Şimdi Ara

türk telekoma geçmeyi düşünüyorum tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 9 yıllık superonline kullanıcısıyım 50mbit 150akk olarak 73tl ödüyorum taahhütüm bitmek üzere ve önerdikleri tarifeler gerçekten çok kötü. superonlinedaki stabilliği türktelekomda bulabilirmiyim önerirmisiniz? online oyunlarda ping sorunu oluyormu ? fiber için konusuyorum fibere geçiş yapacagım altyapı var. superonline da 9ms alıyorum 10 bile olmuyor cunku stabil olması cok onemli benim acımdan.

• TTNET'e geçmek istiyorsan başına bela almak istiyorsun demektir. Ben 12 yılı aşkındır aboneleriyim, yaşamadığım sorun yok. Dert anlatmaktan göbeğiniz çatlar, muhatabınız kati surette yoktur. Anlayan adamı da sevmezler ve gıcık gittiklerinde ise yandınız...

Binada hat olmaz, boşta port olmaz... Hepsi bunlarda...

128 KBPS'sini de bilirim 256-512-1 Megabit v.s. her dönemlerini gördüm. Kullanmayın kullandırmayın... Fiber bile olsa!

Şu yönden garanti veririm ama (Kendi bölgem için konuşuyorum...), bölgenizde santralde yüklenme yoksa PING ve hızınız gayet iyi olur, arıza çıktı mı ise MUNDAR OLUR!

DEĞERLENDİRMEK GEREKİRSE... (Oturduğum bölgenin aşağısında 4 yıldır Superonline kullanan tanıdıklarım var, bizzat onların görüşleri doğrultusunda da yazıyorum...)

Superonline eksileri,

- CGN pisliği ne yazık ki arttı (IP havuzları yetersiz...), hele ki bölgenizde aşırı kullanım varsa ileri ki safhada çaktırmadan mutlaka dahil ediliyorsunuz...
    - Modem sıkıntısı (Ya arızalı oluyor, ya da değişmenize, müdahalenize izin verilmiyor, illa ki tartışıp orta yolu bulmanız gerekiyor...)
    - Yurtdışı çıkışlardaki yetersizlik (TTNET'in artılarından biri de bu... Online oyunlarda Superonline'a göre gayet stabiller, Superonline'da 250'yi gören bir kullanıcı TTNET ile 50-60 ile rahatça oynayabiliyor...)

TTNET'in eksileri

Aslında yukarıdakiler hariç hiçbir artısı yok desek yeri ama;

- Bermuda Hizmetleri (Şaşırmayın, gerçekten bermuda... Kablo, Splitter, Modem Bermuda Şeytan Üçgeni - DNS gibi saçma bahanelerle oyalandığınız ve ne genel ne de mevcut arızalardan bir haber olan Allah'a emanet bir müşteri hizmetleriniz olacak... Arayıp bol bol kahrolabilirsiniz... Arada mübarek günlerde arayıp iki de okuyun sevabına...)
    - Bol Bol Arıza Yapan Altyapı (Saha dolapları Allah'a emanet... İçine yılan yuva yapan yerler bile var. Bakım SIFIR! Arayıp defalarca söyleseniz de bize ait değil derler ve üzerlerinden atarlar ama, iş paraya geldim mi icralık bile olursunuz. Soruna çözüm mü? HAŞA! Hatta arıza çözmeye gelseler bile dolabın kapağı yarım metre açık bırakılıp gidilir... Ne yaptığı işe saygısı var çalışanlarının, ne de aldıkları parayı hak ediyorlar...)
    - Akşam Saatleri Video Siteleri Hezimeti (Akşam saat 5-6 sonrası, gece 1-2'lere kadar Youtube başta olmak üzere birçok video site ve hatta internet sitelerinin açılış hızı hezimete uğrar...)
    - Sene ortası ve Sene Sonu GÜNCELLEMELERİ (Bu moda geçen sene Rekabet Kurumu'nun kestiği ceza sonrası çıktı. Artık her yıl alışacaksınız güncellemelere... Taahhüdünüz bitince de devam etmek isterseniz yine uygun güncellemeli fiyatlarla mutlu olacaksınız, taahhütsüz kullanıyorsanız her gününüz bahar olacak... Kullandıkça kendilerini hatırlamamanız mümkün değil, alternatif yoksa daha da bir hayata bakış açınız değişecek... :D )
    - Bol Bol Reklam, Altyapıya Yatırım SIFIR (Bolca RONALDO ve teyzeleri seyredecek, bilimum bütün ünlüler koro haline geçecek, ama kimse o paralarla kaç metre fiber döşenir, nice arızalar giderilir sorgulamayacak...)
    - Saha Dolabına Kadar Fiber, Dolaptan Sonra HacıBAKIR (Sakın ola aklınıza modeme kadar Superonline'daki gibi fiber kablo gelir diye gelmesin, maliyetin neresinden kotarırsak kardır, saç telinden ince kablo yine o taşıyacağı yük belli olan öve öve yere göğe sığdıramadıkları bakıra bağlanır...)

PARAYSA HEPSİ PARAGÖZ...

