Bildirim
Türkiye'de sadece montaj mı yapılıyor, üreten yok mu?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Günün sonunda bu videoyu yapan vestel, general mobile kullanıyor mu? -
Tamam güzel şeyler söylüyorsun da , Vestel in yaptıklarını herkes biliyor.İthal telefonlara ek vergi istedi ve kabul edilmişti. Bunu göz ardı ediyorsunuz.
Gelelim montaj işine , tamam katma değer getiriyor ülkeye ama böyle devam etmiyor işte. Kâr oranı düşüyor , kazandığın para azalıyor.Beyaz eşya da üretici 20 parçayı ithal ediyorsa zamanla bunu düşürmeli, 15 10 sonra da bunu sıfırlayabilmeli. Sen bunu yıllar içinde yapabilmelisin.İthal parça oranını minimuma düşürebilmelisin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
14. dakikada ne yazık ki kesmek zorunda kaldım. Güzel bilgiler veriyor fakat insanların montajla alay etmesinin nüvesini sürekli erteled, sürekli erteledi.
Ülkesini seven adam ülkesinin para kazanmasını tabii ister, adamın alay ettiği şey siyasî belagatçının çııp yerli ve milli laflalarıyla milletin milliyetçilik duygularını kamçılaması ve popülist şekilde sosyal mhendislik yapması, göz boyaması, oy toplaması.
Ve TOGED'den bahsedilmiş, TOGED'de çalışan bir arkadaşın zamanında "devlete yerli oyun sektörünü nasıl geliştiririz" sunumu yaptığı ve devlet görevlerinin de ilk öneri olarak yabancı oyunlara ekstra vergi çıkarmayı teklif ettiği, TOGED'in ise böyle, olmaz yapmayalım diye Türk oyuncusunun cebini korudğu da rivayet olunur.
Adamların kalibresi belli. Her şey siyasî, o kokuşmuş siyasî düzeni ayakta tutmak için vergi üstüne vergi. Ülkeye katkısı olacak bir eğitim sistemi yok, zaten o eğitim sistemi olsa da istemezler, kendilerine cahil biatçı adam lazım.
10 yıl boyunca geliştirilen "Yerli ve milli" arama motorunun bing şablonu olduğu ülke burası. O yüzden dalga geçenlerin neden geçtiğini anlamıyorum gibi sözlerle hem kendi hem bizim zekamıza hakaret etmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LutSamed -- 2 Ağustos 2019; 3:57:20 >
-
Bu sitenin yöneticisinden böyle bir video iyi aslında çünkü burada ithal ürünler çok övülüyor daha doğrusu yerli markalar çok yeriliyor zaten bir kaç tane var 50-100 marka olsa neyse
Forumda yerli ürünlerin vergi ödemediği hatta ithal ürünlere vergi getirttiği söyleniyor oysa videoda yerli ürünlerin daha fazla vergi ödediği söyleniyor.En basitiyle işlemci ram ekran için Amerika,Çin,Kore'den alınan parçalar için %20 vergi ödemek zorunda Türkiye'de montaj yapmak isteyen biri ama Alcatel yada AB'den telefon ithal eden biri gümrük vergisi ödemiyor ÖTV-KDV aynı zaten
Sorunun kaynağı doları düşük tutarak halkta satın alma gücü arttığı algısı yaratarak ülkedeki üretimi balta vurmaktan kaynaklanıyor buda üretim maliyetlerini artırmış bazı yıllar dünyanın en çok borçlanan ülkesi yapmıştır...Satın alma gücü artışı sadece birşeyler yada hizmet üreterek olacağını halkın ve yöneticilerin bilmesi gerekiyor artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
güzel bir konu keşke seviyeli düzgün bir şekilde tartışılabilse
videonun hepsini izlemedim açıkcası ama bana göre bu ülkeye en büyük zararı veren bu montajcı ailelerdir.
koç sabancı vestel vs gibi
bakıyoruz samsung lg kuruluş tarihlerine birde bakıyoruz koç sabancı kuruluş tarihlerine aşağı yukarı aynı ama o firmalar özellikle samsung herşeyi üretir pozisyonda iken buradaki firmalar montajcılık hevesi ile üretim arge işini es geçmişleridir. çünkü montaj yapmak garanti iş öbür türlü para harcayacaksın zaman gidecek mühendislik vs yaptığın her iş tutmayacak, onun yerine garanti iş olan montajı seçmişler onun içnidirki bu ülkeye en büyük zararı veren bu kuruluşlar, yılalrca italyan çakmasını yerl idiye piyasaya sürüp hatta ithal arabaların girmesini engellemiş olanlardır bunlar ve üretim yapabilecek kişi kuruluşlarıda bertaraf etmişlerdir. bu ülke için en büyük şanslardan biri olan nuri demirağ gibi birinin önünün gesilmeside acıdır.
