ya trenle gitmek istesem bi düşünürüm sonra da vazgeçerim. Arabayla gidip gelirsem yine aynı paraya geliyor ve aynı vakitte gidiyorum. Üstüne şehir içinde rahatça ulaşımımı sağlayabiliyorum. Peki istanbuldan Türkiye'nin 3. büyük şehri olan izmire gitmek istersem? Var mı tren yolu? Yok. Niye yok? Cevabı üstteki paragrafta. Tren yolu var falan demeyin o yüzden. Tren yolu İngiltere'de var Almanya'da Fransa'da Amerika'da var. Onlar da rahat rahat kullanıyorlar zaten. Biz mecburiyetten otobüse biniyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Dupont -- 10 Nisan 2017; 10:13:18 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok şaşırdım doğrusu. Bu kadar çok öküzün olduğu bir ülkede neden trenlere rağbet yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anadolu Yakasında Gebze-Haydarpaşa banliyösünü küçüklükten beri sık sık kullanıyordum sonra Marmarayla birleştirilecek vs. mevzusuna senelerdir inşaat halinde tren yolu. Bu taraflarda oturanlar bilir zaten. Trene binmek nasıl bir his unuttum kısacası. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: webb45
manisadan ankaraya trenle gitmişlğim çok var çok guzel tren aman boş olsun hocam bsver eskişehirden sonra hızlı trene bınıordumm
Boş olmaya devam ederse var olanlar da kalkacak...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: firefliess
İyide tren kullanımındaki en geri halk Türkler diyemezsiniz.Çünkü verdiğiniz istatistikler tren kullanımındaki ülkeler hakkında bilgi veriyor , Türkiyede sadece Türkler yaşamıyor,ama siz her konunuzda başlıkta Türkleri herhangi bir konuda geri,tembel vs. bulduğunuzu yazıyorsunuz.Burası aklıma takıldı
Verdiğim grafikte nüfusun tren kullanımına oranı var, hangi ülkenin halkı ne kadar tren kullanıyor.
Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olanların milliyeti Türk'tür. Irkı farklı olabilir ama Türk vatandaşıysa o Türk vatandaşıdır. Biz burada ırkı konuşmuyoruz.
quote:
Orijinalden alıntı: ayyas404
tren her durakta durup kalkmak için vakit kaybetmesi yüzünden yavaştır adana elazığ arasında tren 13-14 saat sürüyor otobüs 7-8 saat arası araç ile 5 saat ayrıca tren asbürt saatlerde kalkıp benzer saatlerde indirdiği de oluyor malesef bu sebebten ucuz olmasına karşın tercih edilebilirliği düşüyor Ancak adana mersin hattında express giden hızlı tren gayet ucuz ve güzel
Trenlerin ortalama yolcu indirip kalkması 2 dakikadan kısa. O dediğiniz beklemeler eskidendi.
Ayrıca tren kullanımı olmadığı için sefer sayısı az çünkü var olan seferler bile boş gidip boş geliyor.
Doğu Ekspresi, Kurtalan Ekspresi, Tatvan Ekspresini kullanan biri olarak söylüyorum.
Daha geçen bindim, Türkiye genelinde kamp yapa yapa geziyorum, çadırda enerji problemim oldu o yüzden bu konuya yazamadım bile...
İnsanımız maalesef elindeki imkanları kullanamıyor. Otobüs ülkeye çok büyük bir yük...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: bulcelik
En sevdiğim oyuncağımdı tren. Yurdumuzda Kuzey ve güneyde dağlar denize paralel. Şöyle deniz boyunca uzanan güzel bi hat olsaydı ne güzel olurdu.
Hele karadeniz kıyısında.Dağların, yeşilin içinden deniz manzaralı bir tren yolu olsaydı her yaz giderdim. Hızlı trene de gerek yok. Lokomotif daha iyi olurdu. Karadeniz ihya olurdu. Turist kaynardı.Şimdi malesef Karadeniz otoyolu yapılıyor. Bence tren yolu o bölgeye çok katkı sağlar, İstanbul u da rahatlatırdı( Göç alma bakımından). Hem ekolojik denge korunurdu.
Çok harika bir fikir... Katkılarınız için teşekkür ederim. Keşke ileride sizin gibi ileri görüşlü insanlar yönetime gelse.
Ben bu yöneticiler bunu nasıl düşünemiyor diye gerçekten hayret ediyorum, sanırım benzin ve motorinden elde ettikleri vergiler, otomobil otobüs kazalarından elde ettikler ÖTV KDV ve Sigorta gelirleri sadece kendi dönemlerini düşünüp idarelik ülke yönetimini düşünmeye itiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 10 Nisan 2017; 10:39:32 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: KırmızıElma
quote:
Orijinalden alıntı: Theologist
quote:
Orijinalden alıntı: EverChanging
Bence cgp greyin amerikada neden tren yollarının gelişmediği videosunu izleyip Türkiyeye uyarlayabilirsin.
Türkiyede hızlı trenler dışındaki trenlerin uygun bir nişi yok.Trene binmek için şehir dışına gideceksem onun yerine uçağa binerim, öbür şekilde de otobüs daha mantıklı.
Bu seferki konunu beğenmedim, iyi araştırma yapmamışsın.Avrupada var niye bizde yoka bağlamışsın hemen.
Tren istasyonlar şehir merkezlerinde zaten.
Bu konuyu yıllar önce ilmik ilmik istatistikleri artı ve eksileri ile zaten konuşmuştuk. Tren en güvenli ve pratik ulaşım aracıdır, o yüzden Avrupa'da sürekli yatırım yapılıyor. Amerika yüzölçüm olarak çok büyük olduğundan uçak daha pratik.
Bu maddelerin hepsi Trende + otobüste -
1-Otobüste sürekli bir trafik akışı vardır, kaza riski çoktur. Trende yok denecek kadar azdır, sarsıntısız ve akarak yolculuk edersiniz.
2-Otobüste çok sıkışık bir alan vardır, dardır, bunalma olasılığı, sıkışık olma ihtimali yüksektir. Tren de size ait bir oda ile gidebilirsiniz rahat rahat.
3-Otobüste kalkıp dolaşma, yürüyüş yapma ihtimali yoktur. Trende uzun uzun koridorlar, koca koca salonlar (Yemek Vagonu, Kompartmanlar) vardır.
4-Otobüste lavabo yoktur. Trende size ait lavabo vardır (Yataklı vagonlarda), ayrıca her vagonda ikişer tuvalet (Alafranga ve Alaturka) vardır, temiz ve sürekli bakımlıdır.
5-Otobüste bir çoğunda cihazlarınızı şarj etmeniz için priz yoktur. Trenlerin hepsinde vardır ve size ait (Yataklı vagonlarda) genel olarak da prizler mevcuttur.
6-Otobüste virajlarda sallanma ve yana yatma sonucu rahatsız olma durumu vardır. Trende fark etmezsiniz bile, yataklı veya koltuklu, kompartmanlar geniş ve rahattır.
7-Otobüste yollardaki her tümsek ve çukuru hissetme sonuç olarak dinlenme mümkün değildir. Tren kayarak gider adeta, en ufak iniş çıkış hissetmezsiniz, trende olduğunuzu unutabilirsiniz.
8-Otobüste hava şartları her zaman büyük risktir. Tren yolunda gider yol sadece onundur, kayma, yoldan çıkma ihtimali yoktur.
9-Otobüste sürücünün parmakları ucundadır hayatlar. Trende raylardan çıkma ihtimali çok düşüktür.
10-Otobüste insanlar ile çok iç içesinizdir, 50 kişiden birinin rahatsızlığı sizi de rahatsız eder. Trende size ait bir mekan vardır.
11-Otobüste size ait özel bir alan yoktur, herkes size bir iki karış yakın durup rahatsız edebilir. Trende sizin koltuğunuz ve yatağınız vardır.
12-Otobüste her an teknik bir hata ile yol kenarında durabilirsiniz. Trenlerde teknik arıza ihtimali çok çok düşüktür.
13-Otobüste bilgisayarınızı açmanız sizi ve yanınızdakini rahatsız edebilir. Trende kendi odanızda dilediğiniz kadar yeriniz, bilgisayar için masanız vardır.
14-Otobüste istediğiniz gibi uyuyamazsınız, koltukları yatırmanız bile problem olabilir. Trende yataklarınız geniş, yumuşak ve temizdir.
15-Otobüste istediğiniz gibi yemek yiyemezsiniz, rahatsız olur ve rahatsız edersiniz. Trende yemek yemenizi kimse görmez bile.
16-Otobüse her zaman daha fazla ücret ödersiniz. Trenler çok daha ucuzdur yarısından fazla.
17-Otobüste klimanın sıcaklığını kendinize göre ayarlayamazsınız. Trende ister açar, ister kapatırsınız, ister soğuk ister sıcak kumanda elinizde.
18-Otobüste rahat bir yatak, temiz bir battaniye ve yastık kullanma ihtimaliniz azdır. Trende açılmamış poşette mis gibi bembeyaz pike, yastık ve çarşaf verilir.
19-Otobüste hava almak için cam-pencere açamazsınız. Trende mis gibi doğal havayı odanıza alabilirsiniz.
20-Otobüste çok az el değmiş doğal bir çevreyi seyretme ihtimaliniz azdır. Trende ağaçlara değe değe gidebilir, giderken yaprakları kopartabilir, yemyeşil kokuyu içinize çekebilirsiniz.
