Şimdi Ara

Türkiye'nin yeni keşif uydusu Göktürk-2 uzaydaki yörüngesine yerleşti (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
1
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rob dö şambır -- 30 Nisan 2013; 18:24:03 >

Orijinalden alıntı: frank white

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

birader aslesan mühendislerinin öldürüldüğü büyük bir gerçek kimsenin şüphesi yok en azından benim ha devlet çıkıp başarısızlığını söylemez üstünü örter gerekirse yalan dolan haber yapar sen doğruyu söylesinler diyorsun başbakan gnel kurmay mit çıkıp bunu mossad cia yaptı derse bu ülkenin gururu kırılmazmı biz bu adamları koruyamadık nasıl devletiz demezlermiydi büyük bir tepki olurdu güvensizlik olurdu üstünün örtüldüğü doğru ama suçlular elbet bulunur güven eksikliği paronoya varken devlet zaten büyümez türkiye el altından kominist bir yapıyla yönetildi 2015 yılı ile 2023 yıllaında büyük şeyler olucak hayırlısıyla savunma saniyisine önem verilmesi gerek bir hacker saldırıyı bilinen açıklarla yapabilir ancak savunmasını programlara bırakamaz devlette bu şekilde düşünmeli..

odtü'deki insanların ne yaptığı belli değil biri akp defol üniversteler bizimdir diyor sanki adam üstüne alıcak biri emparyalizm diyor kötü olduğunu savunuyor koministlikte hayır olsaydı rusya dağılmazdı çin dünyaya açılmazdı koreliler açlıktan birbirini yemezdi

Komünizmi doğru yazmayı öğrenmeden çözüp, bitirmiş adamlara bayılıyorum.

He, tüm olay bu yani? Doğru yazsa ne olacak yanlış yazsa ne olacak?

Adını bilmediği şeyi tamamen analiz etmiş ve irdelemiş olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz? Ezberden okunan mamallar. Kominizmmiş. Bir kitap alıp adının nasıl olduğu bile görmemiş adam Rusya üzerinden komünizm değerlendiriyor. Ciddiye mi alacaktım?

guldurdun beni birader isme takildin demek sen once ustteki devletin amaci nedir acikladim onu anla varsa kocum bi bilgin yazda bizde bilgilenelim herkez kendi kulvarinda at kostursun sen halit yazarsin ben halid yazarim aradaki fark senin anlamana bagli birinin sonunda !!it!! kelimesi var dikkat ettin sanirim senin icin bir problem teskil etmeye bilir ama manali soylersen bu ismi dayak yersin dogrusu halid"dir ahmet"tin dogrusu ahmed"dir sen yazilisa bakma az manasini ogren

sende bir seyler yazda disarda kalmayasin az abilerinin konustugu konulari anla anladiysan cevap yaz

Yazayım. Öncelikle ders bir: Bu akımın/siyasi görüşümüzün adı komünizmdir. Ortaklaşa ve kendi değerleri çerçevesinde oluşturdukları hayatı süren topluluklara verilen komün isminden gelir. Siz gibi araya hakaretler sıkıştırmadım, aramayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

birader aslesan mühendislerinin öldürüldüğü büyük bir gerçek kimsenin şüphesi yok en azından benim ha devlet çıkıp başarısızlığını söylemez üstünü örter gerekirse yalan dolan haber yapar sen doğruyu söylesinler diyorsun başbakan gnel kurmay mit çıkıp bunu mossad cia yaptı derse bu ülkenin gururu kırılmazmı biz bu adamları koruyamadık nasıl devletiz demezlermiydi büyük bir tepki olurdu güvensizlik olurdu üstünün örtüldüğü doğru ama suçlular elbet bulunur güven eksikliği paronoya varken devlet zaten büyümez türkiye el altından kominist bir yapıyla yönetildi 2015 yılı ile 2023 yıllaında büyük şeyler olucak hayırlısıyla savunma saniyisine önem verilmesi gerek bir hacker saldırıyı bilinen açıklarla yapabilir ancak savunmasını programlara bırakamaz devlette bu şekilde düşünmeli..

odtü'deki insanların ne yaptığı belli değil biri akp defol üniversteler bizimdir diyor sanki adam üstüne alıcak biri emparyalizm diyor kötü olduğunu savunuyor koministlikte hayır olsaydı rusya dağılmazdı çin dünyaya açılmazdı koreliler açlıktan birbirini yemezdi

Komünizmi doğru yazmayı öğrenmeden çözüp, bitirmiş adamlara bayılıyorum.

He, tüm olay bu yani? Doğru yazsa ne olacak yanlış yazsa ne olacak?

Adını bilmediği şeyi tamamen analiz etmiş ve irdelemiş olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz? Ezberden okunan mamallar. Kominizmmiş. Bir kitap alıp adının nasıl olduğu bile görmemiş adam Rusya üzerinden komünizm değerlendiriyor. Ciddiye mi alacaktım?

herşeyi bir tek siz biliyosunuz zaten ciddiye almıyosan alıntı yapmassın olur biter.

• keşke denildiği gibi milli yapım olsaydı ama öyle değil maalesef ve birde hiç söz edilmeyen Göktürk-1 başarısızlığı var
    http://www.gazeteoku.com/yazar/yalcin-bayer/12431/yerli-mi-degil-mi?

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: Heroofutopia

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu durum her zaman var ve mevcut olacaktir zaten. eskiye nazaran su anki durum kime ve neye gore daha temiz. Her zaman bir ajan vardir( gercek ajan,gorevini kotuye kullananlar, torpilli koltuk sevdalilari ve vatan hainleri). Bu insanlari hicbir zaman temizleyemezsiniz. Bunlar zamani gelince hortlarlar. Bu insanlarin kimligide yoktur. Bigun asker olurlar ertesi gun dinci olurlar ama herzaman vatan hainidirler.

Cok sukur bugunlere geldik. Ortak noktada dedigimiz gibi bu tmamen muhendislrimizin basarisi. Burdan su cikiyor. Bilgi sahibi olan ne kadar cok insanimiz olursa beceriksiz ve vatan hainleri o kadar cok kayboluyor.

Maalesef öyle değil işte...

Bahsettiğim stratejik kurumlarda çalışan arkadaşların bana aktardıkları şeylerin kesişiminde şunlar var, yani hemen hepsinin de fikir birliğinde olduğu noktalar şunlar:
    "Maalesef yakın zamana kadar hiç bir hükümet hiç bir siyasi irade savunma sanayii projelerine yol vermedi. Bu süreçte Savunma Sanayii Müsteşarlığından tutun Milli Savunma Bakanına kadar uzanan bir yol var. Yakın zamana kadarki hükümetlere sunulan projeler bir şekilde 'düzenli olarak' dikkate alınmadı. Maalesef ve maalesef şu anki hükümet bu projelerin önünü açan ilk hükümet oldu!" diyorlar.

Savunma Sanayii projeleri maalesef uzun yıllar görmezlikten gelindi. Israrla yabancı ülkelerin kucağına itildik. Üretim projelerini geçtim hadi, modernizasyon-modifiye işlerinde bile öyle...
    Yanı başımızda ASELSAN gibi bir kurum varken zamanında M60 tanklarının modernizasyon işler bile fahiş rakamlara İsrail'e verildi. Üstelik Asselsan söz konusu işin yarısından fazlasını yapabilecek kapasiteye sahipken bu işte bile küçücük göstermelik bir pay verildi. TAI insansız hava aracı üretebilecek kapasiteye sahipken İsrail'den fahiş fiyatlara alınan İHA'lar uçuruldu, üstelik anlaşmadaki İHA sayısına İsrail uymadı. Bakıma giden İHA geri dönmedi, devletimiz milyonlarca dolar zarara uğratıldığı gibi koca güneydoğu sınırında bir yada iki tane İHA'nın ürettiği görüntülere kaldık.

Böyle saçma yorumlara cevap yazmadan geçemeyeceğim. Bir de o kadar emin konuşuyorsunuz ki...
    Toplamda 650 milyon dolar tutan 170 tankın modernizasyonu, Aselsan'a atış kontrol sistemlerinin nasıl yapılacağını öğretti. Aselsan'da böyle bir yetenek o zamanlarda yoktu. TAI o yeteneğe sahip değildi. Yavaş yavaş kazanıyorlar. İsrail tüm sözleşmelerine uydu.
    ----
    Her şeye hükümete bağlayanları da anlayamıyorum. Ne sanıyorsunuz Tayyip baba geldi 10 senede insan yetiştirip uydu fırlattı, öyle mi ? Bu projeler sizin beğenmediğiniz hükumetler zamanında başladı. 2003 Bilsat, 1993 Türksat vs...

----
    Milli gemi projesi: Milgem
    Kim başlattı ? Aman adını ağzıma almayayım.
    Tank projesi:
    Aman aman.

Arkadaşım;
    bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz, hem de çokkendinizden o kadar emin konuşmuşsunuz ki hani sektör hakkında bilgim olmasa az daha dediklerinize ben bile inanacaktım.

1- ASELSAN zaten 2002 yılında başlattığı ve 2006 yılında seri üretime geçtiği "ATIŞ KONTROL SİSTEMİ" ile rüştünü ispat etmişti. Demek "ASELSAN Atış kontrol sistemlerini nasıl yapacağını İsrail IMI'den öğrendi" öyle mi?
    Buyrun size kapı gibi proje, 2002 yılında başlandı ve 2006'da seri üretime geçti:
    http://www.aselsan.com.tr/content.aspx?oid=636&mid=375
    Saçma sapan M60 modernizasyonu macerası ise 2002 yılında başlayıp 2010 yılında skandal bir şekilde bitti.

Leopard tankları buna en güzel örnek. Bu sistem M60 tanklara da uygulanabiliyor. ASELSAN'ın bu başarısına rağmen bu görmezlikten gelindi ve tank modernizayon işi ihalesiz olarak (saçma sapan gerekçelerle) İsrail IMI'ye verildi. IMI İsrail devletinin firmasıdır. (Israel Military Industries)

2- IMI’ın Türkiye'ye zırh teknolojisi vereceğini dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ilk ağızdan söylemişti. Ancak böyle bir teknoloji transferi sözleşmenin bittiği 2010 yılında bile yapılmamıştı. Üstelik sözde modernize edilen zırhlarda sıkıntı vardı, yeterli koruma sağlamıyorlardı. Ayrıca teslim edilen tankların çoğunda transmisyon problemi çıktı, geri vitesler problemliydi.

