Şimdi Ara

Türkiye Ekonomisi neden likidite krizine girecek, ekonomi çökecek? Gelin anlatıyorum.. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
879
Cevap
59
Favori
54.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
461 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Toplumda bile suç bulup tembellik ile itham edip bir tek 15 yıldır bütün ve tek gücü elinde bulunduran bir dönem bile gücünü başka hiç bir parti ile paylaşmak zorunda kalmamış hep tek parti seçilmiş hükümette hiç noksanlık hatalı uygulama bulamama cidden takdire şayen. Siyaset ile vs zerre ilgilenmeyen futbol ile oylanan sıradan bir vatandaş idim ta ki bir pc hayali ile tüm yaz çalışana kadar şimdi senin toz konduranadığın hükümetin politik tutarsızlıkları ve sıfır dost ülke yaklaşımı yüzünden 2 ay önce 3k ise bir ürünün fiyatı şimdi 5k yerli alternatife yöneleyim diyorum üreten kaliteli firma var mı? Yok! Yerlisi de zaten iç parçaları dışardan getirip sadece montajı burada yaptığı için yükseltmiş fiyatı seviyeler artık sıradan bir Amerikalının yarım maaş ücreti ile alabileceği bir ekran kartlı laptopun bizim ancak ultra lüks iş yerlerinde çalışan dolgun maaşlı insanların alabileceği seviyede yahu giriş seviyesinde sayılacak kart 1050ti 5 bin tl BEŞ BEŞ! tabi bunlar sizler için bir anlam ifade etmiyor sanırım yarın çıkarlar hayali bir düşman üzerinden kendi tabanını gaz getirecek üç beş gıdıklayıcı bağırmalı söylem yaparlar tabanı gaza gelir seninleyiz reyiz böyleyiz reyiz ne oldu hop taban sloganlar dünyasına döndü kendini tüm ülkelerin kıskandığı herkesin önünde diz çöktüğü bir ülkede yaşıyormuş gibi hissetti reiste dünya lideri of haydi boşverelim tüm olanları insanlar eğlenemesin hayallerine ulaşamasın DÜNYANIN başka yerinde herkesin ulaştığı şeyler bu ülke vatandaşı için kedinin baktığı ciğer kadar imkansız olsun taş çatlasa 2 bin 3 bin tl ye satılması gereken DÜNYANIN her yerinde alım gücü zor olmayan iPhone bu ülkede ki düşük alım gücü yüzünden zengin işi olsun TRT vergisi gibi abuk subuk vergiler ile fiyatı sanki zaten alınabilirmiş gibi daha da yükseğe çıksın bu böyle uzar gider benim aklım bunlara yetiyor öyle çok derin siyaset işinden filan anlamam ilgilenmiyorum da ama benim alım gücümü düşüren hayallerime ulaşmamı zorlaştıran partiye ben oy filan vermem suçu da ilk onda ararım yok insanlar tembilmiş vs hikaye suçlu 15 koca senedir gücü tek başına elinde bulunduranlarda gerçi 15 den fazla koca senedir de İstanbul muhafazakar sağ görüşlü kişilerin elinde olduğu halde aynı partinin bakanı utanmadan İstanbul’a CHP ihanet etmiştir diyebiliyor senelerdir güç sizde ben bu yüzden ekonomiye zerre etki edemeyecek partilere kızmam bizzat yetki alan partiye kızarım yetki alıyorsan oy verende oyu alanda vebal altındandır haydi hayırlı geceler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdan bilen bilir sıkı bir muhalifim tek kelimeyle ekonomi falan çökmeyecek hocam. Sebep dersen proje bunu gerektiriyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şapka çıkarılacak doğrulukta tespitler üstad !! Gerçekten bu ülke giderek karamsar bir tablo çiziyor hayır askeri siyasi jeopolitik kargasalar gelir geçer belki de ekonomi ciddi anlamda sos veriyor. Mahalle berberi 25 TL olmuş diyen arkadaşa kulak verin zira ,opulmedik bir kulak arkamiz kaldı !!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer cidden ağır bir ekonomik kriz geliyor.Tum ülke halkı olarak borçluyuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2001 krizi sonrası durum nasıl toparlanmıştı ? Zamlar enflasyon döviz düşmüş müydü yoksa durulmuş muydu ? Kemal Derviş gelmişti ama nasıl toparladı düzlüğe çıktık. ? O zamanlar 16 yaşında falandık pek bilgili değildim.

