Şimdi Ara

Hayatta bir amacım yok.Tükenmiş vaziyetteyim.(+21)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
50
Cevap
8
Favori
9.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen ciddiye almayacak arkadaşlar cevaplamasın, rica ediyorum.

Öncelikle herkese merhaba yaşım 21, alt-orta seviye gelirli ailemle yaşıyorum. hayattaki hiçbir şeyden keyif almıyorum, insanlarla iletişim kurmak isteği hiç yok. Saçlarımın yarısı beyazladı, vertigo, gizli astım, göz yorgunluğu,astigmat hiç geçmeyen bir grip benzeri hastalığa,refleks unutkanlığına sigara bağımlılığına, küçüklükten gelen disleksiye sahibim.burnum çoğunlukla kapalı.
    Doktora bu hastalıklardan bazıları için gittim, devlet has. doktorları bilirsiniz, çok testler yapıldı, psikolojik deyip gönderdiler. Belkide öyledir kim bilir. Tipsizin biriyim.Yolda yürürken bir sarhoştan farkım yok. Algı seviyem iyice diplere vurdu.

Duruma gelirsek,
    Ben küçüklüğümden beri yazılımcı olmak istiyordum, ama son zamanlardaki(1 yıldır) gözümdeki mavi ışık duyarlılığı göz kuruluğu şakaklarda ağrı ve gözlerimin kendiliğinden kapanması ve artık bu tükenmişlik hissi yüzünden bilgisayar başına geçemiyorum.Bırakın kod yazmayı bilgisayarıma format atmak için vakit ayırmam 1 hafta sürüyor.Hiç birşey için gücüm yok. Hiç birşey yapmak istemiyorum, ailem sürekli kavga ediyor, kardeşim sosyal ol(a)madığımdan benimle püften sebeplerden dolayı konuşmuyor. Hiç sevenim yok. Standart aile istekleri isteyen ailemin tek derdi memur olup, başlarından defolup gitmem. Üniversiteden önce ve bu durumlar olmadan önce babamın klavyemi monitörde kırmışlığıda var.(kaynak koddan merakımdan dolayı sunucu derliyordum, dersleri aksatıyorsun diye yapmıştı) Yani onlara göre ben bir yazılımcı olamam. Küçüklüğümden bu yana kendimi bildim bileli kavgalarını izlemekle,tehtitlerini izlemekle geçti hayatım.
    Sevdiğim kıza 5 yıldır platoniğim,4 senedirde tanışıklığımız vardı, samimiydikte, yıllar sonra arkadaş isteğimi kabul edip fotoğraflarını gördüğümde vücudumun verdiği tepki bensiz nasıl yaşayabildin,gezebildin, yaşlandın sen oldu, istemeyerek yüzünün her detayını ezberlemişim. Gözünün altında oluşan çukurları oluşan kırışıklıklıkları farkence 1 saatlik hızlı kalp atışları ciğerde yanma hissi sonrasında kendime anca gelmiştim. Kısaca gerçek bir aşk hissediyorum kendisine. Ben onu o olduğu için sevmiştim.Belkide son sosyal olduğum zamanlar olduğu için hala onu seviyorum, bilmiyorum.belki bu bir takıntı diyede bazen aklıma gelmiyor değil.Neyse, Tabi Türk kızını bilirsiniz, o bir sokak serserisine aşık oldu tabi. Allah böyle durumu kahretsin. Ne diyeyim.

Küçüklüğümde disleksi yüzünden sadece hüsranlarla dolu. Bol bol hoca gezdirip, doktora götürmeyen ailem sağolsun. 10 yaşına kadar Her merdivenden düşer, düz yolda ayağım takılır, b ve d harfini ters ü yü u ö yü o yazardım. belkide bu yüzden erken olgunlaştım bilmiyorum. Bu durumu kendim fark etmemle ve hastalık olduğunu anlamamla kendimi eğittim(hastalığın adını keşfetmemde yıllar sonra oldu tabi) ama Halen hiç hedef vuramam. Futboldan nefret ediyormuş gibi yapmamın tek nedenide topa her vuruşumda topun yamuk gitmesi, reflekslerimin düzgün işlemiyor olması, Tüm eğitim hayatım boyunca beden eğitimi dersleri boyunca yerin dibine girdim.Kücük arkadaşlarımız burdalarsa siz siz olun o arkadaşlarınızı dışlamayın.

Kısaca bitik bir insanım, hiçbirşeyi olmayan, hiç kimsesi olmayan, dayanacak gücü bile olmayan biriyim.
    Ben zeki biriydim, benim hayallerim vardı, Allah kahretsin ne diyeyim, beni bu bataktan kurtaracak tek şey yazılımcı olup çok para kazanmaktı, artık onuda yapamıyorum, hayatın bana sunduğu şuan ki seçenek ya gözlerin ya para oldu. Bu cümleleri evet ağlayarak yazıyorum. Ve bilgisayar konusunda ısrarcı olmamın bana bir çift göze malolacağınada eminim. 2 göz doktoruna gittim. Uzak+astigmat gözlüğü(!) verip gönderdiler. Diyorum ışığa karşı duyarlılığım var artık, gözlerim açılmıyor. Gözlüğü tak geçer diyorlar (5 ay oldu daha kötüye gitmesini engellemedi tabi, net görmek artısından başka katkısı olmadı, gözlüğü aldığım gözlükçüde mavi ışık filtreli istememe rağmen malzemeden çalıp yarım filtreli gözlüğü teslim edip kendimce bulduğum bu çözümüde engellemiş olmasıda bir ayrı konu, Haram zıkkım olsun.)

Ben ne yapacağım, siz olsanız ne yaparsınız. Standart bir insan olmak istemiyorum.
    Vücudumun tek isteği yıllarca uyumak.Her geçen gün kötüye gidiyor.
    Şuan yaptığım şeyse yaşamanın temel amacı, sadece zaman kazanmak.günü çıkarmak. Ama artık yeter. Hayatın ve vücudumun beni yönlendirmesine izin mi vermeliyim, bedeli ağır olacak olan istediğim hayatı yaşamayı denemek mi?
    Artık intihar etmek bana mantıklı geliyor. Çok şeyler gördüm, zor bir hayatım oldu, burası küçük bir özet sadece, inşaattede çalıştım, milletin "üst seviye" sandığı insanlarlada görüştüm.Herşeyi gördüm araştırdım,belki bu yüzden ruhsuz biri oldum. çok öğrenmek ve görmek yüzünden. Hissetmiyorum. Bir fikir verin. Sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliahmet54 -- 12 Ekim 2017; 0:18:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumun yarısı bu halde. Öbür yarısı da kafayı yemiş. Buradan bir şey çıkmaz.

Bir mucize bekleyeceksin. Ben de onu bekliyorum. Belki hiç gelmeyecek ama beklemek te güzel gibi. (Çaktırma, hiç güzel bir şey değil). Yani biz de böyleyiz hacı ne yapalım. Kendi dalgamıza bakıp mutlu olmaya çalışacağız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben yıldım, ben sarhoş gibi dolanmaktan, milletin bana acıyarak bakmasından sen eskiden zekiydin denmesinden. Ve en kötüsü bu durumu kabullenmiş olmaktan.Mücaadele edememekten. Bu yönde sürüklenmeyi karakterim kaldırmıyor. Önümdeki en büyük engelse vücudum. Kendim. Ben ne için yaşıyorum ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aliahmet54 -- 12 Ekim 2017; 0:29:34 >
  • Seni diğer insanlardan ayıran hiç bir şey yok

