Şimdi Ara

Türk Telekom haksız kazanç mı sağlıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Bağlanalı 50 gün olan ev internetimi başka firmaya taşımayı düşündüm müşter hizmetleri 630TL ödersiniz dedi.
    Modem almadım.sordum ne ücreti bu diye , 80tl kurulum ücreti kalanı da kullanım bedeli dediler.Defalarca sordum kullanım bedelinin açılımı nedir diye söylemiyorlar.

    Düşündüğüm şey kurulum ücreti + son faturadan itibaren kullanılan gün kadar tutar yansımasıydı.

    Bu konuda bilgisi olan yönlendireilecek birileri varsa sevinirim.BTK yı mı arayalım , Tüketici haklarına mı gidelim , Telekom müdürlüğüne mi soralım ne yapalım ?

    Bu haksız kazanç olmuyor mu ?



  • cayma bedeli avantaj bedeli ne derseniz o
  • Size sunulan indirimler, güncel fatura tutarları bunların hepsi toplanıyor ve o rakam ortaya çıkıyor. Kanuna göre faydası müşteriye olan yansıtılıyor. Mesela geçirilen ay müşteri faydasına ise bu hesaplanıyor, kalan ay faydasına ise bu hesaplanıyor ve düşük olan tutar yansıtılıyor kısacası.
    Şahsım olarak kişisel meseleleri pek yazmam ama konuyu görünce yazma gereği hissettim. Hipernet internetimi iptal etmek istediğimde beşyüz küsür tl çıkmıştı ve birkaç ay sonra sorduğumda rakam azalacağı yerde çoğalmıştı. Btk ya sordum konuyu ama menfi veya müspet bir cevap alamamam sebebiyle taahhütün bitmesini bekliyorum artık. Tutarın neye göre hesaplandığını sorarsanız eğer, cayma bedeli, güncel fatura bedeli, geçirilen ay süresi varsa kampanya bedeli yoksa cihaz bedeli vb vb. hepsini alt alta koyup hesaplanıyor. Btk nın sitesinde bunun hesaplama formülü var size linkini bırakıyorum hocam.
    Maalesef o link kırılmış, size bir başka link ekliyorum,lütfen inceleyiniz.https://www.kampanyabulucu.com/taahhut-iptali-cezasi-nasil-hesaplanir/#Cayma_Bedeli_Hesaplama_Islemi_Nasil_Yapilir




  • Kağıt üstünde indirim gösteriyor aylık 150 ₺ lik hizmeti 100 ₺ indirim yaptım 50 ₺ den sözleşme yaptı şeklinde ayrılmak isterse 100 ₺ X indirim verilen ay + kurulum vs ekliyor da ekliyor. Taahütsüz aynı fiyatı sunan sağlayıcıları seçmek varken bilmeyen vatandaş abone oluyor. BTK durumu bildiği halde sesini çıkarmıyor. Tabi birde E'kadar hız veririm parayı tam alırım konusu var o tamamen ayrı kepazelik
  • Haksız kazanç değil, istediği para tamamen yasal ve bu şekilde bir iptal durumunda o parayı ödeyeceğinize dair sözleşme var ve altında da sizin imzanız var

    Bu tarz abonelik yapacaksanız bir dahakine imza atmadan önce tüm maddeleri tek tek okumanızı öneririm. Özellikle cayma bedeli kısmını tarafınıza sağlanan indirimler, ve taahhütle ücretsiz olarak sağlanan ama normalde paralı olan hizmetler .

    O sözleşme şartlarını herkes okusa zaten bir çok kişi yarın ne olacağı belli değil deyip Telekom dan abonelik başlatmaz.
  • Aradığın cevap okumadan imza attığın taahhütnamede.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler

    Not: uzaya çıkmış astronotlar kadar oldum bea
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.