21-Otobüste size ait bir lavabo yoktur, istediğiniz zaman elinizi, yüzünüzü yıkayamazsınız. Trende sabunu, mendili, aynası hazır lavabonuz vardır.
22-Otobüste size ait bir buzdolabı yoktur, yiyeceklerinizi saklayamazsınız. Trende Soğukluğunu ayarlayabildiğiniz, derin dondurucusu içinde olan çok iyi size ait buz dolabınız vardır.
23-Otobüste size ait masa yoktur, yemek veya eşyalarınız için kullanamazsınız. Trende Masayı kendinize göre ayarlayabildiğiniz size ait masanız vardır.
24-Otobüste kıyafetlerinizi değiştirip, rahat kıyafetler giyemezsiniz. Trende kimse sizi kıyafetlerinizle görmez isterseniz çırılçıplak uyuyabilirsiniz.
25-Otobüste bir şehirden başka şehre taşınırken evinizi yanınızda götüremezsiniz. Trenlerde yük vagonu vardır, dilediğiniz kadar taşıyabilirsiniz.
26-Otobüste eşyalarınız üst üste istiflenip ezilebilir. Trende sizin odanızda size ait gardrop ve bagaj bölümü vardır, ekstra için yatak altı da uygundur.
27-Otobüste molalarda mecburen uyanırsınız gürültü ve ışıklardan dolayı. Trende trenin durduğunu bile uyuyorsanız anlamazsınız.
28-Otobüste müzik-film yüksek ses ile dinleyemezsiniz. Trende odanızda yüksek sesle film izleyebilir zaten az olan tren sesini tamamen bitirebilirsiniz.
29-Otobüste on numara yağ kullanma ve yangın çıkma riski vardır. Trende yangın çok çok zor ihtimaldir.
30-Otobüste yakıt harcama-yolcu taşıma oranı ülke ekonomisine zara zarar verir. Trende binlerce kişi binlerce ton yolcu taşınabilir.
31-Otobüsler pahalı ve kaza yapınca masraflıdır ülke ekonomisine zarar verir. Trenlerin bakımı daha kolay ve ucuzdur.
32-Otobüste eşler çok rahat olamazlar çevreden dolayı. Trende iki kişilik özel odalar mevcuttur.
33-Otobüste ikramlar sırasında üzerinize bir şeyler dökülme riski yüksektir sallantıdan dolayı. Trende hiç bir şey devrilmez, sallanma hissedilmez bile.
34-Otobüste titremeden dolayı bacaklarınız bir kaç saat sonra uyuşur. Trende istediğiniz gibi uzatabilirsiniz.
35-Otobüste yollar doğal hayattan uzak olduğu için Kurt, Tilki, Ayı, Tavşan, Geyik gibi benzeri hayvanları görmeniz zordur. Trende dağların içinden, ovaların çok az el değmiş yerlerinden, ormanların içinden geçersiniz.
36-Otobüs garları şehir dışlarına yapılmıştır o nedenle şehir içine ayrı vasıta şarttır ama Trenler hep merkezi olur.
37-Otobüs mola yerleri doğallıktan uzak, kalabalık ve rahatsız edicidir. Tren istasyonları huzur verir insana.
38-Otobüste size aite özel bir yer yok, eşyalarınızı ve kendinizi kilitli bir yerde tutamazsınız. Trende kapınızı kilitleyebilirsiniz.
39-Otobüste mola yerlerinde yeme-içme ücretleri her zaman yüksek fiyatlıdır. Tren istasyonları oldukça ucuz, yemekli vagonlarda oldukça bol çeşit ve ucuz yemek içecek vardır.
40-Otobüste sigara içmek (içiyorsanız) mümkün değildir, Trende her vagonda iki adet olmak üzere arka tarafta vagon aralarında içebilirsiniz.
41- Milletimiz bilinçsiz olduğu için trende sakin ve rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz ancak otobüsler tıklım tıklım olur genelde.
Kısa bir paragraf olan yazıyı maddelere ayırıp sürekli aynı ana fikirleri tekrarlayınca ikna edici olmuyorsun. Yıl olmuş 2017 uçak yolculuğu gayet ucuz olmuşken hala tren mi otobüs mü diyorsunuz. Ankara - Muğla arası otobüs bileti 90 TL aşağı yukarı 8 saat. Uçak biletini önceden alırsam 40 TL ye kadar bulabiliyorum ben niye otobüsu yada treni kullanıyım? Kaldıki burada tren yok bile.
Küçük şehirlerde yaşayan insanları bilmem ama büyük şehirde yaşayan çoğu insan uçağın çok ucuz bir ulaşım aracı olduğunun farkında değil. Biletini son gün almazsanız emin olun otobüs biletinden daha ucuza bilet bulabilirsiniz.
Madde madde yazdıklarım elde ettiğimiz kazançlar, kısa bir paragraf yetersiz olurdu.
