Şimdi Ara

TÜRKİYEDE TAVUK YEN-MEZ AÇIK VE NET!(YEMEYİN) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Etin kilosu 30 tl olmus. Onu almayin bunu almayin ne alalim siz soyleyin. Zararli zararsiz mecbur yiyecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustizmir kullanıcısına yanıt
    Çankaya metro döner forever diyorsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl kırmızı et yenmez hocam. Tek yitiyebildiğimiz tavuk eti hatta az önce dürümü gömdüm :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teyzem koyden ozel siparisle dogal tavuk getirtiyor 30 liraya yemin ederim 2 saatde pismiyor marketden aldkklarimiz 10 dakikada pisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz eskiden kendimiz besliyorduk, etlik civciv alıyorduk. Büyüyünce 7 Kg' a ulaşıyordu. Şimdikiler lastik gibi, ne tat var ne faydası.
  • heat2797 kullanıcısına yanıt
    Bu sebepten olabilir mi acaba?

    "Mehdi Eker, AHaber kanalında katılığı bir programda milletin "tavuk" dediği şeylerin "tavuk değil piliç" olduğunu söylemişti. Bu doğruydu çünkü kendileri kuş gribi masalında milletin tavuklarını gazlarla boğup imha ederek yok etti. Onların yerini de ROSS, Cobb, Hubbard marka Amerikan ve Fransız 'pi'li'ç'leri aldı. Bu yetmezmiş gibi az sayıda yerli ırkın piyasa da satışı yasaklandı. Sadece tavuğun değil yumurtanında... Buna rağmen piyasada gezinen tavuk ve yumurtası ya da organik adıyla satılanları görünce gülmekten değil ağlamaktan kırılıyoruz.
    İngiliz sağlık ve beslenmem uzmanları, çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamanın gıda zehirlenmesi riskini arttırdığı uyarısında bulundu.

    İngiltere Gıda Standartları Dairesi (FSA), 4 bin 500 İngiliz vatandaşın katılımıyla yaptığı ankette katılımcıların yüzde 44’ünün tavuğu pişirmeden önce yıkadığını ortaya koydu.

    FSA, tavuğun yıkanmasıyla etrafa sıçrayan sular aracılığıyla ellere, mutfak tezgâhına, pişirme kaplarına kampilobakter bakterisi bulaştığını söylüyor.

    ÖLÜM RİSKİ VAR

    Gıda zehirlenmesi vakalarının çoğu tavuklardaki mikroplardan kaynaklanıyor.

    Zehirlenmenin belirtileri, ishal, mide krampları ve mide bulantıları, ateş ve halsizlik olarak ortaya çıkıyor.

    Çoğu hastanın rahatsızlığı yalnızca birkaç gün sürüyor fakat gıda zehirlenmesi uzun vadede, bağırsak sendromu ve sinir sistemini etkileyen Guillain-Barre sendromu gibi sağlık sorunlarına da yol açabiliyor.

    TAVUĞU YIKAMADAN PİŞİRİN

    Bu tip rahatsızlıkların ölüme de neden olabileceği belirtiliyor. En büyük risk grubu beş yaş altı çocuklar ve ileri yaştaki yetişkinler.

    İngiltere Gıda Standartları Dairesi FSA Başkanı Catherine Brown, “Çiğ tavuğa dokunduktan sonra ellerin yıkanması ve iyi pişirilmesi gibi bazı tavsiyeler dikkate alınsa da araştırmamız tavuğun pişirilmeden önce yıkanmasının yaygın bir uygulama olduğunu gösteriyor” dedi.

    Brown şöyle devam etti: “Bu nedenle halka, çiğ tavuk etini yıkamamaları çağrısında bulunuyor ve çiğ tavuğun yıkanmasının çapraz kontaminasyon sonucu kampilobakter enfeksiyonuna yakalanma riskini arttırdığı konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz.”

    BUNU BİLEN ÇOK AZ

    İngiltere’de her yıl yaklaşık 280 bin kişinin kampilobakter enfeksiyonuna yakalandığı fakat ankete katılanlarınsa yalnızca yüzde 28’inin bu enfeksiyondan haberdar olduğu belirtildi. Bakteri hakkında bilgi sahibi olanların da sadece üçte biri enfeksiyon kaynağının kümes hayvanları olduğunun bilincinde.