Bölgenizde hangisi avantajlıysa ve hizmet kusursuzsa paraya bakmayın derim. TTNET ise TTNET, yok değil ise Superonline... Burası Türkiye... Yoksa saç baş yolarsınız...

Gerisi size kalmış...

Selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 11 Temmuz 2017; 22:14:1 >

• Aslına üzülüyorum. Koskoca firma... Diğer iki firmalarını da kendi bünyelerine kattılar... Yazıktır, günahtır... Şurada o kadar yazıyoruz... Superonline, bu kadarcık abonesiyle yatırım yaparken tekel firma nasıl olsa para geliyor diye abone kaybedip kendi imajını zedeliyor...

Şu forumlarda o kadar çalışanları var. Girip çıkıyor... CEO'nuza tweet attırıp da yukarıdan fırça yemek keyif veriyor olsa gerek... Bazıları da böyle seviyor demek ki... Tercih meselesi...

Bunca senedir reklama harcanılan paralarla daire içlerine kadar fiber altyapı döşenirdi. Millet yine 70'i 80'i öderdi ama beddua değil, hayır duası ederdi. Artık kimse aptal değil, herkes kullandığı interneti biliyor, modem içerisine bakıyor, stabilitesini inceliyor... Hele yeni nesil, bizi de geçti, canavar bu konularda...

Ne demeli bilmem ki size?

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 11 Temmuz 2017; 22:36:24 >
  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt
    İstanbulun göbeğinde oturuyorum Fatih / Çapa dayım yani açın bakın haritadan bilmeyeniniz varsa her yere yakın baya ortalık bir yerde yaşıyorum sene olmuş 2017 hala fiber altyapı yok . Kabine kadar fiber bile yok , maksimum 14 mbit kaldırmakta ki başkalarının hattının 8 mbit bile zor kaldırdığını görünce bazen halimede şükretmiyor değilim . Milyonlarca doları reklamlara harcayan türktelekom , olmayan binlerce kilometre fiber ağlarıyla övünsün . Dağ taşa fiber koyunca binlerce km fiber koyduk diye reklam yaparlar yok Türkiyenin yüzde bilmem kaçına fiber götürdük der nerede bu fiber yıllarca döşüyoruz yapıyoruz kazıyoruz diyorlar ben hala 2017 nin orta İstanbulunda fiberin f sini göremedim . Türknetin sitesinden bir sorgulama yap derim eğer kabine kadar VDSL varsa onlardan al interneti 60 TL ye 75 mbit internet al kullan derim bu arada.
  • Geçebilirsin türk Telekom un fiber İnternetine bir sorun olmaz. Ama tavsiyem zyxel modem talep et. Tilgin lar çok vasat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Yok dostum. Superonline altyapı getirdi. Protokolünü 1,5 ay önce bina olarak imza topladım ve yönetici onayıyla verdim. Keşife geçen ay 26'sında gelmişler, binaya bakıp projeyi çizmişler. Bu ay ayın 20'sinden sonra sıra gelince önce gelip kutuyu yerleştirecekler, daha sonra da gelip kablolamasını çekecekler. Mahalle aralarına saha dolapları sinyale göre yerleştirilmeye başlandı bile... Tek eksiğimiz belediyenin gelip yeni kaldırım ve asfalt yapması... Onu da sıkıştırıyoruz bakalım... :)

En fazla 3 ay... Sonra ne halleri varsa görsünler... Şu 2 gündür yine bir halt ettiler yukarıdan saha dolabından 2 gündür yine azar azar Alınan SNR Margin düşüyor. Üstelik yaz günü ve insanlar tatildeyken... Üstelik Ankara gibi yerde... Vay kine vay vay vay...

Superonline'ın işlemleri bitsin, mahallede açtıranlar stabiliteye de bakacağım, taahhütüm de yok zaten, 12 yıllık aboneleriyim, yalvarsalar da bedavaya da verseler, üstüne promosyon teklif etseler yine de durmam... Bölgesinde alternatif varken TTNET İLE EZİYET çekenin aklına şaşarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 11 Temmuz 2017; 23:54:36 >

• valla ne derseler yalan olur kimisinin interneti tıkır tıkır çalışıyor kimisininki sürekli problem yaratıyor bölgeden bölgeye sokaktan sokağa değişiyor bu denemeden bilinmez bu 1 aylık bağlattırın deneyin derim şahsen ben adsl kullanıcısı olarak 1 kere sorun yaşadım oda kablo zedelenmiş internetim yavaşlamıştı sonra gelip kabloyu değiştirdiler düzeldi sorunum 5 senedir yaşadiğim sorun tek bu telekomla ilgili türk telekomda üzmez diye düşünüyorum stabillik konusunda özellikle oturdugunuz binadaki insanlara sorun tabi internetten sizin kadar kullanan bilen varsa kimisi sadece kullanıyor fibermiş adslmiş anlamaz keşke bizdede turkcell superonline ve türk telekom fiber olsada seçim yapsak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam peki bölgenizde yakınlarda hiç superonline altyapısı var mıydı , ayrıca siz sitede mi oturuyorsunuz ? Çünkü benim bildiğim superonline sadece yeni yapılan sitelere fiber götürüyor . Bina olarak kaç kişiden imza topladınız dilekçe örneği varsa PM den felan atabilir misiniz bizim burada şuan tretuvar çalışması var hazır varken bari imza toplayıp uydunete , türktelekoma felan atayım belki işe yarar diyorumda çokta umudum yok . Uydunetin gelme ihtimali gerçi daha büyük 2 sokak ötemde altyapıları var ama bize 1 sene oldu hala getirmediler .
  • Binanızdaki kabinin modelini biliyor musunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    Bulunduğum muhite 5-6 yıl önce çektiler altyapı... 5 yıldır taş çatlasa 2 kişiye denk gelmişimdir şikayetçi olan... Genel manada bir memnuniyet var. Zaten sokaklarda gezerken telefondan Wi-Fi taraması yaptığınızda çıkan internetlerin %98'i (Net söylüyorum...) Superonline çıkıyor... Bir tek mahallemde yoktu. Onu da döşemeye başladılar, yan binaya broşür asmışlar. Protokol sorumluları oluyor her bölgede... Telefonları vardı, aradım görüştüm. Ertesi gün getirip Birkaç maddenin olduğu bir form (Dikkatlice okudum, imza atıyoruz, iş açmayalım dedim. Gerçi sıkıntılı bir durum yoktu...) artı imzaların atılacağı bir kağıt bıraktılar.

İlla bu formun olması gerekmiyor, belli bir karar formatları var. Bina yöneticiniz bu kararı, karar defterine alıp onaylaması gerekiyor. Ararsanız zaten prosedür hakkında bilgi veriyorlar. Açıkçası artık site olup olmamasına pek önem verilmiyor. TTNET, genel manada Türkiye genelinde ADSL altyapı yüzünden sorunlar yaşamakta, yıllardır fiber diye reklam yapıp BAKIROPTİK ile millet avutuyorlar...

Kablonet'e gelirsek, benim sokağıma da çektiler fakat sokak girişine kadar alıp kapak koydular, bıraktılar... Aşağılarda bazı binalara almışlar, dolaplarına da bakım yaptıkları söylenemez. TTNET'in dolaplar kan ağlıyor, bunların ki daha bir kan ağlıyor... Tekme vurulup içine geçeni mi ararsınız, yağmurdan çürüyeni mi ararsınız, yıkılmak üzere olanı mı? :) Geçen bir çalışanlarını gördüm, izah ettim, yıkılacak, hizmet alıp para ödeyeni var, yazıktır... Yok, adamların umurlarında değil... Gerçi bu durumda 2 ayaklı hayvanların suçu kadar, o dolabı yol ortasına diken işgüzar ISS'nin de, dikilmesine onay veren mühendisin de suçu var. Bu dolapları ayak altı, ulu orta yerlere değil, kıyıda köşede, ayak altı olmayan yerlere dikmesi lazım. Haaa, bir de illa bir ölüm tehlikesi veya kuru kafa sembolü koyacaksın ki dokunmayacaklar ona... Yoksa iki bacaklı hayvanlar illa ki bızıklar...

İnsana meraktan geliyor ama bu iki bacaklı hayvanlara bu söz pek bir anlam ifade etmiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 12 Temmuz 2017; 8:49:50 >

Keşke bizim burda da superonline fiber olsa ama yok . Uydunet bir ara getirdi üst devam sokağımıza kabine kadar alt yapısını 1 sene önce bıraktı orada dilekçe gönderdim faksla adamlara 4-5 kere anca geldiler , bildiğin şey dediler sizin sokağınız plan dahilinde fakat ne zaman buraya alt yapı gelir bilinmez ama bir gün gelir böyle bir cevap aldım yani binadan birkaç kişi dilekçe yazsak aynı anda göndersek size farkeder mi dedim . Yok dedi isterse bütün bina dilekçe yazsın geleceği zaman gelir dedi saçma sapan cevaplar işte...
  • herkes süperonline fiberi olan yerde oturmak ister siz ttnet'e geçiyorsunuz. ne diyeyim allah pişmanlık vermesin
  • erc44 kullanıcısına yanıt
    9 yıldır superonline fiber kullanıyorum tahhüttüm bitiyor 2 ay sonra önerdikleri paketler 89tl ye 24mbit sınırsız yada akıllı kotalı paketlerden. zaten ilk haftadan 200gb akk yi bitiriyoruz bide kotalı onerıyolar. akk li paketleri kaldırmışlar tamamen 90tl ye 24mbit alacagıma 100tlye 100mbit akk li alırım diye düşünüyodum. ttnet fiber ne kadar kötü olabilir ki? forumdakı kullanıcılar genel olarak normal adsl yada vdsl kullanan kişiler fiber özelinde yorum atan görmedim.
  • Türk Telekom pişmanlıktır. 3 ay sonra taahhütüm bitiyor. Gerekirse internet kullanmam. Yine bu internet sağlayıcıyım diye geçinen telekom müsvettesiyle muhattab olmam. 5 senedir altyapı bozuk diyebilen dünyanın en haysiyetsiz ve yüzsüz firması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.