Şimdi Ara

Türkiye Ekonomisi neden likidite krizine girecek, ekonomi çökecek? Gelin anlatıyorum.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
878
Cevap
59
Favori
54.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tek care bu adamin susup bu isi merkez bankasina birakmasi ve faizlerin kademeli olarak en az %15 e cikmasi yoksa uc bes yalama mutahit batmasin diye ulkede sektor kalmiyacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam meslek ne ve yaş kaç acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elonardo

    Forumdan bilen bilir sıkı bir muhalifim tek kelimeyle ekonomi falan çökmeyecek hocam. Sebep dersen proje bunu gerektiriyor...

    Meral aksener olayi mi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama yol yabtı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir demokraside, devlet başkanlığı sarayında oturmanın faturası: White House!!!

    Dünyanın en güçlü ülkelerinden Amerika’ daki Beyaz Saray ‘ı bilmeyenimiz yok. Gerçek adıyla “White House” yani “Beyaz Ev” olan mütevazi konutta Amerikan Başkan’ ı ailesiyle birlikte oturuyor. Biz sanıyorduk ki ohh ekmek elden su gölden. Çünkü bizi yönetenlerden öyle gördük.

    1- Hesap Lütfen
    1981 yı­lın­da göreve başlayalı 1 ay olan, Ro­nald Rea­gan ve eşi Nancy Rea­gan, Be­yaz Sa­ra­y’­da ak­şam ye­me­ği­nin ar­dın­dan bir sür­priz­le kar­şı­la­şır­lar. Gö­rev­li gar­son ye­me­ğin fa­tu­ra­sı­nı ge­tir­miş­tir! Fa­tu­ra­da sa­de­ce o ak­şa­mın de­ğil, son bir ay­da ye­dik­le­ri bü­tün ye­mek­le­ri­nin he­sa­bı da yer al­mak­ta­dır.

    2- Herşey Dahil Sanma, Hiçbir şey Dahil Değil Burada!
    Ay­rı­ca bir ay­dır kul­lan­dık­la­rı ku­ru te­miz­le­me hiz­me­tin­den, diş fır­ça­sı, diş ma­cu­nu, te­miz­lik ve par­fü­me­ri mal­ze­me­le­ri­ne ve ağır­la­dık­la­rı mi­sa­fir­le­rin mas­raf­la­rı­na ka­dar tüm ki­şi­sel tü­ke­tim­le­rin üc­ret­le­ri, fa­tu­ra­ya ek­len­miş­tir.
    ...

    madde madde devamı için Beyaz Saray ‘daki Yaşantı İle İlgili Ağzınızı Açık Bırakacak 10 Gerçek

    yazının orjinali için de Bir demokraside, devlet başkanlığı sarayında oturmanın faturası


    Bu yazıyı okuyun . Çünki bu yazıda Tayyip Erdoğan ın ' Bizi Kıskanıyorlar'' Lafının ne denli doğru olduğunu göreceksiniz.!!!

    Evet kıskanıyorlar bizi , ekmek elden su gölden yaşayan siyasilerimiz onca büyük ekonomisi olan devletlerin yönetim kademesinin şatafattan uzak yeri geldiğine kendi cebinden ödeyerek kişisel ihtiyaçlarını karşıladığını biliyorlar ve diyor ki ' Onlar Yapamıyor Diye BİZİ KISKANIYORLAR !!1'

    Yazıyı okumanızı şidddetle tavsiye ederim. HAtta o sitedeki Amerikan yönetim biçimi yargı denetim gibi konuları da okuyun.

    İnsanların alın terlerini onları yönetmek isteyenlere karşı nasıl koruduğunu nasıl keyfiyetle sınırsız para harcatmadıklarını okuyun.

    Sonra düşünün ki bizde ekonomi niye hep sorunlu.




  • Valla orta vadede teknolojik gelişmeler ve iklim değişikliğinin de ekonomiye etkisi olacaktır. Örneğin orta vadede giderek kuraklığın artması sonucu gıda fiyatlarının inanılmaz derecede artması ve büyük göç dalgalarının yaşanması bekleniyor. Ayrıca avrupanın içten yanmalı motorları yasaklaması sonucu bugun 100 bin tl para bayıldığınız bir aracın pula dönmesine neden olabilir. Gelecek 10 yıl çok ciddi değişimlere gebe..
  • House of cards izlesin imkanı olan. Siyasi ekonomik duzenin nasıl şartlarda oluştuğunu görün.



