Şimdi Ara

Türkiye de kadın ve götürüldüğü yön

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sözümona 8 mart kadınlar günü kutlandı Türkiye de ; akıllarda kalansa ; polisimizin , iktidar tarafından kadınlar üzerine saldırtılması , kadınların protesto etmek için ıslıklamaları üzerine , bazı tetikçiler tarafından ezanı ıslıklıyorlar diye atılan iftira oldu.

kadınlara bazılarının çizdiği yol , evden dışarı çıkma , çalışma , okuma , öğrenme , sigortan olmasın , eşininkinden faydalan , onun parasıyla yaşa , böylece ona kul ol , çünkü o seni evden atarsa bittin , sigortan yok , işin yok , güvencen yok , bu nasıl bir ülkedir bu neye göre islamiyettir ?

sadece başörtüsü takmakla kadın özgür olmuyor , şaşıyorum başörtüsü takınca özgür olduğunu sanan kadınlara , kadının özgürlüğü bu mudur ? erkeklerin kendine dayattığı giyim tarzını kabullenmek ?

sonrada boşanan kadınlara nafaka bağlanmasın diye ağlaşıyor bazıları , ya sen kadınını her şeyden soyutladın , geleceğini yokettin , sonra da boşanınca bana ne ? ne güzel iş , çarpık toplum böyle olur işte !

• E işte toplumu bu hale adım adım getirdiler bu ülkeyi yerin dibine sokan etmen dindir din.Kadınıda bir role bürüyen şeyde odur.Devlet bana çalışın kafasında o yüzden kendine maliyet içeren unsurları oy için bir yere kadar kabul eder sonra asıl yolunu gösterir.Nedense bakıyoruz bu olayalr hep sağ ve muhafazakarlarda oluyor.Onların kafalarındaki motif bu halk ne ise o.Eğer özgürlük istiyorsan ya rahat yaşayabileceğin şehirlere gideceksin bir kadın açısından diyorum yada ülkeyi terkedeceksin.Bu ülke değişmez seçen değişmedikçe nesil değişmedikçe baştan sona belki oda nasıl olur bilemem kurtuluşun yok sana olan bakış açısı bu çünkü.Nafaka olayı başka bir mevzu orada ihtiyacı olan var olmayan var ama toplum nezdinde birşeyin b*kunu çıkarmak suistimal etmekte kadınlarda geri kalmıyor.Başımın üstünde yerin var diyorsun pamuklar içinde yaşatıyorsun belki ama kadının bir yerleri kalkıyor ve tepene çıkıyor direk ve sonuç bu.Ha şeyma subaşı gibi olanlar birde bunu o instagramda beğenip takip eden aklı havada 3 Milyona yakın kız bayan var bu ülkede hatırlatırım aynı fikrir ve zihinde olan gold digger havasında büyüyen zengin birine kapak atayım yada ortalama birine az çok paralı işi garanti 1-2 aya kalmaz sudan sebeple boşanırım zaten yasa benim yanımda diyen bir nesil var sebebide bundan ötürü.

• sen adamın çocuğunu elinden aldın sonra yetmedi şehir dışına kaçırdın o da yetmedi ömür boyu parasını istedin sonra bu benim hakkım oldu ya ne güzel valla
  • Kimsenin kadınlara birsey yaptiğı yok. Ne yapıyorlarsa haset ve çekememezliklerinden kendilerine yapıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • +2662273737

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Feminist lütfen dışarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonrada boşanan kadınlara nafaka bağlanmasın diye ağlaşıyor bazıları , ya sen kadınını her şeyden soyutladın , geleceğini yokettin

sonra da boşanınca bana ne ? ne güzel iş , çarpık toplum böyle olur işte !

Ordan oraya nasıl atladın oha diyorum bu kadarına da. Ne alakası var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Feminist lütfen...

O boşanan kadınların tamamına yakını, evlenmeden önce de çalışmayan, tek bildikleri erkeğin sırtından geçinmek olan tipler. Önce evlen sonra da gelsin emeklilik.

Kadın mağduriyeti ülkenin en büyük yalanı.

Yani kısaca yav he he.
  • ooooo modern sandığımız arkadaşlar sözkonusu kadın olunca esip , gürlemişler bakıyorum :)

bu nasıl bir düşünce anlamak mümkün değil , eğer bir kadın aileden itibaren yani belli bir yaşa geldiği andan itibaren bir kocaya varmak ! için yetiştiriliyorsa , doğal olarak o kocanın gelirine muhtaç bir durumda yaşayacak demektir , bakınız işsiz erkeğe kız verilmez düşüncesi ?

sen kadını koruyorum de ama aynı zamanda da evi çekip , çevirmek , çocuklara bakmak ve kocasını beslemek ve ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir makine olarak gör , buna göre yetiştir sonra da kullanıp , işin bittiğinde buruşturup çöpe at ?

nafaka o kadının size harcadığı yıllarının karşılığıdır , bir kadın dünya ya bir erkeğin kölesi değil yoldaşı olarak gelir , sen onu mecbur bırakırsan geliri olmadan yaşamaya ve sonradan da onu yaşamından çıkarmak istersin , bunun da bir karşılığı olmalı , hiçbir kadın bu dünya ya bir erkeğe sırtını dayayıp yan gelip yatmaya gelmez , aile ve toplum bunu onu yapmaya zorlar ,

bu feminizm değil realite dir.

ülkemizin daha gitmesi gereken çooooook yol var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 21 Mart 2019; 12:46:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serenissimo

ooooo modern sandığımız arkadaşlar sözkonusu kadın olunca esip , gürlemişler bakıyorum :)

bu nasıl bir düşünce anlamak mümkün değil , eğer bir kadın aileden itibaren yani belli bir yaşa geldiği andan itibaren bir kocaya varmak ! için yetiştiriliyorsa , doğal olarak o kocanın gelirine muhtaç bir durumda yaşayacak demektir , bakınız işsiz erkeğe kız verilmez düşüncesi ?

sen kadını koruyorum de ama aynı zamanda da evi çekip , çevirmek , çocuklara bakmak ve kocasını beslemek ve ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan bir makine olarak gör , buna göre yetiştir sonra da kullanıp , işin bittiğinde buruşturup çöpe at ?

nafaka o kadının size harcadığı yıllarının karşılığıdır , bir kadın dünya ya bir erkeğin kölesi değil yoldaşı olarak gelir , sen onu mecbur bırakırsan geliri olmadan yaşamaya ve sonradan da onu yaşamından çıkarmak istersin , bunun da bir karşılığı olmalı , hiçbir kadın bu dünya ya bir erkeğe sırtını dayayıp yan gelip yatmaya gelmez , aile ve toplum bunu onu yapmaya zorlar ,

Kendine sorunlar üretme

Çünkü cevap farklı

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    kendine sorun üretmek değil yaptığım , üretilen ve çözülmeyen sorunları ortaya koymak ve çözülme aşamasının başlamasını sağlamaktır.
  • quote:

kendine sorun üretmek değil yaptığım , üretilen ve çözülmeyen sorunları ortaya koymak ve çözülme aşamasının başlamasını sağlamaktır.
    Anne ve babanın beklentilerinin insaflı veyahutta insafsız bir eylem oluşuyla kadın kimliği arasında ne gibi bir bağlantı var çözemedim

Sözüm ona erkeklerin bu türden dertleri yok mudur ?

Dert çıkarma katarsizmi ve cilalamayı bırakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 21 Mart 2019; 12:52:39 >
    katarsizm ? bu içine atmak demek ne ilgisi var anlamadım , tam tersi yaptığım dışa vurumdur.

anne ve babaya indirgemeyelim konuyu , açık bir şekilde hatalı toplum baskısı ve yetiştirme yanlışlığı , ortaya çıkan sonuca da hatalı tarafın itiraz etmesi.
  • Boşa tartışıyorsunuz,

ülkede kadının yeri ve kadına biçilen rol-modelin ve istenen düşünce anlayışının ip uçlarını

KADINLAR HALK FIRKASI' nın özgün yazılmış ilk "PARTİ" tüzüğünü ve Ankara tarafından 8 ay bekletilip kabul edilmediği için daha sonra

kesilip biçilerek hükumetin kabul edilebilecek hale getirildiği ikinci "dernek" tüzüğünde bulabilirsiniz.

Tanzimat dan bu yana kadın hareketini iyice incelemedik den sonra burada ne söyleseniz ne konuşsanız boş olur, ya dine vurursunuz ya da

cumhuriyete ki ne tekim laf dönüp dolaşıp o noktaya da geliyor maalesef.
  • bırakın ya, katılanların pankartları filan ortada. sırf ilgi kaşarlığı olsun işleri güçleri yok.

kadınların derdi illa ki var, ama bu konuda konuşacak en son kişi onlar. yani ezan ıslıklama filan muhabbetine girmiyorum bile.

feministler kadar cidden salak bir topluluk az vardır.

asıl kaıdnları düşünen, gerçek "feminist" mesela Türkan Saylan gibi olanlardır. taksimde yılın sürtüğü diye pankart açan ya da sözüm ona "özgürlük" diyerek iç çamaşırıyla dolanan ve birbirlerini öpen translar değildir. hak aranınca böyle mi aranıyormuş?
  • quote:

katarsizm ? bu içine atmak demek ne ilgisi var anlamadım , tam tersi yaptığım dışa vurumdur.

anne ve babaya indirgemeyelim konuyu , açık bir şekilde hatalı toplum baskısı ve yetiştirme yanlışlığı , ortaya çıkan sonuca da hatalı tarafın itiraz etmesi.
    İyi de bu hatayı yapanlar forumdakiler değil.Sonuçta burada yetişkinler değil y ve z kuşağı ergenler cirit atıyor.Demek ki ''hata'' fikrin ifade ettiklerinde.Farkında olmadan şikayet ettiklerinle aynı muhafazakar tutumu takınıyorsun.Basitçe insan bilincinin hareketi kadar vardır.Eğer çocuk yapmayı olumluyorsan bu tarz farklı düşüncelere açık olmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 21 Mart 2019; 13:10:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

Boşa tartışıyorsunuz,

ülkede kadının yeri ve kadına biçilen rol-modelin ve istenen düşünce anlayışının ip uçlarını

KADINLAR HALK FIRKASI' nın özgün yazılmış ilk "PARTİ" tüzüğünü ve Ankara tarafından 8 ay bekletilip kabul edilmediği için daha sonra

kesilip biçilerek hükumetin kabul edilebilecek hale getirildiği ikinci "dernek" tüzüğünde bulabilirsiniz.

Tanzimat dan bu yana kadın hareketini iyice incelemedik den sonra burada ne söyleseniz ne konuşsanız boş olur, ya dine vurursunuz ya da

cumhuriyete ki ne tekim laf dönüp dolaşıp o noktaya da geliyor maalesef.
    ben konuyu dine yada cumhuriyete döndürmem , çünkü gerek dinin , gerek cumhuriyetin , kadın ve erkeğe eşit baktığını biliyorum , sorun her iki kurumunda bunu kabul etmeyen kişilerce yönetilmesi ve gerçeklğinden saptırılması.

ben forumdaki tüm insanlar için yazmadım dikkat edin sadece konuya hatalı yaklaşım da bulunanları işaret ettim , hatalı yazan kişilerden bahsederek ,

kesinlikle muhafazakar yani tutucu değilim ve yeni fikirlere açığım , yeterki topluma ve bireylere faydalı fikirler ve yenilikler olsun.

nafaka gibi sorunları , yasa çıkarıp , ortadan kaldırmak , sorunu çözmek değil sadece halının altına süpürmektir ta ki halının altına sığmayana kadar , asıl muhafazakarlık budur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serenissimo -- 21 Mart 2019; 13:19:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kruath

bırakın ya, katılanların pankartları filan ortada. sırf ilgi kaşarlığı olsun işleri güçleri yok.

kadınların derdi illa ki var, ama bu konuda konuşacak en son kişi onlar. yani ezan ıslıklama filan muhabbetine girmiyorum bile.

feministler kadar cidden salak bir topluluk az vardır.

asıl kaıdnları düşünen, gerçek "feminist" mesela Türkan Saylan gibi olanlardır. taksimde yılın sürtüğü diye pankart açan ya da sözüm ona "özgürlük" diyerek iç çamaşırıyla dolanan ve birbirlerini öpen translar değildir. hak aranınca böyle mi aranıyormuş?
    ben feminist değilim , bir tarafın üstün olduğunu savunmuyorum , iki tarafında birbirine göre üstün olduğu yönleri var , benim savunduğum iki tarafında eşit olması gerekirken , hak ettiği değeri elde etmesi gerekirken ; din ve cumhuriyetin başın da bulunanlarca , uzun yıllardır toplumun gerçeğe ters yönde eğitilmesi ve programlanması ; bunun yarattığı nafaka gibi negatif sorunların tartışılmasıdır.

ezan ıslıklama olayını dillendiren kişi de zaten yanlış anladığını kabul etti ve özür diledi , o konuda tartışılacak bir şey yok.

• quote:

ooooo modern sandığımız arkadaşlar sözkonusu kadın olunca esip , gürlemişler bakıyorum :)

Nafaka demişsin peki o kadın ev işi yaparken, yemek pişirirken kendi yemiyor mu kendine iş yapmıyor mu? Eve alınan malzemeler havadan mı geliyor? Kadın bana yıllarını harcadıysa bende ona harcadım demektir. Bir tek onun canı mı değerli? Sanki benim 2 canım var onun tek. Erkeğin çalışması görev, evine bakması görev ama kadının yaptığın işin karşılığı var ne saçma? Adamda çıkıp madem nafaka istiyorsun yediğinin içtiğinin parasını ver dese ne olacak?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.