Şimdi Ara

Türkiyede Otomobil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle belirtmek isterimki yazdıklarım kendi düşüncelerim ve gözlemlerimden oluşuyor.Türkiyede olunabilecek en kolay hobi aslında otomobildir.Günlük hayattada kullanıldığı için ayrıca diğer hobilere paramız yetmediği ve trafik bilincine sahip olunmadığı için trafikteki otomobilimizi hobi haline getirdik.Ayrıca Türk insanları büyük egolara sahip.Bunu kötü yanları

-SUV araba kullanıp çevresindeki diğer otomobilleri sıkıştırıyorlar(SUV'un arabayı sevdiğinden değil egondandır).
    -3000 cc otomobille artistlik yapmak (bildiğiniz gibi Türkiyede bir otomobil için hız sınırı en fazla 132 km/h dir ayrıca o otomobille solladığınız otomobillerin çoğu 1400 cc dir ).
    -Kırmızı ışığı görüp yavaş gidenleri sıkıştırmak (herkes ışığa kadar gaz vermek zorunda değildir ayrıca yine bekliyeceksin niye öndeki sürücüyü huzursuz ediyorsun).
    -Yayaya yol vermemek (altındaki araba seni yüceltmiyor sadece seni taşıyor).
    -Makas atmak(herkesin makas atmaya kabiliyeti vardır, fakat herkes atmaz atmayanın değer verdiği kişiler yada başkalarına artistlik yapmaya ihtiyacı yoktur).

Trafikte hobi olarak yapılabilecek şeyler
    -Müzik(ses sistemleriyle ilgileniliyordur kendine yeteri kadar ses açıyordur bu ses fazla olabilir ama yüksek ses dinlemeyi seviyordur yasal sınırlar içinde sıkıntı olmaz yollar herkesin).
    -Motorla oynama (Turbo sistemlerile vs. ile oynayabilir çeşitli modifikasyonlar yapılabilir diğer kişilerin can güvenliğini tehlikeye atmamak kaydıyla).
    -Ekonomi(bazı insanlar ekonomi yapmaktan hoşlanıyordur,parayı seviyordur gelip 100 km yolda 2.9 lt mazot yaktım diyebilir trafiğin akışını bozmuyorsa uygundur benim için).

Gerçek anlamda hobi olarak
    -Yarış pistlerinde müsabık olan sporcularla eşit olan otomobillerle tehlikeli(sollama) yada daha az tehlikeli(drag) olarak yarışmak.
    -Off road yaparak ve belli modifikasyonlar uygulamak.

• Bayanlara trafikte hor görme (sizin eşinizi kardeşinizi kızınızı hor görebilirler)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

Bayanlara trafikte hor görme (sizin eşinizi kardeşinizi kızınızı hor görebilirler)

Bayan mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStig

quote:

Bayanlara trafikte hor görme (sizin eşinizi kardeşinizi kızınızı hor görebilirler)

Bayan mısınız?

Konu ile alakası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

quote:

Bayan mısınız?

Konu ile alakası nedir?

DH de bayan mı var diye şey ettim

Hocam zaten konu sahibi ile aynı kişiymiş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Stones

quote:

quote:

Bayan mısınız?

Konu ile alakası nedir?

DH de bayan mı var diye şey ettim

Hocam zaten konu sahibi ile aynı kişiymiş.

Takılır tabi neden takılmasın, benim reelden tanıdığım ünlü bir haber spikeri de var foruma takılan. Ama ifşa edemem

Konu dışı bölümünde hikayelerini anlatanlar var daha çok.

Bizimkilerde şöyle der: Selam Bağyan

• Bizim insanımız için konu belli
     Türkiyede Otomobil
  • quote:

quote:

Bayan mısınız?

yok baymıyorum hafız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y.Sarıyıldız -- 4 Ağustos 2013; 9:40:32 >
  • quote:

quote:

quote:

Bayan mısınız?

yok baymıyorum hafız.

Buralar konu dışına döndü iyice

• Ülkemizdeki şoförlerin hız,makas ve artistlik yapmaları aslında biraz da devletimizin kabahati. Bu zamana kadar gelmiş geçmiş bütün hükümetler buna dahil. Ülkede adam akıllı yarış pisti veya pist yok. Kimse "...hadi şuraya gidelim de biraz yarışalım, araçlarımızı deneyelim, artistlik yapalım" diyemiyor. Çünkü öyle alanlar yok. Belki öyle alanlarımız olsa bu insanlar trafikte böyle hareketler sergilemeyecekler.

Ama tabii böyle pistler yok diye de trafikte insanların canını tehlikeye atmak gibi bir hakları yok.
  • quote:

Trafikteki hanimlar bazan aşırı cüretkar olabiliyor sadece 4lüleri yakıp yolun istedikleri yerinde beklemek park edecem diye şeridi kilitleyip geri gidemeyen araca hareketler ışıklarda döneceği istikametin tersinde durup yeşilde birden fazla şeridin akışını engellmek ve hiç korkuları yok
  • Trafikte bayanlar daha fazla olmalı. Herkes de onlara saygı duymalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.