Şimdi Ara

Türkiye de doğduğum için kendimi aşırı şanssız hissediyorum ? SS li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle 16 yaşında özel bir lisede burslu okuyan 1 kardeşinizim. Ve yaşamak zorunda olduğum ülkeden aşırı derecede memnuniyetsizlik duyuyorum.

Avrupa ülkelerinde birinde huzur içinde :

http://cdn.pcwallart.com/images/norway-city-wallpaper-wallpaper-3.jpg

Ve ya ABD de zengin bir ailenin çocuğu olarak doğup Zevk ve eğlence dolu bir hayat yaşayabilirdim

http://i.huffpost.com/gen/1221641/images/o-NEW-YORK-SKYLINE-facebook.jpg

Peki neden bu ülkede doğup Dünyada ilk 500 de olmayan bir üniversiteyi kazanabilmek için Ezberci eğitim sisteminde hayatımda hiçbir işime yaramayacak şeyleri ezberlemek zorunda kaldım ? ;( Muhtemelen emek nedir bilmeyen bir zengin çocuğunun şirketinde çalışmam gerekecek

Derslerim aşırı iyi diyebilirim yabancı dil de var B1 seviyesinde ... Bu ülkeden gitmenin en yakın yolunu Bilen abilerim söyleyebilir mi İsrail bile olur .

• O huzuru kazandı adamlar sende kazan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attığın fotoların hiç bir değeri yok turkiyede onlardan iyi 1000 yer var

• Eleştirini attığım fotolar üzerinden yapmaya çalışman bile Fotoğrafların etkileyiciliğinin kanıtıdır.

Ve Evet Türkiye de bunlardan daha güzel yerler yok ( özellikle ilk foto )
  • Halinden mutlu olmayı öğren o zaman. En iyi yerde yaşasan bile o yerden daha güzel yeri hayal edip duracaksın. Sonra üzüleceksin.

Yaşamayı öğrenmek gerek. Afrika'da şuan ki durumundan çok iyi şekilde yaşıyor olabilirdin. Ya da ABD'de şuan ki durumundan çok kötü bir halde yaşayabilirdin. (Oradaki fakirler keyiften fakir değiller)

Yani kısacası hayatını yönlendirmek senin elinde çalışıp gidersin bu ülkeyi sevmiyorsan. Evet çok çok çalışacaksın çok beğendiğin ülkeler seni isteyecek sende gideceksin olay bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nattramn Silencer

Eleştirini attığım fotolar üzerinden yapmaya çalışman bile Fotoğrafların etkileyiciliğinin kanıtıdır.

Ve Evet Türkiye de bunlardan daha güzel yerler yok ( özellikle ilk foto )

Gel bakayım nevşehire dolaştırayım seni

• Şükret

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Bende 1 sene kayıpla 11 okuyorum özelde sana seçeneklerini sunuyorum sen karar ver

1- Özel liseyi bırak en kötü yıllık 10k veriyorsun. o parayı Polonyada Üniversite için beklettir. Polonyada Üniler yaklaşık 11-13k

2-Özel lisede derslerine aban Üniversitede erasmus ile yurt dışına git ve üniversiteye kendini sevdir kalıcı olmak için dilekçe ver

3-Paran varsa şimdiden yurt dışında lise okumaya başla sonra üni filan oturma filan alırsın

4-Türkiyede mavi diploma veren iyi bir üniversiteden mezun ol sonra yurt dışında iş aramaya başla

5- Yurt dışında iş bulurken diğerlerinden seni ayıran bir şeyler olmalı. Uluslararası yarışma sosyal sorumluluk projesi vb bul gir

6- İngilizceni "sertifika" alabilecek şekilde C1 e kadar geliştir. Yanında farklı dil öğren. ispanyolca tercihimdir. ( en çok konuşulan 3.dil ve Ticaret dilidir)

7- Bir telefon uygulaması web sitesi gibi ilgin varsa çok ilgi çekecek projeyi hayata geçirip şirketler bu yaşta peşinde olması lazım.

7- bizim lisede öğrenci değişim programı var ama Max 10.sınıfa kadar bide kendininkine bak belki vardır

Benim yapamadığım ama söylemeyi sevdiğim bir söz var

"Ayakkabılarım olmadığında ağladım taki ayakları olmayan birini görene kadar."

Shakespeare

Sana bu ülke ile yetin demiyorum benimde gitmek gibi planlarım var ama aklında bulunsun
    Kolay gelsin

Çok sağolun hocam 1. seçenek mümkün değil ne yazık ki zaten liseye burslu gidiyorum ailemin durumu pek iyi değil.

2. 4. 6. 7. Tavsiyeleriniz için sağolun en yakın yol üniversite gibi benim için

• Anton Maupassant kullanıcısına yanıt
    En azından istediğim etkinlikleri yapıp hayattan zevk alabilecek kadar imkanım olsun isterdim ... Bakmakla ve çalışmakla geçen bir gençlik bana göre büyük şanssızlık.
  • hehe somalide gambiada doğasaydın keşke...newyorka yerleşen kuzenim 5 ay yapamadı orda geri dondü ekmek elden su gölden sanıyorsunuz hayatı abd de eşek gibi çalışmak zorundasın iyi para kazanmak istiyorsan.. abd iş memleketidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 11 Şubat 2017; 22:32:32 >
  • b1 seviyesinde dilim var demişsin ama o b1 hiç bir işe yaramaz.artı olarak yanına başka bir dil daha koyman gerekiyor iyi yerlere gelmek istiyorsan(türkiye'de veya değil farketmez).bende yurtdışında üniversite istiyorum bunun için almanca öğreniyorum tek başıma,ingilizcemde ileri düzeyde.sende bu yolu deneyebilirsin azcık paran varsa yurtdışı o kadar da zor bir hedef değil.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    En azından dolu dolu bir gençlik yaşar sonra Sevdiğim alanda bütün gün çalışarak zengin olurdum . Bu ülkede ne eğitim ne çalışma fırsatı var ( istediğim alanda )
  • Devin Booker kullanıcısına yanıt
    Ich WeiB Auch Deutsch hocam bende öğreniyorum yaz tatillerinde hobi olarak . A1 Gramerim var şuan lise bitene kadar B1 Almanca C2 de ingilizce hedefliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nattramn Silencer

Ich WeiB Auch Deutsch hocam bende öğreniyorum yaz tatillerinde hobi olarak . A1 Gramerim var şuan lise bitene kadar B1 Almanca C2 de ingilizce hedefliyorum.

sen c2 ingilizce yap yurtdışına ben çıkarırım seni umarım hedefine ulaşırsın o ayrı konu
  • Hocam ciddi mi söylediniz bunu ?
  • Yanlız degilsin dostum

• Afrika ülkesinde doğsaymışsın keşke.
  • alışırsın kocum sen daha yenisin daha sen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.