3- Zaten ikinci dünya savaşından sonra üretilen M60 tanklarının modernize edilmesi başlı başına saçmalıktı. Yani tüm bu süreç aslında saçmalıktan ve kaynak israfından ibarettir.

4- Her şeyi hükümete bağlayan ben değilim, aksine ben bu projedeki büyük payın ilgili kurumlarda ve küçük payın da siyasi iradede olduğunu belirttim. Yukarıdaki mesajlarımı ya okumamışsınız ya da okuduğunuzu anlama yetisinden yoksunsunuz.

5- Bu saçma sapan modernizasyon işini onaylamayan ve onaylamamakta direten (ilk) proje müdürü Sadık Y. müthiş baskıların ardından bir anda görevinden alındı. Daha sonra atanan Sezai Ö. ise yine baskılar üzerine 1 hafta sonra istifa etti. Öztürk'ün yerine atanan Hünkar Urfalıoğlu da bu anlamsız ve kaynak israfından başka bir şey olmayan projeye imza atmadı.... Derken derken en sonunda Genelkurmay başkanının imzasıyla iş tatlıya(!) bağlandı!

Siz kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Keşke bilgi sahibi olmadan fikir üretmeye kalkmasanız?

Aselsan'ın ürettiği ilk atış kontrol sistemi, özgün değil, Texas Industries'in bir ürünü. Lisans altında üretim yaptılar
    2-IMI, bize bir zırh teknolojisi vereceğini söylemedi, onlardan reaktif zırh teknolojisini aldık ki bu bir zırh değildir. Bunun sayesinde bugün Altay tankı için Roketsan reaktif zırh üretebilecek konuma geldi.
    3- Elimizdeki M60'lar 60 model değil, 80'lerde üretilmiş, geldiklerinde gıcır gıcır tanklardı. O modernizasyon sayesinde tekrar söylüyorum, Aselsan özgün bir atış kontrol sistemi, roketsan ise reaktif zırh yaptı.
    5- Proje müdürlerini geçin, son söz onlarda değil. Son söz SSM müsteşarında.Bugünkü başarılara yol açan Murad Bayar isteseydi bunu engelleyebilirdi, engellemedi ? Neden ? Bir bildikleri var çünkü.

• İnşallah 2023 de Konyadan yollayacağız uydumuzu

Orijinalden alıntı: hollowman_

quote:

Orijinalden alıntı: mert1907

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: frank white 10 yıl önce hocalarımız yapıp fırlatıcaz derlerdide hadi ordan derdik son 10 yılda nasıl olduysa bu ülke sıçradı her yönünyle devamını herondan bbekleriz
    Son 10 yılda ne geldıyse geldı basımıza ne sıcraması.
    kardeşim eskiden yaptırmazlardı onun yerine uçu kırpılmış uydu görüntüleri verirdi amerika siz yapmayın biz verelim tabi bizimkilerde para harcamaya gerek yok diyip es geçerlerdi hani bunu konuları bırakalım artık teknoloji aletleri türkiyede daha erken gelmiyormu şirketler türkiyeye önem vermiyormu zilyon tane şirket türkiyeye yatırım yapıyor eskiden f16 uçaklarımız israili dost görürdü elin suriyesinin rus uçağı bile israile bomba atabilirken bizimkiler dost diyip kitlerdi sistemi şimdi öyle değil başımızdaki altımızdaki korkak vizyonsuz kişiler düşmanı halk millet gördü bizi hep geride bıraktılar o vatana ihanet bu vatana ihanet dediler ülke geri kaldı artık böyle değil sen türkiyede yaşıyorsan görmen lazım 10 yıl önce 3 bin tlye ev sattık şimdi satsak 100 bin tl eder imfye borç verir hala geldik bizi yöneten kapitalist kilidi azda olsa kırdık umarım sonumuzda iyi olur
    Yahu bu şeylere gercekten ınanıyormusunuz? Durumumuz Yunanıstan dan kotu sıcak para olmasa su anda krızdeyız. Esnaf olmasam ınanıcam Turkıye nın buyudugune de ortalık berbat gızlı bı krız var kımse farkında degıl. Ha Turkıye buyuyor ama buyuk olanlara buyuyor.

eeee sıcak para sıcak para, bıktım arkadaş makrosunu mikrosunu geçtim, şöyle ekonomiye giriş kitabı okuyup ondan sonra ekonomiyle ilgili yorum yapın mümkünse.

Yunanistandan kötümü durumdayız? Bakalım öylemiyiz. An itibariyle dünya krizinden etkilenmeyip büyümede dünyada 2., avrupa ülkeleri arasında 1. sıradayız. Yunanistanın milli geliri 290 milyar dolar, dış borcu 550 milyar dolar. kamu borç stoğu (borçluluk oranı) %180 leri aşmış durumda. daha geçen avrupa birliği kafadan 100 milyar dolar borcunu sildiği halde adamlar hala tepetaklak durumda. adamlarda işsizlik %25 leri bulmuş. Bırak onu avrupada portekizin %150, ispanyanın %130, italyanın %160 borç stoğu oluşmuş durumda. Türkiyenin borç stoğu 10 yıl önce %78 iken şimdi %35 lere düşürülmüş. milli gelirimiz 350 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkarıldı. imf ye olan 35 milyar dolar borç ödendi, hatta 5 milyar dolar imf ye borç verildi. işsizlik, yunanistanı geçtim ispanya, portekiz, irlanda, italya gibi ülkelerde %15 üstündeyken nüfusumuz onlardan çok ve daha genç, çalışabilen nüfusumuz daha fazla olduğu halde!!! işsizlik %8,8 seviyesine gerilemiş durumda!!!

hangi sıcak paradan bahsediyosun sen? iki gazete küpürü okumakla ekonomi yorumlanmaz. Piyasa sürekli değişip gelişirken, dar bi dalda esnaflık yaparak ekonomi yorumlanmaz. ülke senin etrafında dönmüyor.

Avrupa ya bısey olmaz merak etme onlar yıne bırlık olarak kurtulurda bızı kım kurtaracak bakalım. Ayrıca dar bır dalda esnaflık yapmak ne demem asıl sen su dar kafanı degıstır toplumun ve paranın can damarı esnaflıktır esnaflar bırebır alıs verısın ıcınde olan ınsanlardır ve herseyı daha berrak gorurler kı hadı onuda gectım daha gecen seneye kadar parayla oynayan sebze meyve komısyoncuları bıle bugun batma noktasına geldıler kı aslında bu her gecen sene kendını daha da fazla bellı eden bır durumdu. Ayrıca madem bu kadar buyuyoruz gelısıyoruz neden hala asgarı ucrette %3 + %3 gıbı komık rakamlardan soz edılıyor neden emeklı maasları hala yetmıyor ınsanlara. Dıs polıtıkadakı becerıksızlıgı soylemıyorum bıle Kerkuk de onca Turkmen vatandası can verırken bız hala kalkmıs Fılıstın dıye yırtınıyoruz. Artık gozunuzu acın bıraz gelecegımız cok karanlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha iyilerini de yaparız inşallah

• KARDEŞİM BU UYDU KEŞİF UYDUSU MUDUR YANİ GÖZLEM YANİ İSTİHBARAT YANİ CASUSULUK AMAÇLI BİR UYDU MUDUR !!!???

E MADEM ÖYLEYSE BU UYDUNUN ÇİNDE NE İŞİ VAR KARDEŞİM !? ISTIHBARAT UYDUSU BAŞKA BİR ÜLKEDEN FIRLATILIR MI YAHU ??? ONUN ADINA ISTIHBARAT UYDUSU DENİR Mİ ARTIK YAHU ???? SON İKİ YILDIR HÜKÜMETİMİZİN İZLEDİĞİ DIŞ POLİTİKAYA BAKARSAK , BU UYDUNUN IRANI İZLEME AMAÇLI YANİ BİZ DEĞİL TAM TERSİNE İSRAİLİN GÜVENLİĞİ İÇİN FIRLATILDIĞINI GÖREBİLİRİZ.
    ISTIHBARAT UYDUSU FIRLATACAKSAN SS KANUNLARINA GÖRE GEREKİRSE BÜTÇENİN TAMAMINI O İŞE YATIRIP BAŞARILI BİR FIRLATMA TESİSİ KURACAKSIN TÜRK TOPRAĞINDA.
    VAN MİNÜT !!!

• Konu ne, tartışılan ne?

Yok hükümet olmasaydı bu iş olmazdı, yok hangi hükümet olursa olsun bu proje zaten olacaktı söylemleri havada uçuşmuş. Konu konuyu açmış, alakasız mevzulara kadar uzamış.

Ülkemizde bilimsel çalışmalar yapacak; çığır açacak projeleri geliştirecek insanlara ihtiyacımız olduğu kadar, bu çalışmalara sahip çıkacak devlet iradesine de ihtiyaç var. Bu proje tek başına bilim adamına veya hükümete atfedilemez. İki unsur da birbirinin tamamlayıcısı.

.............................................................................................................................................

Projede emeği geçen değerli akademisyenlerimize ve destek olan devletimize teşekkür ediyorum. Ülkemize faydalı olacak her türlü projenin devamını ve beraberinde desteğini temenni ediyorum.

Aselsan'ın ürettiği ilk atış kontrol sistemi, özgün değil, Texas Industries'in bir ürünü. Lisans altında üretim yaptılar
    2-IMI, bize bir zırh teknolojisi vereceğini söylemedi, onlardan reaktif zırh teknolojisini aldık ki bu bir zırh değildir. Bunun sayesinde bugün Altay tankı için Roketsan reaktif zırh üretebilecek konuma geldi.
    3- Elimizdeki M60'lar 60 model değil, 80'lerde üretilmiş, geldiklerinde gıcır gıcır tanklardı. O modernizasyon sayesinde tekrar söylüyorum, Aselsan özgün bir atış kontrol sistemi, roketsan ise reaktif zırh yaptı.
    5- Proje müdürlerini geçin, son söz onlarda değil. Son söz SSM müsteşarında.Bugünkü başarılara yol açan Murad Bayar isteseydi bunu engelleyebilirdi, engellemedi ? Neden ? Bir bildikleri var çünkü.

Te Allahım...

"Texas Industries" diye bir yerle ASELSAN asla işbirliği yapmadı. Öncelikle unut bunu!

En iyimser olasılıkla yaptığın şeye "klavye sürçmesi" diyelim.

ASELSAN'ın ilk ürettiği atış kontrol sistemi "Texas Instruments" firmasının "DNTSS" atış kontrol sistemini baz alıyordu, patent yabancı, üretim yerli! ASELSAN bu patenti baz alarak ürettiği atış kontrol sistemlerini Leopard tanklarına uygulayarak rüştünü ispat etti. Bu biiiiiir.......

Bütün bu saçmalıkları geçip M60 tanklarına gelirsek... Taaaa 1960 yılında ilk üretimi gerçekleşmiş M60 Patton'lar ABD'nin 1996 yılında tedavülden kaldırdığı ve en son Somali iç savaşı gibi önemsiz ve karşısında ciddi zırhlı güç bulunmayan üçüncü dünya ülkelerinde göreve gönderdiği bir tanktır. Türkiye gibi jeopolitik açıdan sakat bir yerde bulunan bir ülkenin de bu antikaları 2002 yılında modernizasyona göndermesi tamamen saçmalıktan ibaretti. Bir çok yetkili ve uzman da zamanında bunu belirtmiş ve o yüzden o sözleşmelere imza atmamakta diretmişlerdir. İlgili müşteşarlıkta sırf bu kaynak israfı projesinden dolayı görevden alınmış veya istifa etmiş/istifaya zorlanmış bürokratların sayısı bir elin parmakları adedi kadar var neredeyse...

Ben burada "MİLLETİMİN PARASI ÇARÇUR EDİLDİ" diyorum, halâ birileri demogoji ve tartışmayı odağından uzaklaştırma peşinde...

Bu ihalenin İsrail'e verilmesi için MOSSAD tarafından tehdit edilen SSM bürokratlarını yazmaya gerek bile duymuyorum!

• Eğri otursak bile doğru konuşmak lazım! Bunu yapmazsak ortak noktalarda uzlaşamayız!
    O yüzden halâ bu sözlerimin arkasındayım!

quote:

Bu işleri siyasete çekmek de yanlış! Yapılan işi siyasi malzeme yapmak yanlış!
    Ancak siyasetten tamamen soyutlamakta yanlış!

İşi yapanlar uzun zamandır projelerini ilgili mercilere iletiyorlardı. Bu potansiyel siyasetten bağımsız kuruluşlarda zaten vardı. Bu yüzden siyasete tamamen çekmek yanlış!

Alınan siyasi kararlar sonucu bu projelere bütçe çıkmasaydı, siyaset bunların yolunu açmasaydı bu işler yine olmazdı! Bu yüzden siyasetten tamamen soyutlamak yanlış!

Tıpkı hidroelektrik santrali gibi... Barajın içi su doluydu, yani potansiyelimiz vardı. Ancak birileri ısrarla yıllar boyu barajın kapaklarını açıp suyun türbinlere gitmesine engel oldular. Yakın zamanda da bu kapaklar açılıp barajdaki potansiyel su jeneratörleri döndüren türbinlere gönderildi o kadar... Olay teknik anlatımla tamamen bundan ibarettir!

• Bu uydumuzun fırlatılışından dolayı sırf bu hükümet döneminde oldu diye açıkca üzülenler, keşke olmasaydı diye düşünebilenler var. İnsanın aklı duracak gibi oluyor.
    Allah yardımcıları olsun.

Orijinalden alıntı: t8nx81tn

Bu uydumuzun fırlatılışından dolayı sırf bu hükümet döneminde oldu diye açıkca üzülenler, keşke olmasaydı diye düşünebilenler var. İnsanın aklı duracak gibi oluyor.

Kafaya bak. Ben ıcraata bakarım ancak bu hukumette ne ıcraat var nede kararlı bır polıtıka. Adamlar haburdan ıcerı alkıslarla karsıladılar terorıstlerı bu hukumet donemınde ne kadar cabuk unuttunuz.

quote:

Bu uydumuzun fırlatılışından dolayı sırf bu hükümet döneminde oldu diye açıkca üzülenler, keşke olmasaydı diye düşünebilenler var. İnsanın aklı duracak gibi oluyor.

Kafaya bak. Ben ıcraata bakarım ancak bu hukumette ne ıcraat var nede kararlı bır polıtıka. Adamlar haburdan ıcerı alkıslarla karsıladılar terorıstlerı bu hukumet donemınde ne kadar cabuk unuttunuz.

Bence siz kendi kafanıza iyice bir bakın.
    Yazdıklarınız klasik, haksız, içi boş muhalif sloganlar, hepsi de yanlış.
    Ama size göre doğrudur, kendinize göre eleştiri hakkınız vardır.

