Şimdi Ara

Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
8.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google'ın Türkiye Rekabet Kurumu'nun aldığı karar sonrasında Google Servislerini Türkiye'den erişime kapatması sonrasında yaşanan tartışmalar bitecek gibi görünmüyor.
     
    Türkiye Rekabet Kurumu'ndan Google ile ilgili resmi açıklama geldi 
     
    Süreç tartışılmaya devam ederken Türkiye Rekabet Kurumu'ndan konu ile ilgili resmi basın açıklaması geldi. 
     
    Basın Açıklaması

    Google Inc, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.den oluşan ekonomik bütünlüğün (Google), Android işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve Google ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin rekabeti ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla 09.02.2017 tarihinde Kurulumuzca soruşturma başlatılmıştır.

    Bu kapsamda temel olarak, Google’ın mobil işletim sistemleri pazarında sahip olduğu tekele yakın pazar gücünü, faaliyette bulunduğu diğer pazarlarda, özellikle de internet arama hizmetleri pazarında, hâkimiyetini korumak veya güçlendirmek amacıyla kötüye kullanıp kullanmadığı hususuna yoğunlaşılmıştır.

    Yürütülen soruşturma sonucunda Google’ın cihaz üreticilerine getirdiği yükümlülükleri kullanarak, internet arama hizmeti pazarındaki diğer rakiplerinin ürünlerinin mobil cihazlara yüklenmesine engeller getirdiği ve mobil cihazlarda tek arama hizmeti sağlayıcısı olması koşuluyla mobil cihaz üreticilerine finansal destek sağladığı tespit edilmiştir.

    Bu çerçevede, Google'a 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun (Kanun) uyarınca idari para cezası verilmiş, ayrıca Kanun kapsamında ihlal sayılan uygulamalara son verip gerekli uyumu sağlaması için 6 ay süre tanınmıştır. İlgili süre 06.08.2019 tarihinde sona ermiş ve aynı tarihte Google ilgili sözleşmelerde yaptığı değişiklikleri Rekabet Kurumuna sunmuştur. Google tarafından sunulan değişikliklerin Rekabet Kurulunca değerlendirilmesi neticesinde bu değişikliklerin soruşturma sonucunda tespit edilen ihlalleri ortadan kaldırmada yetersiz kalacağı tespit edildiğinden, Google’a 07.11.2019 tarihinden itibaren Kanun’da öngörülen süreli (günlük) idari para cezası uygulanmaya başlanmıştır.

    Google’ın soruşturmaya konu uygulamaları Avrupa Birliği (AB) ve Rusya Federasyonu nezdinde de benzer soruşturmalara konu olmuştur.  Rusya Federasyonu Rekabet Otoritesi tarafından yürütülen süreç Google’ın bu uygulamaları sonlandırmaya yönelik taahhütleri neticesinde sonuçlandırılmıştır. Yine, AB Komisyonu yürüttüğü incelemelerde konuyla ilgili olarak rekabet ihlali sonucuna ulaşmış ve Google’a 4,34 milyar Avro para cezası vermiştir. Bunun yanı sıra, AB Komisyonu tespit ettiği ihlalleri sona erdirmesi için Google'dan Kurulumuz tarafından talep edilen yükümlülüklerden daha kapsamlı adımları atmasını istemiş ve bu talebin gereği Google tarafından yerine getirilmiştir.

    Gelinen noktada Google’ın, diğer ülkelerde yaptığı gibi, Kurulumuz kararında yer alan yükümlülükleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.







  • çok güzel açıklama olmuş daha ne desinler! hala bizde olayı başka yerlere çekmeye çalışan boş beyinler var yazık. ülkesine zerre değer vermeyen bu insanlar burada oturmuş konu saptırmaya çalışıyor. konuyu bile anlamıyorlar rekabet diyorlar haksız rekabet ama tabi kendileri ileride bir şirket sahibi olacağını ve haksız rekabete maruz kalmanın ne demek olduğunu bile düşünme kapasiteleri yok hayallerinde bile kuramayacakları kadar zor.. onlar en büyük meslekleri sosyal medya da ülkesini aşağılamak. yazık.
    Şimdi yazsan olmuyor sussan gönül razı değil..paypalı da böyle yolladıydılar hani bi troyları vardı milli ve yerli.. Rakip olacaktı ya hani paypala..Bir ara, windowsa rakip yerli yazılım çıkaralım dediler,Çin'de olduğu gibi tüm kamuyu da buna geçirelim dediler,pardusu çıkardılar,yalan yok pardus açık kaynaklı iyi bir projeydi.Ancak onu da nasıl batırdıklarını bilenler iyi bilir.
    Sen önce ülke imajını bir düzeltirsin, Avrupa seviyesine yükseltirsin ondan sonra da çıkar Google'ın karşısına paşa paşa konuşursun,o zaman haklısın.. Ama yok,her yeri kurutup, sıfırı tüketip şu halinle bide sineğin yağının peşine düşersen orda bir dur derler adama..
    Dünya'dan bi haber cühela takımın da gelir burda,Avrupa da ödüyosan burda da ödüycen diye boş boş yazar anca..neyse yazın bakalım, nasılsa klavyeden milliyetçilik beleşe...
    Aynı şeyi paypal'a da yapmıştı bu kafalar, 3,5 sene oldu. Muadili var, hallederiz demişlerdi.
    Sonuç; mikro ihracatta tedavi edilemez derin bir kriz, it gibi üreyen komisyoncular ve ülkeye giremeyen milyonlarca dolar. En kötüsünün ise, bu girişimlerin daha başlarken, ana kan damarını tıkayarak fişinin çekilmiş olması. Bu girişimler ülkeye yurt dışından sıcak para sokmanın yasal bir yolunu bulmuş ve sen o ele avuca sığmaz süper zekan ile tek atışta yok etmişsin. Kimse de ses etmemiş, tabi ki sıra sana da gelecekti, ya ne olacaktı? Yarın da yine bir başkasının canını acıtacaklar.
    Yorumlardan anlaşılıyor ki bizim amacımız bağ yemek değil bağcıyı dövmek. Herkes bir taraf tutma politikasında. Ödeee ödeyeceksinnnnn yoksa defol gittt!! Böyle ünlem sert yazılar daha neler neler...yok o değilde kafa keseriz diyen çıkacak valla. Komedi gibiyiz. Tamam, evet, eyvallah haklıyız orda ödedin burda da ödemelisin. Haksız rekabet yapıyorsun da, arkadaş biz kim için yapıyoruz bunu? Yandex için mi? Diğerleri için mi? neyin rekabeti bu? adamların milyon dolarlar ödemiş yatırım yapmış alt yapı servis ağları kurmuş. Gel benim çiftliğimde at koştur gibi birşey bu. O sadece senin benim bildiğimiz arama motoru olayı değil bu bir çok geliştirici bu işin kaymağını yiyor. Uygulama geliştiriciyi misal glovo yemek sepeti gibi uygulama yaptın sen gidip kendi ağını kurmuyorsun Google servis haritalarını kullanıyorsun. Ne oldu kesti senden bu hizmeti ne olacak? Gidip lokasyon lokasyon sen mi ağ kuracaksın bu benim bildiğim bir örnek daha neleri var bunu düşünen var mı? Yandex de bu hizmeti yeteri kadar alacak mısın haritalardan aldın yarım yamalak bana göre çok ta kötü değil vasatın üstü ama bir google değil. bu servis ağlarının tek bir örneği onlarca servis ağı var. onlarda bunu bulamayacaksın. Google yaptığını savunmuyorum ama bizim tam anlamı ile kavgamız değil. Ne zaman büyük bir oyuncu olursun o zaman sözün geçer yada hak ararsın. bir uzlaşma olmalı bir çok insanın işi sekteye uğrayacak. Bence de uzlaşarak bu yada neyse azı çoğunu ödemeli ama tek korkum bu iş gerçekten Vestel işine dönmesi. Ceza indirimi yada erteleme bu ağlar üzerinden ek vergi ile milletin sırtına yükü bildirmeleridir. Bizim ülkemiz sever böyle şeyleri. Fillerin tepişmesinden umarım çimenler ezilmez.
    Rekabet kurumu gayet yerinde açıklama yapmış.Buradaki bazı kişilerde olayı paypala felan getirip eleştirmeye çalışmış. Kendilerini nasıl ezikledilerse hep haksız biz oluyoruz haklı olan gavur markası.Avrupa,rusya cezayı yapıştırıyor biz yapıştırınca google ülkeden gidecek diye eleştiriyorlar.Merak etme kemiksiz 3-4 milyar parayı bırakıp gitmez
  • Tamam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AB ye ödediği gibi burda da ödeyecek o cezayı olması gereken budur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gg

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanki kendi yerli internet kaynaklarımız var da alternatife izin vermiyor diye google'a ceza kesiyoruz. Kendi bacağımıza sıkıyoruz haberimiz yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Google geri adım atmaz yazık oldu elin rus tarayıcısı yüzünden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok haklı bı açıklama olmuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanki kendi yerli internet kaynaklarımız var da alternatife izin vermiyor diye google'a ceza kesiyoruz. Kendi bacağımıza sıkıyoruz haberimiz yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ödemez ab nere türkiye nere

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Ödemez, ab nere türkiye nere dünya gücüymüşüz gibi konuşma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bana bak traamp!!! Kork bizden 😂😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu iş uzunca bir süre çözülmeyecek anlaşılan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • straptezlo S kullanıcısına yanıt
    Türkiye'den kazancı oldukça yüksek. Yabana atmaz o kadar kazancı.
  • Rakip uygulamamız mı var ki? Google firmasına rakip mi oldukta ne bu muhabbet onu anlayamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 17 Aralık 2019; 16:19:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hiç sanmam, ortada bir tekelleşme varsa (ki var) bunun sonucunda kaybeden her zaman tüketici olur. Rekabet Kurumu da bunu engellemek için var.

  • Avrupada aynı şeyi yaptı google'a rekabet kurallarına uyucaksın yoksa cezanı çekersin dedi.

    Ama türkiyede uluslararası alanda güç yok prestij yok bunu devam ettirirlerse google'a boyun eğmezlerse iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Aralık 2019; 16:20:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son cümle herşeyin özeti. Diğer ülkelerde nasıl uyuyorsan yargı kararlarına bizde de uyacaksın

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.