    Ankete katılanların yüzde 90’ı, ‘salmonella bakterisi ve E. coli olarak da bilinen koli basilini duyduklarını’ söylüyor. Tavukları pişirmeden önce yıkayanlar bunu daha çok ‘pislikleri ve mikropları temizlemek için’ veya alışkanlık olarak yaptıklarını ifade ediyor. Kampilobakter, İngiltere’de gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin başında geliyor."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşımın tavuk çiftlikleri var. Emin olun yazdıklarınızın çoğu efsane yada heryerde yapılmıyor.
    Beyler bu insanlar bize bunu ****lik olsun diye yapmıyor. Bu kadar çok insanı organik tavuk yetiştirip doyuramazsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dehadar -- 8 Kasım 2021; 21:28:52 >
  • Hindi yiyin beyler artık fiyatları uygun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zuckuss

    Hindi yiyin beyler artık fiyatları uygun

    O da aynı şeyin laciverti. Endüstriyel üretim olunca hep aynı terane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuğu 2-3 aydır bende yemiyorum ne tadı var ne tuzu plastik yiyorum sanki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kırmızı ete tavan fiyat uygulaması geldi hadi iyisiniz...
    tavuklar halay çekiyormuş
  • öğrencinin de başka yiyeceğe parası YET-MEZ
  • Tavuk yetiştirme çiftliğinde veteriner olarak görev yapan bir arkadaş vardı. Anlattıklarını duyduktan sonra tavuk değil yumurta bile yemezsiniz.
  • Hocam tavuk dedinde canım mangal çekti. Yarın eve geldikten sonra 2 kilo pirzola kanat gömeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epey yorum yazılmış buna mukabil epey okudum. ortak fikir ülkemizde üretilen sebze, meyve, et farketmez hepsi tırıvırı ürün, dandik, zehirli vs vs bla bla.

    Sonuç İnsan ömrü ortalaması daha da uzuyor. Bunlar eski dededen kalma, nineden kalma ürünler olsa daha da fazla ömrümüz uzar. Sonuç Kârdan zarar ediyoruz. Kazık çakacaz dünyaya demi. Fakirlik sebebiyle yapacak bir şey yok. Ya tarlayı takımı satıp eldeki imkan nispetinde köyde yaşayıp her şeyi kendin üretip yiyeceksin (Tabii tohuma da illaki bir şeyler söylenecektir) ya da misafir umduğunu değil bulduğu yer örneği bu dünyada misafir olduğumuzu varsayıp vurdumduymaz devam edeceksin.

    Artık üretilen ürünler hakkında bu tür yazı, video, kitap görmek duymak istemez hale geldik. psikolojimiz o kadar bozuluyor ki artık toparlayamayacağız. Anladık mümkün mertebe kendin pişir kendin ye. Bunun ötesinde ne önümüze konuyorsa paramız miktarınca onu yicez.




  • En sevdiğim yemekler içinde tavuk barındıran yemeklerdir, henüz ölmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi doğru şeyler söylemiş
    tavuk yerine hindi tercih edilebilir.
    şahsen ben baklagiller tarafındayım.
    etli kurufasulye ve tereyağlı pilava hücum
  • Kendin besle ye
  • Sürekli ne yiceğiz denmişte sanki hep et yenmesi lazım mis gibi kırmızı mercimek köftesi var,soganlı fasulye piyazı var bulgur nohut ve takibi
    kurumuz var yapın yiyin bunları ucuz,lezzetli daha sağlıklı ve doyurucu protein alıcağım diye kendinizi kandırmayın aldıgınız sadece tavugun etinde atılamadan kalan ilaç artıkları vb ayrıca video vardı bu konunun başında tüm hayvanlar nerdeyse oturuyor kendi dogasında anca geceden geceye oturur tavuk gun icinde tazı gibi dolasır yem arar hayvanlar nasıl bir durumdaysa artık agrısımı var kafa bi o kadarmı yoksa uyusmuslarmı allah bilir.
    Gün yuzu gormeden stres icinde 40 gun omur ne kendilerine hayrı var nede onu yiyene leş benzeri bir yaratık bence yemeyin yedirmeyin derim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.