Şimdi Ara

Türkiye'deki En İyi Tarihçi Kim? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
10.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Saydıklarınızın bir kısmı belirli bir çevre tarafından gerçekten saygı görüyor ve biliniyor. Ahmet Taşağıl, Oral Sander, Fahir Armaoğlu, Akdes Nimet Kurat, Fuad Köprülü dediğinizde onlardan saygıyla bahsedecek hatırı sayılır sayıda kişi bulabiliriz. Mesela Oral Sander'i Ankara Üniversitesi'nin tüm eski Siyasallıları bilir.

    Çok güzel bir mesaj olmuş bu arada. Emek verdiğiniz, vakit ayırıp uzun uzun yazdığınız için teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    İşte sıkıntı ilk cümlenizdeki "hatrı sayılır" ifadesinde. Siyasal bilimler ile uğraşanların değil üniversite eğitimi görmüş herkesin en azından kulak aşinalığı olması gereken isimler olduğunu düşünmekteyim ben. Ki bu hatrı sayılır kitle tarafından bile okunmadıklarını da kitap satış sitelerindeki istatistiklerinden çıkarabiliyoruz rahatlıkla. 80 milyonluk ülkenin yüzde kaçına ulaşabilmiştir acaba bu koskoca profesörlerimiz ? Bu oranın ne kadar az olduğunu ülkemizin sosyal bilimler açısından ne kadar geri kaldığını düşündüğümüzde anlayabilitoruz işte bahsettiğim gibi. Şu konuda yazılanlar işin özeti. Dünya tarihini Osmanlıdan ibaret sanıp onla ilgili de en ufak araştırma yapmamış olan bir halkımız var. Maalesef durum vahim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliemre461 -- 23 Ağustos 2020; 11:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halil İnalcık

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halil inalcık ve İlber Ortaylı tabii ki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabiki de Kadir Hoca kim olacak başka :)


    Şaka bir yana benim en sevdiğim tarihçi Ahmet Taşağıl'dır.Halil hoca ve İlber hocayı buraya koymam onların yeri çok ayrı ama Ahmet hocayı daha çok seviyorum.Çünkü anlattığı konular benim ilgi alanım.

    Hocam saygılar hürmetler eğer burayı okuyorsanız.İnandığınız Tanrı size ve sevdiklerinize sağlıklı ömürler versin.


    Aptal fenomenleri izleyeceğimize buyrun hocamın kanalı





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drumyr -- 20 Ekim 2020; 9:51:44 >




  • 15 yaşında olduğum için Halil İnalcık'ı okuduğum yazılar ve izlediğim videolar kadarınca çok iyi bir tarihçi olduğunu biliyorum. İlber Ortaylı da daha yakın dönemde yaşadığı için daha çok görüyoruz. İlber Ortaylı'da çok bilgili bir tarihçi. Bu soruya İlber Ortaylı ve Halil İnalcık diyebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ilber Ortaylı bence
  • Ilber Ortaylı
  • Yavuz Bahadıroğlu

  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt

    Türkiye'deki En İyi Tarihçi Kim? 

  • Ne şimdi bu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

    Ne şimdi bu ?

    Tarihçi nedir, kime denir bir araştırmanı öneririm. Sadece gazeticilik yapan (ki o da torpille) bir tanr akademik çalışması olmayan lise mezunu tipleri tarihçi ilan ediyorsunuz. Abicim yüz vermeyin şu insanlara. Yapmayın ya. Dalga geçiyorlar aklınızla. Kadir Mısıroğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan ve türevleri bunlar tarihçi değiller. Hani yorumlarını desteklemekle falan alakası da yok bunun adamların çalışması yok. Senden benden bir farkları yok. Mademki tarihe ilginiz var doğrı kaynaklara müracaat edin. Örnek veriyorum Avrupa Tarihi hakkında araştırma kı yapacaksınız. Tonla ama tonla akademik makale sitesi var öncelikle girin birine Yazın Şarlman arama kutusuna genel araştırmanızı yapın. Kaynakça olarak kullanılan işinin ehli profesörlerin eserlerine ulaşın. İyice ikinci el kaynakları bitirdikten sonra bu insanların kaynak olarak verdiği birinci el kaynaklara ulaşın. Halkın en iyi tarihçi olarak gördüğü profil Zeki Velidilerden, Köprülülerden, Barkanlardan, Halil İnalcıklardan Yavuz Bahadıroğlu vblerine düştü. Yazık çok yazık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş ben herkese saygı duyarım ama tarihi roman dalında Yavuz Bahadıroğlu'nu çok başarılı buluyorum birde onunda benimde davaları Nurculuk davası olduğundan kendime çok yakın hissederim ve aile dostumuz gibi severim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman düşüncelerini kitap forumuna yaz en başarılı bulduğum roman yazarı Yavuz Bahadıroğlu de. Ben futbol forumunda en başarılı futbolcu Lebron James yazsam mantıklı olur mu? Ya da bu konuya cevap olarak Orhan Pamuk vs. yazsam.. Düşüncelerine saygı duyuyorum ama tarih disiplininde bu tarz tarih ile alakaları olmayan insanların ismi geçmesi beni rahatsız ediyor. İdeolojisi beni ilgilendirmez dilediğin gibi takip et ama aklında bulunsun tarihi konuda yazdıklarının, söylediklerinin gerçek bir karşılığı yok. Bunları bil yani. Bundan dolayı uzun uzun yazdım. Kusura bakmayasın. İyi forumlar.

  • Rahmetli kadir hoca iyiydi

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.