Uçak yolculuğu tabi ki tercih edilmeli ama uçaklar bizim mi? Bir uçağın ülkeye getirdiği ithalat masrafını, milyon dolarlık harcamaları düşünebiliyor musunuz?
Bizim tren vagonları ülke içinde üretiliyor en azından. Hızları yükseltilse seferler sıklaştırılırsa ve güzergahlar arttırılırsa ülke şaha kalkar her açıdan.
Yol demek masraf demek, ülkeye yük demek. Araba bile üretemiyoruz sürekli dışarıdan ithal ediyoruz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Free WiLL
enteresan aydın da treni boş bulmak imkansız gibi bir şey ayakta gittiğimi hatırlıyorum o derece
Aydın ve İzmir eğitim ve bilinç olarak en azından halk düzeyinde diğer şehirlerden daha ileride, bunu da biliyorsunuzdur sanırım. Keşke tüm iller öyle olsa da en azından bu açıdan kendimizi geliştirebilsek, halk binerse mecburen yatırım yapmak zorundalar.
İnsanlar araç kullandığı için çok fazla kara yoluna yatırım yapılıyor zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: True Story
canım tren yolculuğu çekti. istanbuldan max 10 saat mesafede yataklı trenle gidip 1-2 gün gezebileceğim bir yer var mı
Sofya Ekspresi ile Edirne'ye gidebilirsiniz, daha önceden alınmış Schengen vizeniz varsa tarihi geçmiş olsa bile vizesiz Bulgaristan yolculuğu yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: HoLyZz!
Tren kullanımı az diye halka "geri çıktı" demek de ancak burada olur. Bizim ülkemizde Atatürk sonrası kimse her alanda gelişmek için çaba göstermemiş. Sürekli birbirimizi yemişiz, bazen zıvanadan çıkmışız darbeler olmuş, iyice batmışız. Sonra yeniden düzeleceğiz derken yine darbe yine darbe... Şimdi de durum öyle değil mi? Yine birbirimizi yiyoruz 15 Temmuz'da hainler açığa çıkmasaydı gece darbeyi gerçekleştirselerdi yine hooopp 10-15 yıl geriye gidecektik. Neyse ki ucuz yırttık!
Yani diyeceğim şu ki, yıllar boyu tren yolları yapılmayınca otobüs firmaları bu durumu fırsata çevirmiş. Zamanla da lüks düzeye ulaştılar. Şimdi herhangi bir Avrupa ülkesine git, onlarda da otobüs taşımacılığı yoktur doğru düzgün. Olsa bile kalite yerlerdedir. Bu mantıkla onlara da diyebiliriz ki Avrupalılar da otobüs taşımacılığında en geri halklardır. Bunu demek ne kadar saçma ise işte bizim ülkemiz için de "en geri halk çıktık" demek saçma.
Her ülkede her şey aynı olacak diye bir şey yok. Onlar tren taşımacılığına önem vermişler, çok eskilerden zaten altyapıyı vs. kurmuşlar. Bizde de trene önem verilmediğinden otobüs firmaları kendini geliştirmiş.
Tren kullanımında halk geri de diye başlık var orada, tren kullanmadığı için geride diyen olmadı ki?
Otobüs yurt dışından ithal ediliyor, benzin ve mazot aynı şekilde ithal, bir otobüs ile 60 yolcu taşınıyor tren ile 600 yolcu taşınıyor ve neredeyse aynı yakıtı harcıyorlar.
Otobüs her an kaza yapıp milyonlarca liralık zarar getirebiliyor, giden hayatları saymıyorum bile...
Hızlandırılmış tren, elektrik ile çalışan trenlere yatırım yapılmalı ülke o zaman gelişmişler arasında görünür en azından bu açıdan.
Mantık bunu gerektiriyor çünkü...
Ama maalesef halkta bilinç yok...
Var olan trenler bile boşken devlet neden yol yapsın ki?
-
hocam kırklareliliyim ailecek yeşil pasaportluyuz ayda en az 1 kere bulgara ya da yunana gidiyorum. sofya şimdilik 2. planda kalsın varsa yurtiçi bir tercih yapmak istiyorum hem daha ucuza kapatırım -
Haydarpaşa garının kullanımdan kalkmasıyla özellikle istanbulda Tren kullanımının azaldıgını düşünüyorum
Millet o hızlı trene binmek için taa pendik'e mi gidecek. Sırf bu yüzden yıllardır Eskişehire gitmek için otobüs kullanıyorum
Tren candır ama otobüse mahkum ettiler bizi -
en son avrupada binmiştim trene essenden parise geçiş için saatte 300 350 km hız ile.. izmirden istanbula hızlı tren vardı da biz mi binmedik :) -
Bugün rüyamda tren raydan çıkıyordu. Kesin bu konu yüzünden gördüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X