Şuan için DualStack olarak çalışacak ipv6. ipv6 destekleyen sitelere gerçek ip adresi ile çıkacaksınız ancak donanımhaber gibi v6 desteği olmayan yerlere ise cgnat olan ipv4 ile çıkacaksınız. Cgnat mecburi yapıldı ipv4 2019 da dünyada tükendi. bu yüzden bir ip üzerinden birden fazla kişi çıkararak bu olayı çözümlediler. |
Türk Telekom IPV6 [Ana Konu] (10. sayfa)

-
-
ya zaten alt yapı olarak tek tabanca desek yeri midir bilemedim. tt kullanan biri olarak tercihim tt iken bir başka isp getirip fiber koyunca, bu beni gıcık ediyor. aynı şekilde çok kolay getirebileceği bir yerken getirmeyişi de. hani konuşunca böyle, onlar da isterseniz başvurunuzu alalım diyor ama yani bana sormaması lazım. ayrıca geçen vdsl2 için 100 yapın dedim bunu bile yapamadılar. tplink vx1800v ile keenetic 3610 aynı ulaşılabilir hızı 100Mbps gösterirken, diğer kullanmakta olduğum 4*4 mumimo tp-link cihazım mesela max 83 Mbps gösterdi. fiili denemede ise 80'de kaldım. yani anlasınlar bir zahmet, bu kullanıcı belli ki hız yükseltmeye çalışıyor. şunun durumuna bir bakalım diyebilirlerdi.
-
TT Bakır hatlarda garantili gidiyor. tam hızı zar zor veriyor maalesef. bu sene arkadaşın kablo içinde bakır kırılmış sanırım her rüzgarda interneti kopuyordu ve geldiğince abuk subuk hızla geliyordu. ilk önce yakları yenilediler düzelmedi sonra 4 direk arasında ki kabloları yenilediler. Sorun çıkmadan önce aldığı hız 90 civarı idi. kabloları yeniledikten sonra 12 snr da 100 buluşan hattı gidip kopmasın diye 50 ye sabitlediler. müdürlük santral kavga ede ede 100 e çıkarttık.
Ben en iyi dsl yönetimini huawei hg658v2 de gördüm. keenetic asus vs onlardan 3 4 mbps daha yüksek bağlanıyor ve hattı asla salmıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 17 Mayıs 2025; 18:46:17 > -
Ben Konyadayım. Buraya da gelmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dün %10'a kadar çıkmış,
-
Ankaradayim ben de kontrol ettiğimde henüz ipv4
Bu veriye hangi sayfadan ulaştınız acaba?
https://radar.cloudflare.com/adoption-and-usage/as47331
-
Daha çok uzun yolu var verilerden görüldüğü kadarıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 18 Mayıs 2025; 21:43:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu zımbırtı dünyada yeni mi yaygınlaşıyor bilmem ama herkese versinler madem dursun orada
-
-
Modem ipv6 ayarları kapalı olsada test olumlu çıkar mı, ve google DNS kullanmak sorun olur mu?
-
Hocam bu yerel IPv6 adresi. Gerçek bir public IPv6 adresiniz görünmüyor.
-
IPv6'nin aktif olması gerekiyor. DNS'in bir önemi yok.
-
Gerçekten çok beğendim; 10 üzerinden 100 puan.
-
Bu gece kısa süreli kesinti olacağına dair mesaj geldi. Olayı bu konuya yordum. ipV6 için olabilir mi? Size de gelmeden önce mesaj geldi mi?
-
IPv6 için bendeki kesinti 5 dakika civarı sürmüştü ve mesaj gelmemişti. 30 dakika ve üzeri kesintiler için önceden bildirim yapıyorlar.
-
için, 30.5.2025 - 30.5.2025 tarih aralığındaki 01:00:00 - 06:00:00 saatleri arasında iyileştirme çalışması yapılacaktır. Takribi süre içerisinde kısa süreli hizmet kesintisi yaşayabilirsiniz. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Banada böyle geldi.
-
Bu gece çoğu ZXR'da çalışma olacak. Sebebi umarım IPv6 içindir. Bana mesaj veya mail gelmemişti. PPPoE oturumum düşürülüp 10sn. sonra IPv6 ile birlikte geri gelmişti log kayıtlarına göre.
-
Hangi saatlerde olmuştu geçiş işlemi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X