Şimdi Ara

Türkiye'de İşsizlik Oranı, Geçen Yıla Göre Arttı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda geçen yılın aynı dönemine göre 0,6 puan artışla yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti.

İşsizlik oranı Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarını kapsayan Haziran döneminde yüzde 10.2, tarımdışı işsizlik ise yüzde 12.2 oldu.

TÜİK verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 247 bin kişi artarak 3.13 milyon kişi olurken; 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1.7 puanlık artışla yüzde 19.4 olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde işsizlik oranı 0.6 puan, tarım dışı işsizlik oranı ise 0.5 puan artış kaydetti. İstihdam edilenlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre 390 bin kişi artarak 27.65 milyon kişi, istihdam oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 47.1 oldu.

...

Devamı gereksiz.

Haber Linki;http://www.haberler.com/turkiye-de-issizlik-orani-haziranda-gecen-yilin-8784414-haberi/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devletin dediği . 2.5= aslında olan
  • Bunlar iyi gunlerimiz. Bu verilerin sadece iskura kayitli insanlarin verileri oldugunu kayitli olmayan bir bu kadar daha insan oldugunu hatirlatmak isterim.

• İş arayana hertürlü var

• Turkiyede islerin cogu modern kolelik sartlariyla isci alir

Universite bitiren gelecek hayali kuran yukselmeyi hedefleyen gencler bu isleri haliyle istemiyor

• gençlerin üniversite mezunlarının çoğu işsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arkandayız Reis

İş arayana hertürlü var

hee cok var..ondan insanlar çırpınıyo iş ararken
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: --BİLİRKİŞİ--

50 bin tane memur atıldı. Artması gayet normal

Haziran ayi degerleri bunlar , Bilmeyen-Kisi , darbe temmuzda oldu hatirlatalim istersen

Temmuz-Agustos degerleri hem turizm krizi hem FETO darbesi nedeni ile gelisen olaylardan dolayi issizlik rakamlari cok daha kötü olacaktir.
  • quote:

İş arayana hertürlü var

İş her türlü var git travesti ol her kelleye 100 tl 5 kelle bul paraya para deme

• Mazda Motor Corporation M kullanıcısına yanıt
    zaten nicke bakınca o potansiyeli var gibi.

• quote:

İş arayana hertürlü var

Sen ne iş yapıyorsun, sadece merak ettim. Kariyerin nedir, öğrenim durumun nedir? Şu an nerelerdesin? Tecrüben nedir?
  • Bu kadar işsiz var ama 3. Havalimanı için neden kamyon şöförü bulunamıyor acaba onu anlayamıyorum hatta türkiyede şöför olmak isteyen yok diye vietnamdan şöförler getirildi diye biliyorum neden acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her zaman dediğim gibi bu partiye oy verip ama geçinemiyorum ama işim yok bulamıyorum diye ağlayanlara zerre üzülmüyorum, üstüne oh diyorum. Onun dışındakilere allah kolaylık versin.
  • Deníz kullanıcısına yanıt
    4 üniversite mezunundan 1 i işsizmiş hocam. ama ülke eyiye gidiyi işsizlik önemli değil. yabancılara bi köprü yaptırmışız akıllara zarar
  • isci ariyorum.

sabah 8 aksam 8 benim emrimde calisacak, gerekli esyalarin tasinmasi icin hamal olarak kullanilacak, gerektiginde caycilik ve temizlik yapacak elemanlar ariyorum.

maasi aylik 250 lira.

=========

gordugunuz gibi is var ama begenmiyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: erzard

4 üniversite mezunundan 1 i işsizmiş hocam. ama ülke eyiye gidiyi işsizlik önemli değil. yabancılara bi köprü yaptırmışız akıllara zarar

rakam daha fazla maalesef.öğretmenler işsiz, fen edebiyat mezunları işsiz, iibf liler işsiz.mühendisler de artık iş bulmakta çok zorlanıyorlar.mezun olduğu bölümden başka işlerde çalışan o kadar çok üniversite mezunu var ki, bunlar da bir nevi işsiz vasıfsız kişilerin işlerini yapıyorlar.
    durum görünenden çok daha ciddi bir boyutta.işkurun rakamlarına bakmamak lazım işkura kayıtlı olmayıpta o kadar çok fazla işsiz var ki

• makine ve elektronik mühendisi bir sürü arkadaşım iş bulamadı, bulup çalışanlar ise genellikle kendi meslekleriyle çok alakası olmayan işlerde asgari ücret veya biraz daha üstü paraya çalışıyorlar.Ayrıca işkura kayıtlı olmayan çok fazla işsiz var o yüzden gerçek işsizlik oranı minimum %30'lardadır.
    Bu şekilde devam ederse 10 sene içinde büyük bir kaos ve dağılma sürecine gireceğiz şayet girmesek bile halkın büyük çoğunluğu açlık ve fakirlikten sürünecek, acı ama bu şartlar altında gidişat bu.

• iyi günlerimiz daha bunlar durun hele

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.