< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 6 Eylül 2018; 9:49:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 6 Eylül 2018; 9:49:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bir ilave yapayım , birçoğunun gözden kaçırdığı bir durum var ; bu hammadde fiyatlarının artması sonucu ithalat yaparak yerli piyasaya ürün sunanlar fiyat artırıp geliri ve kârı dengeleyecek belki ama satış adetide azalacak doğal olarak üretimde azalacak örneğin ülke çapında artık daha az araç satılacak , daha az ayakkabı satılacak, buda demek oluyorki üretimci işçi çıkartacak veya alımları durduracak , işsizlik ani artış gösterecek.
otomotiv ana sanayileri(sadece ana sanayiler) 2017 verilerine göre 54bin insan çalıştırıyor , araç üretim sayısını düşürürse üretim yapan tüm yan sanayidede üretim sayısı düşmüş olacak , 2017 verilerine göre 500bin civarı insan çalışıyor bu sektörde ; bu da ülke çapında onbinlerce işsiz demek evet sektör ciddi ihracat yapıyor döviz girdisi sağlıyor ama yerli piyasada araç satışı ciddi düşüşte dahada çok düşecek , 1-2 ay içinde oluşacak bir daralmada sektör geneline %10 etkisi olsa sıçtık demektedir. kaldıki , ithalat yapıp sadece yerli piyasaya ürün satan sektörlerimizde durum dahada vahim gidişat sıkıntılı ... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 6 Eylül 2018; 2:32:43 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 5 Eylül 2018; 1:34:18 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComingWind -- 5 Eylül 2018; 8:35:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |