< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
📢 📲 TÜRK TELEKOM MOBiL FATURALI FATURASIZ TARiFELER PAKETLER KAMPANYALAR FIRSATLAR (738. sayfa)




-
-
Yıl sonuna kadar telsiz kullanım vergisi ödeme doğru mu? Bana saçma geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk Telekom müşteri hizmetleri bana başka operatöre geçersen yıl sonuna kadar olan telsiz kullanım vergisini de ödersin dedi. Sen bunu ödedin mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar TT'de hattın kapanacağı tarihi nasıl öğrenebiliriz? Bayağıdır TL yüklemedim merak ettim son tarih ne acaba?
-
yeni operatöre devreder senelerdir böyleydi yalan olmasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 21 Nisan 2025; 16:9:51 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2020 de Turkcell den pttcelle geçtim borç geçtiğim operatöre geçmedi
Ama aradan beş yıl geçti şimdi nasıl bilmiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bugün fatirasizdan ideal prime 35 tarifesine geçtim tüm paylasimcilara ve engin tecrübe korkmaz hocama tesekkurler tek üzüldüğüm husus fatura kesim 23u yapmış 1ay güme gidiyor böyle olunca baktım taahhütte 333gun yaziyor telekomun bu olayı çok saçma hangi gün başlıyorsa 12 ay o tarihi baz alsana neyse can sağlığı neyapalim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoRrGeNeRaL -- 22 Nisan 2025; 0:18:24 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
arkadaşlar selam, ben vodafone'dan numaramı taşıdım türk telekoma. sil süpür çıkmıyor uygulamada. neden çıkmıyor? sil süpür bitti mi yoksa bende mi sorun var bi el atabilir misiniz? ekranın en altında falan da çıkmıyor her yeri kontrol ettim yok
-
Numaranın son rakamı tekse hattınız aktif olduktan sonra 7 gün içinde Cuma gününden itibaren,numaranın son rakamı çift ise Çarşamba gününden itibaren numaranıza tanımlanır.
@Grok yazın boşluk bırakın,sorunuzu yazın cevabını yazalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim dün bitti taahhüt'üm 297 tl teklif geldi kabul etmedim arayan soranda olmadı sanırım bugün vodafona geçecegim iyi teklif alan oldu mu ?
-
Türk telekom'a lanet gelsin. Ben bu kadar süreçleri kötü yöneten bir firma görmedim.
10 gün önce yıldızlı günler tarifesi için numara taşıma başvurusu yaptım internetten ve bayiden sim kart almayı seçtim. Bayiden karı da aldım, kimliğimi alıp işlenleri yaptı ve 4-5 güne açılır dedi. Açılmasını beklerken bir SMS aldım ve eksik bilgiden dolayı geçişin iptal olduğunu yazıyordu.
Aradım MH ni net bir iptal gerekçesi sunamadılar. Yeniden başvurmanız lazım dediler. Neyse, 2. ye başvurup bu seferde Kurye ile istedim. Kurye de bir sim kart daha verdi, işlemleri yaptı 4-5 güne geçisiniz olur dedi. Yine geçişi beklerken bu seferde teknik sebeplerle iptal olduğunu belirttiler.
MH yi aradım net bir cevap veremiyor. Kampanya bitti ama diyorum, müşteri temsilcimiz sizi arayacak size göre fırsat sunar yeni başvuru yapmanız lazım diyor. Ben dedim 3. ye başvurmam. Bunu da iptal ettiyseniz ben başka operatöre giderim dedim.
Ve Turkcell GNC tarifesi 20GB + 1000 dk ya 280 TL ye başvuru yaptım. Turk telekom hayatımda ilk kez kullancaktım ama kullanamadan tiksindim. Böyle bir rezillik olamaz. Artık asla kapısından bile geçmem....
-
Kişiye özel oluyor tarfeler genelde
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Önceki taahhütümün bitmesine 10 gün kala başka oparetöre geçiş yaptım ,akabinde tekrar türk telekoma geçiş yaptım enfes bilmem ne tarifesinden yararlanmak için ve şimdi mail göndermişler önceki tahhütümün neredeyse 2 aylık tutarda fatura çıkarmışler.
Müşteir temsilcisini aradım itiraz için ,kanun değişmiş ve taahhütün son gününe kadar çıkış yapıldığı takdirde cezai işlem uygulanmaktadır diye var mı böyle bişey ,kendileri söz verdikleri taahhütü bozuyorlar ,itiraz için tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz biz bişey yapayız diyorlar.
-
-
Arkadaslar taahhutsuz kullaniyorum. Herhangi bir numaradan arama yapiyorlar mi kampanya vb icin? Tarife benim hattimda olmadigi icin ararlarsa kacirmayim diye soruyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
TT Online Uygulamada görünür teklifler.
Aradıkları da olur ama eskisi gibi cazip teklifler sunmuyorlar,yuh dedirten kazık fiyatlar teklif edilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklasik 10 tane kampanya gozukuyor ama cazip fiyat degil maalesef
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu firmanın müşteri hizmetlerine nasıl bağlanıyoruz? telesekreter hiçbir şekilde oraya yönlendirmiyor.
iş bankasından otomatik ödeme talimatını kaldırıyorum ama tt mobil de hala talimat varmış gibi görünüyor
-
TT ya da Vodafone çalışanı arkadaşlara bir şey soracağım. Ben Turkcell'den bir numaramı taşımak istiyorum ama fiziki sim kartım yok. Bozulduğu için attım. SMS doğrulaması şart mı, yoksa mağazadan başvurursam sms sorgulamasına gerek kalmıyor mu?
-
Merhaba. Cocuğum için sim kartlı akıllı saat aldım. En uygun sim kartı nasıl alabilirim? Uygun fiyatlı tarife önerilerine de açığım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X