Şimdi Ara

Türkiyede ki tüm Müslümanlar Alevi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk duyduğunuzda olur mu? falan diyebilirsiniz. Bende duyduğumda nasıl olur ki dedim. Arkadaşım anlattı Kuvveyte gitmişler ya da birileri gitmiş. Orada nereden geldiklerini sormuşlar. Bizimkiler Türkiye deyince siz Alevisiniz demişler. Bunlarda yok sünniyiz diye cevap vermişler. Bunun üzerine kuvveytliler bunlara sizde yezid ismi konur mu? muavviye ismi konur mu diye sormuşlar. Tabi hayır diye cevap vermişler. Bizde ikiside konur biz sünniyiz sonra Aşura ayınızda var sizin demişler. Evet deyince bizimkiler, onlarda tamam siz Alevisiniz demişler.

bu biraz islamın içinde hard siyaset diyelim. Öyle bir durum ama eğer onlar sünniliği ve aleviliği bu noktada bu şekilde ayırıyorlarsa sanırım haklılık payları var. Bizim zaten Türkiyede Aleviliği ve Sünniliği hangi noktada ayırdığımızı ben çözemiyorum.

Bilmiyorum bölüm kurallarına aykırı mı bu konu ama kültür konusu diye düşündüğüm için paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 15 Ocak 2013; 20:16:01 >

• Türkiyede bende bazen bu iki ayrımı yapmakta zorlanıyorum.Çünkü müslümanların çoğu namaz kılmıyor ve oruç tutmuyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşver sen o yezid tohumlarını kaale bile alma.
  • bir sözde müslüman var bir özde.özde müslüman çok az tabii rastlamak mümkün bile değil.
  • Vahabiliği Sünni zanneden adamlardan gelmesi normal bir cevap.
  • anadolu'da güçlü bir tasavvuf kültürü olduğu için daha uzlaşmacı daha ılımlı bir islam anlayışı var. bizdeki sünni anlayış bence de alevilikten çok uzak değil. her ne kadar geçmişte kötü olaylar yaşanmış olsa da bunlar genelde dini değil siyasal içeriğe sahipler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

anadolu'da güçlü bir tasavvuf kültürü olduğu için daha uzlaşmacı daha ılımlı bir islam anlayışı var. bizdeki sünni anlayış bence de alevilikten çok uzak değil. her ne kadar geçmişte kötü olaylar yaşanmış olsa da bunlar genelde dini değil siyasal içeriğe sahipler.

Ilimli diye bir olay yok, diyalogculara kapi acmayalim lutfen, islami yasayan tam yasar, ideoloji degildir Islam, Turkiyedeki herkesi Alevi sanabilmeleri normal,kendimize sunni diyoruz ama Hz.Ali yi seviyoruz ,farkli ibadet sekillerimiz var.Ama tasavvufun icinde ilimlilik diye bir olay yoktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aslında en doğru islam anlayışı bizde.alevilikte ,vehabilikte islamla tam örtüşmez. mesela aleni katil yezidi yüceltmeyiz ismi konulmaz,çok kınamayızda zira yargılamak allahın işidir. bunun gibi birçok örnek verilebilir.

aşureye bakışımızda mantıklıdır,siyasi değil. şiiler gibi 1 hafta yas olmaz,anılır sadece.ayrıca aşurede birçok önemli olay olmuştur,hicretin bile başlangıcının yıldönümüdür. türkiyede caferiler haricinde kendini kesen yok aşurede. aynı şekilde sünnilerde de semah vardır ama alevilikteki anlamı taşımaz,farz ibadet gibi değildir. yani ehli sünnette islamın en doğru özü vardır.

zaten sünni değil ehli sünnet vel cemaat vardır ki buda tüm sahih inançlı müslümanları kapsar. aslında ehli sünnet haricinde islamdan teknik olarak bahsedilemez.

ayrıca araplar birşeyden anlamazlar,referans olabilecek tipler değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuRKKuRT

quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

anadolu'da güçlü bir tasavvuf kültürü olduğu için daha uzlaşmacı daha ılımlı bir islam anlayışı var. bizdeki sünni anlayış bence de alevilikten çok uzak değil. her ne kadar geçmişte kötü olaylar yaşanmış olsa da bunlar genelde dini değil siyasal içeriğe sahipler.