    Kurgu gibi duran ama gerçeklik payı yüksek bir dizi.
  • Kaplan261 kullanıcısına yanıt
    Sanki her insan şıp diye devasa birer fabrikatör olabiliyormuş gibi konuşuyorsun. Üretim yapanların üzerindeki maddi yükü, kaybettikleri müşterileri veya vergiden nasıl da birçoğunun battığını da biliyor musun?

    Burada boş yapacağına, git üretmeyi dene; üreten de ithal eden de nasıl batıyormuş gör bakalım.
  • Şu an krizin içindeyiz. Makina imalatı yapan firmamız var, yığınla alacağımız var alamıyoruz. Piyasada para dönmüyor. Eskiden lafını etmeyen tedarikçilerimiz bile abi 500tl bile varsa yolla demeye başladı. 500tl bu adamlar için çerez parası bile değil. Koca firmalar bile bu haldeyse sıkıntı var.



    Sadece biz miyiz diye denk gelen firmalara hep soruyorum, muhasebecimize soruyorum herkesten aynı sözleri duyuyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyler yazmışsınız bilgi sahibisinizdir eyvallah ama maalesef sizin gibi düşünmüyorum bu sizin düşünceleriniz tabiki saygı da duyarım fakat bunu yazdığım içinde yandaş olarak görülüyorum biliyorum ama ben şuna bakıyorum kriz var Dünya 'da bunu yabancı kaynaklar yani fed ler such lar falan haberlerini okuyoru (m) z mesela bloomberght 'nin haberlerini takip ederim bu konu da o yüzden orada yapılan incelemeler haberlere de bakıyorum Türkiye 'nin büyümesini yükselten biz değil onlar oluyorsa ve güncelliyorlarsa kendilerini kimse bana Türkiye şöyle böyle demesin..
  • Benden daha iyi bilemezsin piyasayı ben uyducuyum mersini baz alarak söylüyorum hergun mersinde birkaç eve gidiyorum en fakir mahallesinden tut en zenginine . kimse aç veya açıkta değil çoğu insan iyi para kazanıyor para kazanamayanlar masa başı dolgun ücret isteyen iş göremeyen zora gelemeyen insanlar.
    Turkiyenin 2 kanayan kanayan yarası var 1 hayvancılıktır et çok pahalıdır. Bu sorun büyük bir sorundur .
    2 ev ve kira fiyatlari.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 26 Ekim 2017; 6:39:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa vadede ekonominin çökmesine Abd ve AB izin vermez. ABD Türkiye'de kısa vadede statükonun devam etmesini ister. Bölgemizde köklü değişiklikler olurken Türkiyede yamalı bohçalı bir iktidar, hızlı karar alamayan bir iktidar istemez. Zamanı geldiğinde, iktidarda kim olursa olsun ekonomiyi çökertecekler. Çünkü Türkiye'de siyasal değişimin tek anahtarının ekonomik çöküş olduğunu iyi biliyorlar. Ama şu an Abd ve AB'nin Türkiye için isteyeceği en son şey ekonomik çöküştür. Kaosa sürüklenmiş bir Türkiye yerine, ekonomik çöküş sopasını göstermek işlerine gelir. Uzun vadede zaten bölgede savaşlar bitecek ve bölge durulacak ve durum bölgeyi doğal olarak büyüme kulvarına sokacak. Bölgedeki savaş bitmiş, yeni harita çizilmiş ve Abd ve Batının planı başarılmış ve iktidar değişmiş olacaktır. Şartların getirdiği doğal büyümeyi yeni iktidar büyüyoruz diye kendi hanesine yazacak ve ülke gecici bir sanal Refaha kavuşacak. Yani ülke dajavu yaşayacak. Sonrası malum... Yani aynı kısırdöngü... Proje partileri kriz döneminde ortaya çıkar... Hep aynı dejavu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 26 Ekim 2017; 6:44:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sulubeyinin biri de yazmış ki "Koymok pohololonmuş modur mo olmoş".

    Ben öğrenciyim babam bana 2013 de okula ilk başlayınca haftada 75 tl 50 tl gibi bir para gönderiyordu. Yurtta kaldığım için hayli hayli yetiyordu. 2014 de bu rakam rutin 100e çıktı param yine yetiyordu. 2015 de 100 devam etti. 2016 da 100 tl yetmemeye başladı 150 istemeye başladım. Bu sene direk 200e çıkarmak zorunda kaldım. Sigaram yok, alkol kullanmıyorum. Fast food dahi yemiyor evde pişirip yiyorum. Cafe ye alda 2-3 kere ya giderim ya gitmem. Sadece gıda ve yola öğrenci halimle 200 tl yetmiyor.

    Tabi sizin gibi yandaş rus çocuklarının cebi dolu olduğu için anlayamıyorsunuz. 22 Yaşındayım ve şu genç yaşımda bile sizin dilinizden, dininizden, kültürünüzden, cehaletinizden nefret geldi. Kimi tanıdıysam bunlar gibi hepsi kitap okumamış masalcı tayfa. Hepsi zır cahil. Hepsi deyyus.

    Ve evet tahmin ettiğin üzere ülkeden de gitmek istiyorum sulubeyin. Benim gitmem sana hiç bir şey kaybettirmeyecek, çünkü bunu anlayacak kapasiten yok. İnş gün gelir kaymak değil bir kuru ekmek yiyemez hale gelirsiniz, o zaman el açın uzundan ekmek isteyin deyip kahkaha atacağım... Sevgiler.




  • RTE bu krizi bile fırsata çevirir. Hatta bunun planı yapılıyor alabilir.

    Şöyle ki..

    Para kaynağı ülkeler ile ciddi bir gerilim var. Bu kadar gerilimden sonra ciddi bir yumuşama piyasayı gerçekten şenlendirir. Ülkeye yoğun bir para akışı olur. Rusya gerilimini düşünün.

    Bunun için bir kaç kelle alması ve adam değişikliği yeterli. Dış işlerine ve bir kaç kritik noktaya batı yanlısı, barışçıl ve güvenilir isimler ile politika değişikliği yeterli olur. Siyasette bunlar hep olmuştur, garipsemeyin. A. Davutoğlu operasyonu gibi birisine fatura kesilip bir operasyon ile yön değiştirilebilir.

    Ayrıca bildiğim kadarıyla dünya ekonomisinde ciddi bir kriz veya beklentisi yok.

    Aslında en temizi RTE nin çekilip sıfırdan bir politika uygulanması. Çok elzem oldu. Ama kendi isteği ile çekilmediği sürece onu sandıkta devirecek güç kimsede yok. Kendisinden hem sermaye hem medya hemde kendine rakip olabilecek siyasetçiler korkuyor. Çünkü kendi hukukunu ve linç kampanyasını devreye sokmaktan çekinmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Esas mesele buraya nasıl geldik anlatayim

    Cebimizdeki tüm parayla son 20 yıldır teknoloji alıyoruz tabi alacağız almamalıyız değil ama unutmayın her sene cari açığı artırarak devam ediyoruz.

    Yerli malı teknoloji çok kötü diyenler olacak tabi onada eyvellah. Hatta sen almadın mı diyenler olacak onuda kabule diyorum bende Farklı değilim. Ama yanlıştan dönmek gerekli artık elzem oldu. Yerli otomobil YÖK hepsi patent v.s ithal ama en azından yüzde 60 yerli malzeme kullanılan markalar var bunları alsak tamamen ithal vw den vazgeçsek en çok satan marka. Apple zaten başlı başına derdimiz. Vestel alın diyemiyorum çok kötü ama telefonlarımızı 6 ayda bir değiştirmezsek en azından 3 sene kullansak o zaman durum değişir. Lastik konusunda dünyadaki tüm firmaların tr fabrikası var ama biz inatla olmayan direk ithal ürünleri alıyoruz continental Nokian gibi En azından tr fabrikası olanları tercih etmek gerekiyor ithal gıda yemiyoruz da pirinç de bazen ithal baldı filan oluyor almayalım Osmancık var onu yiyelim ölmeyiz biz yerli malı yerli ürün kullanmaya kullanmaya her sene paramızın belli köşkünü dışarı verdik şimdi para kalmadı verecek artık mecburen yerli kullanmalıyız. Diyeceksiniz ki yerli kalitesiz parasının karşılığını vermiyor alın şikayet edin düzeltecekler zamanında x marka pil markasınvardı 2 kere fener yakınca 3.cüde akardı ben bunları gördüm bizi soyanlar da oldu ama şimdi durum böyle değil. En azından televizyon alırken bir vestele bakın. Alın demiyorum azıcık içinizde paranızı gavura verme isteğiniz olmazsa bakın en azından belki alırsınız hem daha uygun



