< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Bora doyan vatandaş bakıra yöneldi
![]() |
Kastamonu Hanönü ilçesinde maddi değeri 10 milyarlarca dolar olan bakır rezervi var. Sadece bu yıl içinde keşfedilen rezervin maddi değeri 10 milyar TL, 22 milyon ton.
Şimdi mesele şu. Burada yaşayan köylüye, ilçe halkına, esnafa sorun bakalım memnunlar mi durumdan? İlçede tarım bitti çünkü yıkama işleminde kullanılan kimyasallar yüzünden toprak zehirleniyor. Keza hayvancılık da aynı sorunları yaşıyor. Her taraf toz toprak. İlçede yaşamak zor. Çalışanların çoğunluğu doğulu. Üstelik onlar en düşük 3500 lira işçilik alırken buranın vatandaşı asgari ücretle taşeronda iş bulabiliyor. Ben 20 senedir burada sorun yaşamadım, bu yüzden adliye bile kapandı burada. Ama şimdi polis ve jandarma miktarı artırıldı olaylar yüzünden. Esnafa da faydası yok. Malzeme tedariğini Ankara'dan ya da Kastamonu merkezden yapıyorlar. Alışveriş yaptıkları esnaflar da para alamamaktan şikayetçi. Mesela ben geçen yıl tam 8 ayda alabildim paramı. Sizin anlayacağınız bu rezerv maden falan boş iş. 3. 5 kişinin karnı doyuyor. Halk yine aynı. Bu adaletsizlik devam ettiği sürece kalkınmak imkansız |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|