Şimdi Ara

Türkiye'deki En İyi Tarihçi Kim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
2
Favori
10.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En başta Halil İnalcık. Nam-ı diğer Tarihçilerin kutbu.
    sonra İlber Ortaylı, Muazzez İlmiye Çığ bence.
  • İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Halil İnalcık ve Muazzez İlmiye Çığ konularına hakim olan tarihçiler. Ama anlatım ve karşılarındakini sıkmama yönünden ben İlber Ortaylı ya da Mehmet Tanju Akad'ı da çok beğenirim
  • Blocklamak için çok ekmek çıktı sağolsun meşrutiyet zamparası
  • aldığınız resmi ideolojiyle söylediğiniz tarihçiler hep etliye sütlüye dokunmadan, resmi yalanlara devam eden, tespitleri değersiz boş beleş tarihçilik yapan adamlar.
    benim sıralamam.
    1-Kadir Mısıroğu
    2-Mustafa Armağan
    3-Ahmet Şimşiroğlu
    4-Said Alpsoy
    5-Yavuz Bahadıroğlu
    6-Mehmet Çelik
    7-Talha Uğurluel
    son olarak türkiyede tarihçilik yapan ingiliz tarihçi
    8-Caroline Finkel
  • mechist kullanıcısına yanıt
    İroni mi yapıyorsunuz hocam anlamadım.Listenin ilk 2si lisede bile tarih dersi veremez.

    Halil İnancık bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angamaite -- 22 Kasım 2014; 16:18:02 >
  • Lisedeki tarihci hocaların nasıl olduğunu az çok nasıl olduğunu biliyoruz. O yüzden ben fikrimde sabitim. @Kragger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechist

    aldığınız resmi ideolojiyle söylediğiniz tarihçiler hep etliye sütlüye dokunmadan, resmi yalanlara devam eden, tespitleri değersiz boş beleş tarihçilik yapan adamlar.
    benim sıralamam.
    1-Kadir Mısıroğu
    2-Mustafa Armağan
    3-Ahmet Şimşiroğlu
    4-Said Alpsoy
    5-Yavuz Bahadıroğlu
    6-Mehmet Çelik
    7-Talha Uğurluel
    son olarak türkiyede tarihçilik yapan ingiliz tarihçi
    8-Caroline Finkel

    Muhahahaha.
    Bu ne la?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta çağ Türk tarihinde Ahmet TAŞAĞIL.
  • mechist kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama sizinki fikir falan değil saygı duymakta mümkün değil.Bana o ilk 2 kişinin tarihle alakalı böyle en iyi diyebileceğimiz BİR şeyini sayabilir misiniz?.O ilk iki anca ülkenin en büyük yalancıları listesine ilk 5ten girer.Size şimdi burada yalanları ve saçmaladıları 10 şey paylaşırım ama fikriniz değişmez.Bir insanın o fesli maraş dondurmacısına en iyi tarihçi demesi için tarih bilgisi 0 olması lazım.Ayrıca kendi zekasına hakaret etmesi gerekir.
  • mechist kullanıcısına yanıt
    Neden cevaplamadın böyle yazdın korktun mu? Dediğin adamlar çocuğu olmayan Paşaya 11 tane çocuk uydurmuş adamlar.Bu çocuklardan da kendilerine teşekkür mektubu yazdırdılar .Atatürk'ün annesi hakkında iğrenç laflar ettiler.Hepsi BELGELERİYLE yalanlandı.Peki bu Üstad Hz. Kadir Mısıroğlu ne yaptı? Özür diledi mi? Ben yanlış bilmiyormuşum dedi mi? Demedi tabikide nasıl olsa inanacak çok bu ülkede.Kitap okumaz , belgesel izlemez , tarih ile bildiği tek şey olan doğum tarihi olan adamlar.İnternet bu maraş dondurmacısı ile ilgili binlerce video dolu ama lütfen sen izleme ve doğal seleksiyon ile yok ol.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angamaite -- 22 Kasım 2014; 21:00:02 >




