Şimdi Ara

Türkiye'de Doğduğum Güne Lanet Olsun. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
364
Cevap
5
Favori
45.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
489 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vergi ödemezdi.
  • makpiyal M kullanıcısına yanıt
    Hem nedeni söylüyorsun hem de hâlâ suçlu ülkenin kendisi diyorsun. Bu ne yaman çelişki? Ülke mi istiyor yönetene sorgusuz biat etmeyi? T.C. aleyhinde konuşmaktan vazgeçmelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 4 Aralık 2019; 2:53:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Capire

    Valla ben Rusya vatandaşı Standartinada razıyım adamlar 250-300 dolar maaş alıyor ama alım güçleri öyle yüksekki kenara her ay 100-110 dolar koyup Türkiye'de Antalya'da keyif çatıyor birde bunlar orta direk Rus Kesimi
    Rusya devlet olarak hep guclu olsa da halki hep sefil yasamistir. Ruslarin alim gucu yuksek demek icin agir cahil olmak lazim.

    Ha alkol alim gucleri iyi oldugundan en azindan kafa dagitabilirler. Bence bizim ulkede de ucuz olmali alkol, zira ayik kafayla cekilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam meselenin o boyutunun bende farkındayım ve onun için bende istekliyim fakat konu içeriğini sende gördüğün gibi ''bir mont alamıyorum'' dan oluşuyor. Bu toplumculuk değil bireycilik oluyor. Ha öte yandan ülkenin iyi olmasını hepimiz istiyoruzda ne yapıyoruz ? Daha geçen haberlerde gösterdi italyada ulaşım ücreti zamlandı diye ülke cehenneme dönmüş bir ulaşım ücreti yüzünden. Biz de hep bireycilik zihniyeti olduğu için bunlar başımıza geliyor zaten.
  • T Square kullanıcısına yanıt
    Gülmekten kendimi alamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Afrika'da dogmadigina dua et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey para değil. İşitme engelliyim, 14 ameliyat oldum, asla bir ilişki kuramadım, ve her şeyle tek başıma savaştım . Halime çok şükür . Gençler artık materyalizmi inanç haline getirdi . Yapmayın etmeyin, çok imrendiğiniz Avrupa’da da intihar ediyor insanlar. Herkes mutlu mu sanıyorsunuz ? Yokluk zordur, bu sadece maddi olmuyor . Ruhunuzu doyuracak şeylerin peşine düşün. O zaman başarı da para da ahirette gelir. Umutsuzluk bataktır gençler :) herkesin küfesinde sıkıntı var biz görmüyoruz sadece . ülkenin hali hal değil ama biz elimizden geleni yapacağız, gelmeyene de eyvallah :) zaten sonunda pamuk var hayatın tadını çıkarın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coğrafya kader sözü doğrudur.. Ortadoğu ve Arap ülkelerinden farkımız bize ileri görüşlü bir lider gelip laiklik düzeninde cumhuriyet kurmasıdır. Sonradan sonraya işler berbat gitse dahi varsa imkanın insana insan değeri verilen ülkelerde yaşa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-05BCBF09E

    Avrupa yüksek refah düzeyine Afrika ve Orta Doğu halklarının doğal zenginliklerini gasp ederek, çalarak ulaşmış bir"medeniyettir." Medeniyet kelimesini bilerek tırnak içine aldım. Bunlar öyle bir medeniyettir ki Amerika kıtasında kızıl derilileri soy kırıma uğratmış.,Afrika'yı köleleştirmiş, Orta Doğunun petrolünü çalmış, buralarda mezhep çatışmaları çıkarmıştır. Kendisine ait olmayan petrolü ve değerli madenleri çalmış. Çalınan bu doğal zenginlikler ile sanayisini geliştirmiştir. Yoksa Avrupa'da doğal gaz yok, petrol yok. Nereden geliyor bu saadet. Petrol zengini ülkeler fakirlik içinde. Petrol fakiri Avrupa refah içinde, zenginlik içinde. Dikkat ederseniz Avrupa'nın nüfusu azdır. Az nüfus, çok üretim yüksek refah getirir. Adamlar çok fazla mülteci bile almıyorlar. Dengeleri bozmamak için. Aldıkları mültecileri de Avrupalıların çalışmak istemedikleri pis ve tehlikeli işlerde çalıştırıyorlar. Yarın bir gün yapay zekalı robot teknolojisi gelişse. Onlara da ihtiyaç kalmayacak. Avrupa'da kendilerine ayrıcalıklı, elit bir bölge kurmuşlar. İstemedikleri kimseyi içeriye almıyorlar. Zenginliklerini ve refahlarını mazlum halklardan çaldıkları petrol ve doğal zenginliklere borçlular. İşte böyle iki yüzlü, namert tek dişi kalmış bir canavardır Avrupa. Avrupalılara güven olmaz. Oralara giderseniz, büyük ihtimalle hor görülürsünüz, ayrımcılığa uğrarsınız. Faşist akımlar yükselişte. Avrupalılar ve Abdliler kendilerini dünyanın sahibi sanıyorlar. Sanki onlara göre dünya Avrupa kıtası ve Kuzey Amerika'dan ibaret. Diğer yerler doğal zenginlikleri sömürülecek, insanları köle olarak çalıştırılacak yerler olarak görürler. Avrupa masalına inanmayın. Dünya gözünü açtıkça. Ülkelerinin başına batı ile ittifak kuran diktatörleri getirmedikçe. Doğal kaynaklarını hırsızlara kaptırmadıkça, Avrupa medeniyeti yok olacaktır. Refah tekrardan doğuya geçecektir. Bu dönemseldir.
    Kardesim yabancilar ozellikle ozveriyle calisan turklere deger veriyorlar. Hor gorulen tipler Killa hakan gibi almanyada koloni halinde yasayan, yere tukuren, orda dogmasina ragmen ja nein den baska birsey bilmeyenler. Bunlari degil almanlar balkanlardan gelen gocmenler bile sevmez. Ac youtube dan 36 boys kreuzberg belgeselini izle bunlar turk ise ben degilim dersin.

    Su avrupalilarin calismak istemedikleri isler konusunu aciklayayim; adamlarda okumamis insan cok az ve ara eleman acigi var bunu da turkler ile kapatiyorlar. Fabrikada isci olarak calisan arkadasimin birsuru alman is arkadasi var peki bunlar neden calismak istiyor?
    Almanyada okumus turk yok mu cook var.
    Basmakalip dusunceleri birakip genis dusunelim biraz belki o zaman ileri gidebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 4 Aralık 2019; 7:1:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gelişmiş bir Ülkede doğsaydın sosyel hakların eğitim hakkın yaşam güvencen çok daha iyi olabilirdi ama Artık dünyanın her yerinde aynı hocam yani Avrupadada Amerikadada senin gibi benim gibi yaşayan insanlar var.Para sahibi olmak kişiye özel artık Devletlere değil.Yani Türkiyenin bulunmuş olduğu bu kaosdan dolayı elbette suçlamıyorum ve seni çok iyi anlıyorum ama bir noktada gerçekten çok yanlış düşünüyorsun. Afrikadada doğa bilirdin veya Sudanda veya Afganistanda yani benim bütün arkadaşlarım kafasını kullandı gitti yurt dışına ben kullanamadım yani bazı şeylerde sorumlu biziz. İşte bizde bu Ülkenin onlar gibi iyi olmasını istiyoruz ama uzun vadede imkansız birşey buda bir gerçek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fakir doğmak senin suçun değil ama fakir ölmek tamamen senin suçun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Nah olurdun. Zaten bu düşünce yapın yüzünden şu an sana en uygun yerde yaşıyorsun. Müslümanlık mükemmel bir şey olsa o özendiğin ülkelerin insanları müslüman olurdu.

    Modern bir ailede doğacaksın. İstediğini yiyip içebileceksin ama sonra araştırıp kendini kısıtlayacağın bir dine geçeceksin. Ha bunu yapanlar yok mu var ama ülke nüfusunun %0.01i bile değildir. Kendinizi kandırmayın, doğuştan gelen çevreniz sayesinde inandığınız bazı şeyler dışarıdan o kadar da çekici durmuyor.

    Alıntıları Göster
    Allah nasip ederse Abd de bir profesöre, Canada da bir temizlikçiye... İslam nasipse bir insanda islam ahlaki varsa Allah onu islamla sereflendirir...
    Islami anlamayan senin gibi atip tutanlara gelince, Allah der ki onlara anlatsan da anlatmasan da musavidir yani birdir anlamazlar.
    O yuzden kafani cok yorma. NASİPSİZSİN...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OrQuN kullanıcısına yanıt
    Çok doğru yaklaşım, Yurtdışı konusunda insanlar çok ön yargılı hareket ediyor. Yaşadığın yer sana göre kötü olabilir O na göre iyi olabilir. Birine göre cennetir birine göre cehennem. "Bu ulkenin hali iyi siz halinize şükredin " diyerek genelleme yapılması yanlış. Üstte işitme engeli olan bir Kardeşim var Allah sana kolaylık versin.Belki başka ülkede olsaydı hali vakti durumu yaşantısı daha iyi olacakti.Bence başka ülkeleri net görmeyip -mişli -muşlu diyaloglar yanlış ama "Ben Avrupa'yı gördüm Benim Turkiyedeki yaşantım iyi halimden memnunum" diyen insanada saygım vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlara baktıkça forum içi değişim adı altında kıyafet değişimi organizasyonu yapsak ne güzel olur. elinde fazla / küçük veya büyük gelen / kullanılmayan ne varsa kargo parası karşılığı değişim yapsak ve ihtiyacı olanlara birşeyler versek ne güzel olur diye düşünüyorum. ama bi yandan da korkuyorum. indirim kuponlarını bile "abi ihtiyacım var abi ölüyom" diye alanların para karşılığı sattığını gördük. insanlara güvenemiyoruz bile.. cidden nasıl ülke bu emenike?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockcash -- 4 Aralık 2019; 8:38:17 >
  • %75 çin hindistan Pakistan Rusya'da olabilirdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrz kullanıcısına yanıt
    Üretmeliyiz üretmeliyiz üretmeliyiz. Aklı başında insanlar kendi ve çevresinin cebini değil ülkesi için çalışmalı .
    siyaset bu işi çözer. Biran öncede radikal kararlar alınıp bu iş bitmeli asgari ücrete 500 TL zamlada bu iş bitmez. dolar 10 lira olursa zammın anlamı olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyberXtreme kullanıcısına yanıt
    Tabiki değil. ABD, Kanada, Avustralya ve Avrupa Birliğinin bir kısmı yaşanabilir demek istedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu zihniyetle Avrupada olsan muhtemelen yine aynı durumda olurdun. Ben yan gelip yatıyım evler, arabalar vb. Ayağıma gelsin yok öyle bir dünya.
    İşin siyaset veya ekonomi boyutunu geçtim özendiğin ülkeler ağlamayla değil çalışmayla bu konumdalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Senin 3 yılsa yine iyiymiş ben bi kabanı 5 yıl giydim. Botlarımı da 7 sene kullandım. Yds nin işçi botları varya onlardan. Olmayınca olmuyor bazen yapacak bir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.