Şimdi Ara

Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri (233. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.688
Cevap
134
Favori
426.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim apartmanın yanındaki tek katlı bina yıkıldı, yakın zamanda inşaat başlar. Bizim binaya gelen internet kablosu da yıkılan binanın çatı altından geçiyordu, bina yıkılınca kabloyu yıkılan binanın önündeki zeytin ağacının üst dallarına bağladılar. Şu anda internette sıkıntı yok ama kablo adeta emanet gibi duruyor. VDSL2 ve 100 mbps alıyorum. İnşaat başlayınca çalışmalardan dolayı o kablonun zarar göreceği kesin gibi. Bizim yanımızdaki sitede (aramızda sadece 5 metre yol var) fiber internet altyapısı mevcut. Kişisel veya apartman olarak ne işlemler yapabiliriz? 

• Bağlı olduğunuz müdürlüğe gidip dönüşüm dilekçenizi iletin. Yapılan bina ile aynı anda dönüşüm talep edin. Bu şekilde alma ihtimaliniz daha kolay ikinizi aynı anda proje edebilirler bu durumda. Ama orayı yapmadan size gelmelerini pek olası bulmuyorum.

Arkadaşın dediği gibi yan bina yapıldığında dilekce verin iki tarafada ayni anda islem yapılmış olur, tek başınıza bu ihtimal cok düşük. Benim binam eski 2 katlı 2 daireli bir bina, yanımdaki bina yeni yapi ve 10 dairelik. Orada Ftth olduğu ve 15 portun 10u dolu olduğu icin bosta kalan 5 portun 2sini bize çektiler benim oradan bir avantajım oldu. Bunu sadece Ftth eve kadar fiber olan binalarda yapiyorlar. Binaya kadar fiberde fttb yapmıyorlarmış. Birde bende hic altyapi yoktu ne magnet ne superbox gibi alternatifler de kullanamıyordum adresimde desteklenmedigi icin. Sizin suan mevcut 100 mbps internetiniz olduğu icin sizi bir süre es geçerler diye düşünüyorum. Kentsel dönüşüm talebi altında müdürlüğe dilekce verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konunun sahibi arkadaşımıza ne oldu bilmiyorum önceden her mesaja dönerdi umarım durumu iyidir hali vakti yerindedir bize cok yardima dokundu 2023 te dilekce ile basladigim mucadele bugun evime fiber hat bağlanmasıyla son buldu direge kablo cekilmesi direkten eve verilmesi surec 1 haftada basladi ve bitti cok hizli yaptilar.
    Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri

• Merhaba iyi akşamlar ben adresime fiber için birçok kez btk dan yazdım bölge müdürlüğüne gittim en son mahallemize doğru fiber kazıları başladı fakat hiçbir gelişme yok 4 aydır nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Müdürlüğe gidip dönüşüm kapsamında mısınız diye sorgulatmanız lazım.

Her fiber için yapılan kazı binalar için olmuyor maalesef. Aktif olarak 5G geçiş sürecindeyiz baz istasyonlarına ya da Ana omurga için yapılan kazılarda olabilir.

Açık kapıdan 2025 yılında bir proje bulunmamaktadır. Diye mesaj aldım. Bu durumda nasıl bir süreç işlemeliyim.

2026 yılında Ocak sonuna doğru tekrar gidip Fiber dönüşüm talebinizi ileteceksiniz artık 2025'e ek yapmazlar zorunlu olmadıkları sürece.

