Şimdi Ara

Türkiye’ye dünyanın en büyük güneş santrali: YEKA – 1 hakkında her şey! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
8.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyClopSx

    Ülkede herkes herşeyde uzman. Bir anda foruma panel uzmanları üşüştü, ekonomi, ekoloji ve siyasi bilemler uzmanlarıda cabası. Biz bu kadar uzmanla niye geri kaldık hayret :D

    Çünkü yetki sizde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyClopSx


    quote:

    Orijinalden alıntı: Atılgan oo


    quote:

    Orijinalden alıntı: CyClopSx

    BU konuyla ne alakası var. Yapılanlar ortada, yapılamayanlar, yanlış yapılanlar elbette var. Siz muhalefetin ne olduğunu yanlış anlamışsınız. Size rağmen halen güzel şeyler oluyor, olacakta...

    Nasıl ne alakası var. Oglm laf beynine gitmiyor mu la senin.



    Baskaninizin Türkiye'yi kalkındırmak dediği yuzbinlerce imamhatiplilerin not ortalaması 40 soruda 2 net lan. Ne güzel seyinden bahsediyorsun sen. Bu iki net yapamayan adamlar mı kalkındırmak ülkeyi.



    Beni alıntılayip asabimi bozma.

    Bozulsa ne olur? senin zorun başka belli...

    Ya arkadaş. Yok imam hatiplinin not ortalaması imiş de cartmış curtmuş.

    Sanki 300 milyon amerikan nüfusunun hepsi Einstein arakdaş. İQ ortalaması belli. Dünya ne kadar mal ise biz de o kadar malız arkadaş. Zeki ve başarılı insanların çıkması olasılığı hemen her ülkede, hemen hemen aynı.

    Bir bireyin çok başarılı bir bilim insanı olma şansı milyonda bir ise bizim ülkemizde. Amerika da da bu oran milyonda bir. Bizde 80 tane çıkar onlarda 300 tane. ( Tabi kabaca örnek amaçlı bir rakam. )

    Benim okuduğum okul süper über bir okul değildi. Her gün yağmur çamur yürüye yürüye okula giderdim. Bölgemizde otobüs bile yoktu. ( Şimdiki yönetim sağolsun metro da geliyor hava alanı da! ) Okulda eğitimimiz berbattı anlayacağınız ve garibandık. Benim ilk okul ve orta okul zamanlarım boş her anımda tuğla çimento ve su taşımak, tarla sürmek ile geçti.

    Allah vergisi olarak da zekiydim. Sonuç olarak lise sınavlarında 1000 üzerinden 800 puan aldım. ilk seçeneğimden girdim. Benim bulunduğum bölgede sınavı kazanan bir tek ben vardım. Düşün! 2 tane okuldan bir tane kazanan çıkıyor. O kadar kötü idi eğitim yani.

    Marmara üniversitesi teknik bilimler meslek yüksek okulunda eğitim gördüm. 1 sene fransız konsolosluğunda birebir eğitmen ile eğitim aldım ( %100 Burs. Fransa da eğitim alacaktım. Her şeyim karşılanacaktı. Üstüne de 2000 dolar mı ne harçlık vereceklerdi. 1 yıl eğitimden sonra benden önce giden adam sınıfta kaldı diye bursum iptal eildi. Şu fetö olaylarından sonra jeton düştü ki bunda bile onların parmakları olabilirdi. Zira biri sürekli "Abiler var gel onlar ile çalış" diyordu ben de reddediyordum kendim çalışırım diye. ). İleri seviye fransızca ve ingilizcem var. Pnömatik, elektronik, programlama, elektrik, PLC ler hakkında iyi bir eğitim aldım.

    Peki ne yapıyorum? Market çalışanı! Neden? Vakti zamanında istediğim gibi iş yoktu. Tuğla fabrikasında teknisyen olarak girdim ama yani çekilir gibi değildi çalışma şartları aşırı kötüydü. Toz kömür kullanıyorlardı resmen kanser sebebi. Parayı zaten her türlü kazanıyorum. Şimdi günde 3-5 saat çalışıyorum. Gerisi de para kazanmak için vakit.

    Şimdi arkadaşın sorusuna cevap verecek olursak.