    Şimdi yardım gelse Derviş gibi hamle gelse diyeceğiz ama Erdoğan mı kabul edecek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Likitide problem değil.

    Katar sağolsun, Arap sermayesi ile dikilen ve satılan gökdelenler avm lar vs..



    Taşıma su çözümü..



    Nereye kadar gider derseniz söyleyeyim, 2019 secime kadar birşey olmaz gideriz. Sonrası her zaman olduğu gibi "Allah kerim"..



    EUR usd artacak zaten bunun için çok bilimsel hesaplara gerek yok. Paramız zayıfladı alimgucumiz azaldı, sıcak para akisi ile suni olarak kur baskilaniyor. O da bir yere kadar çözüm olacak..



    Şöyle basite indirerek ise,

    Musluk açıldı evi su basacak, once musluğun ağzını elle kapatmaya çalışırsın o heyecanla, baktın olmuyor altına tencere tava kova ne varsa koyarsın. Sonra bunlar biter KOMŞUYA gidersin istersin, biraz ordan alıp devam. Edersin.

    Ama an gelir, bu kovaları tencereler koyacak yerin kalmaz ve yaptığın emek de boşa gider evi su basar..



    Ekonomimiz bence bu kadar basit

    ANA VANAYI KAPAT ANA VANAYI


    böyle durumda çözüm var.



    bizde ekonomi kötü gidecek gibi olursa millet para harcamayı kesiyor. bu sefer de iş olmuyor ama tasarruf olduğu için cari açık azalıyor. ORTASINI BULAMIYORUZ MİLLETÇE, YA SIVIYORUZ YA TUTUYORUZ PATLAYANA KADAR.
  • Biz ucuz para döneminde parayı betona gömdük, hata yaptık. Şimdi bu hatayı ödeme vakti her geçen gün yaklaşıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bob Seger

    Aile ekonomilerinizi duzenleyin kredi kartlarinizi borclarinizi mumkun oldugunca kapatmaya calisin ve kenara birikim yapin.Deden kalma koyde toprak ev felan varsa cok sanslisiniz gider en azindan kendi meyve sebzenizi yetistirme ihtimaliniz var.Ulke ekonomisi hayra alamet belirtiler gostermiyor.Yildan yila turk lirasi eriyor ulkelerle aramiz bozulmaya devam ediyor.Herkes ayagini yorganina gore uzatmaya baslasin.Luks tuketimlere para harcanacak zaman degil hemde hic.

    Toprak varsa tamam bir nebze de "hatta o bile sıkıntı olur "arsa ev değerleri düşer fena yani
  • Merkez bankası altın toplamaya başladı, abd ve ab sopa gösterdi. Dünya düzeni değişiyor, petrodolar sistemi yerini değerli madene bırakıyor. Petrodoları korumak isteyen abd ve avaneleri her yönden saldırıyor petrodolar karşıtlarına. Kuzey kore meselesi, arakan meselesi bunların hepsi bağlantılı. Pekinden Londraya uzanacak ipekyolunu bozmak için dünyayı yerinden oynatmayı göze alacaklar mı zaman gösterecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Biz ucuz para döneminde parayı betona gömdük, hata yaptık. Şimdi bu hatayı ödeme vakti her geçen gün yaklaşıyor..

    Daha bitmeyen onlarca inşaat var.3 metro hattı var dünya para giden ve gidecek olan.Daha kanal istanbul zımbırtısı var..
  • su yazdini okuyup anliyacak zekaya sahip biri zaten akp mhp'ye oy vermez

    kime ne anlatiyon

    ehonomu coh eyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk


    quote:

    Orijinalden alıntı: Equris

    Biz ucuz para döneminde parayı betona gömdük, hata yaptık. Şimdi bu hatayı ödeme vakti her geçen gün yaklaşıyor..

    Daha bitmeyen onlarca inşaat var.3 metro hattı var dünya para giden ve gidecek olan.Daha kanal istanbul zımbırtısı var..

    Bu saydıklarınızın en azından iş, aş ve geçiş ücretlerinden para kazandırma ihtimali var. Ama sadece ev için yapılan inşaat bir kere iş yaratır, sonra ne üretir, ne kazandırır. İçinde oturulur gider.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: capcuk

    su yazdini okuyup anliyacak zekaya sahip biri zaten akp mhp'ye oy vermez

    kime ne anlatiyon

    ehonomu coh eyi

    Ak Partililer de inadı bırakıp anlamaya çalışırlar ise anlarlar hocam.

    Bizim ısrarla anlatmaktan vazgeçmememiz gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acquiles

    Rica ederim. Çekya olan Skoda..



    Yerli otomobil. Noktasında söyle. Bir mantık hatası yapılıyor.

    Hükümetin sizin tabiriniz ile hevesldirmek istediği şirketler %100 yerli firmalar değil. Ford ve fiata bağlı.

    Bu firma yerli otomobil yaptığında Ford ve Fiat çıkıp, tebrikler sonunda başardınız tebrikler mi diyecek?



    Ticari olarak bakarsanız bu şirketler ortaklık yaptıkları bu güclu otomotiv ortaklarını karşılarına almak istemezler tabi ki..



    Devlet'in yapacağı basit, tuekiy3d3ko tüm makam arabaları, belediye den türün kaymakakm vali bakan be varsa, yine devletin üreteceği yerli otomobili kullanacak. Bu otomobil ilk etapta halka satiomayaak zaten o kadar kapasite olmayacak.



    Emin olun, sadece kamu hizmetinde görev yapan polis araçlarından tutun diğerlerini, bu yerli otomobil ile karşılayın sonrası gelir. Örnek : Çin...



    Ozetle

    Cikip biz destek verdik bir babayiğit çıkmadı demek bana inandırıcı bir yaklaşım olarak gelmiyor. Gerçekten memleketi seviyorsan ve yerli otomobil ureteceksen, alınan bu yüksek vergiler ile kamu hizmetinin ihtiyacı kadar araba yapsak yeter.

    Bu arabaların öyle lüks olması da gerekmez...



    Vatandaş i10 a biniyor ise, belediye görevlisi de binsin incileri dökülmez i10 gibi 4 teker bir aracı da yaparlar herhalde.

    Varsın çok yaksın, varsın çok konforlu olmasın ama yerli olsun.

    Yerli dediysem, ithal komponentleri alıp montaj etmekten bahsetmiyorum. Mümkün olduğu kadar tüm komponentleri yerli..





    Skodayida Almanlar aldı diye biliyorum ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yazılarını takip ediyorum,çok doğru tespitler.

    bende bu konulara değinmiştim bir konumda, ekonomik ve sosyal kriz,ama kaldırmışlar konuyu!!
  • Aslına bakarsanız kriz olmaz çünkü dünya da artık ekonomik kriz olabilmesi için savaş çok büyük çapta doğal afet yada milyarları etkileyen salgınlar olması lazım. Ancak dünya zaten kriz vs gibi işlerle değil ekonomik anlamda kurulmaya çalışılan bazı hadiseler var. Bunlar işsizliğin önlenmesi, düşük enflasyon, ithalatın ihracata oranla azaltılması,yüksek kapasiteli ve teknolojik üretim ve en önemlisi tabana yaygın yüksek milli gelir, kontrollü ve üretime dayalı büyüme.

    Ancak bizim gibi 3. Dünya ülkelerinde dikkat edilen tek şey büyümedir. Bakın kontrollü ve üretim odaklı büyüme değil büyüme sadece. Başbakan bakanlar ve cumhurbaşkanı neden sürekli büyümeden bahsediyor bu ilüzyon nereden çıktı işte ekonomi göstergelerinde büyüme demek iyi ekonomi demek gibi saçma sapan bir algı oluşturulması yüzünden. Türkiye ekonomisi üretim ve kalkınma büyümesi dediğimiz ekonomik büyüme yani çekirdek büyümede sadece yılda %2 gibi önemsiz bir büyü arz ediyor. %6 lık büyüme inin kalan 4 ü inşaat ve hizmet sektörü büyümesi yani büfus artışına endeskli büyüme. Suriyeli mülteci en az 3 çocuk dalaveresi burdan geliyor. Yani nüfus hızlı artarsa o paralelde büyürüz resmini çizmeye çalışıyorlar.

    Şimdi enflasyon konusunu ele alarak sözlerimi tamamlıyorum. Türkiye enflasyon hesabında bir istatikçi olarak diyebilirimki tamamen hükümetin kurduğu bir düzen içerisinde heaplanıyor. İkame mal endeksi denilen bir sistem ile hesaplanır yani temel ürünler gıda ve temel olmayan üretimi yapılan ürünler ile. Ve bukadar saçma bir enflasyon hesaplamısan ragmen enflasyon çift hanelerden inmiyor.

    İşin ilginç yani enflasyonist ortamda değersiz para birimine mütakip bütçe açığı azalma eğilimi göstermesi gerekiyor. Ancak burdada durum vahim durumda suan yıl sonu bütçe açığı 67 milyar tl.

    Şuan kurun seyri siyasi ortamda baskılanmaya çalışılan enflasyon ve büyük oranda bütçe açığı işte asıl bu üçgende ülke tercihini nereye yönelik kullanıcak burası cok önemli

    Bütçe denkleştirmesi için vergiler artırılıp enflasyon görece daha az mı düşürülecek yada stabilmi olacak

    Yoksa faizler artırılıp kur aşağı yönlü hareket görüp enflasyonmu serbest bırakılacak yoksa kur serbestisi sağlanıp faiz indirimi yapılıp enflayon mu indirilecek göreceğiz.

    Ancak son olarak devlet bütçeyi iç borçlanma tarafında sağlar ise bu seferde yatırıma aktarılması planlanan kaynaklar hiç olacak ve likiy para değerlenip sistematik olarak faizler artacakmı bu senaryo ise seçim öncesi yapmayacagı bir hamle olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    o zaman millet değil devlet borçluydu...şimdi hem millet hem devlet gırtlağa kadar borçlu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    2019 sonrası. Erdoğan işini biliyor.

    Refarandumda Avrupa Birliği Refarandumuda yapacağız, İdamda gelicek diye diye oyaladı.

    Nerde???

    Şimdi AB diye yine tutturmaya başladılar. Ekonomi sıkıntıda çünkü. Ve bu tamamen kendi suçları. O kadar para yolsuzluğa,israfa giderse olacağı bu. Yerli kurum kalmadı devlette. Limanlar,Şirketler,Hazine arazileri hepsi üç kuruşa gitti.

    Bazılarının dillendirdiği gibi "Ekonomik darbe" diye birşey yok. Ekonomiyi bu hale getirenler diye birşey var.

    Absiz 19'a kadar devalüasyonsuz gidemeyecekler çünkü. 19'dan sonra ver elini Ekonomik Buhran.

    Önüne geleni iddianamesiz tutukla içeri tık, istediğin şirkete kayyum ata, el koy, tek bir kişinin ağzından çıkan lafla kurumlar kapatılsın, Bağımsız!yargı harekete geçirilsin, baştakisi yargı kararını tanımıyorum desin, kimse de hooop kardeş ne oluyoruz? demesin

    Devletin tüm kaynaklarını varlık fonu adı altında meclis ve sayıştay denetiminden kaçır, kafana göre harca, sağı solu fonla günü kurtar, sıfır şeffaflık ile tüm ülke kaynaklarını sadece üç beş fon yöneticisinin tasarrufuna terk et

    Kavga etmediğin hakaret etmediğin Ab ülkesi ve lideri kalmasın, bir sürü Avrupa vatandaşını tutukla içeri tık,

    Yargı bağımsız değil ve tek adamdan talimat alıyorsa, meclis etkisizleştirilmiş, ülke 1.5 yıldır emirnamelerle yönetiliyorsa bunun adı tek adam yönetimi, yani diktatörlüktür, bu ülke artık 3. Dünya ülkesidir, Saddam-Kaddafi rejiminden pratikte pek de farkı yoktur.

    Sonra Ab ye işleri düzeltmek için yalamalık yap, ama o AB sana desteği Demokratikleşme ve uyum sözüne karşılık vermişti, diktatörleşesin diye değil.

    Bu millet başından uzun adamı ve akepeyi def etmediği sürece Ab bu ülkeye zırnık koklatmayacaktır bu saatten sonra, ancak batı değerlerine bağlı yeni bir yönetimi getirir de askıya alınan demokrasiye geri dönme yolunu seçerse tekrar elimiz tutan belki olur,

    ama mevcut iktidara ne batıdan ne de doğudan ne de transatlantikten zerre destek gelmeyecek, ve bunların peşinden gittkiçe Babayı almaya devam edeceğiz

    Her zaman söylerim, bu adamlar makarnayla beslenmiyorlar ET yiyorlar ve unutkan değiller, kendilerine atılan keleği unutmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 25 Ekim 2017; 23:2:26 >
  • Memlekette benzin vardı da biz mi içtik diyen siyasetçileri görmüş millet bunlara kriz mi der

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yere yazıyorum. Konut stok fiyatları düşmeye başladığı anda iş biter. Ekmek,soğan,domates pahalı olmasının çok bir önemi yok. İnsan aç da kalsa yaşıyor bir şekilde bu ülkede şükür ediyor. Ama konutunun fiyatı düşerse açlıktan daha kötüsü olur. Çünkü herşey konuta endeksli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.