Ilimli diye bir olay yok, diyalogculara kapi acmayalim lutfen, islami yasayan tam yasar, ideoloji degildir Islam, Turkiyedeki herkesi Alevi sanabilmeleri normal,kendimize sunni diyoruz ama Hz.Ali yi seviyoruz ,farkli ibadet sekillerimiz var.Ama tasavvufun icinde ilimlilik diye bir olay yoktur.

o diyalog muhabbetleri yeni şeyler. ben ideolojik anlamdaki ılımlılıktan bahsetmiyorum. yüzlerce yıllık tasavvuf kültüründen bahsediyorum. ki gayet de ılımlıdır. en önemli belirtisi de eskiye ait kültürel dokuyu tümden silip atmamamız ve beraber yaşama kültürüdür. bu nedenle dinin doğduğu topraklarda tasavvuftan nefret ederler.
    işin ibadet kısmı çok farklı tabi ama bu bence ikinci planda, bahsetmek istediğim temel yaklaşım biçimi.

• Koskoca Padişah var.

Bayezid diye.
    Yezid'in babası demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

İlk duyduğunuzda olur mu? falan diyebilirsiniz. Bende duyduğumda nasıl olur ki dedim. Arkadaşım anlattı Kuvveyte gitmişler ya da birileri gitmiş. Orada nereden geldiklerini sormuşlar. Bizimkiler Türkiye deyince siz Alevisiniz demişler. Bunlarda yok sünniyiz diye cevap vermişler. Bunun üzerine kuvveytliler bunlara sizde yezid ismi konur mu? muavviye ismi konur mu diye sormuşlar. Tabi hayır diye cevap vermişler. Bizde ikiside konur biz sünniyiz sonra Aşura ayınızda var sizin demişler. Evet deyince bizimkiler, onlarda tamam siz Alevisiniz demişler.

bu biraz islamın içinde hard siyaset diyelim. Öyle bir durum ama eğer onlar sünniliği ve aleviliği bu noktada bu şekilde ayırıyorlarsa sanırım haklılık payları var. Bizim zaten Türkiyede Aleviliği ve Sünniliği hangi noktada ayırdığımızı ben çözemiyorum.

Bilmiyorum bölüm kurallarına aykırı mı bu konu ama kültür konusu diye düşündüğüm için paylaşmak istedim.

Aba-Yezid,Yezid'in babası demektir
    Zamanla ve coğrafik dil dönüşümüyle
    A düşmüş,Bayezit olmuş

Bu bilinçte olup da
    Ve kendine müslümanım diyen biri
    Bayezit-Beyazıt ismini
    Çocuğuna veriyorsa
    Ya cahilliğindendir ki bu cahilliği
    Dizilerimiz ve magazin basını bolca gözüne sokar,bakanların
    Yada köklerini iyi bildiğindendir

Yok efendim Osmanlıda da varmış
    Osmanlı'nın Türklüğünü de müslümanlığını da
    Tekrar ama darvinist tarihten okumalılar
    Hangi osmanlı padişahının adı
    Muhammet yada Ali,yok yok

Ama bolca semitik isim bulabilirsiniz
    Halkta bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 15 Ocak 2013; 22:30:26 >

• Sünniler Muaviye'yi severler.
    Bayezid ile de Muaviye'ye işaret ederler.
    Yezid'in babası = Muaviye.

Türkler'de Muhammet ismi de vardır. O da Mehmet'tir.
    Mehemmet'den Türkçeleşmiştir.

Komplo teorisine hiç gerek yok.

Ek olarak Meşhur Kavalalı Mehmet Ali Paşa da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer39 -- 15 Ocak 2013; 22:46:32 >
  • Kuveytteki insanlar kimin sünnî kimin alevî olduğuna karar vermeye memur olmuşlar da bizim mi haberimiz yok. Böyle mevzulara takılmaya gerek yok. Biz müslümanlığı gereği gibi yaşayalım (farzları yapmaya çalışalım, elimizden geldiği kadar sünnete tabi olmaya çalışalım, günahlardan uzak durmaya çalışalım) gerisini boşver.

