Şimdi Ara

Türkiye'nin yeni keşif uydusu Göktürk-2 uzaydaki yörüngesine yerleşti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
1
Favori
3.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ettiği lafa bak fırlama yaw topu topu verdiği vergi kdv ötv 100 150 tl ayıp bea
    verecen tabi lea osmanlıdada vardı vergi her devlette sanki fabrika çalıştırıyon :S:S

• Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.

Orijinalden alıntı: hollowman_

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_ o zamlar dediğiniz enflasyon oranının içinde, oda % 5,9.
    Bu sene elektrik ve doğalgaza %5,9 mu zam yapıldı?
    kaç yıldır elektriğe zam yapılmıyor? Ben söyleyim en az 5 yıldır. ya ondan önce, ondan öncede 4 yıl zam yapılmadı. kümüle toplasan yıllık % 1 bile etmez.
    http://www.onurenerji.com.tr/haberler/elektrik-son-4-yilda-88-zamlandi/ Bu yıl 1 Nisanda yapılan %9,26lık zam ve 1 Ekimde yapılan %10luk zamları da ekleyin isterseniz. Elektriğe 4-5 yılda bir zam yapılıyormuş. Elektrik, su fiyatından haberi olmayan adamlar şurada ülke ekonomisinden konuşuyor, bir de iyiye gidiyoruz diyor ya.
    Mesken elektrik birim fiyat artışları sanayi gibi deil belki daha fazla ama sonuç değişmiyor, bana tek tek kalem kalem artışları saymayın yahu. yok domates şu zaman şu kadar arttı, yok patates bu zaman bu kadar arttı. geçiminiz tamamen petrole ve elektriğe endeskli deil. bütün harcamalarınızın artışını gösteren enflasyon denen bir rakam var deilmi. onunda oranı belli. kendi maaş artışınla onu karşılaştıracaksın, altındamı kalıyorsun, üstünde kümülatif bir artışmı yaşıyorsun hesabını yapacaksın. Ben net rakamları verdim. Hala anlamak istemeyene yapacağım birşey yok ne yazıkki.
    Haklısınız flütle, dikenli telle ölçülen enflasyonu baz almalıyım. Yıllık %30 doğalgaz zammını değil, %26lık elektrik zammını değil. Sizin verdiğiniz net rakamlara göre elektriğe 5 yıldır zam yapılmıyor, dünyadan haberiniz yok hala Ben net rakam verdim, siz anlamıyorsunuz. Geçimimiz tamamen petrole ve elektriğe endeksli. Elektrik ve petrol fiyatları yaptığımız her işi etkiler. Eğer etkilemiyorsa o hizmeti sunan kişi zarar ediyordur. Ama ricam daha fazla yormayın kendinizi, iyice komik duruma düşeceksiniz yoksa.
    Flüt, dikenli tel diyerek enflasyon hesaplamasını bilmediğinizi göstermişsiniz. Enflasyon hesabı yapılırken 1000 den fazla tüketici kalemi dikkate alınır. tüketiciler arasında anket yapılarak her kalemin enflasyon torbası içindeki ağırlığı belirlenir. Misal ekmek için yapılan ankette 1000 kişiden tamamı ekmeğin temel ihtiyacı olduğunu belirtir. bu kalemlerden bazılarıda senin flüt dediğini örnek alalım misal onuda 1000 kişiden 1 tanesi aylık ihtiyaç listesine yazar. hesap yapılırkende %100 kullanılan ekmeğin hesap çarpanıyla, binde bir kullanılan flütün çarpanı elbet aynı olmaz. Misal Ekmek oranı %10 etkiliyorsa, flüt % 0,01 oranında etkileyebilir. Sonuç olarak bir ailenin bütün giderleri kullanım oranında dikkate alınarak hesaplanır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ha ekonomiye giriş kitabı dahi okumamışlar anlamaz bu işlerden o ayrı konu. Herşeyi benzine elektriğe endeksleyenlerden de enflasyonu flüte, dikenli tele, pinpon topuna yormasından başka birşey beklenmez zaten.
    Evet, pek ekonomi bilmem. Pek anlamam da zaten ancak elektriğe 5 yıldır yapılan %88 zamdan haberi olmayan adamdan ekonomi öğrenecek değilim. Benzin ve elektrikle alakası olmayan herhangi bir harcamadan örnek verebilir misiniz?