Hepmiz aynı b'kuz

• Göz işine çare bulunur ya.Nice hastalıklara çare buluyorlar.Sen iyi bir doktora gitmeye bak.Gözlük işinde de dediğin gibi mavi ışık filtresi olan gözlükler var.Forumda sağlıklı yaşam bölümünde gözlüklerle ilgili konu vardı.Orda baya faydalı bilgiler var.Ordaki arkadaşlara sorabilirsin.Maalesef şerefsizin önde gideni esnaflar var.Optik işinde deli para var.Hepsi de çok zengin insanlar.Ne güzel bir hedefin var.Göz işini hallet ondan sonra yazılıma asıl.Hedefin varsa hayata tutunman kolaylaşır.Diğer şeylere gelirsek... Aile, sağlık bunlar hayatı etkileyen şeyler.Ama dostum düşünsene şurda yaşayacağın max 100 sene.Sonsuz bir hayata sahip olsak her detayı ince ince düşünmek gerekir.Ama sonsuz bir yaşama sahip değiliz.Bana göre hayatın amacı mutlu olmaktır.Nasıl becerirsin bilmem ama gamsız olacaksın be abi.Fazla düşünmeyeceksin, kendini yıpratmayacaksın.Hele insan fazla düşününce kafayı yeme noktasına gelir.Kendine sararsın, pireyi deve yapar olmayan sorunlar üretirsin.Sen düşünmemeye bak.Aynı pc gibi hararet artınca kendini korumak için sistemi kapat.Düşündükçe dipsiz bir kuyuda batacaksın.Bir meşgale bul ve düşünmeye kendine fırsat bırakma.Her zaman mutluluğunu düşün.Ben içinde bulunduğum koşullarda nasıl max derecede mutlu olurum de.Gerçekten mutlu olmak için çok fazla şeye ihtiyaç yok.Sadece kendini eğitip doğru düşünmeye sevk edeceksin.Şimdi herşeyi sektir edip derin bir nefes al ve ben mutlu olmayı hakediyorum ve bunun için gerekeni yapacağım de.Kendimi seviyorum de.Güzel düşün kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Ekim 2017; 0:41:25 >

• oglum bı sılkelen vallahı kendı hayatım geldı gozumun onune...hep aile kavgaları senın ne olacagını dusunen yok..sen zekı bırısın..cok guzel anlatmıssın kendını kulturlu oldugun bellı hedefıne ılerlemeye calıs..aılenın yanında bır sure sonra koreleceksın 30 una dek o evden cıkman lazım..buna gore bır yon cız
  • dostoyevskının bır sozu var ınsanlar dunyaya sadece mutlu olmak ıcın gelmemıstır..aslında bu hayatın ınıs cıkıslı oldugunu kabullenmeyı bılmemız demek..su an dıpte olabılırız ama bır ıkı seneye kalmaz hepsı gececek..belkı acılarımızıda kabullenmelı sevmelıyız..hayatı cıddıye almamak gerek..aslında aynı seyden bahsedıyoruz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SABIR

Standart bir insan olmak istemiyorum.

ben de istemiyordum da sonra bir baktım daha aşağıya gidiyorum. öyle olmaktansa standart olmayı seçtim.

zekiyim falan filan ama çok zengin olma hayallerindense yavaş yavaş kazanmaya çalışmaya başladım. araba aldım sattım ev alıyorum sonra yine araba alacağım kısa süre içinde kısmetse. bir evim bir arabam olsun zengin sayarım kendimi artık. ikinci araba da gerekirse alırız hanıma bir hb. olay kapanır. ondan sonra kazandığımdan hayır için ayırabilirsem ne ala, gerisini harcarım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airica

dostoyevskının bır sozu var ınsanlar dunyaya sadece mutlu olmak ıcın gelmemıstır..aslında bu hayatın ınıs cıkıslı oldugunu kabullenmeyı bılmemız demek..su an dıpte olabılırız ama bır ıkı seneye kalmaz hepsı gececek..belkı acılarımızıda kabullenmelı sevmelıyız..hayatı cıddıye almamak gerek..aslında aynı seyden bahsedıyoruz

