Şimdi Ara

Türkiye’ye dünyanın en büyük güneş santrali: YEKA – 1 hakkında her şey! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
2
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok güzel bir haber. Bunu çekemyenler bile var. Ülkenin gelişmesi mi zorunuza gitti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    En son köprü yaptılar pahalılıktan kimse geçmiyor.
  • Ülke adına güzel Türk insanı için kötü haber..

    Çünkü bu 6.99 cent lik elektrik üretimi,bize hizmet değil müşteri olarak bakıldıgığı için 8.99 Dolar olarak bize satılır,yine dağıtımını yancılar alır,saat okuma ile birlikte kayıp kaçakta bize kitlenir.


    Sevinecek kitle yokmu ? var tabi..


    Suriyelilere beleş olur , kuzey ırakta barzaniyede 0.29 cent ten satılır.

    Nasıl tanıdık geldimi? şu anki durumdan çok farklı olmaz sizin anlayacağınız.

    bu tesisinde güvenliğini akdenize , servislerini albayraka , kantinini ülkere , eee gerisinide siz bulun canım,herşeyi devletten beklemeyin.

    anlamak için bakanlarada subliminal mesajda verilmiş,konyada yapılacak ne demiş atalarımız karamanın koyunu sonra çıkar oyunu , he birde koyun derken sözüm meclisten dışarı :)

  • Ülke gelişiyor ayağına köprünün ücreti herkese giriyor.
    Araştır böyle herşeye atlamayın.
    Sen uzayda mı yaşıyorsun?
    Bu kadar işsiz var nereye gelişiyorsun?
  • mehmettr06 M kullanıcısına yanıt
    Zaten herşeye karşı çıkın. Böyle devam et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacı şakir karşı çıkan yok
    Yandaşları doyurmadan millete geçirmeden yapsın kimse sesini çıkarmaz.
    Onu bunu yaptı diyorsunuz sonra köprüden kimse geçmeyince geçmeyenlerin parası herkese giriyor.
    Cevap veremeyince sıvış tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01myavuz

    Yorumlara - butonu gelmeli, fazla - alan yorumlar istendiğinde görünebilir olarak kapatılmalı. Bakınız Mynet güzel örnek.

    Mantıklı, destekliyorum
  • elektrik mühendisiyim, branşımda yenilenebilir enerji sistemleri (güneş, rüzgar). lisansı ytü'de yüksek lisansı itü'de tamamladım bitirme tezlerim de güneş enerjisi üzerine. iş deneyimlerim de güneş ve rüzgar enerjisi üzerine oldu hep.

    şimdi birincisi Türkiye'de güneş enerjisinin şu anda kurulu gücü 700 MW'tır. 3. köprümüzü kıskanan Almanya'da ise bu rakam 40.000 MW'ı aşmıştır. (rüzgar başta olmak üzere diğer enerji kaynaklarına girmiyorum bile) yaklaşık 60 katı. sonuç: en büyük tesisi yapmak değil, en büyük yatırımı yapmak önemli.

    güneş santralinin kurulacağı bölgeye baktım (konya-karapınar), güneş enerjisi potansiyel atlasına göre toplam güneş radyasyonu 1650-1700 kWh/mkare. bu ortalama-iyi bir değer sıkıntı yok. ama bir yerde güneş enerjisi fizibile çalışması yapılırken sadece buna bakılmaz. iklim ve buna bağlı sıcaklık, nem, yükselti gibi biiiir sürü etken vardır. güneş enerjisi projesi yapılırken fizibilite çalışması çok iyi yapılmalıdır çünkü ne kadar yenilenebilir enerji kaynağı olsa da ilk maliyeti pahalıdır ve yatırımın geri dönüş süreleri hala uzundur. yani güneş enerji santrali için fizibilite çalışması iyi yapılmadığında proje ömrü sonunda temiz enerji, bedava enerji derken bir bakmışşınız ki zarar etmişşiniz. zaten bu konu çok önemli olduğu için dünyada çok çok büyük güneş santralleri yok. elin adamı da biliyor pratikte alıp Düsseldorf'u tamamen güneş paneli ile kaplamayı. sonuç: büyük tesis fizibilite çalışması çok iyi yapılmamışşa iyi birşey değil. ama iyi yapıldığına inanıyorum yine de sonuç olarak Kore'li bir şirket kazanmış ihaleyi. Osmangazi köprüsündeki gibi günlük bilmem kaç araç garanitisi gibi tuhaf tuhaf garantiler verilmediyse bu şirketler altyapısı olmayan toplara girmez.

    bana yine seçim zamanı balon haberi gibi geldi ama dur bakalım...