Takıldı kaldı elektriğe. Toplam maliyet içinde fiyat artışına ne kadar yansıyor ona bakarsın. Sonuç olarak tekrarlıyorum, enflasyon rakamı ortada, senin günlük harcamanı etkileyen rakamın ortalaması 5,9. gittikçede düşecek bu rakam. Geçen sene %4,2 yi gördük. İşin mantığını basit şekilde anlattım.

Bu sazla sözle hesaplanan enflasyon rakamına göre zamlanmış bir tane örnek gösteremezsiniz. Destekçisi olduğunuz hükümet yüzeysel rakamlarla laf yapıyor, siz de aynı mamalları bize okuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRojka -- 19 Aralık 2012; 18:51:12 >

• Devletimizin ve Milletimizin başarısıdır. Tebrik ediyorum tüm kesimleri. Bugünleri de görmek çok güzel istihbarat alanında çok iyi şeyler olacaktır.

Orijinalden alıntı: face1tr

son bir kaç içinde olan şeyler değil bunlar; bakınız M. Kemal ATATÜRK:
    istikbal göklerdedir!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hollowman_ o zamlar dediğiniz enflasyon oranının içinde, oda % 5,9.
    Bu sene elektrik ve doğalgaza %5,9 mu zam yapıldı?
    kaç yıldır elektriğe zam yapılmıyor? Ben söyleyim en az 5 yıldır. ya ondan önce, ondan öncede 4 yıl zam yapılmadı. kümüle toplasan yıllık % 1 bile etmez.
    http://www.onurenerji.com.tr/haberler/elektrik-son-4-yilda-88-zamlandi/ Bu yıl 1 Nisanda yapılan %9,26lık zam ve 1 Ekimde yapılan %10luk zamları da ekleyin isterseniz. Elektriğe 4-5 yılda bir zam yapılıyormuş. Elektrik, su fiyatından haberi olmayan adamlar şurada ülke ekonomisinden konuşuyor, bir de iyiye gidiyoruz diyor ya.
    Mesken elektrik birim fiyat artışları sanayi gibi deil belki daha fazla ama sonuç değişmiyor, bana tek tek kalem kalem artışları saymayın yahu. yok domates şu zaman şu kadar arttı, yok patates bu zaman bu kadar arttı. geçiminiz tamamen petrole ve elektriğe endeskli deil. bütün harcamalarınızın artışını gösteren enflasyon denen bir rakam var deilmi. onunda oranı belli. kendi maaş artışınla onu karşılaştıracaksın, altındamı kalıyorsun, üstünde kümülatif bir artışmı yaşıyorsun hesabını yapacaksın. Ben net rakamları verdim. Hala anlamak istemeyene yapacağım birşey yok ne yazıkki.
    Haklısınız flütle, dikenli telle ölçülen enflasyonu baz almalıyım. Yıllık %30 doğalgaz zammını değil, %26lık elektrik zammını değil. Sizin verdiğiniz net rakamlara göre elektriğe 5 yıldır zam yapılmıyor, dünyadan haberiniz yok hala Ben net rakam verdim, siz anlamıyorsunuz. Geçimimiz tamamen petrole ve elektriğe endeksli. Elektrik ve petrol fiyatları yaptığımız her işi etkiler. Eğer etkilemiyorsa o hizmeti sunan kişi zarar ediyordur. Ama ricam daha fazla yormayın kendinizi, iyice komik duruma düşeceksiniz yoksa.

Flüt, dikenli tel diyerek enflasyon hesaplamasını bilmediğinizi göstermişsiniz. Enflasyon hesabı yapılırken 1000 den fazla tüketici kalemi dikkate alınır. tüketiciler arasında anket yapılarak her kalemin enflasyon torbası içindeki ağırlığı belirlenir. Misal ekmek için yapılan ankette 1000 kişiden tamamı ekmeğin temel ihtiyacı olduğunu belirtir. bu kalemlerden bazılarıda senin flüt dediğini örnek alalım misal onuda 1000 kişiden 1 tanesi aylık ihtiyaç listesine yazar. hesap yapılırkende %100 kullanılan ekmeğin hesap çarpanıyla, binde bir kullanılan flütün çarpanı elbet aynı olmaz. Misal Ekmek oranı %10 etkiliyorsa, flüt % 0,01 oranında etkileyebilir.

