Şimdi Ara

Türkiye ve dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye ve dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları açıklandı
    Pazar araştırma şirketi Statcounter, Kasım 2025 dönemine ait küresel ve Türkiye özelindeki yapay zekâ kullanım verilerini paylaştı. Sonuçlara göre OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, hem dünyada hem de Türkiye'de en çok tercih edilen üretken yapay zekâ aracı olmaya devam ediyor.

ChatGPT açık ara lider

Küresel çapta yapılan araştırmada ChatGPT yüzde 81,35’lik pazar payı ile açık ara farkla ilk sırada yer aldı. Onu yüzde 11,13 ile Perplexity, yüzde 3,47 ile Microsoft Copilot ve yüzde 3,02 ile Google Gemini takip ediyor. Anthropic'in geliştirdiği Claude yüzde 1,02'lik, Deepseek ise yüzde 0,01’lik paya sahip. 

Türkiye özelindeki tablo ise ChatGPT'nin etkisini daha da belirgin hâle getiriyor. Statcounter'aa göre ChatGPT ülkemizde yüzde 91,23’lük ezici bir pazar payına sahip. İkinci sırada yüzde 4,88 ile Gemini, üçüncü sırada ise yüzde 1,77 ile Copilot yer alıyor. Küresel çapta ikinci sırada bulunan Perplexity, Türkiye’de dördüncü sıraya düşmüş durumda. Claude yüzde 0,48, Deepseek ise neredeyse yok denecek kadar düşük bir oranda ölçülmüş.

Dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları (Kasım 2025):

• ChatGPT: %81,35

• Perplexity: %11,13

• Copilot: %3,47

• Gemini: %3,02

• Claude: %1,02

• Deepseek: %0,01

Türkiye’de en çok kullanılan yapay zekâ araçları (Kasım 2025):

• ChatGPT: %91,23

• Gemini: %4,88

• Copilot: %1,77

• Perplexity: %1,64

• Claude: %0,48

• Deepseek: %0,00

Ayrıca Bkz.Nvidia, yapay zekaya güç verecek yeni nesil Rubin GPU’larını üretime aldı

Statcounter'ın paylaştığı verilere göre şu anki eğilimlere bakıldığında, ChatGPT’nin bu liderliğini yakın gelecekte kaybetmesi olası görünmüyor. Keza en yakın rakibi ile arasındaki fark oldukça büyük. 

Kaynak:https://gs.statcounter.com/ai-chatbot-market-share/all/turkey

• Gemini, Copilot ve ChatGPT açın ve bir miktar düşünme gerektirecek bir şey sorun. En mantıklı cevabı hep ChatGPT veriyor. Diğerlerine ChatGPT cevabını atıyorum, bak abiniz biliyor siz gene yayan diyorum.

• Martı yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Grok'un listede olmamasına şaşırdım doğrusu.

• Grok?

Perplexity'i de çok kullanıyorum onun da araştırması iyi, üstüne gpt5, claude 4.5, gemini 2.5 pro, grok gibi farklı modellerle cevap yazdırabiliyor tek hesapla. Ucuza halledecek olsam tek ai olarak onu alırdım, yıllık hesabı da ucuza satılıyor.

• grok yapay zekadan ziyade sohbet robotu.

• Google diğer firmaların toplamını katlayacak kadar paraya,veriye,veri merkezine ve en önemlisi Deepmind gibi yapay zeka konusunda en fazla tecrübeye sahip olmasına rağmen vizyonsuz,tek derdi var uygulamalar üzerinden sinekten yağ çıkarma olan bir hint fakiri sayesinde eser miktarda bir payı var.

• maligezgin kullanıcısına yanıt

Kumru mu demek istedin acaba Türkiye ve dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları açıklandı 

Şaka maka telefonda Chatgpt, Grok, Gemini ve Deepseek yüklü Chatgpt dışında hiç diğerlerine açıp bir şey sorasım gelmiyor. Deepseek'i bir ara teknik yardım için kullanmıştım sağolsun epey yardımcı olmuştu kerata ama daha da kullanmadım ama tutuyorum kendisini. Salak Chatgpt'ye matematiksel basit sorular sorunca bazen mallaşıylr o yüzden diğer AI'ları bulunduruyorum. Grok ve Gemini'yi nerdeyse hiç kullanmadım. Hele ki Gemini. Ama Chatgpt'nin şöyle bir mallığı ona ayar oluyorum. İngilizce bir şey çevirtecek oluyorum acil olarak, ben de okuyup anlıyorum ama bilmediğim sözcük yığınları olunca çeviriyorum tam, Chatgpt'ye atıyorum. Bu salak AI kendi kullanıcı sözleşmeleri gereği, ifadelerde 18+ cinsellik imaları olunca çevirmiyor. Lan oğlum diyorum bunlar film yorumları, filmde 18+ ne sahneler var onu öğrenip ona göre izleyeceğim aile içinde ya da izlemeyeceğim diyorum. Bu geri zekalı yine çeviri yapmamakta ısrar ediyor. Google Translate'in çöp çevirisine kalıyoruz yine ya da anlayabildiğim kadarıyla kendime güveniyorum. Grok öyle değil yine de çeviriyor mesela.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

kumru demek haksızlık olur

zira kendi adını sorsan martı diyecekTürkiye ve dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları açıklandı 

Kuş beyinli ai işte, bu yüzden kumru demişler. Türkiye ve dünyada en çok kullanılan yapay zekâ araçları açıklandı 

https://www.instagram.com/reel/DPt2zhOjNnW/?igsh=MWR6eWE4bnJvd3J3aw==

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.