Şimdi Ara

Türkiye Avrupa'nın çöplüğü oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Brüksel'de bir araya gelen Türkiye ve AB liderleri, Avrupa'ya mülteci akınının durdurulması için anlaşmaya vardı. AB, mültecilerin Türkiye sınırları içinde tutulması şartıyla Türk vatandaşlarına uygulanan vizeyi Ekim 2016'dan itibaren kaldırmayı vaat etti. Brüksel, Ankara'yı ikna için AB üyelik müzakerelerini yeniden canlandırmayı da taahhüt etti. 2 milyondan fazla mültecinin hayat şartlarının iyileştirilmesi için Ankara'ya 3 milyar Euro (yaklaşık 8,8 milyar lira) verilecek.

    Mültecilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi için verilecek 3 milyar Euro'yu peyderpey vermeyi vadeden AB, bu yardımın gelişen koşullar ışığında yeniden değerlendirilebileceğini vurguladı. Bunun karşılığında Türkiye ise “uluslararası korumaya muhtaç olmayan” göçmenlerin Avrupa'ya gidişlerini zorlaştırmanın yanı sıra bunlardan yine de Türkiye topraklarını aşarak Yunanistan ya da bir başka AB üyesine ulaşanlardan da iltica başvuruları olumlu neticelenmeyenleri Geri Kabul Anlaşması (GKA) çerçevesinde kendi ülkelerine göndermek üzere geri almayı kabul etti. Sonuç bildirgesinde, GKA'nın Haziran 2016 itibarıyla “tamamıyla uygulanabilir” olması istendi.

    Avrupa birliğine girmek üzere çıktığımız bu yolda sonunda Avrupanın tamponu olabildik. Artık ne kadar suriyeli, ıraklı, afgan, nijeryalı varsa bize gelecek. Cüzi bir para ve vize kolaylığı koklatarak hem de. Geleceğimiz ipotek altına alındı artık.







  • Avrupalılar akıllı adamlar işlerine yarayan kesimi aldılar bos insanları bize geri göndericekler cünki biliyorlar 15*20 sene sonra suriyeliler iyice çoğalmaya baslıycak ülkelerinde huzursuzluk çıkıcak 3 milyar avro o kadar büyük bir para değil avrupa birliği üyeleri toplanıp bölüsüp vercekler galiba olan hep sıradan vatandasa olur suriyelilere yapılan yardımı kendi vatandasına yapsa yöneticiler 1 değil 10 lira vergi verim derim en azından evsiz vatandas kalmaz
  • Buraya yazılan her eleştiri, her 'ülke çöplüğe döndü' nün farkında birileri. Sizin düşündügünüz her olası geleceği onlarda düşünüyor hatta onlar sizden daha fazla düşünüyor bu birincisi. İkincisi ise bu durumun farkında ola ola buna müsade edilmesi türk halkın aptal yerine koyulmasıdır. Buraya ne yazsam az gelecek zira sinir bozucu bir gelişme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackkan -- 2 Aralık 2015; 2:22:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunları sınıra bir yerleşim alanı inşa edip oraya yerleştirmek gerekiyor. İçeride kalırlarsa sıkıntı çıkar ileride.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    'Suriye anlaşmasını Türkiye engelledi'
    'Suriye anlaşmasını Türkiye engelledi'
    AB yetkilisi, "Eğer Türkiye ikili oynamaya devam ederse kendisi için kötü olacak" diye konuştu.

    İngiltere'de yayımlanan Financial Times gazetesinde David Gardner'ın kaleme aldığı makalede Avrupa Birliği'nden (AB) üst düzey bir yetkilinin Türkiye'nin Suriye politikasına dair yorumlarına yer veriliyor.

    BBC Türkçe'de yer alan habere göre, yazının ilgili bölümünde şöyle deniyor:

    "ABD, Ankara'nın Suriye sınırını kapatma ve Irak Şam İslam Devleti'yle (IŞİD) mücadele konularındaki başarısızlığı nedeniyle bıkkınlık sinyalleri veriyor. Rusya Devlet Başkanı [Vladimir] Putin Erdoğan'ı ve Türkiye'yi 'terörün işbirlikçileri' olmakla suçluyor. Bir üst düzey AB yetkilisi ise geçen ay Viyana'da Suriye'deki geçiş döneminin konuşulduğu diplomatik zirveye 'taş koyduğunu' söylüyor."

    AB yetkilisi Türkiye'yi 'ikili oynamakla' da suçladığı belirtiliyor ve Ankara'yla imzalanan 'göç eylem planı' anlaşması sayesinde Ankara için bu sürecin biteceğini ifade ediyor.

    AB yetkilisinin, "Eğer Türkiye ikili oynamaya devam ederse kendisi için kötü olacak" ifadesi de yazıda yer alıyor.

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Viyana'daki toplantılarda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'le görüşmüştü.

    "Ankara IŞİD'e karşı tereddütlü"

    David Gardner'ın 'Ankara Kürtlerle savaşıyor ama IŞİD'e karşı tereddütlü' başlıklı yazısında, "Geçen hafta peş peşe meydana gelen ve büyük ses getiren bir dizi olay Türkiye'nin ne kadar istikrarsız bir müttefik olduğunu ortaya koydu" deniyor.

    Bahsedilen olaylar şöyle sıralanmış:

    - Suriye sınırında Rus jetinin düşürülmesi
    - Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması
    - Tahir Elçi'nin öldürülmesi

    Gardner, "Kısa zaman öncesine kadar ülkede serbestçe dolaşan IŞİD üyelerinin gözaltına alınmasının dışında Türkiye örgüte karşı doğrudan hiçbir hamle yapmadı. Ancak buna karşılık Rus jetinin Türkiye hava sahasını ihlali egemenlik haklarının kabul edilemez biçimde çiğnenmesi olarak algılandı" diyor.

    Gardner, MİT tırarı haberleri nedeniyle Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını ise "Erdoğan'ın mesajı ileteni vurma eğiliminin son örneği" olarak niteliyor.

    Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin ilerleyişini IŞİD'den daha büyük bir tehdit olarak algılamaya devam ettiği yorumunu yapan Gardner, AB konusuna gelince, Erdoğan varılan anlaşmayı çıkar ilişkilerine dayalı bir uzlaşma olarak görüyor" diyor.

    http://www.gercekgundem.com/dunya/172478/suriye-anlasmasini-turkiye-engelledi





  • Merhaba.
    Yetmez 3 milyon 5 milyon daha göndersinler.
    Gümrükler kaldırılsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Avrupa'ya "tüm Suriyeli mültecileri üzerinize salarız" dedik
    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarından Prof. Dr. Burhan Kuzu, mülteciler için Türkiye'ye Avrupa Birliği tarafından 3 milyar euro maddi destek sağlanmasına değinerek, Avrupa'ya "Sınırı açar tüm Suriyeli mültecileri üzerinize salarız " dediklerini belirtti.

    AB'nin Türkiye'nin "restini" anladığını belirten Burhan Kuzu Twitter'dan şunları yazdı: "AB, nihayet Türkiye'nin restini anladı ve kesenin ağzını açtı.Ne demiştik?"Sınırı açar tüm Suriyeli mültecileri üzerinize salarız".E....."

    http://odatv.com/avrupaya-tum-suriyeli-multecileri-uzerinize-salariz-dedik-0212151200.html

    O para nereye yetecek ki, yemek isteyen çok, artı ekstra gelecek olan mülteciler olacaktır, senin halkının da çoğu aç zaten, ekonomin sarsıntıda vs.. eeeee.




  • 15 - 20 yıl sonra Suriyeli ve Kürt nüfusu o kadar artacak ki Türkiye Türkleri azınlık kalacak malesef.

    O zaman istedikleri gibi yonetimide ele geçiricekler geçiremediler diyelim Kürt sorunun yanına Suriyeli sorunu eklenir oda tuzu biberi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 milyar avrupa için hiç bir şey. Daha geçen aylarda 80 milyar daha yunanistana kredi vermişlerdi, ki almanya bile sadece ihracat-ithatlat'dan yılda 200 milyar kâr yapıyor. Almanya bile karşılayabilir o 3 milyarı.

    Benim anlayamadığım biz zaten mültecilere 2-3 yılda 8 milyar dolar harcadık, ki bu savaşın 2-3 yıl daha bitmeyecek gibi. 3 milyar dolar neye yetecek ki?
  • vizeyi verselerdi bari. bi bahane bulup izin verilmeyecek. daha sonra yine birileri kandirildik diye aglanir.
  • Avrupanın yaptığı bir 'ahlaksız teklif'tir. Kendilerine tehdit olarak gördükleri mültecileri bize postaladıktan sonra o mültecilerle birlikte Türkiyeyi nasıl Avrupa birliğine alacaklar. Vize serbestisi gelecekmiş. Benim ülkem mülteci çöplüğüne dönmüşken şanzelizede oturup kahve mi içeceğim? Gece sokağa çıkamadıktan sonra ne önemi var. Bu ülke benim ülkem değilse, herkes elini kolunu sallayarak girip çıkacaksa neden ben vergi veriyorum?
  • Bu nasıl başlık böle... insanlara çöp muamelesi yapan zihniyet nasıl bişey, çok merak ediyrum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asıl sorun batılı ülkelerin ve bizim adamların coğrafyasında olan savaşı yok etmesi gerektiği. Hayır belirtin ne çıkarlarınız varda adamların topraklarında bulunan kıçı kırık terörü bitiremiyorsunuz? Bir ülkede terör olayları patlak verdiği an hem siyasi hem kişisel birilerini çıkarlarına hizmet ediyor demektir. Işid terörünün bitmeme sebebi son günlerde ortalıkta onlarca dedikodusu dönen petrol. Işid o petrol yataklarından çıkan petrolü içmiyor ya. Elbet birilerine hizmet ediyor bu petrol.

    Bakın Libya'da Kaddafi'yi öldürmenin asıl sebebi petroldü. Kaddafi petrolün %95'ini kontrol ediyordu. Kaddafi muhalifleri silah ve muhimmat ile beslenerek iç savaş çıkarıldı. Bunun sonucunda silah ile besleyen ülke petrol rezervinin %35'ini kontrol altına aldı. Bu ülke Fransa'ydı. Hayatı boyunca 3. dünya ülkesi adı altında olan ülkelere sömürgecilik uygulayan ülke.

    Işid'in Suriye topraklarında terör oluşturmasının sebebi aynı şekilde budur. Esad, Saddam gibi topun ağzına kondu. Halkına zulmediyordan tutun binbir iftirar atıldı. Attıkları çamur tutmayınca Suriye topraklarında yeni bir terör örgütü yaratıldı. Eee haliyle o coğrafyada yaşayan insanlar bu terörde canını kurtarmak adına sınıra dayandı.

    Suriye'ye sınır komşusuyuz diye asla vatandaşını mülteci olarak kabul etmemeliyiz. Kabul etmek yerine topraklarında yaratılan savaşı bitirip o insanların topraklarına geri göndermeliyiz. Ama yukarıda da dediğim gibi birilerine hizmet ettiğinden terör asla bitmeyecek sonucuna ulaşana kadar. 3 milyar euro kısmına ise gülmeden edemiyorum. Mültecileri ağırlamanın bedeli bu paranın 3 4 katından fazla olacaktır ki. Maddi boyutundan çok manevi boyutunda da ülkeyi etkileyecektir. Her bakımdan nüfus, iş, sağlık vs vs. Adamlar mülteci olarak bulundukları ülkede, savaş alanında bile deli gibi ürüyor arkadaş. Geçen yalan olmasın mülteci olarak bulundukları ülke içerisinde 70.000 tane bebek doğmuş. Bunların sayısı düzenlerini oturttukça daha da artacak. 10 seneyi geçer geçmez milyonları alacak.

    Ayrıca iş gücüne değinmek isterim. Suriye'li işçi çalıştırırsanız vatandaş statüsü olmadığından sigortasız çalışır. İşveren bundan karlı çıkar. Ayrıca 8 saat + mesai yapan ve haftanın 5 + yarım günü çalışan bir işçi 1250 + prim alıyorken bir Suriye'li vatandaşı 600 700 tl'e haftada 6 gün, günde 12 saat çalıştırırsınız affedersiniz köpek gibi. Özellikle alt kesim olarak adlandırılan kesim bundan çok etkilenir ki bu ülkede çoğu insan asgari ücret düzeyinde yaşıyor. Mühendislikler, mimarlar ne bileyim öğretmenlikler gibi meslekler bundan etkilenmez çünkü böyle bir anlaşma olursa batılı ülkeler bu düzeyde eğitimi olanları kendi ülkelerinde barındıracak. Diğer vasıfsız insanlar ise bizim başımıza kalıp, sıkıntı yaratacak. Asla böyle bir şey kabul edilmemeli.




  • ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    %50 oy verenler düşünmüyorsa ve yaptıkları tercihten memnunsa ne yapalım ,onların yerine düşünmekten yorulmadınız mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POWER64

    Bunları sınıra bir yerleşim alanı inşa edip oraya yerleştirmek gerekiyor. İçeride kalırlarsa sıkıntı çıkar ileride.

    niye la. ümmet kardeşiydiniz hani. çok acıyorsan bir tanesini sende evine alsana. cihan lideriniz padişahınız aldı hepsini biatse biat itaatse itaat diyen sizler değilmisiniz
  • WapTRyphoon kullanıcısına yanıt
    Ben elimden geleni yapıyorum gördüğüm ihtiyaç sahipleri için. Kendilerine ait bir yaşam alanı çok daha iyi olur. Sonuçta kendilerine ait kültürleri var.
    Hanıma söyledim geçen istersen annesi, babası ölmüş bir bebek alalım Suriyeli diye ama ikna edemedim.
    Din kardeşliğimiz olmasa zaten insanımız bu kadar hoş karşılamazdı yapılan yardımları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 3 Aralık 2015; 1:03:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse hoş karşılamıyor kusura bakmayın bir yere kadar. bende fatih gibi istanbulun en dindar semtinde oturmama rağmen, camilere bile sokmuyorlar bu itleri ben şahidim. ne olduklarını millet iyi anladı kimse iyi gözle bakmıyor bunlara.

    din iman hak getire, bizim milletimizin en sevdiği tarafı ne biliyor musun, fatih gibi bir semtte 1000 lira kira getirecek yeri suriyeliye 1300-1500'e kakalamaları. ayrıca 2-3 kira peşin veriyor bazısı. bazısıda kirayı ödemeden kaçıyor. 3 kuruş fazla kazanmak için türke kiraya vermeyenler, piyasanın ağzına *ıçanlar beter olsunlar acımam. menfaatleri olmasa kimse hoşnut değil bunlardan kandırmayın kendinizi abicim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WapTRyphoon -- 3 Aralık 2015; 1:09:19 >
  • WapTRyphoon kullanıcısına yanıt
    Kira işine hiç girme yav. Biz de az değiliz varya.
    Bunların bahanesine kiralar uçtu.
    Genelleme yapmak yanlış ama kültür ve düşünce farkı çok aramızda bu insanlarla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece vize serbestliği için yaklaşık 80 tane şart sunmuşlar. 1 yıl içinde bu şartlar gerçekleştirilirse vizeler kalkacak. Yani basında yazdıkları gibi kesin bir sonuç yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: POWER64

    Kira işine hiç girme yav. Biz de az değiliz varya.
    Bunların bahanesine kiralar uçtu.
    Genelleme yapmak yanlış ama kültür ve düşünce farkı çok aramızda bu insanlarla.

    hacı hoca geçinenler, bu fırsatı nasıl değerlendiriyorlar görsen. bir tanesi bodrum kattaki odunluk koyulan odaların duvarlarını kırıp, ufaktan makyajlayıp eve dönüştürmüş orayı bile kiraya vermiş .

    kardeşim bu adamların bize dertten beladan başka birşey getirdiği yok. heleki uzun süre bizde kalırlarsa ( ki kalacaklar gibide görünüyor ) ileride daha büyük belalar açılacak başımıza. hepsinin suriyeye iade edilmesi gerek. akpli ol chpli ol bari bu konuda hemfikir olalım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.