Sonuç olarak bir ailenin bütün giderleri kullanım oranında dikkate alınarak hesaplanır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ha ekonomiye giriş kitabı dahi okumamışlar anlamaz bu işlerden o ayrı konu. Herşeyi benzine elektriğe endeksleyenlerden de enflasyonu flüte, dikenli tele, pinpon topuna yormasından başka birşey beklenmez zaten.

Evet, pek ekonomi bilmem. Pek anlamam da zaten ancak elektriğe 5 yıldır yapılan %88 zamdan haberi olmayan adamdan ekonomi öğrenecek değilim. Benzin ve elektrikle alakası olmayan herhangi bir harcamadan örnek verebilir misiniz?

Hocam o arkadasla konusmaniz zor, partizanca konusuyor cunku :) Ekonomiden anladigi papagan gibi, boyle oldu, soyle oldulari tekrarlamak, bakin kendisi, demis ki enflasyon %5.9 zamlar da buna paralel yapildi, hani gulermisin aglarmisin derler ya :)

Bakin sadece dogalgaz zammindan ornek verelim (Ki Allah sahidim olsun, dogalgazi fatura korkusundan yakamiyorum, 1+1 eve gunde 10 saat yanarken 150 tl geliyor cunku :))

quote:

Doğalgaza yapılan yüzde 9.8 zam oranıyla, son bir yıl içinde tüketiciye yansıyan toplam zam yüzde 48’i buldu. Doğalgazın ardından elektrik fiyatı da yüzde 9.8 arttı

http://ekonomi.milliyet.com.tr/dogalgazda-yillik-zam-yuzde-48-i-gecti/ekonomi/ekonomidetay/02.10.2012/1605324/default.htm

%48 son bir yildaki zam :) Arkadas devam edebilir buradan, daha cok ornek isterse, rakamlarla da gelirim, sorun degil ama gelisim muhtesem olur :)

Bakin arkadas ekonomiyi cok iyi bildigini soylemis (en cok guldugum sey de bu oldu)... :)

Simdi iyi bir ekonomide, Kisa Vadeli Dis Borclarla Merkez Bankasi`nin elindeki doviz rezervi esit olur mu :)

Hadi gelin rakamlari verelim de gormeyen gozler gorsun,

Türkiye'nin yeni keşif uydusu Göktürk-2 uzaydaki yörüngesine yerleşti

http://www.tcmb.gov.tr/kvdb/kvtablo1.pdf (Kaynak > TC Merkez Bankasi)

Devam ediyoruz

quote:

Merkez Bankası'nın döviz rezervi 30 Kasım-7 Aralık haftasında 464 milyon dolar artışla 100 milyar 759 milyon dolara çıktı

http://www.bigpara.com/haber-detay/gundem/doviz-rezervleri-100-8-milyar-dolar/840208/

Yani kisa vadeli dis borcu anca basa bas karsilayabilen bir rezerv var, bu ne demek, Rezerviniz medyada ve partizan tiplerce anlatildigi gibi yuksek degil.

Gelelim Bankalarin Kredi-Mevduat oranlarina,

Bu rakam da resmi olarak, %115 civarindadir. Bu rasyo neden onemlidir, cunku Bankalar 100 birimlik mevduata karsilik, 115 birim kredi aciyorlar, buda finansman acigi sorununu ortaya cikariyor, peki bu finansman nasil saglaniyor, haliyle bankalarin tek kaynagi mevduatlar degil, bunu dis borclanma yoluyla yapiyorlar. Nitekim Fitch bunu gormus ve %15-20`nin uzerine cikarsa gorunumunuz bundan etkilenecek diye uyarisini da yapmis.