İşte benim söylemek istediğimin ispatı da siz oluyorsunuz.
    Uydumuzun fırlatılışı ile sizin yazdıklarınız ne alaka ?
    Benim de hükümeti eleştirdiğim konular var, takdir ettiğim konular var.
    Olumlu şeylerin hakkını vereceksin, olumsuz olanları da eleştireceksin.
    Siz bu uydunun fırlatılışında eleştirecek ne buluyorsunuz ?
    İşte bulamıyorsunuz, dert de orada, habur hede hödö diyerek kendinizi kandırıp, tatmin ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t8nx81tn -- 21 Aralık 2012; 13:10:11 >

• quote:

quote:

Kafaya bak dediğin mesajdakini aha bu mesajında yerine getirmişsin, bir de çıkıp kafaya bak diyorsun? Yahu siz de hiç akıl yok mu anlamıyorum bir türlü. Sevmiyor olabilirsiniz, eleştirebilirsiniz ama doğru yerden eleştirin, gülünç kaçıyorsunuz.

İlk cümlemi de açıklayayım: arkadaş bu uydunun fırlatılmasının sırf bu hükümet döneminde olduğu için istemediğinizden bahsetmiş. Siz de çıkıp "Ben icraata bakarım, bu hükümet döneminde hiçbir icraat yok." diyerek konusu altında bulunduğumuz uydu icraatını yok sayarak arkadaşa hak vermişsiniz.

Cümlelerinizde bari tutarlı olun yahu. (Olun derken belli bir kesimi değil, bu konu altındaki bazı kimseleri kastediyorum, sen dahil.)

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和

• quote:

quote:

quote:

Bence siz kendi kafanıza iyice bir bakın.
    Yazdıklarınız klasik, haksız, içi boş muhalif sloganlar, hepsi de yanlış.
    Ama size göre doğrudur, kendinize göre eleştiri hakkınız vardır.

İşte benim söylemek istediğimin ispatı da siz oluyorsunuz.
    Uydumuzun fırlatılışı ile sizin yazdıklarınız ne alaka ?
    Benim de hükümeti eleştirdiğim konular var, takdir ettiğim konular var.
    Olumlu şeylerin hakkını vereceksin, olumsuz olanları da eleştireceksin.
    Siz bu uydunun fırlatılışında eleştirecek ne buluyorsunuz ?
    İşte bulamıyorsunuz, dert de orada, habur hede hödö diyerek kendinizi kandırıp, tatmin ediyorsunuz.

Habur olayına ''hede,höde'' diyen bir adamın şehitlerine,gazilerine olan saygısından şüphe duyarım.Ya artniyetlisin ya patavatsız.Aynı şekilde sizde bu tür olaylara(Habur,çuval geçirme vs.)diyecek birşey bulamıyorsunuz ve Göktürk-2 gibi projeleri direk olarak hükümeti aklamak için kullanıyorsunuz.

''Türkün millî hissi, artık ocağında ateşlenmişti. Artık Türk, Cennet'i değil, eski, hakîkî büyük Türk cedlerinin mukaddes miraslarının,son Türk ellerinin müdafaa ve muhafazasını düşünüyordu.''
    BAŞKOMUTAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

• Mobıldeyım ancak elımden geldıgı kadar yazıcam. Oncelıkle bu uydunun fırlatılmasını elestırmıyorum ama mesajlara bakıyorum asıl sız bu hukumetı sevmeyenlerı bu uydu konusu dısında elestrıyorsunuz. Icraat uydu fırlatılması 1 ıse yalnısları 3 oda bır dogruyu goturuyor farketmıyor. Uydunun fırlatılması dogru olsa bıle hemen hemen her konuda bı carpıklık goze carpıyor. Ayrıca ben gecmıse ve gelecege bakarım gecmıste zıhnı farklılıklar olabılır ancam bu gunumuzde de degısmedıyse ve hala devam edıyorsa acıkca karsı cıkarım. Zaten sızın gıbı balık hafızalı ınsanlar yuzunden bu ulke bu hallere gelıyor gecmıste ne yaparsan yap ama gelecekte bısey soyle unuttur sonrasa şakşakcıları arkasındsn gıder. Once kendınızı sorgulayın sonra berram kafayla kıyaslayın Allah sıze o beynı sorgulayın dıye vermıs baskalarının dusuncesının emrıne verın dıye degıl. Ayrıca Habur konusunu TEKADAM arkadasım acıklamıs daha da yazmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1907 -- 21 Aralık 2012; 14:16:36 >

quote:

Te Allahım...

"Texas Industries" diye bir yerle ASELSAN asla işbirliği yapmadı. Öncelikle unut bunu!

En iyimser olasılıkla yaptığın şeye "klavye sürçmesi" diyelim.

ASELSAN'ın ilk ürettiği atış kontrol sistemi "Texas Instruments" firmasının "DNTSS" atış kontrol sistemini baz alıyordu, patent yabancı, üretim yerli! ASELSAN bu patenti baz alarak ürettiği atış kontrol sistemlerini Leopard tanklarına uygulayarak rüştünü ispat etti. Bu biiiiiir.......

Bütün bu saçmalıkları geçip M60 tanklarına gelirsek... Taaaa 1960 yılında ilk üretimi gerçekleşmiş M60 Patton'lar ABD'nin 1996 yılında tedavülden kaldırdığı ve en son Somali iç savaşı gibi önemsiz ve karşısında ciddi zırhlı güç bulunmayan üçüncü dünya ülkelerinde göreve gönderdiği bir tanktır. Türkiye gibi jeopolitik açıdan sakat bir yerde bulunan bir ülkenin de bu antikaları 2002 yılında modernizasyona göndermesi tamamen saçmalıktan ibaretti. Bir çok yetkili ve uzman da zamanında bunu belirtmiş ve o yüzden o sözleşmelere imza atmamakta diretmişlerdir. İlgili müşteşarlıkta sırf bu kaynak israfı projesinden dolayı görevden alınmış veya istifa etmiş/istifaya zorlanmış bürokratların sayısı bir elin parmakları adedi kadar var neredeyse...

Ben burada "MİLLETİMİN PARASI ÇARÇUR EDİLDİ" diyorum, halâ birileri demogoji ve tartışmayı odağından uzaklaştırma peşinde...

Bu ihalenin İsrail'e verilmesi için MOSSAD tarafından tehdit edilen SSM bürokratlarını yazmaya gerek bile duymuyorum!

Mossad'ı görünce cevap yazmayacaktım ama birilerinin cahil kalması beni üzüyor.
    http://www.siyahgribeyaz.com/2012/11/1-kara-sistemleri-semineri.html yorumlara bakın. Yazan kişiye güvenmiyorsanız yapabileceğim bir şey yok. Dediğim gibi Volkan 1 DNTSS'nin aynısıdır.
    Buradan bakabilirsin atış kontrol sistemlerine:http://www.aselsan.com.tr/content.aspx?mid=119&oid=639 yazılara dikkat edersen volkanda ÖZGÜN ifadesi geçmiyor ancak ALTAY tankı için hazırlanan sistemde özgün kelimesi geçiyor. Farkı anlarsın umarım.

M60 tanklarının modernizasyonu hala saçma geliyor sanırım size. Modernizasyon çok kapsamlıydı, motorundan tut namlusuna kadar tank tamamen değişti ve tank başına sadece 5 milyon dolar tuttu. Bu paraya M1A2'nin namlusunu alamazsın. Anca rus hurdalarını alırsın. Yeni nesil tanklar, 10-15 milyon dolar arasında değişir.

Evet tekrar soruyorum, harcanan 650 milyon dolar ile tank kuvvetlerimize ne kazandırabilirdik ? Bu projeden daha yararlı bir şey aklınıza geliyorsa çekinmeyin, söyleyin.

Vergilerimin hepsi o tanklara helal olsun.

YAZARKEN DE BİR DÜŞÜN. İsrail'in bizim 650 milyon dolarımıza ihtiyacı var mı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu durum her zaman var ve mevcut olacaktir zaten. eskiye nazaran su anki durum kime ve neye gore daha temiz. Her zaman bir ajan vardir( gercek ajan,gorevini kotuye kullananlar, torpilli koltuk sevdalilari ve vatan hainleri). Bu insanlari hicbir zaman temizleyemezsiniz. Bunlar zamani gelince hortlarlar. Bu insanlarin kimligide yoktur. Bigun asker olurlar ertesi gun dinci olurlar ama herzaman vatan hainidirler.

Cok sukur bugunlere geldik. Ortak noktada dedigimiz gibi bu tmamen muhendislrimizin basarisi. Burdan su cikiyor. Bilgi sahibi olan ne kadar cok insanimiz olursa beceriksiz ve vatan hainleri o kadar cok kayboluyor.

Maalesef öyle değil işte...

Bahsettiğim stratejik kurumlarda çalışan arkadaşların bana aktardıkları şeylerin kesişiminde şunlar var, yani hemen hepsinin de fikir birliğinde olduğu noktalar şunlar:
    "Maalesef yakın zamana kadar hiç bir hükümet hiç bir siyasi irade savunma sanayii projelerine yol vermedi. Bu süreçte Savunma Sanayii Müsteşarlığından tutun Milli Savunma Bakanına kadar uzanan bir yol var. Yakın zamana kadarki hükümetlere sunulan projeler bir şekilde 'düzenli olarak' dikkate alınmadı. Maalesef ve maalesef şu anki hükümet bu projelerin önünü açan ilk hükümet oldu!" diyorlar.

Savunma Sanayii projeleri maalesef uzun yıllar görmezlikten gelindi. Israrla yabancı ülkelerin kucağına itildik. Üretim projelerini geçtim hadi, modernizasyon-modifiye işlerinde bile öyle...
    Yanı başımızda ASELSAN gibi bir kurum varken zamanında M60 tanklarının modernizasyon işler bile fahiş rakamlara İsrail'e verildi. Üstelik Asselsan söz konusu işin yarısından fazlasını yapabilecek kapasiteye sahipken bu işte bile küçücük göstermelik bir pay verildi. TAI insansız hava aracı üretebilecek kapasiteye sahipken İsrail'den fahiş fiyatlara alınan İHA'lar uçuruldu, üstelik anlaşmadaki İHA sayısına İsrail uymadı. Bakıma giden İHA geri dönmedi, devletimiz milyonlarca dolar zarara uğratıldığı gibi koca güneydoğu sınırında bir yada iki tane İHA'nın ürettiği görüntülere kaldık.

