Şimdi Ara

Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
8.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Memırlar yeterince yatamıyor herhalde, yatak yorganı da alıp gelsinler diye yapacaklardır

Bu ülkenin kimsenin uymayacağı iş saati azaltılmasına ihtiyacı yok

Saatlik ücrete geçilmesi ve çalışana brüt paranın ödenip sigortasından emekli primlerine kadar herşeyi çalışanın kendisinin ödemesine ihtiyacı var :)

• Avm mağaza sektörü haftada 45 saat çalıştırır. Haftanın 6 günü x 7.5 saat= 45 saat (normalde 8.5 saat avmdeler çünkü 1 saat mola)

45 saati geçecek şekilde çalıştırdıklarını görmedim. Kurumsalsa çalıştırmaz. Kurumsal olupta fazla çalıştıranda var eyvallah (5 yıldızlı zincir oteller malesef bu konuda denetimsiz. 45 saatin üstünde tutabiliyolar personeli yoğun giriş çıkış olacağı zaman)

Fazla çalıştırdıkları saati malesef ücret değil izin olarak veriyolar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD Ryzen 7 5800X3D Msi RTX 3080 Suprim X 10G Msi B550 Tomahawk G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) DeepCool LS520 WH 240MM WD Black SN770 1Tb Gen4 WD Blue SN570 1Tb Gen3 Samsung 870 Evo 1Tb Samsung 860 Evo 500Gb Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS
  • Zaten yakın zamanda böyle bir yasa çıkmassa bu ülkede çalışmayı düşünmüyorum. İşten çıkarıldığım gibi vınn... 30 yaşımdayım kendime ayıracak zaman bulamıyorum 2 gün izin bile yok bu yaşta zorluyorsa ilerisi için daha refah bir yer ararım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lisedeyken yazın bir fabrikada sigortasız işçi olarak çalışıyordum. Ama nasıl çalışmak ortam leş, havasız bir arap fabrikasıydı. Adama içecek su vermiyorlardı. Neyse bir gün şık kıyafetli bir kaç adam ve kadın gelmişti sigorta kurumundan. Hepimize sordular işte sigortanız var mı çalışma saatleriniz ne diye anlattık bizde. Dedikti tamam burayı denetleyip şartları iyileştirecekler. Neyse 1 saat sonra patron, müdürler (hepsi akraba zaten), bizim memurlar ellerinde sigara kahveler kahkahalar ile fabrikadan çıktılar. Tahmin edersiniz hiç bir düzelme olmadı. O zaman anlamıştım devlet kurumlarındaki çürümüşlüğü. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır.

• Durun böyle haberler yapmayın patron zaten kalp hastası adamlar 45 saate razı değil.

• Milletin çalışmadan kazanma arzusu yüzünden en sonunda ülkeyi de batıracaklar komple. Tamam kimse köle değil, kimse günde 20 saat, haftada 80 saat çalımasın, eyvallah ama bizim insanmız o 40 saatin 20 saatinde elinde telefon sigara çay içecek, 10 saatinde bişeyler tıkınacak. Sonra vay efendim çiflik banklar, jet f-giller neden milleti dolandırıyor, ee çalışmadan kazanma arzun var da ondan dolandırıyor. Bir kişi de demiyor, işimi hakkıyla yapayım, herkes işini hakkı ile yapsa 40bin aşağı maaş alan olmaz, yoksa çoğu kişi ayda 5bini bile haketmiyor.

Önce günde 20 saat,haftada 80 saat insan çalıştırıp sigorta bile yapmayan yerleri denetleyin. Kurallara uyanların yakasını bi rahat bırakın. Sizin üzünüzden rekabet bile edilemiyor. İşini hakkıyla yapan anı malı 40 liraya zor üretiyorken, işini kaçak göçek yollarla yapan 5 liraya mal ediyor, sonra piyasaya kimse kaliteli hizmet veremiyor, herkesin aldığı mal elinde patlıyor. Bu ülkede kaçak göçek iş yaparsan kimse gelip de seni bulmaz asla denetlemez, her zaman işini kurallara uyarak yapan adamın tepesine binerler.

Ülkenin çalışmadan kazanma arzusu dışında ikinci bir sorunu da herşeyin en ucuznu almaya çalışmak, sonra güya metal musluk alıyorsun ama kağıt yırtar gibi takmaya çalışırken elinde yırtılıyor, pil alıyorsun kaliteli bir pilinde 10'da biri kadar gitmiyor, sanki 5'te biri fiyatına aldın da iyi oldu, o pil cihazının da içine akıyor haberin yok, eşine bulaşıyor, elini ağzına götürüyorsun haberin yok, sağlığı kaybediyorssun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 20 Şubat 2024; 9:4:10 >

• Konudaki mesajlar "semer vuran çok olur" ne demenin güzel özeti. Kuyudan çıkmayı düşünen yok anca paçasından tutup aşağı çekmek var. Devam edin, 40 saat değil 30 saat gösterip 100 saat çalıştırsalar az bile.

Beyaz yaka haftanın 5 günü çalışıyor. sabah 8:30 akşam 17:30 değilde sabah 09:00 akşam 17:00 çalışır.

Güzel bir uygulamadır, en kısa zamanda uygulanmasını isterim. İşçi bayramında işçilerin çalıştığı bir ülkede çokta şey yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 20 Şubat 2024; 9:1:32 >

Bunu okuyunca aklıma şu video geldi, sahte implantlar, sahte doktorlar, ee doğal tabi herşeyin en ucuzunu arayan çok, en kalitesiz implantın bile o da firmadan çok çok toplu halde binlerce alırsan adet fiyatını 50 euroya bile indiremezsin ki kaliteli implantlar tek tek satılır, 500 euroa kliniğe giriş fiyatı olur, adamlar gidip tanesini 2bin lira implant yaptırıyor, :) bedava verseler malı 2bine yapılmaz da neyse :) Özellikle ya tabelasız ruhsatsız yerlerde ya da sözde sahibi hekim olmayan zincir yerlerde u tarz şeyler ne yazık ki mevut. Ama dediğiniz gibi bazı kişiler kazanırken çalışmak, harcarken ücret ödemek istemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemazim -- 20 Şubat 2024; 9:15:55 >

• Remote izin vermeyen işletmetlere de yaptırım gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmHyp3rioN -- 20 Şubat 2024; 9:35:3 >
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Özel sektörün bundan haberi var mı?

• Ohh devlet memurları yaşadı desene.Adamın vergi Dairesinde işi var zaten çok çalışıyorlarmıs gibi artık 4 de iş bırakıcaklar.Özel sektörün umrunda olmaz.Özel sektörde insanlar günde 12 saat haftanın 6 günü çalışıyorlar.Kişi anca mahkemeye verirse alacağını alabiliyor.Oda verirse zaten birdaha işde bulamıyor doğru düzgün.Çünkü şirketlerin insan kaynakları mimliyor direk bu eleman devre dışı hiçbie şirkette cv si nekadar iyi olursa olsun almıyor kolay kolay.Bu memleket insanlar için özelliklede iyi insanlar için bir cehennemdir gelin bana söyliyim size.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Zaten çalışmayı sevmeyen milletiz. Ve bol bol da tatilimiz var.

• Ülkemizdeki patronların çoğu işçilerini köle gibi görüyor, istediğini yaptırabilir veya söyleyebilir, bu kafa gitmedikçe isterse 25 saat olsun onu yine işçiden her türlü çıkartır. Birde haftalık saatin düşmesi için çok iyi planlama yapılması gerekir, bizde her iş acil her iş hemen olmalı, ne pazarlamacısı nasıl çalışacağını biliyor ne müşteri neyi nasıl isteyeceğini biliyor.. Ve bunların öncesinde eğitim sistemi değişmeli, herkes istediği zaman istediği diplomayı alamamalı, ilköğretim ortalaman kaç ise ona göre lise, lise ortalaman kaç ise ona tutan üniversite olmalı, şuan çoğu bakan milletvekili hatta başbakan bile belki para ile diploma almış olabilir ki bir dönem daha tahtaya yazı yazamayan bir şahıs ülkenin başına geçirildi vs vs...

• 45 saatin üzeri normal şartlarda sabah çalışanlarda 2 katı gece çalışanlarda yıpranma payı olarak 3 katı olması gerekir. Ben yıllarca gece çalıştım hep maaşım 3 katıydı. Normalde maaş 2000€ fakat ben 6000€ aldığımda inanmayanlar vardı :) 6 saat çalışma 4 saat mesai. Ama artık almıyorum mesaileri tabii maaş da orantılı olarak bayağı düştü. 3800 küsüratları da var tabii, geliyor ki o da bana yetiyor zaten. Sağolsun akp sayesinde bir de parayı katladım onu da katarsak zaten baya para ediyor şuan. Enayi parası mı desem kolay kazanç mı desem bilemedim. :))

• Kağıt üzerinde 40 olur paragöz patronlar 50 saat çalıştırmaya devam ederler. Denetim yok.

Ancak işveren c.tesi günkü saatleri h.içine dağıtarak yayar. Öğlen tatilinden kısar.

Böylece daha çok çalıştırır. Ctesi için de yemek ve servis ödemez kar eder.

Şimdi olacakları yazayım:

Çalışma saatleri düştüğü için birim maliyetiniz (maaşınız) düşecek. Ama kimse anlamayacak.

Çünkü örneğin enflasyon %80 ilken size %60 zam yapılacak ama devlet memurunu %40 yaptığı için sizin zam oranınız düşecek (bu sene başında olduğu gibi) Saat farkını da koyup %50 civarı alacaksınız. Fakirleşeceksiniz ama anlamayacaksınız.

Seçim geçsin bakın kıdem tazminatını da unutun.

Bayram değil seyran değil sendika yok, çalışan sesini takan yok niye çalışma saatleri düşsün? Kimse kıllanmıyor mu?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.