|
Merhaba Arkadaşlar, VDSL sistemine geçmiş Telekom saha dolapları tahmin edersem fiber ile haberleşme sağlıyor ve doğal olarak şebekeden elektrik kullanıyor. Bu durumda da mahalle/sokak elektrik gidince bütün telefon hatları da kesiliyor. Bir zaman önce yönetmelik gereği bu dolaplarda akü bulundurmak ve bakımını yapmanın zorunlu olduğunu okumuştum ama detaylarını hatırlamıyorum. Türk telekom'a ait sokağımda bulunan saha dolabı için bu durumu defalarca bildirmeme, dilekçe vermeme rağmen bir gelişme olmadı. Şebeke de elektrik gidince pat diye tüm telefon hatları da gidiyor. Özellikle bu son depremlerden sonra haberleşme altyapısının önemi daha da önemli hale geldi. Özellikle sabit telefon hatları için. Bilen arkadaşlar için soruyorum; böyle bir yönetmelik mevcut mu yani türk telekom bunu yasa/yönetmelik gereği sağlamak zorunda mıdır? Böyle bir yasa/yönetmelik varsa bunu paylaşabilir misiniz? Konu ile ilgili internet'te çok aramama rağmen detaylı bir bilgi bulamadım. Artık gerekli araştırmayı yapıp mahkemeye vermeyi düşünüyorum. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler