Şimdi Ara

Türkler neden domuz eti yemiyor (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
905
Cevap
5
Favori
52.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Domuz sınırsızlığı temsil eder, tabiatta ne bulursa yer, ayırt etmez. Tabiatın çöpçüsüdür. Eş seçmez ve kıskanmaz.Cinsellikte ve üremede sınır tanımaz.. Domuz eti haram olması aslında domuzlaşmayı temsilen haramdır. Üzerinde biraz düşünmek gerekir.

Bununla ilgili istifade edeceğiniz bir video :

Güzel referans...

Bazan Arap dünyasındaki tıp kongrelerinde İslam dünyası neden bilimde ileri gidemiyor diye session'lar düzenlenir, saatlerce tartışılır..

Bu güzel bir örnek olmuş, bunlara inanan insanların zaten bilimde ileride olması mucize olur...

**İnsanların inançları dolayısı ile domuz yememeleri ayrı bir olay, inancım böyle denir ve yemez. Ama bunu mantıklı bir yere bağlamam lazım diye böyle ipe sapa gelmez sebepler bulması ve karşısında dinleyecek insan bulması da cehaletin son noktası herhalde... Domuz'da sonuçta bir hayvan sanki diğer hayvanlardan farkı var.. Biraz hayvan belgeseli seyretseniz zaten böyle şeylere inanmazsınız.

Domuzun nitelikleri konusunda itiraz ettiğiniz bir nokta mı var, yukarda sayılan özellikler domuz türünün ayırıcı vasıflarıdır. Diğer hayvanlardan farkı bunlardır.. Bu ayırıcı vasıfların üzerinden bir çıkaırm yapmak ve yorum getirmenin ne gibi bir sakıncası olabilir, bana göre sakıncası değil, ictihat bakımından yep yeni bir din dili ve açılım olması dolayısıyla ilerlemeye tekabül eder..

Sizin domuz türü hakkında farklı yorumlamaya müsait paylaşacağınız farklı bilgiler var mı, ondan bahsedin isterseniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz_19811981

Kendi pisliğini yiyen bir hayvanı yiyecek değiliz heralde.

• quote:

tavuk da kendi pisliğini yiyor. koyunlar da erkek dişi farketmeden birbirlerine atlıyor, onları da yemeyelim sizin mantıgınıza göre.

bir yerlerde okumuştum. 70li yıllarda bir profesör türkiyede et ve protein tüketimindeki yetersizliğin önüne geçmek için sürekli domuz eti yenmesi gerektiğini söyler dururmuş. tabi günden güne ülkede din ön plana çıkınca bu tarz adamlar ön plana çıkamıyor

yabancılar domuz eti yemediğimizi öğrenince çok şaşırıyor, çünkü dana eti çok pahalı oldugu için yeterince et yiyemediğimizi düşünüyorlar, ki haklılar. türkiyede et ve protein tüketimi gelişmiş ülkelerin çok gerisinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: faaty

quote:

tavuk da kendi pisliğini yiyor. koyunlar da erkek dişi farketmeden birbirlerine atlıyor, onları da yemeyelim sizin mantıgınıza göre.

bir yerlerde okumuştum. 70li yıllarda bir profesör türkiyede et ve protein tüketimindeki yetersizliğin önüne geçmek için sürekli domuz eti yenmesi gerektiğini söyler dururmuş. tabi günden güne ülkede din ön plana çıkınca bu tarz adamlar ön plana çıkamıyor

yabancılar domuz eti yemediğimizi öğrenince çok şaşırıyor, çünkü dana eti çok pahalı oldugu için yeterince et yiyemediğimizi düşünüyorlar, ki haklılar. türkiyede et ve protein tüketimi gelişmiş ülkelerin çok gerisinde.

Tavuğun kendi pisliğini yediğini ilk kez sizden duyuyorum öyle olsa bile domuz eti asla yemem bunun dinsel bir sebebi de yok benim için fare ve böcek yemememle aynı sebeplerden domuz et yemiyorum.

