|
Türkiye'nin en çok kullanılan oyun platformları belli oldu
-
-
e hani Türkiye PC/steam ülkesiydi ?
-
Türkiye'de konsol pazarı yok deniyordu, Playstation ve Xbox'ı topladığımızda %30 pazar payı yapıyor
-
Steam ile Epic i birleştirince playstation u geçiyor dolayısıyla Türkiye'de PC Lider.
-
Playstation'ın bu kadar yüksek olması şaşırtıcı. Cafe'lerin bunda bir etkisi var mı acaba?
_____________________________ -
PS de millet FIFA ve ePes oynuyordur bundan yüksektir. Steam de de CS ve LOL ondan da steam yüksek. Diğerlerini de bakınca hepsi F2P oyunlar. Sonra da neden oyunlar TR altyazılı, dublaj v.s. gelmiyor diye ağlıyorsunuz. Kimse oyuna para vermiyor ki TR de neden adamlar yatırım yapıp tr ye çevirsin ki oyununu.
TR= F2P cenneti. Çok az bir kitle normal single oyun oynuyor ve bunların da çok azı oyuna para veriyor. Çevremde herkes korsan tayfası bir ben oyuna para veriyorum :)
-
Yok FIFA oynuyor benim haricimdeki PS dekiler :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: oly1786
e hani Türkiye PC/steam ülkesiydi ?Alttaki oyun ve uygulamaların da çoğu pc. Xbox trafiğinin bile bir kısmı pc, hepsini toplayınca bakmak lazım.
_____________________________ -
Roblox %5,7 yanlış mı yazılmış yoksa tabloya mı dahil edilmemiş?
-
BTK'dakilerin ne kadar iş bilmez olduklarını gösteren bir grafik tablosu olmuş sanki. La oğlum PUBG bir platform mu? Valorant bir platform mu? League of Legends bir platform mu? Bunlar farklı platformlarda da olabilen oyunlar, oyun ulan oyun! PUBG denilen oyun mobilde de var, PC'de de var, konsollarda da var. Valorant yine PC'de de var, konsolda da var. Unity? Unity oyun motoru değil mi ula, ne platformu? Çok saçma bir kategorizasyon olmuş.
Yaparsın bir PC, PS, Xbox, Switch. PC altına epic, steam döşersin. İlla sadece trafiğine bakılacaksa diğer (oyun motoru ve diğer uygulamalar) dersin yazarsın oraya Unity vs. PUBG, Valorant gibi mutliplatform oyunlara ayrı bir madde yaparsın oyunlar diye, altına istersen platformuna göre ince detay kırılımlad yaparsın, mobile mı, PC mi PS mi, Xbox mı diye. O zaman daha iyi bir pencere sunar. Grafik yanlışlığına sanırım bir tek ben bu kadar takıldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Tamam da burada internetteki trafikten bahsedilmiş. FIFA ePES oynayanlar da interneti kullanıp trafik yaratıyor. Her oyunu oynayan online oynamıyor ki ya da her oyun online değil ki? Ayrıca bir single player oyunu oynar ve bitirirsiniz, bir daha başlamak garanti değil. FIFA gibi oyunlar ise sürekli oynanıyor. Bu hiç FIFA gibi oyunlar dışındaki oyunlar satın alınmıyor, oynanmıyor anlamına gelmiyor. Oyunların Türkçe olup olmamasıyla bu durumun doğrudan ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'de çok satan oyunlara Türkçe dil desteği gelmediği gibi, indie oyunlara ya da CD Projekt'in oyunlarına Türkçe dil desteği getirdiğini de biliyoruz. Bu satış mevzusundaki yetersizliğin oyunlara Türk dil getirilmemesine bahane olarak sunulması yanlış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Listede unity varken unreal engine koymamaları üzdü.
listeye eklenmesi gerekenler. godot,mahalle(saklanbaç,kör ebe). Mahalledeki internet cafeyi de yazabilirdiniz.
|
|
Türkiye'de konsol pazarı yok deniyordu, Playstation ve Xbox'ı topladığımızda %30 pazar payı yapıyor
|
|
BTK'dakilerin ne kadar iş bilmez olduklarını gösteren bir grafik tablosu olmuş sanki. La oğlum PUBG bir platform mu? Valorant bir platform mu? League of Legends bir platform mu? Bunlar farklı platformlarda da olabilen oyunlar, oyun ulan oyun! PUBG denilen oyun mobilde de var, PC'de de var, konsollarda da var. Valorant yine PC'de de var, konsolda da var. Unity? Unity oyun motoru değil mi ula, ne platformu? Çok saçma bir kategorizasyon olmuş.
Yaparsın bir PC, PS, Xbox, Switch. PC altına epic, steam döşersin. İlla sadece trafiğine bakılacaksa diğer (oyun motoru ve diğer uygulamalar) dersin yazarsın oraya Unity vs. PUBG, Valorant gibi mutliplatform oyunlara ayrı bir madde yaparsın oyunlar diye, altına istersen platformuna göre ince detay kırılımlad yaparsın, mobile mı, PC mi PS mi, Xbox mı diye. O zaman daha iyi bir pencere sunar. Grafik yanlışlığına sanırım bir tek ben bu kadar takıldım. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt