Şimdi Ara

Türk Telekom Fiber'den TurkNet 1000 Mbps Geçişi Hakkında Deneyim ve Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Şu an aktif olarak Türk Telekom 1000 Mbps Fiber altyapısını kullanmaktayım. Mevcut taahhüdüm yakın zamanda sona eriyor. Şimdiye kadar bağlantı stabilitesi veya hız konusunda herhangi bir sorun yaşamadım; ancak TurkNet’in sunduğu özgürlük ve fiyat politikası nedeniyle geçiş yapmayı düşünüyorum.

Altyapı (FTTH) fiziksel olarak aynı kalsa da, operatörlerin çıkış ve peering (ara bağlantı) noktalarının farklı olduğunu biliyorum. Bu noktada özellikle 1000 Mbps paket kullanan veya bu geçişi yapmış olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:

1. Hız Dalgalanması ve Yoğunluk: TurkNet’in kendi omurgası ve kapasite yönetimi, Türk Telekom’un yerel santral yoğunluğundan ne kadar etkileniyor? Akşam saatlerinde veya yoğun kullanımda 1000 Mbps paketlerde ciddi dalgalanmalar yaşar mıyım?
    2. Ping Değerleri ve CGNAT: TurkNet’in kullandığı IP bloklarında, özellikle CGNAT havuzuna dahil edilirsem oyunlarda (Battlefield, AoE IV vb.) ping artışı veya paket kaybı (packet loss) yaşama ihtimalim nedir?
    3. Statik IP Çözümü: Eğer CGNAT kaynaklı bir performans düşüşü yaşanırsa, Statik IP almak bu sorunu kesin olarak çözer mi? Aranızda Statik IP ile routing farkı gözlemleyen var mı?
    4. Genel Stabilite: Türk Telekom'un o "sorunsuz" çizgisinden sonra TurkNet’e geçmek konfor kaybı yaratır mı?

Özellikle aktif olarak 1000 Mbps kullanan veya benzer bir geçiş sürecinden geçmiş arkadaşların tecrübeleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkürler!

• Merhaba,
    Yaklaşık 3 aydır türk telekom altyapısı ile 1000/50 türknet kullanmaktayım. Hız konusunda çok fazla dalgalanma olmasa da özellikle 1 haftadır modemim ip alamıyor ve türknet çözümü öteliyor. İstanbulda oturuyorum ve ping konusunda riot sunucularında kablolu bağlantı ile 6-8 ms avrupa sunucularında 55-60 ms arası ping almaktayım. Bende türk telekoma geçmeyi düşünüyorum sizin ping, hız dalgalanması, ip alamama gibi yaşadığınız problemler oldu mu? Açıkçası altyapı kim tarafından sunuluyorsa o firmadan hizmet almak daha mantıklı gelmeye başladı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • paresseux34 P kullanıcısına yanıt

13 aydır ttnet kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım, ilk kurulduğu günden beri hız düşmesi, ping, ip almama gibi bir sorun yaşamadım

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.