Kaynak :)http://ekonomi.milliyet.com.tr/fitch-turk-bankalarini-uyardi/ekonomi/ekonomidetay/18.12.2012/1643526/default.htm

Simdi harika ekonominin muthis ithalat/ihracat dengesine bakalim, birazcik da buyumeye ve sanayiye,

quote:

Yıllar GSYH büyümesi % Cari açık %

2002 6,2 -0,3
    2003 5,3 -2,5
    2004 9,4 -3,7
    2005 8,4 -4,6
    2006 6,9 -6,1
    2007 4,7 -5,9
    2008 0,7 -5,6
    2009 -4,8 -2,2
    2010 9,2 -6,4
    2011 8,5 -9,9
    2012 3. çeyrek 2,6 -7,1

http://www.muhasebeturk.org/component/content/article/634-osman-arioglu-yazilari-makaleleri/42962-kirk-katir-mi-kirk-satir-mi-14-aralik-2012.html?tmpl=component

Goruyoruz ki ekonomimiz, cari-acik arttikca hizla buyuyor ve acik dustukce (Ithalat azaldikca) buyume hizi yerlerde surunuyor. Tabi 1 birim mal ihracati icinde %80 oraninda ara-mali ithalati olunca boyle oluyor :) Dikkat edin, partizanlar ve ekonomide ayni rakamlari papagan gibi tekrarlayanlar, hep ihracattan bahsederler ama ithalat onlarin defterinde yoktur :) Orasi kotu cunku :)

Son olarak bir ekonominin en onemli gostergesi olan sanayi uretiminden ornek verelim,

quote:

Sanayi üretimi yüzde 5.7 azaldı
    TÜİK’in açıkladığı 2012 yılı Ekim ayına ilişkin sanayi üretim endeksi de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.7 azalırken, ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Ekim’de yıllık bazda en fazla düşüş yüzde 5.9 ile imalat sanayi endeksinde yaşandı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22124945.asp

Velhasil kelam, ulkemizin kendi kesif uydusunu uretmesi cok guzel bir olaydir, Insallah daha da guzelleri olacaktir, ulkemiz ve milletimiz icin, bu tarz gelismelerde elbette siyasal iktidarin da payi vardir ancak ulkede yillardir, ithalati destekleyen, uretimi mahveden ekonomi anlayisi olunca, bu UYDU basarisini siyasilere atf etmek hakkaniyetten uzak ancak bir at gozluklu partizan zihniyetinden cikabilir.

Vatana millete hayirli olsun, emegi gecen herkese de tesekkurler.

O arkadas ekonomiyi bilmiyor ama iddia ediyor, bilmeden iddia edenle tartisilmaz :) Cunku o daima kendi bildigini soyleyecektir, enflasyon %5.9 zamlar hakkaniyetli :))))))

İnsanlarla polemik yaşamayı sevmiyorum onun için yazmaya yeltendim ancak vazgeçtim fakat yazacaklarımın birçoğunu sen yazmışsın.Körü körüne kişi yada parti sempatizanlığı (birçoğunun nedeni ya çıkar yada bilgisizliktir) bitmediği sürece ne söylersek söyleyelim anlatamayacağız.Yıllar sonra arkalarına bakacaklar ve görecekler ancak geç olacak.

• Bu arada ATV televizyonu iyice sapıttı. ODTÜ'de eylem yapan öğrenciler için Ana Haber Bülteni'ndeki girişe ne demeli: "Göktürk-2 uydusunun fırlatılmasına karşı çıkan öğrenciler ODTÜ'de olay çıkardı..." Yandaşlığın bu kadarına pes diyorum artık. Son sürat ahlak ve dürüstlük erezyonu sürüyor.

• birader aslesan mühendislerinin öldürüldüğü büyük bir gerçek kimsenin şüphesi yok en azından benim ha devlet çıkıp başarısızlığını söylemez üstünü örter gerekirse yalan dolan haber yapar sen doğruyu söylesinler diyorsun başbakan gnel kurmay mit çıkıp bunu mossad cia yaptı derse bu ülkenin gururu kırılmazmı biz bu adamları koruyamadık nasıl devletiz demezlermiydi büyük bir tepki olurdu güvensizlik olurdu üstünün örtüldüğü doğru ama suçlular elbet bulunur güven eksikliği paronoya varken devlet zaten büyümez türkiye el altından kominist bir yapıyla yönetildi 2015 yılı ile 2023 yıllaında büyük şeyler olucak hayırlısıyla savunma saniyisine önem verilmesi gerek bir hacker saldırıyı bilinen açıklarla yapabilir ancak savunmasını programlara bırakamaz devlette bu şekilde düşünmeli..

odtü'deki insanların ne yaptığı belli değil biri akp defol üniversteler bizimdir diyor sanki adam üstüne alıcak biri emparyalizm diyor kötü olduğunu savunuyor koministlikte hayır olsaydı rusya dağılmazdı çin dünyaya açılmazdı koreliler açlıktan birbirini yemezdi

• quote:

Orijinalden alıntı: frank white

birader aslesan mühendislerinin öldürüldüğü büyük bir gerçek kimsenin şüphesi yok en azından benim ha devlet çıkıp başarısızlığını söylemez üstünü örter gerekirse yalan dolan haber yapar sen doğruyu söylesinler diyorsun başbakan gnel kurmay mit çıkıp bunu mossad cia yaptı derse bu ülkenin gururu kırılmazmı biz bu adamları koruyamadık nasıl devletiz demezlermiydi büyük bir tepki olurdu güvensizlik olurdu üstünün örtüldüğü doğru ama suçlular elbet bulunur güven eksikliği paronoya varken devlet zaten büyümez türkiye el altından kominist bir yapıyla yönetildi 2015 yılı ile 2023 yıllaında büyük şeyler olucak hayırlısıyla savunma saniyisine önem verilmesi gerek bir hacker saldırıyı bilinen açıklarla yapabilir ancak savunmasını programlara bırakamaz devlette bu şekilde düşünmeli..

odtü'deki insanların ne yaptığı belli değil biri akp defol üniversteler bizimdir diyor sanki adam üstüne alıcak biri emparyalizm diyor kötü olduğunu savunuyor koministlikte hayır olsaydı rusya dağılmazdı çin dünyaya açılmazdı koreliler açlıktan birbirini yemezdi

Komünizmi doğru yazmayı öğrenmeden çözüp, bitirmiş adamlara bayılıyorum.

• quote:

quote:

birader aslesan mühendislerinin öldürüldüğü büyük bir gerçek kimsenin şüphesi yok en azından benim ha devlet çıkıp başarısızlığını söylemez üstünü örter gerekirse yalan dolan haber yapar sen doğruyu söylesinler diyorsun başbakan gnel kurmay mit çıkıp bunu mossad cia yaptı derse bu ülkenin gururu kırılmazmı biz bu adamları koruyamadık nasıl devletiz demezlermiydi büyük bir tepki olurdu güvensizlik olurdu üstünün örtüldüğü doğru ama suçlular elbet bulunur güven eksikliği paronoya varken devlet zaten büyümez türkiye el altından kominist bir yapıyla yönetildi 2015 yılı ile 2023 yıllaında büyük şeyler olucak hayırlısıyla savunma saniyisine önem verilmesi gerek bir hacker saldırıyı bilinen açıklarla yapabilir ancak savunmasını programlara bırakamaz devlette bu şekilde düşünmeli..

He, tüm olay bu yani? Doğru yazsa ne olacak yanlış yazsa ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

Adını bilmediği şeyi tamamen analiz etmiş ve irdelemiş olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz? Ezberden okunan mamallar. Kominizmmiş. Bir kitap alıp adının nasıl olduğu bile görmemiş adam Rusya üzerinden komünizm değerlendiriyor. Ciddiye mi alacaktım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Heroofutopia

quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Orijinalden alıntı: vamp

Bu durum her zaman var ve mevcut olacaktir zaten. eskiye nazaran su anki durum kime ve neye gore daha temiz. Her zaman bir ajan vardir( gercek ajan,gorevini kotuye kullananlar, torpilli koltuk sevdalilari ve vatan hainleri). Bu insanlari hicbir zaman temizleyemezsiniz. Bunlar zamani gelince hortlarlar. Bu insanlarin kimligide yoktur. Bigun asker olurlar ertesi gun dinci olurlar ama herzaman vatan hainidirler.

Cok sukur bugunlere geldik. Ortak noktada dedigimiz gibi bu tmamen muhendislrimizin basarisi. Burdan su cikiyor. Bilgi sahibi olan ne kadar cok insanimiz olursa beceriksiz ve vatan hainleri o kadar cok kayboluyor.

Maalesef öyle değil işte...

