Şimdi Ara

Türkiye'ye kesin dönüş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 24 yaşındayım. 3.5 senedir yurt dışında yaşıyorum ve çalışıyorum. Sosyal sebeplerden ve işimdeki bazı durumlardan dolayı çok rahatsızım. Sosyal yaşantım sadece haftada 2 gün futbol oynamak. Türkiye'ye dönmek istiyorum ancak yaptığım işle alakalı yerlerin hepsi 4 yıllık üniversite diploması istiyor. Ben Tr'den ön lisans mezunuyum. İş bulmak çok kolay değil onuda biliyorum. Gerçekten şu anda ne yapacağımı bilmiyorum.

Bir yandan eğitimime devam etmek istiyorum.(Bu sene çok zor) Mezuniyet yaşım beni düşündürüyor.(25+4=29 yaşnda mezun olacağım en erken, yaşıtlarım üniversiteyi bitirmişken ben daha yeni başlıyor olacam bir anlamda) Çalıştığım alanda üniversite mezunundan daha çok bilgi birikime sahibim, ancak diploma konuşuyor böyle durumlarda. Başka bölümlerde olabilir.(Mesela mimarlık. Hep merakım vardır) Aynı zamanda bu işi pek severek yapmıyorum.

Gerçekten zor bir dönemdeyim. Öneri ve görüşleriniz varsa yazarsanız sevinirim.

• İyi bir maasin var ise hic donme derim. Baska bir is arastir sosyal ortamini duzelt mesela gym git, muzik kursuna git. Turkiye'ye bu zamandan sonra hic donulmez benim gorusum.

Dn : Hangi ulkedesiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amaç diploma ise açık öğretim 2. öğretim uzaktn eğitim gibi olanaklarla okurken aynı zamanda çalışabilirsiniz ayrıca gerçekten tecrübeli olduğunuzu düşünüyorsanız özel sektördeki görüşmeleriniz ve deneme süresinden sonra işveren tatmin olursa skıntı çıkacağnı sanmıyorum
  • Temet Nosce kullanıcısına yanıt
    Cindeyim hocam. Maaşım fena değil yani Türkiye şartlarında iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2014ygslysşampiyonu

amaç diploma ise açık öğretim 2. öğretim uzaktn eğitim gibi olanaklarla okurken aynı zamanda çalışabilirsiniz ayrıca gerçekten tecrübeli olduğunuzu düşünüyorsanız özel sektördeki görüşmeleriniz ve deneme süresinden sonra işveren tatmin olursa skıntı çıkacağnı sanmıyorum

Zaten dönersem büyük bir ihtimalle açıktan devam ederim. Tecrübem var tabi ki ancak bu eksiklerimin olmadığı anlamına gelmiyor. O yüzden kendimi geliştirmek istiyorum birazda çalıştığım yerde.
  • Konuyu buraya açarsan dönme derler çünkü buraların yaş ortalaması 16-25 yaş arası bi kesere sap olmamış silik insanlardır bunlar genelde tryi beğenmezler(çok beğenilenecek bir şeyi yok zaten) avrupada yaşama hayalleri kurarlar

Şimdi bunu yazdım diye beni hemen koyun ilan ederler neyse...

Meslek neydi bide buarada çok iş bulabilme garantin yok bunu da bilerek dönüş yap

• Bir dış ticaret şirketinde ithalat-satın alma sorumlusuyum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacı Çin'de de yaşanmaz ki , forumda senin gibi birisi vardı anlatıyordu yemekler filan berbat , Türkiye'den malzeme sipariş ettirip yemek yapıyordu.
    Türkiye'deki piyasayı da yanlış biliyorsun.Diploma şart değil.Boru gibin Çincen vardır , İngilizcede vardır sende bu sektörde her türlü iyi bir iş bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Hacı Çin'de de yaşanmaz ki , forumda senin gibi birisi vardı anlatıyordu yemekler filan berbat , Türkiye'den malzeme sipariş ettirip yemek yapıyordu.
    Türkiye'deki piyasayı da yanlış biliyorsun.Diploma şart değil.Boru gibin Çincen vardır , İngilizcede vardır sende bu sektörde her türlü iyi bir iş bulursun.

Hocam yaşanıyor aslında yani 2 senedir çok güzeldi herşey son 1.5 senedir böyle. Şehir değişikliğinden kaynaklandı birazda. Yemek sorunum yok. Büyük bir ihtimalle o arkadaşın olduğu yerde bizim ürünlerden satın alma imkanı yoktu. Burada sıkıntı yok.
    Bakalım öyle umut ediyorum bende.
  • tavsiyem dilini geliştir ve burada çin ile yüklü miktar iş yapan bir firmaya veya çin kökenli bir firmaya giriş yap.
  • hocam hangi bolumden mezunsun? nasil gittin oraya? lutfen bu konularda beni aydinlatabilir misiniz?
    ayrica trde aof okursun, cincenle alir yurursunuz

• Usta gel Türkiye'ye açıktan 4 yıla tamamla o arada burada iş kovalarsın çince bilen adamsın sonuçta hem kendi memleketin anan baban yanında olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heppi börtdey

Çince bilmek bile iyi para eder Türkiye'de diye düşünüyorum? Çin'li firmalarla iş bağlarsın işte burada. Çok düz mantık oldu ama Çince ile ilgili gerçek bir örnek duymuştum, öyle öğrenmesi kolay bir dil değil diye biliyorum (kendim 2 yabancı dil biliyorum, 1 de Türkçe tabi :D)

Yani. Durumu fena değil ama istediğim gibi bir iş bulabilir miyim bilmiyorum. Evet zor bir dil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

hocam hangi bolumden mezunsun? nasil gittin oraya? lutfen bu konularda beni aydinlatabilir misiniz?
    ayrica trde aof okursun, cincenle alir yurursunuz

Haberleşme mezunuyum. Ama severek gitmedim. 3.40 ortalamam vardı ama pratik olmadığı için değersiz bir diploma. Çince öğrenmek için gittim.
    Evet bende öyle düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Usta gel Türkiye'ye açıktan 4 yıla tamamla o arada burada iş kovalarsın çince bilen adamsın sonuçta hem kendi memleketin anan baban yanında olur.

4 yıla tamamlarım üstüne yüksek lisans bile yaparım diye düşünüyorum aslında. Tabi şartlar ne olacak şimdiden söylemek zor.
    Valla bende biraz artık maneviyata önem verdiğim için ve buradaki iş ve sosyal hayatımdan memnuniyetsizliğimden dolayı böyle bir ikilemdeyim.
  • Şu anki iş sektöründen(ithalat-dış ticaret vs..) memnunsanız Türkiye'de Çince'nizle aynı kolda bir işe girersiniz diye düşünüyorum. Okulu da açıktan halledersiniz.
  • Lezzetli Çipetpet kullanıcısına yanıt
    Hocam yabanci diliniz vardir çince mi ingilizce mi bilmiyorum ama mutsuzsaniz gelin memleketinize. Belki 3 almazsiniz 2 alirsiniz ama mutlu olursunuz.mutsuz ve ya huzursuz olduktan sonra neye yarar cok maaş almışsiniz kariyer yapmışsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Hocam yabanci diliniz vardir çince mi ingilizce mi bilmiyorum ama mutsuzsaniz gelin memleketinize. Belki 3 almazsiniz 2 alirsiniz ama mutlu olursunuz.mutsuz ve ya huzursuz olduktan sonra neye yarar cok maaş almışsiniz kariyer yapmışsiniz.

Çincede ingilizce de var.(Gerçi ingilizce çok çok iyi değil) Valla hocam mutsuzum ne yalan söyleyeyim. Asosyallikten ölüyorum. Sabah kalkıyorum pc akşama kadar. Para önemli değil hocam benim için. Ancak tabiki hayatımı idare ettirecek kadar kazanmam da şart.

Herkese yorumları ve önerileri için teşekkür ediyorum. Saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Şu anki iş sektöründen(ithalat-dış ticaret vs..) memnunsanız Türkiye'de Çince'nizle aynı kolda bir işe girersiniz diye düşünüyorum. Okulu da açıktan halledersiniz.

Çok memnun değilim ama bu saatten sonra tekrar başka bir meslek değişimi zor gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lezzetli Çipetpet

Cindeyim hocam. Maaşım fena değil yani Türkiye şartlarında iyi.

Hocam dönerseniz yerinize biri atanıyorsa işe talibim akrabalarım ve arkadaşlarımın bir kaçı şengay da yer değiştirebiliriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.