Şimdi Ara

Türk telekom fiberde verdikleri modemi kullanmak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Türk telekom vdsl kullanıyordum başka bir eve taşındım fiber varmış ona geçtim. Bağlantı için gelen ttnet ekibi tplink ex520v marka bir fiber modem taktı ama memnun değilim çekim gücü çok düşük. Başka marka fiber modem kullanamazsın dediler gelen ekip. Sadece bu taktığımız modemi kullanırsın. Size özel net tanımlı başka ürün taktığınızda çalışmaz dediler.

Bende tplink in başka ürünü olan BE220 yada BE230 fiber modemini almak istiyorum.

Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi.

Ye fiber modem alıp kullanabilir miyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Sallıyorlar kullanıcı adını ve şifresini müşteri hizmetlerini arayıp öğrenebilirsin. O bilgilerde istediğin modeme, routera kurulum yapıp kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuzd58 -- 5 Ağustos 2026; 20:33:28 >

Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M2D3600C18
    2x16GB DDR4-3600mhz DDR4
    Samsung SSD 990 PRO with Heatsink 1TB
  • Yanlis bilmiyorsam be 220 ve be 230 kodlu olan TP Link fiber modem degil Router.Sadece Router ozelligi ile kullanabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Servis saglayicilar gpon ont modemlerde sistemlerine modemim seri no ve mac adresini kaydediyorlar diye biliyorum.Disaridan alinan gpon ont modemi sistemlerine kaydetmezler ise kullanilamaz.Musteri hizmetleri ile konusup teyid etmeden perakendeden almamak lazim bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Türk telekomda öyle bi durum yok istediğini kullanabilir.

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Bende geçen ay vdsl den fibere geçtim evi taşıdığımdan. Bugün ısparta merkez türk telekom il müdürlüğüne gittim. Ttnetin bana verdiği fiber modemi iade etmek için ama almadılar sistem izin vermiyor diyor ordaki görevli. Müşteri hizmetlerini aradım o da aynısını dedi. Twitterda ttdestek hattına yazdım dönüş yaptı aynı şeyleri söyledi. Bende cimer btk ve ttnetin şikayet hattına şikayetlerimi yazdım bakalım nasıl dönüş olacak - Kaynak: forum.donanimhaber.com

• ONT cihazı ayrı olarak takılmışsa istediğiniz router kullanılabilir. Ancak ont birleşik bir modem takıldıysa ciddi bir sorun. Bu sorunu aşmak mümkün ancak baya uğraştırıyor ve ayrıca bir ont cihazı almak gerekiyor. Yazılımına müdahale edilip TT'nin router cihazındaki ont bilgilerinin aktarılabildiği bir ont almanız gerekiyor. Yani sorun router değil, ont.

Bende +70 TL modem kira ücreti ödüyorum. Elimde 4 tane modemim var 1i de Türk Telekom dan satın alınmış faturalı. Buna rağmen kira ödeme zorunluluğu haksız bir kazançtan öte bir şey değil.

Ha bana verilen Wifi6 modem iyi performansı güzel. Satışını yapsınlar bana doğrudan ona da tamam derim de kira seçeneği ile rayiç bedelden daha yüksek kar sağladıkları için böyle bir seçenek de sunmuyorlar.

Bende yıllardır VDSL kullanmama rağmen fiberde kira ücretinin kalkmasını destekledim. Ama bazı servis sağlayıcıları ne yaptı modem ücretlerini tarife ücretlerine gizliden ekleyip tarife ücretlerini yükseltti modem kira bedeli almıyoruz dediler sonra.

Modem ücreti olsun olmasın bu bedelleri ödemeye devam edeceğiz vatandaşlarımızın taleplerine kulak tıkayanlar sayesinde. Siz bir sonuç alırsanız mutlaka bilgilendirin süreci aynı şekilde.

Ont cihazı ayrı takıldı ttnet geldi taktı ben sadece fiber router modemi kendimin kini taktım iade almadılar routeri

Router kiralama önemli bir gelir kaynağı oldu ISS'ler için. Neredeyse verdikleri hizmetten elde ettikleri gelirden daha fazlasını kazanıyorlar bu kiralık cihazlardan. O nedenle normal vatandaş olarak bu sorunu düzeltme gücümüz yok maalesef. Hukuk eğitimi olan birileri uğraşıp emsal karar çıkartmadıkça (mevcut hukuk sisteminde bu da pek mümkün görünmüyor gerçi) BTK'nın koruyup kolladığı ISS'lerden vatandaş hayrına bir hareket beklemeyin.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.