Bahsettiğim stratejik kurumlarda çalışan arkadaşların bana aktardıkları şeylerin kesişiminde şunlar var, yani hemen hepsinin de fikir birliğinde olduğu noktalar şunlar:
    "Maalesef yakın zamana kadar hiç bir hükümet hiç bir siyasi irade savunma sanayii projelerine yol vermedi. Bu süreçte Savunma Sanayii Müsteşarlığından tutun Milli Savunma Bakanına kadar uzanan bir yol var. Yakın zamana kadarki hükümetlere sunulan projeler bir şekilde 'düzenli olarak' dikkate alınmadı. Maalesef ve maalesef şu anki hükümet bu projelerin önünü açan ilk hükümet oldu!" diyorlar.

Savunma Sanayii projeleri maalesef uzun yıllar görmezlikten gelindi. Israrla yabancı ülkelerin kucağına itildik. Üretim projelerini geçtim hadi, modernizasyon-modifiye işlerinde bile öyle...
    Yanı başımızda ASELSAN gibi bir kurum varken zamanında M60 tanklarının modernizasyon işler bile fahiş rakamlara İsrail'e verildi. Üstelik Asselsan söz konusu işin yarısından fazlasını yapabilecek kapasiteye sahipken bu işte bile küçücük göstermelik bir pay verildi. TAI insansız hava aracı üretebilecek kapasiteye sahipken İsrail'den fahiş fiyatlara alınan İHA'lar uçuruldu, üstelik anlaşmadaki İHA sayısına İsrail uymadı. Bakıma giden İHA geri dönmedi, devletimiz milyonlarca dolar zarara uğratıldığı gibi koca güneydoğu sınırında bir yada iki tane İHA'nın ürettiği görüntülere kaldık.

Böyle saçma yorumlara cevap yazmadan geçemeyeceğim. Bir de o kadar emin konuşuyorsunuz ki...
    Toplamda 650 milyon dolar tutan 170 tankın modernizasyonu, Aselsan'a atış kontrol sistemlerinin nasıl yapılacağını öğretti. Aselsan'da böyle bir yetenek o zamanlarda yoktu. TAI o yeteneğe sahip değildi. Yavaş yavaş kazanıyorlar. İsrail tüm sözleşmelerine uydu.
    ----
    Her şeye hükümete bağlayanları da anlayamıyorum. Ne sanıyorsunuz Tayyip baba geldi 10 senede insan yetiştirip uydu fırlattı, öyle mi ? Bu projeler sizin beğenmediğiniz hükumetler zamanında başladı. 2003 Bilsat, 1993 Türksat vs...

----
    Milli gemi projesi: Milgem
    Kim başlattı ? Aman adını ağzıma almayayım.
    Tank projesi:
    Aman aman.

Arkadaşım;
    bilmiş bilmiş konuşmuşsunuz, hem de çokkendinizden o kadar emin konuşmuşsunuz ki hani sektör hakkında bilgim olmasa az daha dediklerinize ben bile inanacaktım.

1- ASELSAN zaten 2002 yılında başlattığı ve 2006 yılında seri üretime geçtiği "ATIŞ KONTROL SİSTEMİ" ile rüştünü ispat etmişti. Demek "ASELSAN Atış kontrol sistemlerini nasıl yapacağını İsrail IMI'den öğrendi" öyle mi?
    Buyrun size kapı gibi proje, 2002 yılında başlandı ve 2006'da seri üretime geçti:
    http://www.aselsan.com.tr/content.aspx?oid=636&mid=375
    Saçma sapan M60 modernizasyonu macerası ise 2002 yılında başlayıp 2010 yılında skandal bir şekilde bitti.

Leopard tankları buna en güzel örnek. Bu sistem M60 tanklara da uygulanabiliyor. ASELSAN'ın bu başarısına rağmen bu görmezlikten gelindi ve tank modernizayon işi ihalesiz olarak (saçma sapan gerekçelerle) İsrail IMI'ye verildi. IMI İsrail devletinin firmasıdır. (Israel Military Industries)

2- IMI’ın Türkiye'ye zırh teknolojisi vereceğini dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ilk ağızdan söylemişti. Ancak böyle bir teknoloji transferi sözleşmenin bittiği 2010 yılında bile yapılmamıştı. Üstelik sözde modernize edilen zırhlarda sıkıntı vardı, yeterli koruma sağlamıyorlardı. Ayrıca teslim edilen tankların çoğunda transmisyon problemi çıktı, geri vitesler problemliydi.