  • mehmettr06 M kullanıcısına yanıt
    Ne yaparsan yap sizin gibilere birşey beğendiremezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap verme kapasiten bu kadar mı? Bende seni bir şey zannediyordum fos çıktın.
  • Bu teknolojide verimlilik oranı en son %20 civarındaydı, bu oranda bir gelişme var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: itachi237

    İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Fizik Mühendisliği okuyorum, daha biraz önce Solar Energy Physics and Technology dersinden çıktım; geçen hafta bu konu konuşulmuştu derste. Solara yatırım yapılması çok önemli ve ülkemiz solar enerji için çok uygun umarım yatırımlar artar ve bizde enerjimizin çoğunu solardan elde ederiz fakat 5 GW kapasiteli bir santrali tek bir yere koyma planı maalesef sadece "En büyüğü bizde" gösterişinin bir parçası. O santrali tek bir yere yapmaktansa haberdede yazdığı ve diğer ülkelerin yaptığı gibi, bu kadar büyük olmayan santrallerden daha çok yapmak daha verimli olurdu. Çünkü o santral her zaman tam kapasite çalışmayacak, photovoltaic sistemlerin çalışması çok narin olabiliyor. Her bir derece sıcaklık artışı bile panelin gücünü ciddi anlamda olumsuz yönde etkiliyor. Ki o santralin önüne bir bulut geçse tüm 5 GW güç şebekeden çekilecek sonra bulut gidince 5 GW tekrar geri verilecek. Bu evde cattle'ın fişini çekmeye benzemiyor. Ki o kadar gücü sisteme geri yüklemekte sistemi yıpratacaktır. O elektriği karapınardan elektriğin en çok kullanıldığı marmaraya taşımakta çok büyük sıkıntı. Keşke en büyük hevesimiz olmasada pek çok küçük santral ülkenin pek çok noktasına dağılsa.

    Açıkçası bende senin mesaja cevap yazanlara katılıyorum, 5000 i birden tek bir yere bağlamazlar, örnek veriyorum 5'e bölersin mesela ada 1 ada 2 ada 3 diye, ayrıca o bölgede üretilen elektrik o bölgede kullanılır bence.




  • murat_128 M kullanıcısına yanıt
    Ona bakarsan başkasının açısından eğer ki Devletin kaynaklarını kendi çıkarları ve oy için sermaye ye peşkeş çeken ve devleti zarara uğratan, vatandaşın vergisini hesapsızca başkalarına peşkeş çeken siyasiler ve o siyasilerin biatcilari ( genelde senin gibiler) asıl onlar vatan hainidir.





    Vatandaş, heleki vatansever vatandaş Parti A yada B demeksizin ülkesine yapılan yatırımın içeriğini bilmek ve gerektiğinde hesap sormak zorundadır.





    Eğer ki CHP yada AKP hangi parti ülkeye kar getirecek bir iş yapmış ise buna karşı gelmek ahmaklık olur.





    Tıpkı eğer Osman Gazi köprüsünde olduğu gibi devleti zarara uğratacak projelere ideolojik nedenlerle destek çıkmanın ahmaklık olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla çok fena gelişiyor da o bize doğru gelişmiyor ki size doğru mu gelişiyor yoksa ? Gelişmenin hepsini siz mi alıyorsunuz ?

    Asgari ücret 1 senede 60 dolar erimişken köprülerimiz hep dolarla . Hani dolarları satıp TL ye geçin çağrıları ? E devlet bunu kendi dolarla yapıyorsa nerede bu mantık ?


    Burada yorum yapanların çoğunun işi tıkırında veya her şeyi belli bir iktidara bağlı o yüzden acayip korkuyorlar


    Neyse ben Yerli arabama binip yerli uçağımızla uçacağım tabi ki de %100 verimli motor ile 100 TL lik benzin atıyorum 5 senedir bedava biniyorum çok şükür . %200 ü çıksa da musluk bağlayıp istasyonlara satsak yakıtı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmettr06

    En son köprü yaptılar pahalılıktan kimse geçmiyor.


    elinizde köprüden geçiş istatistiği varsa bizimle paylaşabilir misiniz. birde 10 yıl sonra köprüdeki trafik ön görünüz nedir
  • Gerçekten heyecan verici bir proje bu tür projeler gurur veriyor insana :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rising_Sun kullanıcısına yanıt
    dünyada nükleer santrali olan devletler bu yazdıklarını bilmiyor sadece sen biliyorsun öylemi?
    tebrikler yılın ödülü sana verilmeli, aydınlattın bizleri
  • Parola_18 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım zaten bir ton vergi veriyoruz. Bir de geçmediğimiz köprünün parasını mı ödeyelim? Ayrıca benim yazdığımla zerre alakasız bir cevap yazmışsın. Güneş santralinin vergisini öderiz hadi eyw ama beton vergisi ödemem ben hem de bana gram faydası olmayan!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FatihAsl

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmettr06

    En son köprü yaptılar pahalılıktan kimse geçmiyor.


    elinizde köprüden geçiş istatistiği varsa bizimle paylaşabilir misiniz. birde 10 yıl sonra köprüdeki trafik ön görünüz nedir

    Yandas medya haber yapmiyor



    Simdi link atsak bu ne yaa bu okunmaz diyeceksin



    Sana bir soru soracagim



    Gece Ay 'a bakmadigin zaman sence Ay orada midir degil midir ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Siyaset bunun neresinde? Enerji diyoruz, yenilenebilir enerji diyoruz, milyar dolarlık yatırım olacak diyoruz, Türk mühendislere istihdam diyoruz, teknoloji transferi diyoruz... Okumadan mı yorum yapıyorsunuz yoksa güdülenmiş bir trol müsünüz?

    Diğer bütün haber kaynaklarına baktım hiçbirinde 5GW diye bir ibare göremedim hepsinde toplamda 1GW olacak demişler. Türkiyedeki toplam kurulu güç 5Gw olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG4 -- 20 Mart 2017; 19:5:13 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.