  • mechist kullanıcısına yanıt
    Ya ne biliyorsun her lafından cahillik fışkırıyor.Demek üniversitede öğrendiğim , tarih programlarında , okuduğum kitaplarda , konferanslarda öğrendiğim tarihin %90y yalan Bak sen şuna ya sen kimsin ulan? Yemin ediyorum bir seviye vardır burada söylersem banlarlar o seviyeden bile aşağıdasınız.Zaten ne olduğun mesaj sayından belli.Burada bir tayfa var 1 haftaya ban yiyorlar ve yeniden geliyorlar.O tayfadan her kimsen artık tek tek sayamıcam.Ve bir daha da bu konuda cevap vermicem şu fesli şarlatana üstad diyen bir adama cevap verirsem zekama hakaret ederim.
  • Konu ideolojiye gelince tanzimat zamparasını Halil hocadan üstün görenleri görünce acıyasım geliyor.O tanzimat zamparası erdoğana oy vermek imanın şartı derkende bu cahiller onun arkasından gidiyordu.Osmanlı tarih oldu bunlar hala neo osmanlıcı kafayla Gaziye laf çakarlar.Gazi size az bile yaptı.Zavallı islamcılar ne olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechist

    sonra cevat granada anılarına bak istersen. ahmet emin yalman'a vakit gazetesi röportajında bizzat kendisi bu adam benim babam değil, nerden bulmuşlar bunu, resmi bana da benzemiyor diyen kim? hala cami imamı bilgisiyle şecere bulundu diyerek cesaretlenen sözde okumuş kesim, iş kadir mısıroğluna gelince yobaz oluyor. sizin ciğerinizi bilirim ben.

    Cevat Granada değil.Cemal Granda.

    Ciğerimizi biliyorsun fakat daha isimleri doğru yazamıyorsun nasıl olacak bu iş?
  • Rte yazcaktım yazılmış bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TABİKİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN!!!1
  • Halil İnalcık
    İlber Ortaylı
    Müazzez İlmiye Çığ, Çok tatlı bir kadındır kendisi yanakları sıkılmak tontiş nine
  • Ben tarih bölümünde okuyorum ve Halil İnalcık denince akan sular duruyor. Hocalarımdan biri onun öğrencisiymiş ve Halil hoca hakkında sadece yaşlandığı için isimleri karıştırdığı ve bunun tarih anlatımında sıkıntı olduğunu ama yinede efsane bir adam olduğunu anlatıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nihal Atsız
  • Türkiye'nin en büyük tarihçisi, Halil İnalcık hocadır. Akademik anlamda Avrupa'da ve dünyada kendisini takip eden birçok öğrencisi vardır. Adam başlıbaşına bir ekol sahibidir. Bir de her şeyi gâvurlardan öğrenmeye çalışmasa, mükemmel bir hoca olabilirdi. Adam İslâm hakkındaki yorumlarını, şarkiyatçıların ''Encyclopedia of Islam''ından yapıyor. Bu yüzden bazı eserlerinde fahiş hatalar görmek mümkün. İmam Birgivî'yi Hanbelî zannetmesi, Kadızadelerin Birgivî'nin devamı olduğunu iddia etmesi gibi. Eskiden Oral Sander vardı, rahmetli İbrahim Halebî'nin ''Mülteka'l Ebhur''unu, Kanunî'nin ''getir de anayasamız İslâmî olsun'' diye yazdığını zannetmiş, kitabında da ismini ''Mülteka-ul-uther'' yazmıştı. Neden, Kinross'dan nakille yazıyor da ondan. Oral Sander Müslüman bir cemiyette büyümüş, Mevkûfât adıyla Türkçe tercümeyle neşredilmiş eseri alıp, en azından önsözüne bakabilir, yorumlarını öyle yapabilirdi. Ama o, önceki oryantalistlerin araştırmalarını iktibas etmeyi seçmiş. Dolayısıyla kitabın ismini bile yanlış yazmış.

    Bizim en büyük ve değerli hocalarımız bile Avrupa'dan nakille bir şeyler yazarlar. Avrupalı ne derse onu kabul ederler. Avrupalı milletin efendisidir onlara göre. Maalesef bu böyle. İşte İnalcık hocayı biraz bunun dışında tutuyorum, o daha objektif bir yer edinebilmiş kendisine. Ötekilerse Batılıların büsbütün şakirdidir. Aynı şeyleri yazar ve gevelerler.




  • İlber reis tabiki
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.