• Bazılarını anlamak çok zor.Domuz eti dışında haram olan çoğu şeyi yaparken mesele domuz eti oldu mu bir dur geliyor.Gerekçe de aynı "kendi pisliğini yer"...Ayrıca domuz eşini kıskanmaz,domuz eti yerseniz ahlaksız olabilirsiniz yazmışlar,yazan arkadaş fazla dana eti yemesin eşcinsel olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 13 Ekim 2012; 17:00:39 >
  • Yavv, bu " inançlar-kutsallar-kitaplar-dinler vs.", insanoğlu gibi evlere şenlik bir yaratık varken bu gariban hayvan domuzcuktan ne isterler bir türlü anlayamadım ömrüm boyunca?
    Birde şunu yer bunu yer diye aşağılanıyor, doğanın her şeyi bir işe yarar, çöpçüleri de bir işlere yararlar, hor görmeyelim garibim domuzcuğu lütfen!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

quote:

Domuz sınırsızlığı temsil eder, tabiatta ne bulursa yer, ayırt etmez. Tabiatın çöpçüsüdür. Eş seçmez ve kıskanmaz.Cinsellikte ve üremede sınır tanımaz.. Domuz eti haram olması aslında domuzlaşmayı temsilen haramdır. Üzerinde biraz düşünmek gerekir.

Bununla ilgili istifade edeceğiniz bir video :

Güzel referans...

Bazan Arap dünyasındaki tıp kongrelerinde İslam dünyası neden bilimde ileri gidemiyor diye session'lar düzenlenir, saatlerce tartışılır..

Bu güzel bir örnek olmuş, bunlara inanan insanların zaten bilimde ileride olması mucize olur...

**İnsanların inançları dolayısı ile domuz yememeleri ayrı bir olay, inancım böyle denir ve yemez. Ama bunu mantıklı bir yere bağlamam lazım diye böyle ipe sapa gelmez sebepler bulması ve karşısında dinleyecek insan bulması da cehaletin son noktası herhalde... Domuz'da sonuçta bir hayvan sanki diğer hayvanlardan farkı var.. Biraz hayvan belgeseli seyretseniz zaten böyle şeylere inanmazsınız.

Domuzun nitelikleri konusunda itiraz ettiğiniz bir nokta mı var, yukarda sayılan özellikler domuz türünün ayırıcı vasıflarıdır. Diğer hayvanlardan farkı bunlardır.. Bu ayırıcı vasıfların üzerinden bir çıkaırm yapmak ve yorum getirmenin ne gibi bir sakıncası olabilir, bana göre sakıncası değil, ictihat bakımından yep yeni bir din dili ve açılım olması dolayısıyla ilerlemeye tekabül eder..

Sizin domuz türü hakkında farklı yorumlamaya müsait paylaşacağınız farklı bilgiler var mı, ondan bahsedin isterseniz..

Sayin Optimist,

Hayvan belgesellerini seyrederseniz domuzun diger hayvanlardan farki olmadigini anlarsiniz. Siz dininizin geregi domuz eti yemezsiniz saygi duyarim ama yememek icin olmayan sebepler bulmayin.

Inancim geregi yemiyorum demek cok zor olmasa gerek.

• Balık her türlü pisliği yer.
    Balık kendi yavrusunu yer.Birbirlerinin yavrusunu da yer.
    Balıklar birbirlerini döver.
    Balıklar böcek yer.
    Balıklar cinsiyet değiştirir.
    Balıklar hastalıklı, yaşlı ve durumu kötü olan balığı kendi türünde olmasına rağmen yer.
    Balıklar kurbağa yer.
    Balığın bir tek tefecilik yapmadığı kalmış o zaman balık eti neden günah değil.
    Tabi okumadığınız için, aslında okumak öğrenmek ve düşünmek işinize gelmediği için bunları bilmiyorsunuz.
    Domuz eti günah ama bunun sebebini uydurma şeylere bağlayarak, islam dinine zarar vermemelisiniz.
    İslam dini bilim dinidir, cahillik, okumamak din değildir.
    Lütfen islam dinine zarar vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antonidas -- 13 Ekim 2012; 19:40:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu videodaki arkadasimizin hayatinda domuz gördügüne dahi inanmiyorum. Neymis efendim;

- Domuz gidip en pis seyi yermis.

Hep birlikte gidelim bir domuz ahirina, önüne pislik koyalim, bir de düzgün yem. Bakalim hangisini yiyor.

- Bir de domuz esini secmezmis.

Evet, cok dogru. Domuz esini secmez, kiskanmaz da. Peki cok severek yedigimiz sigir esini secer mi?

Fitrati insan yaratamaz ama degistirir diyor arkadasimiz. Peki o fitrati insanlara oldugundan farkli gösterip anlatmak, yalan söylemek dinen günah midir sevap midir? Bunun aciklamasini ben din alimlerine yahut din konusunda kendinden emin olan kisilere birakiyorum.

Ha bir de,

dogal cim bicme makineleri sigirlar ve koyunlar, kara hatta cöp temizleme üniteleri kanatlilar ve denizi temizlemekle görevli baliklar fitratina uygun mu tüketiliyor? Yahut bu pislikleri yiyen hayvanlar bunu ne sekilde ögütüyorlar da bu pislikler etlerine gecmiyor; sadece bu igrenc domuzun etine geciyor?

Domuzlasmak nedir?

Sahsen domuz üstüne cok düsünüyorum, isim bu. Buyrun tartisalim...

• Konuyu baştan okumayıp başlığa ve iki üç mesaja göre fevri mesajlar atan heyecanlı arkadaşlar hiç eksilmiyor.
    Bi de kalkıp saçma sapan bi video koymuşlar.
    Mesela domuz etinden çok bilimsel bakış açısı.
    Bu kafa ortaçağ kafası, bu kafa çok geride, böyle gençlikle hiçbir yere varamayız.
  • yırtıcı hayvanlar mesela aslanlar ne yapar bilir misiniz?
    bir dişi bir erkek ve 4 yavrusu olan bir aslan ailesi düşünün.
    Dışarıdan gelen bir erkek aslan dişi için diğeriyle ölümüne kavga eder.Kavgayı kazanırsa diğer erkeği öldürdüğü gibi, o erkekten olan yavruları da öldürür.
    Doğanın zalim dengesi ve en iyi genlere sahip olanın hayatta kalma hikayesidir bu.
    Peki domuz mu daha kötü aslan mı daha kötü.
    Domuz tamam pis ama kimseye bir zararı yok.
    Kısaca bunlar hayvan, bilinçli olarak bir şey yaptıkları yok.
    Domuz etini günahdır, buna bir itirazım yok. Günah olmasının bilimsel ve tıbbi nedenleri de olabilir, doğrudur olabilir.
    Ama bilmeden etmeden sırf neden bulmak için uydurma şeyler söylenmez.İslam'a zarar verirsiniz.
    Cahillik, gerilik, okumamazlık din değildir, tembelliktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Domuz etini dini sebeplerle reddendenler ( biri de benim. ) vs. Domuz etini sırf dini sebeplerle reddedenleri anlayamayanlar.
    Konu hiç bir sonuca varamaz. Yiyen yer, yemeyen yemez.
  • Bu hocalar televizyona çıkıp saçma şeyler söylüyorlar bizim cahil milletlerde inanıyor yok kendi pisliğini yiyormuş ne kadar cahilce
  • Ateistim ama tüketmiyorum domuz eti..Güzelim dana eti varken niye yiyeyim ya.. Ayrıca geyik eti,antilop eti,bizon eti yemişliğimde var hepsi güzel ama domuz hiç denemedim hayvanı da pek sevmiyorum ama aynı doğayı paylaşıyoruz işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: paardon

Domuz etini dini sebeplerle reddendenler ( biri de benim. ) vs. Domuz etini sırf dini sebeplerle reddedenleri anlayamayanlar.
    Konu hiç bir sonuca varamaz. Yiyen yer, yemeyen yemez.

Bence burdaki versus:
    "Domuz etini reddedip bunu bilime dayandırmaya çalışanlar vs. Onları anlayamayanlar" olmalı.
    Zira kimse, "dinim yasaklamıştır yemiyorum" diyenlere karşı çıkmıyor.
    Tartışma, domuz etininin bilimsel olarak zararlı olduğu iddiasında olanların çabası çıkarıyor ki başlıkta defalarca yanlışlandı.
  • Domuz haramdir. Sorgulama ihtiyaci hissetmiyorum cunku Allah'a inaniyorum. O kadar helal kilinan nimet varken domuzun pesine dusmek cok anlamsiz.

Isteyen tuketiyor zaten. Nema problema

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde beslenen domuzlar tatlı oluyor bu arada bir arkadaşımda var köpekten farkı yok ev hayvanı olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: butze

farketmeden yiyorsunuz yediğiniz salam sucuk gibi şeylerin içinde biraz domuz eti var :)

Bu sekilde iftira oluyor, ispatlamak zorundasiniz. Kulaktan dolma bir bilgiyse ozur dilersiniz. Iddianizda direnir ve ispatlayamazsaniz mufteri olarak anilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

farketmeden yiyorsunuz yediğiniz salam sucuk gibi şeylerin içinde biraz domuz eti var :)

Bu sekilde iftira oluyor, ispatlamak zorundasiniz. Kulaktan dolma bir bilgiyse ozur dilersiniz. Iddianizda direnir ve ispatlayamazsaniz mufteri olarak anilirsiniz

ispatıda ben yapayım bari :)

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20698327.asp

• quote:

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: El Fuego

quote:

ispatıda ben yapayım bari :)

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/20698327.asp

Sizi tebrik ediyorum

Bu kadar bayagi ve bilinir bir cevap ile herkesi ikna ettiniz.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.