    Not

    Hani sen yaptın mı diyenler olursa diye not yazıyorum

    2 otomobilim var ikisi de en azından yerli üretim (hyundai i20-fluence)

    Evdeki tüm beyaz eşyalar yerlidir. Detaylara girmeyecem en azından türk malı yazsın bana yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Valla umurumda değil artık hiçbirşey bu dünyada mutlu olamıyorsak hiçbirşeyin önemi yok.Ölelim de kurtulalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10-15 dk okudum bütün mesajları içim karardı valla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amacsızpanda

    Kardeş güzel yazıyorsun mantıklı yazıyorsun ama ben sana başka bir pencere açmak istiyorum.



    Ülkelerin gelişiminde acaba şu an devlet mi etkili özel sektör mü?



    Misal Apple ı abd devleti mi çıkartıyor

    Ya da lg yi kore devleti mi

    Veya dacia yı çekya mı?



    Anlatmak istediğim şu. Devlet ekonomide belirleyici faktör değildir. Yatırımı devlet yapmaz. Fabrika kurmaz. Kurmamalıdır da. Çağdaş dünya dediğiniz düzende de bu böyledir. Ha Çin gibi sosyalist bir ülke olsak olabilir



    Devletin yapacağı iş bellidir. Destek verir teşvik verir altyapısını hazırlar. Her türlü desteği verir. Gerisi özel sektörün işidir.



    Bak daha açık olsun diye şu örneği vereceğim



    Tayyip Erdoğan yerli otomobil için kaç senedir şirketleri heveslendirmek için her yolu denedi. Teşvik destek vergi muafiyeti beleş arazi yapın da ne İstiyorsanız devlet emrinize amade demedi mi?



    Peki bizim yıllardır 3 tane teneke yapıp bir dünya markasıyız diyen büyük holdingler ne yaptı? Yeri gelince fiat için egea yı tasarlayan connecti yapan mühendisleri olan büyük? Holdingler ne yaptı?



    Devlet enerji yatırımları için her türlü desteği verirken hangi büyük? Holdingimiz yatırım için kılını kığırdattı?



    Baktı devlet olmayacak kendisi el atmaya başladı.



    2016 da 950 bin adet taşıt satılmış Türkiye de. Bunun 138 bini wolksvagen.



    İşte bizim sıkıntımız bu. Biz sadece kendi arabamız olsa milyarlarca euro doların ülkemizde kalmasını sağlayacağız.



    Ha likidite problemimiz elbette olacak. Hatta daha kötü günler de gelebilir.çünlü üreten yok. Yatırım yapan yok. Çünkü zamanında beslenip büyütülen şirketler vatansever değil. İçlerinde vatansever olanları da zaten gökdelenler de katlettiler.



    Ha ben şunu diyeyim. Yerli otomobil yerli motor benzeri ve tabi chip üretimi gibi daha yüksel teknoloji gerektiren yatırımlar zaman ister. Heleki özel sektörün bizimki gibi ülkeler için daha zor.



    Özetle her şeyi devlet yqpmaz. Her şeyi devletten bekleyen toplum armut piş ağzıma düş misali düşüncede olan tembel teneke toplumlardır.