Orası öyle tabii.Salt mutluluk diye bir şey yok.Beyindeki kimyasalları baz alırsak; bir insan mutluluktan deliye dönerse kimyası bozulur.Ondan sonra hiçbir şeyden zevk alamaz hale gelir.Üzülmek, mutsuz olmakta gerekiyor.Önemli olan dediğiniz gibi hayatın bu şekilde olduğunu idrak etmek ve ona göre yaşamak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 12 Ekim 2017; 0:53:21 >
  • en mutsuz gunlerımızde bıle haytala dalga gecebılmeyı bılseydık..'evet yıne benzer bır gune uyandım..ama bu gun ınadına sırıtıcam'dıyebılsek..arkadası goren savas gazısı sanacak..bende genclık yıllarımdaa aynıydım yalan değil..ama ayaklarımız ellerımız tutuyor..ve ailene bile muhtac olmak cok kotu olurdu..bır tanıdık var nısanlıyken kaza gecırmıs felçlı ayaga kalkamıyor..28 senedır aynı oldurmeyen allah oldurmuyor ıste zamanını beklıyorsun..vakıt gelınce bınıcez dort kolluya:))
  • birader uyku saatlerini söylesene bana bi
  • Bunların hepsi bahane, bence hiç olgunlaşmamışsın zaten biri kendine olgunlaştım demez çevresindeki insanların ona karşı davranışları bunu belli eder.Dunya üzerinde yapılabilecek milyon çeşit iş var.Nasil insanlar tanıyorum eli ayağı tutmayan 80 yaşındaki teyzeler, gözü hiç görmeyen 40 yaşında adamlar felan ama hepsi çalışıyor.Bence arkasına saklandığın bahaneler den kurtul önce, askere git gel bi adam ederler orada seni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aliahmet54

Hocam ben yıldım, ben sarhoş gibi dolanmaktan, milletin bana acıyarak bakmasından sen eskiden zekiydin denmesinden. Ve en kötüsü bu durumu kabullenmiş olmaktan.Mücaadele edememekten. Bu yönde sürüklenmeyi karakterim kaldırmıyor. Önümdeki en büyük engelse vücudum. Kendim. Ben ne için yaşıyorum ki?

Diğer insanları boşver.Önemli olan senin kendi kurduğun mahkemeden çıkan sonuçtur.Bak şimdi sana kendi uyguladığım bir yöntemi söyleyeyim.Mesela bu sarhoşluk ve refleksler konusunu ele alalım.Sen bu konuda kötü hissediyorsun ama realiteye bakarsak bu bir "eksiklik, utanç kaynağı" değil.Şimdi tabi bunu 3. bir şahıs daha kolay söyler.Fakat o duygular gerçeği yansıtmıyor.Onları dinlersen vay haline.Realite ve duygularını ayırman gerekiyor.Şimdi reel de eziklik tanımı farklı bir şey.Genel geçer doğruya göre eziklik karaktersizliktir.Bir karaktere sahip olmamaktır.Senin konuşmalarına bakarsak bir karakterin ve ideallerin var.Realiteyi değiştiremezsin.Sen bir eşya, konu veya durum ile ilgili ne düşünürsen düşün, ne hissedersen hisset o durum hep aynıdır.Hayatta hep akıl ve mantığın peşinden git.Duygular insanı yanlış yönlendirebilir.Tabii bu durum yerine göre ama çoğunlukla işe yarıyor.Bu bakış açısını dene bence.Ben de çok faydası oluyor.

Sen şimdi aşağılık kompleksine girmişsin.Kendini kötü,ezik veya kusurlu addetmen için bir tane gerçek sebep bul.Sağlık problemleri bir kusur değildir.Zordur, kötü hissettirir ama bu insanın değerini azaltmaz.Sen mesela katil misin, tecavüzcü müsün, hak yiyen biri misin, karaktersiz misin ? Kendini sevmemen için böyle şeyler yapman lazım.Böyleysen üzülebilirsin ama değilsen yazık edersin kendine.Alt tarafı bazı dezavantajların var.Ama sanma ki diğer insanlar kusursuz.Mesela senin de benden veya bu konuya yazan insanlardan avantajlı olduğun noktalar vardır.İnsan tabiatı gereği kusurludur.Mükemmel diye bir şey insan için geçerli değil.Dışardan bakınca herkes öyle gözüküyor ama değil.Bunu bil, bilmekle kalma idrak et.Kendini sevmemen için bir neden yok.Hepsi zihninin oyunlarından ibaret.Gerçeğe dön arkadaşım.Doğru düşün.İnsan bazen kendi kendinin düşmanı hale gelebiliyor.Sen kendine düşman değil, dost ol.

• Hocam çok uzun zamandır hesabıma giriş bile yapmamıştım sadece konuları okur geçerdim ama ilk bikaç satırını okuduktan sonra sana yakın hissettim ve duygulandım. Hiçbir şeyden zevk alamama, hiçbir şeye karşı ilgi duymama falan. Hocam aslında bunlar çok şey görüp çok şey bilmenden kaynaklanmıyo, derin bi depresyonun içindesin, bende doğuştan gelen bi depresyon var,genelde mutsuzumdur ama bunu bi hastalık olarak görmüyorum, hüzünlü şarkılar dinlerken zevk bile alıyorum. bununla yaşamayı öğren, aslında bi mok bildiğimiz yok ve yeni şeyler öğrenmek, kendimizi geliştirmek aşırı zevkli, başkalarına ihtiyacın yok. mesela ben sabahları bisiklet sürerim 5-6 gibi kimse yokken dışarda, bi org aldım 1-2 şarkı öğrendim zevk aldım, bikaç yıldır ara ara gitar çalıyorum, ingilizce öğrendim, normalde mat, edebiyat, fen hakkında bi mok bilmem, asla üniversite kazanamazdım ama ingilizce öğrenmişim film dizi izleye izleye rastgele dil'den üniversite kazandım 3 senedir okuyorum. yani demeye çalıştığım sen başkalarını s. et tek ihtiyacın olan kendinsin, inan bana intihar hakkında çok düşündüm ama cidden değmez, sana söz veriyorum hayat güzel. sadece dene, yap bişeyler. Sağlık sorunların ne kadar ciddi bilemiyorum ama bi şekilde tedavisi varsa olmaya çalış burdan başla mesela, inşallah düzelebilicek şeylerdir. Ben daha çok bu depresif halin hakkında konuşmaya çalıştım.

not : paragraf biraz dağınık oldu ayrıca imla ve düzgün Türkçe kullanmaya üşendim biraz hızlı yazıyodum, ayrıca saat gecenin 4'ü. Lütfen Türkçe hocama sövmeyin iyi birisiydi.

Edit : hocam bu hissettiğin yorgunlukta fiziksel değil zihinsel, zihnini açtıkça hem yorgunluğunun gittiğini hemde aynada kendini daha iyi görüceğini görüceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FloydOne -- 12 Ekim 2017; 4:39:10 >

• Vücudunuzdaki hastalıklara çözüm bulunur rlbet özel hastaneye gidin derim adı geçen.

Hayattan kopmayın sonuna kadar gidin.

Yukarıda bir arkadaş yazmış askere gidin diye hocam haklı biraz hem gençleşirsiniz hem de kendinizi şöyle bir uzaklaştırırsınız.

• dostum bence tek ilacın önce göz doktoruna görünmek ondan sonrada herşeyden uzaklaşmak , sen ailenden uzaklaşırsan daha rahat karar alır ve daha rahat hareket edersin git yazılıma asıl gerekirse kendine bir ortak yada bir arkadaş bul onunla asıl bu işe göz konusunda eğer istanbuldaysan tanıdık optikçi var o konuda bana pm atarsan ben sana yardımcı olurum.
  • Oha benim aynımsın.Bende de var dediğin belirtiler ama göz kuruluğu yok.Geri kalanı aynı.

• Karaktersiz ne demek? Yani bana karaktersizi tanımlar mısınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okurken içim karardı krdşm şu son kısımlarda kendini ermiş dünyayı 8 kere ters düz etmiş insan tiplemesine sokmasan güzel yazıydı. İnan bana 18ken bende senin gibi düşünüyodum ama alakası yok. Her yeni insan her yeni mekan hepsi farklı yeni bi tecrübe dna ne kadar randomsa yaşayabileceğin edilebileceğin tecrübe göreceğin moklar o kadar fazla. Kendini üstün görme abartma.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

Karaktersiz ne demek? Yani bana karaktersizi tanımlar mısınız?

Bilimsel olarak tanımı farklı olabilir ama bana göre adam gibi adamın tam tersi.Ben birini karaktersiz olarak tanımladığım zaman o kişi ilkeleri olmayan, ahlaktan yoksun, namert, insanlık gereklerinden nasibini almamış oluyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.