Şimdi Ara

Türk Telekom'un Sokağıma Koyduğu Fiber Saha Dolabı Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir aydır şehir dışındaydım ve evime gelince aşağıdaki görselini eklediğim dolabı gördüm. Sokağın hemen girişinde ve evime 30-40 metre uzaklıkta. Ek olarak da ulunduğum bölgede her evde Superonline Fiber var. Bu dolap olası Türk Telekom Fiber altyapısının sinyalini verir mi? Bilgililer var mı? Teşekkürler.







    Bu küçük dolabı koymuşlar. Solunda duran büyük dolap ise senelerdir var zaten üzerindeki grafitilerden de belli oluyordur. Onun da ne olduğunu bilmiyorum ama mevcut düzende evimde Telekom VDSL var zaten ve maksimum 65 Mbps destekliyor.




    _____________________________
  • rambo145 kullanıcısına yanıt
    Fiber saha dolabı binalara çekilen fiber kabloların toplandığı yerdir. Bu saha dolabı konulan yerlerde Türk telekom genellikle eve kadar fiber kablo götürülerek 1000 mbps hız verilir. Büyük ihtimal tt projesi içerisindeyseniz sizede getirilecektir. Bunu öğrenmek için tt müdürlüğüne gidip plan proje birimiyle bizzat görüşürseniz size net cevap vereceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 16 Eylül 2025; 16:7:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Bildiğim kadarıyla TT, Superonline ve Türksat vs. gibi fiberde yere rögar kapağı gibi kapaklar koymuyor ama evime de çekmeleri için illa ki kazı çalışması yapmaları lazım değil mi mantıken? Bu da tahmini proje içindeyse çekilmesi gelmesi 6 ayı geçer diye düşünüyorum. TT müdürlüğü evime çok yakın. Uygun zamanda dediğiniz gibi gidip sorayım. Teşekkürler bilgilendirme için. En yakın zamanda Superonline'dan kurtulmak dileğiyle.

    _____________________________
  • rambo145 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Proje içerisinde sizin binanızda varsa zaten binanıza yakın bir menhol varsa oraya getirilip bina girişine kadar kazı yaparak binaya fiber kablo ulaşması sağlanıyor. Menhol yoksa bile kazı yapılarak her türlü fiber kablo binaya ulaştırılıyor. Evet tahmini olarak dediğiniz süreleri bulabilir. Yine en net cevapları plan proje birimi size verebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yavuzd58 Y kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Umarım proje içerisindedir. Dediğim gibi yaklaşık 6-7kmlik yarı çap içerisinde her yer 10 senedir tamamen Superonline hiç Telekom Fiber yok. Bir sene önce Vodafone kazı yapmıştı ve fiber kablo döşemişlerdi sokağıma komple fakat o baz istasyonu içinmiş.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.