    Arkadaş önce fabrikayı kuracaksın. Önce istihdam ve talep olacak ki millet de o yönü seçsin. Hayalinde ne meslekler olanlar var sırf iş bulamam diye muhasebe okuyan kaç tane zeki genç var.

    Merak etmesinler Arge tesisi açılsın önce. O tesise gidecek binlerce Türk mühendis var. Bakınız 3. boğaz köprüsü. Bizim eserimiz. Bizim mühendislerimizin emeği. Bunları yapacak, Dünya sıralamasında öncü projelere imza atacak mühendislerimiz var.

    O amerika ve japonya da teknoloji geliştiren firmalarda sadece amerikan ya da japon yok. Yüzlerce ülkeden adam var!

    Neden? Yahu adam atom mühendisliği okuyor. Zeki. Süper kafa var. Türkiye de atom mühendisliği ne? Ancak televizyon tamircisi olursun. Neden? Eh abi yok işte. Üst seviye eğitim görmüş adama hünerlerini kusacağı iş yok. Ne oluyor adam gidiyor amerikaya japonya ya. Sony de kamera sensörü geliştiriyor, Samsung da Oled teknolojisini ilerletmeye katkı sağlıyor. Falanca firmada insan ömrünü uzatacak tedaviler için çalışıyor. Dünya da para alıyor.

    Benim kardeşim de benim gibi teknik lise okudu. Bakın imam hatip değil. Aynı sınava girdik, o eksi puan aldı ben teknik liseli olduğum için puanımın %70 i kesilmesine rağmen iyi bir puan aldım.

    Yani o arkadaşın 2 net yapamayan adam dedikleri bu ülkeyi kalkındırmayacak ( Muhtemelen ), ( belki de )aynı sınıfta okuyup 40/40 cevap veren arkadaşı olacak. Bunu yapanlar her yerde var. Zeki insan farkını her yerde ortaya koyar.

    Ve insanlığa amele de lazım. Düşünsene herkes dahi olsaydı, sokakları kim süpürecekti, yediğin sebze meyveyi kim üretecekti. Babamın dediği gibi bu ülkeye çoban da lazım. 40 üzerinden 40 yapanlar projeyi çizip mali tabloyu takip edenler olacak. Daha az zekiler ise o projenin gerçekleşmesi için gerekirse oraya çelik taşıyan kamyon şöförü olacaklar ya da temel çukurunu kazan çalışan olacaklar.

    Sonuç olarak bu arkadaşın 2 net yapamayan adam dediği de bu memleketin ilerlemesi için elinden geleni yapacak. 40 net yapan adam da bu memleketin ilerlemesi için elinden geleni yapacak.

    Atatürk öldü. 2002 yılına kadar bu ülkeyi sömürdüler. 40 net yapan tüm öğrenciler yurt dışında kaçtı çünkü ülkemizde ilerleme adına taş üstüne taş koymadılar. Batı dan bizi 50 yıl geride bıraktılar. Şimdiye kadar 2 net yapanlar bu ülkeyi ayakta tuttu, belki zekaları ile değil ama fedakarlıkları ile. Artık 40 net yapanlar da bu ülkede çalışabilecek. Artık 7 den yetmişe herkes bu ülkeye fayda sağlayacak.




  • isem kullanıcısına yanıt
    aktroll iftirası attığına göre sende onlardansın... akkuyuya yapılacak nükleer felaket santralini Çernobil reaktör kazasının sebeb olan adamların yapacağını bilsen sende karşı çıkardın ama nerde?...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_


    quote:

    Orijinalden alıntı: CyClopSx

    Ülkede herkes herşeyde uzman. Bir anda foruma panel uzmanları üşüştü, ekonomi, ekoloji ve siyasi bilemler uzmanlarıda cabası. Biz bu kadar uzmanla niye geri kaldık hayret :D

    Çünkü yetki sizde

    Sende haklısın, yetki sizdeyken her hafta uzaya roket gönderiyorduk. Ama pardon heykel dikmekten roket yapacak paranız yoktu di mi?
  • http://www.kariyer.net/is-ilani/ht-solar-enerji-a-s-uretim-operatoru-1755107
    çinliler solar enerji için türkiyey yatırıma hız veriyor

  • O değilde, başlığa yorum yapanların yarısı banlanmış (Ben dahil)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.