3- Zaten ikinci dünya savaşından sonra üretilen M60 tanklarının modernize edilmesi başlı başına saçmalıktı. Yani tüm bu süreç aslında saçmalıktan ve kaynak israfından ibarettir.

4- Her şeyi hükümete bağlayan ben değilim, aksine ben bu projedeki büyük payın ilgili kurumlarda ve küçük payın da siyasi iradede olduğunu belirttim. Yukarıdaki mesajlarımı ya okumamışsınız ya da okuduğunuzu anlama yetisinden yoksunsunuz.

5- Bu saçma sapan modernizasyon işini onaylamayan ve onaylamamakta direten (ilk) proje müdürü Sadık Y. müthiş baskıların ardından bir anda görevinden alındı. Daha sonra atanan Sezai Ö. ise yine baskılar üzerine 1 hafta sonra istifa etti. Öztürk'ün yerine atanan Hünkar Urfalıoğlu da bu anlamsız ve kaynak israfından başka bir şey olmayan projeye imza atmadı.... Derken derken en sonunda Genelkurmay başkanının imzasıyla iş tatlıya(!) bağlandı!

Siz kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz? Keşke bilgi sahibi olmadan fikir üretmeye kalkmasanız?

• hayırlı uğurlu olsun

Demekki RTE'nin ve AKP'nin İsrail'e karşı soğuk tutumu olmasa Aselsan, TAI gibi kurumlarımız ısrarla uyutulmaya ve potansiyelleri görmezden gelinmeye devam edecekti.

Doğruya doğru!

Rant-mant, gemi-memi, çalma çırpma tam gaz devam ediyor () ama bir yandan da bu tür güzel işlere yol veriliyor. Ne desem bilemiyorum.

Dümeni bozuk gemi gibiyiz!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

Adını bilmediği şeyi tamamen analiz etmiş ve irdelemiş olduğuna inanmamı mı bekliyorsunuz? Ezberden okunan mamallar. Kominizmmiş. Bir kitap alıp adının nasıl olduğu bile görmemiş adam Rusya üzerinden komünizm değerlendiriyor. Ciddiye mi alacaktım?

guldurdun beni birader isme takildin demek sen once ustteki devletin amaci nedir acikladim onu anla varsa kocum bi bilgin yazda bizde bilgilenelim herkez kendi kulvarinda at kostursun sen halit yazarsin ben halid yazarim aradaki fark senin anlamana bagli birinin sonunda !!it!! kelimesi var dikkat ettin sanirim senin icin bir problem teskil etmeye bilir ama manali soylersen bu ismi dayak yersin dogrusu halid"dir ahmet"tin dogrusu ahmed"dir sen yazilisa bakma az manasini ogren

sende bir seyler yazda disarda kalmayasin az abilerinin konustugu konulari anla anladiysan cevap yaz

• zamaninda emekli askerlerin erke projesi vardi sonra tum emekli askerler burokratlar toplandi bir sey olmadi kimileri bu dunya icin cok yuksek teknoloji oldugundan tanitilmadi demisti sonra ustu ortuldu ne olduysa
    heron tank uydu ve helikopter projelerine uyutma projesi dendi gorduk ne oldugunu uydu firlatildi tank yapildi helikopter ucuyor bir heron kaldi cinliler gibi israilin heronunu kopyaladik hatirliyorum birin dusmustu israil heronunun bence onun bakiminda bir sey cikar diye dusurdu devlet alip yazilim ve diger ozelliklerini cozmeye calistilar gerci cogu bilimadami olduruldu irandaki gibi bakalim basarili olucakmi heron projesi en onemli hayati askeri proje herondur aksi soylenemez/
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightwish34

biride çıkıp dememiş ki aga bunun 1.sine noldu ? (bi araştırın bakem)

Göktürk 1'in yapımı italyan telespazio firması tarafından hala devam ediyor diye biliyorum?
    hayırdır göktürk 1 hakkında bildiğiniz bir durum mu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ncrdbl -- 20 Aralık 2012; 7:25:20 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.