bence bu gruplar hala bazı şeyleri engelleyip tekellerini sürdürme hevesindedirler ve bunlar bana göre hala montajcılık sevdasından kurtulup birşey üretme aşamasına geçmemiştirler. buna tabiki vestel vs firmalarda katılabilir.
videoda birde artık dünyada kimse herşeyi kendi üretmiyor diyor. tabiki öyle ama bu üretemediğinden yada üretemeyeceğinden değil tamammen ucuz işçilikten dolayı yapılan birşey ama bizde durum öyle değilki biz üretecek konumda yada o bilgi birikiminde değiliz o hale gelelim hele ondan sonra ucuz işçilik vs işini düşünelim biz şuanda ucz işçi çalıştıran ülkeler konumundayız. ve çin hem üretim hem ucuz işçilikte bu işi yapıyor. ama çin sadece montaj yapmıyorki adamlar üretiyor herşeyi kopyalama yeteneğine sahip kendi ürettikleri dışında, bu aileler ve dahası bu ülkeye hizmet etmek katlı sağlamak istiyorlarsa bu montajcılık sevdasından vazgeçip birşeyler yapması gerekiyor. ama bana göre hiçbirşey yapmayıp bu şekilde devam edecekler maalesef
-
Vestel Çin'den alıyor yav telefonun ve malzemelerin iç maddesini özgün bir yapış yapamaz zaten gerek şefe yok gerekse bunu rekabet adına kullanabileceği bir ekonomi yok boşuna hava basmasınlar
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ülkede üretim de var montaj da. Öyle de olması lazım, herkes her şeyi üretemez, üretmez de. Ucuz iş gücü maliyeti nedeniyle bizim gibi teknolojik üretime uygun ülkelere çoğu büyük firmalar fason iş yaptırır, ya da üretim üssü kurarlar. Apple, Samsung gibi firmalar bile üretimi Çin'e bu nedenle taşırlar.
Ayrıca yeni bir marka ile pazarda pay sahibi olmak her zaman zordur, o nedenle firmalar daha çok büyük markalara taşeron üreticilik yaparlar.
Örneğin ülkemizde otomotiv sektöründe motordan şanzumana her şey üretilmekte, ancak Reno, Fiat gibi markalara alt yüklenici olarak çalışılmakta.
Ha bir de şu var tabi, bir ürünün üretim maliyeti, satın alma maliyetinden yüksekse o ürün üretilmez satın alınır. Bu, ekonominin temek politikasıdır. -
Tamam, montaj da üretimdir, az da olsa katma değerdir, taş üstüne taş koymaktır, o halde niye bir video çekme ihtiyacı hissettin? Neyi izah etme ihtiyacı hasıl oldu herşey gayet net apaçık ise?
Çünkü biliyorsun ki bu tarz üretim sürdürülebilir değil. Çekirge bir zıplar, iki zıplar... modeli. Seneye o giydiğin tişörtü de robotlar dikiyor olacak, o telefonları robotlar monte ediyor olacak, ee?
Bir yerden başlamak lazım, evet, ama montajla olmaz o iş, taklitle olur (reverse engineering). Hani nerde bizim taklitlerimiz? Çinliye Japona Çekliye bak nasıl geldiler bugünlere. Sen 1963 model Sanyo transistörlü radyo gördün mü? Eşşek kadardı. Skoda 2 dingil üzerinde giden tenekeydi. Toyota tel tel dökülüyordü. Ama hepsi yerliydi, montaj değildi. Bak şimdi nerelere geldiler.
Taş üstüne taş koyuyoruz diye diye mavi yakalı iş gücünü sanayinin çekirdeği yaptınız. GM'nin, Vestel'in mühendis dediklerinin hepsi "button pusher", ithal edip fişe taktığınız makinelere tapıyorlar, inceleyip o teknolojiyi çözmeye çalışmıyorlar. Yapamazlar, onu yapacak adamı zaten Vestel işe almaz. Bunu iyice kafanıza sokun. Bu yerli sanayii değil. Almanya'daki fabrikada çalışacağına Türkiye'deki fabrikada çalışıyorsun, gerisi tümüyle aynı, ne teknoloji senin ne know-how senin ne de teçhizat senin... dışardan emir alan belli sermaye grupları ve onların kölesi niteliksiz iş gücü. Böyle bağımsızlık olmaz, ülke olmaz, bilfiil müstemlekeyiz, en az 70 yıldır böyle.
-
Türkiyede üretim kelimesi montaj anlamında kullanılıyor zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 2 Ağustos 2019; 12:29:22 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- gerçek ihtiyaç sahipleri nasıl bulunur
- cumhurbaşkanı ölürse yerine kim bakar
- ekrem imamoğlu kaç yabancı dil biliyor
- devlet dairelerinde atatürk resmi kanunu
- 2002 ekmek fiyatı asgari ücret
- kutusu açılmış telefon iadesi
- honor magic 7 lite fiyat
- e sim nedir
- yüzde 40 yerli araçlar
- her şey yanımda
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X