Şimdi Ara

Türkiye'deki durumun aksine Mazda Avrupa niye bu kadar popüler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşim gereği Avrupa seyahati çok yapar oldum. Avusturya Almanya gibi birçok ülkede Mazda araçlar çok dikkatimi çekti. Hemen hemen her sokakta bir mazda görebiliyorsunuz ve toyotalar hondalar o kadar popüler değil. Biz mi burada işimizi bilmiyoruz yoksa onlar mı anlamış değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• toyota hondanin fabrikasi var servis agi genis.

mazda nin samsunda bayisi vardi kapatti.

niye mazda alsinki vatandas.

1m nufuslu yerde bayi yok.

• Hacı abi adamların bütçesine ne uygunsa onu alıyorlar . Oradaki mazdaların motor hacimlerini bilmiyorum da yani ötv de hayvan gibi değildir .

Biz de haklı olarak ötv mtv vs vs o kadar para verdikten sonra satarken de çabuk satayım modundalar . Bence bu haklı bir şey tartışılır tabi .

Bir de sorunsuzluk var Japon araçları bu konuda önde çünkü çok karmaşık yapıları yok . Yani bir de yetkili servis , yedek parça fln

Yani her iki taraf da işini biliyor aslında sadece Ülke şartları değişik . Biz de ÖTV olmasa Emin olun bugün konuştuğumuz marka kavgaları çok başka markalar için olurdu .

Atıyorum toyota Camry V6 mi alayım 3.0 Crdi mi dönerdi belki de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 30 Kasım 2015; 19:58:27 >
  • yaw burada honda toyotayı kimler alıyor malum bide taparcasına söz söyletmiyorlar,orası avrupa adamlar yıllarca kullanmak için alıyor al satçı değiller.

• TR'de düşük vergiye tâbi olmak ve yakıt tasarrufu için küçük hacimli dizel ya da LPG ile uyumlu motora sahip araçlar tercih ediliyor. Mazda'da motor seçeneği kısıtlı, asıl sorun bu. Az tercih edilince bayisi, servisi de az oluyor. Bu sıkıntılar yüzünden daha da az satıyor falan filan. Kötü bir döngü işte.
  • işi biliyormuyuz ? pek değil ama buda tek sebep değil. mazda trde iş yok. dahası mazdanın umursadığı ülkelerden biriside değiliz. mazda için tr kontejan ülkesidir. tr satışlarına ekstra gözüyle bakıyorlar.
  • Çünkü avrupa insanları arabadan anlıyor. İllede alaman olsun istemiyorlar. Sanırım anlayan anladı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatanın ana sebebi Mazda Türkiye. Vizyonsuz hareketlerin sonuçlarını yaşıyorlar. Profesyonellikten uzaktalar.

• mazda'lar sorunsuz araçlar bildiğim kadarıyla. ayrıca tasarımları çok hoş bundan dolayı tercih sebebi oluyorlar.

• Yav bizene onlardan biz türkiyeyiz bizde ortam böyle herkes ne severse onu alıyor , onlar konuşuyormu "türkiyede vw,reno,fiat,ford ,toyota tercih ediliyo bizde mazda tercih ediliyo acaba bizdemi sorun var" diye

• Yanı başımızdaki Bulgaristan da bile o kadar çok yaygın ki bende hayret etmiştim.Ayrıca mazdanın yanında Alfa romeo da bir hayli fazla ama motorlara bakıyorum 2.5 ve 2.7 gibi canavarlar.Araba çeşitliligi fazla her marka araç var.Son olarak gerçekten Mazdanın yanında Hondanın H si bile yok Bulgaristan da.( Efsane kasa hiç girmedim)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazda turkiyenin rezilligi ayri konu ona bisey demem de,100bin tl ve uzerine araba alirken bile satisi dusunen bir kafa mazda servisinin yaninda otursa yinede mazda almaz

• Tabi tabi...

Oradaki adam yıllar boyunca binmek için araba almıyor.

Ama bizdeki gibi 3 senelik maaşını , kompakt aile aracına yatırsaydı, onlar da başka türlü davranırdı.

Bir zamanlar kapaklı farlı 323 ve 626'lar çok satıyordu. Ama şimdi ,aracı canlı görmek için başka bir şehre gidip, suratsız adamların, yeni gelin nazını çekeceksin.

• motor gamı Tr deki vergi sistemine uymuyor ve servis ağı geniş değil yoksa honda ve toyota kadar pazar elde edebilir. ben şahsen cx 5 veya mazda 6 yı çok beğeniyorum sınıflarında zirveye oynlarlar ama 1.6 motor yok
  • Japon markaların 9 aylık avrupa satışları

Nissan : 434.498
    Toyota : 423.214
    Mazda : 159.116
    Suzuki : 134.884
    Honda : 99.388
    Mitsubishi : 98.580
    Lexus : 28.938
    Subaru : 28.417
    Infiniti : 4.102

http://left-lane.com/european-car-sales-analysis-september-2015-brands/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 1 Aralık 2015; 9:26:57 >
  • Sizinki algıda seçicilik olmuş biraz.

Yukarıda listede görüldüğü gibi mazda satışları toyota ve nissanın çok gerisinde.

Honda gittikçe kötüye gidiyor avrupada. Avrupaya hitap eden doğru düzgün aracı yok. Fiyatları da rakiplerinden yüksek.
  • Öncelikle mazdanın avrupada belli başlı yerlerde ciddi anlamda ivmelenmesi var satış olarak. Türkiye' de kotasını dolduran marka fakat ya biz anlatamıyoruz ya insanımız anlamak istemiyor veya fan boy diyor. Bu adamlar örnek veriyorum 1000 adet üretilecek diyor 1001 olursa üretmem diye kota koyuyor. Eğer bir gün üretimi daha fazla artırırsa ülkemize de kotasını artıracaktır. Mazdayı bilen gidip yine mazda alıyor. Ama mazda kullanmayan çoğu insan servisine bile girmemiş direk parçası yok ikinci el bir kere bile satmaya kalkmamış satışı yok Satmasın zaten arkadaş ben istemiyorum. Subaru, mazda, alfa, volvo, mitsubishi, suzuki az olsun bizde alalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Sizinki algıda seçicilik olmuş biraz.

Yukarıda listede görüldüğü gibi mazda satışları toyota ve nissanın çok gerisinde.

Honda gittikçe kötüye gidiyor avrupada. Avrupaya hitap eden doğru düzgün aracı yok. Fiyatları da rakiplerinden yüksek.

Belkide burada görmeye alışmadığımdan orada çok olması dikkatimi çekti.
  • Mazda Honda gibi bir strateji izlese bu kez de Honda kepenkleri kapatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahas
    Belkide burada görmeye alışmadığımdan orada çok olması dikkatimi çekti.

Bir de mazda tasarım olarak dikkat çekici, farklı, kendini belli eden bir marka. Ülemizde toyota falan da çok gördüğünüz için size sıradan gelir ve çok fark etmezsiniz.

Bir de ülkeden ülkeye değişebiliyor. Fransada ben toyota daha çok görüyordum. Belki sizin gezdiğiniz ülkelerde mazda daha fazla tutuluyordur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.