Şimdi Ara

TÜRKİYEDE TÜKETİCİLER EN ÇOK JAPON MALLARINA GÜVENİYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DÜNYADA 26 ülkede gerçekleştirilen ve STK, hükümetler, iş dünyası ile medya gibi kurumları kapsayan Edelman Güven Barometresi (Trust Barometer) açıklandı. Bu yıl Türkiye’yi de kapsayan araştırmada teknoloji şirketleri ile ülkelere olan güven öne çıktı. Dünya genelinde tüketicilerin markalar bazında Alman ve Kanadalı ürünlere güveni tam iken, Türkiye’de başı Japon ürünleri çekti.

HER yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Edelman Güven Barometresi’ne bu yıl Türkiye de dahil oldu. STK, hükümetler, iş dünyası ve medya gibi kurumları kapsayan araştırmada Türkiye’ye özel sonuçlar ortaya çıktı. Türkiye’deki tüketiciler en çok Japon markalarına güvenirken, global bazda Kanada ve Alman markalar başı çekiyor. Global ölçekte Kanadalı firmalara güven yüzde 76, Alman markalara da yüzde 74. Türkiye’de ise yüzde 80 ile Japon merkezli firmalar en çok güvenilen şirketler olarak gösteriliyor. Japonya’yı, yüzde 65 ile Almanya merkezli firmalar takip ediyor.

TEKNOLOJİYE TAM PUAN

Global ölçekte yüzde 77 ile teknoloji ve yüzde 73 ile tüketici elektroniği en çok güvenilen iki sektör arasında yer alırken, Türkiye’de yüzde 74 ile teknoloji, yüzde 71 ile otomotiv, yüzde 70 ile de tüketici elektroniği en güvenilen sektörler olarak karşımıza çıkıyor. Globalde bankalar yüzde 50 ve finans kurumları yüzde 50 daha az güvenilen sektörler olarak sıralanıyor.

KAYNAK: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22884295.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kardia -- 24 Mart 2013; 9:11:12 >

• Ben de güvendiğim Japon araba satıp yine Japon aldım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de dahilim o %80 e
  • Ben de dahilim bu yüzdeye
  • japon candır.
  • Babam Mazda kullanmisti ( 10 sene , sorunsuz ).
    Kendim 6 sene Mitsubishi Motorlu Hyundai kullandim, güncel olarak Mitsubishi motorlu Kia kullaniyorum. Forever Made In Japan
  • aynen ben de evimde kullandığım elektronik ürünler ve otomobilim japon şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım umarım yaşamamda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kore tercih ediyorum genelde.. bunun nedeni performansı ve fiyatı uygun fiyata sunabiliyor olması
  • ben dahil değilim şöyleki çocuk yıllarımın mega basslı sony valkmanleri evet iyi idi.

flat ekranlı o dönemin piri 100 hz sony televizyonumuz daha senesi dolmadan alt 6 cm çizgisinde ölü pikseller oluştu hüsrandı..

kardeşime aldığım 2007 toyota corolla mmt d4d önce ecu yaktı ardında direksiyon ve vitas deki sesler sebebiyetiyle bizden olumlu notlar alamadı.

herkesin yere vurduğu fransız malı aracı ise 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum artık şu yada bu demiyorum adını siz koyun..
  • Yahu madem güveniliyor bu kadar neden satılmıyor?, otomotivde durum ortada millet deli gibi VW alıyor, VW de sıra problemi olmasa diğer markalar ne yapardı bilmiyorum,,,,
    elektronik desen samsung-LG almış başını gidiyo?
  • almanın iyisini alacak para olmayınca halkta mecburen japon oluyor tercih
  • elektronikte japon tabi benim içinde öyle. yanlız konu alakasız olmuş. Otomobil ile pek alakalı değil konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrostatic -- 24 Mart 2013; 16:32:11 >
  • Telefon hariç neredeyse tüm ürünlerim Japon malı çok şükür hiç sorun yaşamadım.
  • haberin devamında otomobil eletronik vb konularda yapılan araştırmalardan bahsetmiş liste falan vardı ama koymadım ben o listeyi verilen linke bakarsan orda fazla detay olmasada yazıyo
  • Genelde Japon ve Kore firmaları gerek elektronik aletler gerekse taşıtlarda uygun fiyata kaliteli teknolojik ürünler satabiliyor.Aynı zamanda sağlam oluyor.Tercih sebebi genel olarak bu.
  • Olur mu yav parasızlıktan millet japon alıyor ne de olsa Alaman param yoksa ALAMAN

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de yaz başkan
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Olur mu yav parasızlıktan millet japon alıyor ne de olsa Alaman param yoksa ALAMAN

aslında insanlar parasızlıktan alman alıyorlar,
    2. elde değer kaybetmesin diyenler, almana
    arabada kalite ve sorunsuzluk arayanlar, japona
    yöneliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 24 Mart 2013; 18:14:10 >
  • Alman'ın adı Japonun tadı
  • Bugün japonya dünyanın en büyük 2.ci ekonomisine sahiptir. boşuna değil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.