Böyle saçma yorumlara cevap yazmadan geçemeyeceğim. Bir de o kadar emin konuşuyorsunuz ki...
    Toplamda 650 milyon dolar tutan 170 tankın modernizasyonu, Aselsan'a atış kontrol sistemlerinin nasıl yapılacağını öğretti. Aselsan'da böyle bir yetenek o zamanlarda yoktu. TAI o yeteneğe sahip değildi. Yavaş yavaş kazanıyorlar. İsrail tüm sözleşmelerine uydu.
    ----
    Her şeye hükümete bağlayanları da anlayamıyorum. Ne sanıyorsunuz Tayyip baba geldi 10 senede insan yetiştirip uydu fırlattı, öyle mi ? Bu projeler sizin beğenmediğiniz hükumetler zamanında başladı. 2003 Bilsat, 1993 Türksat vs...

----
    Milli gemi projesi: Milgem
    Kim başlattı ? Aman adını ağzıma almayayım.
    Tank projesi:
    Aman aman.

Arkadaşım;
    bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz, hem de çokkendinizden o kadar emin konuşmuşsunuz ki hani sektör hakkında bilgim olmasa az daha dediklerinize ben bile inanacaktım.

1- ASELSAN zaten 2002 yılında başlattığı ve 2006 yılında seri üretime geçtiği "ATIŞ KONTROL SİSTEMİ" ile rüştünü ispat etmişti. Demek "ASELSAN Atış kontrol sistemlerini nasıl yapacağını İsrail IMI'den öğrendi" öyle mi?
    Buyrun size kapı gibi proje, 2002 yılında başlandı ve 2006'da seri üretime geçti:
    http://www.aselsan.com.tr/content.aspx?oid=636&mid=375
    Saçma sapan M60 modernizasyonu macerası ise 2002 yılında başlayıp 2010 yılında skandal bir şekilde bitti.

Leopard tankları buna en güzel örnek. Bu sistem M60 tanklara da uygulanabiliyor. ASELSAN'ın bu başarısına rağmen bu görmezlikten gelindi ve tank modernizayon işi ihalesiz olarak (saçma sapan gerekçelerle) İsrail IMI'ye verildi. IMI İsrail devletinin firmasıdır. (Israel Military Industries)

2- IMI’ın Türkiye'ye zırh teknolojisi vereceğini dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ilk ağızdan söylemişti. Ancak böyle bir teknoloji transferi sözleşmenin bittiği 2010 yılında bile yapılmamıştı. Üstelik sözde modernize edilen zırhlarda sıkıntı vardı, yeterli koruma sağlamıyorlardı. Ayrıca teslim edilen tankların çoğunda transmisyon problemi çıktı, geri vitesler problemliydi.

3- Zaten ikinci dünya savaşından sonra üretilen M60 tanklarının modernize edilmesi başlı başına saçmalıktı. Yani tüm bu süreç aslında saçmalıktan ve kaynak israfından ibarettir.

4- Her şeyi hükümete bağlayan ben değilim, aksine ben bu projedeki büyük payın ilgili kurumlarda ve küçük payın da siyasi iradede olduğunu belirttim. Yukarıdaki mesajlarımı ya okumamışsınız ya da okuduğunuzu anlama yetisinden yoksunsunuz.

5- Bu saçma sapan modernizasyon işini onaylamayan ve onaylamamakta direten (ilk) proje müdürü Sadık Y. müthiş baskıların ardından bir anda görevinden alındı. Daha sonra atanan Sezai Ö. ise yine baskılar üzerine 1 hafta sonra istifa etti. Öztürk'ün yerine atanan Hünkar Urfalıoğlu da bu anlamsız ve kaynak israfından başka bir şey olmayan projeye imza atmadı.... Derken derken en sonunda Genelkurmay başkanının imzasıyla iş tatlıya(!) bağlandı!

Siz kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Keşke bilgi sahibi olmadan fikir üretmeye kalkmasanız?

Ne Sadık Y. si ne abuzittin Ö. sü, takıldıkları adamlara bak. isterse SSM önlüyomuş. 28 şubatın genel kurmay başkan yardımcısı çevik bir kafasına göre gidip israile modernizasyonu 700 milyon dolara peşkeş çekmiş, adamlar müsteşardan vs bahsediyo. Adam başbakanı takmamış o dönemde.
    Şimdi hükümet olması gerektiği gibi tek yetkili vaziyette, iradesiyle savunma sanayiinde yerli üretimi %10 dan % 55 lere taşımış, yeni üretimlerin devreye girmesiyle oran dahada üstlere tırmanacak. Siz hala müsteşarın, mühendisin hesabını yapıyosunuz.
    İrade olmazsa işte adamın biri çıkar senin o çok sağlam müsteşarınıda mühendisinide hiçe sayıp kaynaklarını başkasına peşkeş çeker.
    Adam akıllı irade oluncada ülke kendi gözetleme uydusunuda yapıyor, yerli tankınıda (ALTAY), Obüsünüde (FIRTINA), saldırı helikopterinide (ATAK), insansız hava aracınıda (ANKA), güdümlü füzesinide (SOM), piyade tüfeğinide (MEHMETÇİK 1-2) üretebilecek duruma geliyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.