    Şu günleri hayırlısıyla atlatırsak önümüz aydınlık Allah'ın izniyle

    ne kadar iyimsersin dacia yi bir kenara koy renaultun ucuz urun segmenti. apple olsun google,facebook daha bunun gibi bir suru firma abd devleti tarafindan desteklenir facebook u inceleyin zaten gorursunuz. ayni sekilde holiwoodun nasil desteklendigi, daha bir cok sey adamlar bunu devlet politikasi yapmis. mesela apple 3 4 senedir ayni kasayi az farklilastirip satiyor baska hangi firma satabilir. lg samsung abd nin uzak dogu politikasi eseridir. lg samsung hyundai kia aynı bizim aselsan gibi devlet destekli firmalardir. misal samsung batti. devlet destekledi tekrardan bugunlere geri donebildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusty355 -- 26 Ekim 2017; 7:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir ülke de Başbakan çıkıp, Suriyelilere 30 milyar dolar harcadık lakin 2018 daha da zor geçecek vatandaş olarak ses çıkarmayın diyorsa (burada yeni zam ve vergiler kastediliyor)

    ve bu millet hala bunların arkasındaysa ne diyelim beter olun... Biz zaten bittik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 26 Ekim 2017; 8:8:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Bir demokraside, devlet başkanlığı sarayında oturmanın faturası: White House!!!

    Dünyanın en güçlü ülkelerinden Amerika’ daki Beyaz Saray ‘ı bilmeyenimiz yok. Gerçek adıyla “White House” yani “Beyaz Ev” olan mütevazi konutta Amerikan Başkan’ ı ailesiyle birlikte oturuyor. Biz sanıyorduk ki ohh ekmek elden su gölden. Çünkü bizi yönetenlerden öyle gördük.

    1- Hesap Lütfen
    1981 yı­lın­da göreve başlayalı 1 ay olan, Ro­nald Rea­gan ve eşi Nancy Rea­gan, Be­yaz Sa­ra­y’­da ak­şam ye­me­ği­nin ar­dın­dan bir sür­priz­le kar­şı­la­şır­lar. Gö­rev­li gar­son ye­me­ğin fa­tu­ra­sı­nı ge­tir­miş­tir! Fa­tu­ra­da sa­de­ce o ak­şa­mın de­ğil, son bir ay­da ye­dik­le­ri bü­tün ye­mek­le­ri­nin he­sa­bı da yer al­mak­ta­dır.

    2- Herşey Dahil Sanma, Hiçbir şey Dahil Değil Burada!
    Ay­rı­ca bir ay­dır kul­lan­dık­la­rı ku­ru te­miz­le­me hiz­me­tin­den, diş fır­ça­sı, diş ma­cu­nu, te­miz­lik ve par­fü­me­ri mal­ze­me­le­ri­ne ve ağır­la­dık­la­rı mi­sa­fir­le­rin mas­raf­la­rı­na ka­dar tüm ki­şi­sel tü­ke­tim­le­rin üc­ret­le­ri, fa­tu­ra­ya ek­len­miş­tir.
    ...

    madde madde devamı için Beyaz Saray ‘daki Yaşantı İle İlgili Ağzınızı Açık Bırakacak 10 Gerçek

    yazının orjinali için de Bir demokraside, devlet başkanlığı sarayında oturmanın faturası


    Bu yazıyı okuyun . Çünki bu yazıda Tayyip Erdoğan ın ' Bizi Kıskanıyorlar'' Lafının ne denli doğru olduğunu göreceksiniz.!!!

    Evet kıskanıyorlar bizi , ekmek elden su gölden yaşayan siyasilerimiz onca büyük ekonomisi olan devletlerin yönetim kademesinin şatafattan uzak yeri geldiğine kendi cebinden ödeyerek kişisel ihtiyaçlarını karşıladığını biliyorlar ve diyor ki ' Onlar Yapamıyor Diye BİZİ KISKANIYORLAR !!1'

    Yazıyı okumanızı şidddetle tavsiye ederim. HAtta o sitedeki Amerikan yönetim biçimi yargı denetim gibi konuları da okuyun.

    İnsanların alın terlerini onları yönetmek isteyenlere karşı nasıl koruduğunu nasıl keyfiyetle sınırsız para harcatmadıklarını okuyun.

    Sonra düşünün ki bizde ekonomi niye hep sorunlu.

    Kusura bakma seni, egm ye şikayet ettim topraaaam!































    Şaka şaka koyayım saray da yaşayanlara...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.