Evet özel sektörde Türkiye'nin en büyük firmalarından bazıları yıllardır elden maaş verip SGK'da düşük gösterip vergi kaçırıyorlar. Yıllardır süre gelen bir şey bu illaki biliniyordur göz yumuluyor. Firma ismi vermeyim ama büyük büyük binlerce kişiye çalıştıran holdingler bunlar. Çalışanların hakkını çalıyorlar ama insanlar işini kaybetmemek için sesini çıkarmıyor çıkarsada sonuç alamıyor zaten. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 14 Haziran 2022; 13:6:25 > |
Türkiyenin Bazı Büyük Şirketlerinin Bile Maaşı Elden Verip Vergi Kaçırması

-
-
Özellikle reklam ajanslarında kabullenilmiş bir gerçektir bu. Büyük küçük fark etmez çoğu reklam ajansı sğgortayı asgariden gösterir ama bunun yüzünden ne ceza almışlıkları vardır ne de denetlendikleri.
-
Bu ulkenin diyanet isleri baskani yerli mali kullanin diyip zirhli mercedesle orda burda dolasiyorsa digerlerinin firildaklik yapmasi normaldir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ohooo ben kendim şahidim.
Eski çalıştığım firma şu anda yapıyormuş, oradaki arkadaşlar söyledi.
İşçiler şikayet etmişler, çok yüklü bir yaptırım yapılacak diyorlardı.
Kimim şikayet ettiğini düşünüyorsa kimin eli bu işte varsa çıkarmış.
Yazık işverenlerede acıyorum, tek yaptırımları personeli işten çıkarmak. :)
Ulen sana bir iş var adama bin iş var gider düşük maaşa daha az iş bulur yine bulur :)
Adamın maaşı sözde 6.000 lira.
Bankaya asgari ücret.
Geri kalan sarı zarfta elden :)
Temiş iş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 15 Haziran 2022; 7:35:48 > -
Tamamen denetim diye birşeyin olmamasından kaynaklanıyor. En az işletmelerin yüzde sekseni bu şekilde çalışıyor.
Bu kadar ağır vergiler olunca herkes kaçırmanın yolunu arıyor. Şaşırılacak bir durum değil. İşverenin üstünden vergi belasını kaldırsan hem daha fazla kişiye istihdam sağlar, hem de fiyatlara yansır.
-
Sistemin yanlışlarından kaynaklanan bir durum. Alt sektör işlerin tamamında ya böyle yada sigorta yok.
Çözümü basit
Büyük paraları piyasadan çek herşey bankamatik kartları üzerinden olsun
İşçiye maaşını bürütten öde, kendi sigortasını ve kendi gelir vergisini kendisi ödesin.
@Sadece Ölüler Görür
Kimse vergi ödemezse dövlet vergi ödeyenlerden daha çok alır, bu da kısırlaştırılmış bir döngüye sebep olur, sonuçta günümüzdeki gibi hep beraber batarız...
-
Türkiye'de vahşi kapitalizmin en ağır şartları uygulanıyor. İşverenler işçiyi köle gibi çalıştırıp elde ettikleri gelirin ucundan koklatıyorlar. Geçen bir şirket çalışanları ile konuşuyordum. Çalışanlara asgari ücret veriyor servisi yol parası bile yok. Patronun altındaki arabaya baktım milyonluk Mercedes var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 15 Haziran 2022; 9:14:2 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X