Mesele alevî veya sünnî olmak değil. Mesele İslamiyet'i emredilen şekilde yaşamak. Yoksa gerisi hikaye...
  • Komplo demek
    Varoşların özentiliği dışındaki
    Mehmet Ali'lere baktığımızda
    Pek de komplo olmadığını daha
    Bugünkü belki de dündü
    Birkaç gazetenin
    M.A.Erbil'in kendinden 35 yaş küçük
    Yeni gelin almasını okuduk
  • Ben sizi anlamıyor.
    Türkler'de Muhammed var, Muaviye'de var.
    Tasavvuf olmamış olsa tam bir Ortodoks İslam var.
    Mehmet Ali Erbil'in 35 yaş küçük birini alması ne alaka?
  • geçmişin çatışmalarını, tartışmalarını yeniden yaşamak kadar saçma bir şey yok bu dünyada. hayır yani boşuna nefes tüketiliyor. neyse ne, boşverin gitsin. ne demiş sezen aksu "ne kadar söz varsa düne ait şimdi yeni şeyler söylemek lazım."
  • Ben sizi düşünemiyor
    Türklerde Muhammet de var dönüşmüş Mehmet de var,evet
    Ama mehmet ile ali'nin birlikteliği
    Varoşların dışındaki,güruhda
    Farklıdır demek istiyorum
    Onlar kökenlerine isimlerle vurgu yapıyorlar ki
    M.A.Erbil bir sıkıntı yaşıyor olmalı
    Bu da aynı güruhtan olan kişiyi
    Bulmakta zorlandığı için
    35 Yaş küçük birini tercih etmesi
    Bizler için önemlidir
    Bu konunun haber olabilmesi
    Sonrada sanki çok doğal bir evlilikmiş
    Şeklinde sunulması
    Bir anomalidir
    Halk böyle değilse ki halk biziz
    Halk arasında
    Aaaa hadi ya
    Şeklinde tepkiler alıyorsa
    O, bizden değildir
    Ya da biz onlardan değilizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: nocen

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

İlk duyduğunuzda olur mu? falan diyebilirsiniz. Bende duyduğumda nasıl olur ki dedim. Arkadaşım anlattı Kuvveyte gitmişler ya da birileri gitmiş. Orada nereden geldiklerini sormuşlar. Bizimkiler Türkiye deyince siz Alevisiniz demişler. Bunlarda yok sünniyiz diye cevap vermişler. Bunun üzerine kuvveytliler bunlara sizde yezid ismi konur mu? muavviye ismi konur mu diye sormuşlar. Tabi hayır diye cevap vermişler. Bizde ikiside konur biz sünniyiz sonra Aşura ayınızda var sizin demişler. Evet deyince bizimkiler, onlarda tamam siz Alevisiniz demişler.

Aba-Yezid,Yezid'in babası demektir
    Zamanla ve coğrafik dil dönüşümüyle
    A düşmüş,Bayezit olmuş

Bu bilinçte olup da
    Ve kendine müslümanım diyen biri
    Bayezit-Beyazıt ismini
    Çocuğuna veriyorsa
    Ya cahilliğindendir ki bu cahilliği
    Dizilerimiz ve magazin basını bolca gözüne sokar,bakanların
    Yada köklerini iyi bildiğindendir

Yok efendim Osmanlıda da varmış
    Osmanlı'nın Türklüğünü de müslümanlığını da
    Tekrar ama darvinist tarihten okumalılar
    Hangi osmanlı padişahının adı
    Muhammet yada Ali,yok yok

Ama bolca semitik isim bulabilirsiniz
    Halkta bile

Ali, Osman gibi isimler hanedanda vardır. Osmanlı tarihi boyunca birçok şehzade bu isimleri taşımıştır fakat tahta geçememişlerdir. Fakat hiçbir hanedan üyesi Muhammed-Muhammet ismini taşımamıştır hatta bütün Türklerde Muhammet ismi çok çok nadirdir. Bunun sebebi ise peygamberimize ve onun ismine duyulan saygı nedeni ile o ismi direk olarak kullanmak istememişlerdir çocuk ilerde günahkar olur vs. gibi sebepler nedeniyle ve bu yüzden Muhammed ismi Türkçeleşerek Mehmet ismi ortaya çıkmıştır.
    Eğer cahillikten söz ediliyorsa önce biraz okumak araştırmak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 15 Ocak 2013; 23:39:19 >

• Hmm.
    Ben şimdi anladı.

O farklı bir konu tabi.
    35 yaş küçük birini alabilmek, gizli inanç gerektiriyorsa ona inanacak adam çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

Ali, Osman gibi isimler hanedanda vardır. Osmanlı tarihi boyunca birçok şehzade bu isimleri taşımıştır fakat tahta geçememişlerdir. Fakat hiçbir hanedan üyesi Muhammed-Muhammet ismini taşımamıştır hatta bütün Türklerde Muhammet ismi çok çok nadirdir. Bunun sebebi ise peygamberimize ve onun ismine duyulan saygı nedeni ile o ismi direk olarak kullanmak istememişlerdir çocuk ilerde günahkar olur vs. gibi sebepler nedeniyle ve bu yüzden Muhammed ismi Türkçeleşerek Mehmet ismi ortaya çıkmıştır.
    Eğer cahillikten söz ediliyorsa önce biraz okumak araştırmak gerekiyor.

Sözlerin çok kısır
    Hatta korsakofça denilebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.