2026 içinde de ara ara gidip durumu sorgularsınız 2 yıldır Türk Telekoma uyguladığım tarife kendim hariç herkes sonuç aldı ben hala bekliyorum Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri 

Eski oturduğum bina sayemde dönüştü ben kullanamadım bile Türk Telekom Dilekçe Örneği - Örnekleri ve Altyapı Port - Fiber - talepleri 

• Turktelekom baya iyi ya 5g filan süper. Daha kendi binami gectim baz istasyonun oldugu binaya bile fiber çekmediler. Turkcell ve Vodafone enayi ya o kadar masraf harcayip altyapi getirdi. Şaka gibi ya bu telekom, reklamlardaki fiberler herhalde mahallede dolasiyor apartmanlara uğramayi unutuyor :D

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yusuf683 Y kullanıcısına yanıt
    Önüm arkam sağım solum her tarafım fiber ama ne hikmetse bizim binaya bir kablo çekip fiber vermiyorlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Öyle yapacağım artık. Bu senede kaldı fiber hayalleri. Kdk ya basvursam sonuç alır mıyım ? Bu konu hakkında bilginiz var mı?

Aynı sorun bende de mevcut, etrafımdaki tüm binalarda 1000mbps satış yapıyorlar sadece bizim binada yok :)

• Benim konumumda da alt sokağa fiber kablo çekip tüm binaların içerisine kadar kabloyu çektiler. ben 2024'den beri resmi olarak talepte bulunuyorum ama bir hareket yok maalesef. BTK üzerinden tekrar şikayet oluşturup talepde bulundum ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum maalesef.

Telekom şuan yapmak için yapıyor. Yani kimin ihtiyacı var vs umurlarında değil. Birisi haritayı açıyor rastgele bütçeyi aşmayacak şekilde fiberi projelendiriyor. Onaya gönderiyor. Talepleri vs umursamıyorlar. Memleket 1980'lerdeki telefon hattı isteme vaziyetine geri döndü.

Bütün kurumlar el birliğiyle vatandaşa zulüm ediyor.

aynı sokakta yan binama fiber çekmişler. ben no1'im 75mbps vdsl var, yan binamda no3'de 1000mbps gigabit fiber var. alt sokağa çekilen kabloyu bahçe duvarını kırarak vermişler 3 daireli apartmana. sorun şu ki, onlarda talep eden bulunmuyor. fiberi çektikten sonra abonelik için telefonla aramışlar

ben de şikayetime gerekirse oradaki boş portdan kablo çekin veya maliyetini bana bildirin diye ekledim 1 hafta oldu neredeyse hala cevap vermediler.

Çoğu kişi aynı durumda. Bende aynı vaziyetteyim. Getirmiyorlar. Defalarca iletişim kurdum dilekçe verdim yok gelmiyor. Fiber kablo hemen binamızın yanında bize çekmiyor adamlar şaka gibi vaziyet.

eskiden bu konuları çok takip ederdim mustifb hocam falan vardı ama sanırım hesabını silmiş. artık nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama gigabit çektikleri yere fazladan port falan koymuyorlar mı oradan kablo çekebilirler, uğraşmak istemiyorlardır belki veya bunun yasal bi engeli falan mı var?

benimki öyle bi durumda ki yani camdan kendim bile çekebilirim kabloyu :D internet kullanmıyorlar abone olun parasını ben vereyim deyip, evlerine ont kurulduktan sonra kendime routerdan direkt cat7 kablo falan çekebilirim o kadar kısa bi mesafe...

Mesele ne biliyor musun dostum;

Tırt Telekom Genel müdürlük 2021 civarına kadar yeni binalara fiber getiriyor talep edenlere ise keyfine göre dönüşüm sağlıyordu. Sonra Turknet dediki bu böyle olmayacak kendi altyapımızı kuralım Gigafiber atağa geçti. Tırt Telekom müşteri kaybedeceğini anlayınca ve imtiyaz sözleşmesi gereği yapması gereken görevide yapmadığı için bir anda tutuştu. Ve bir anda rastgele tüm ülkede büyükşehirlerde her mahallede her sokakta rastgele binaları projelendirdiler müşteri kaybetmemek ve imtiyaz sözleşmesini yeniden kazanabilmek için. Yani adamlar 500 km fiber döşedik diyebilmek için saçma sapan bir yatırım içersine girdiler. Vatandaşa bilgi vermedikleri için fiber ne yeğenim diyen dayıların olduğu binalarda kablolar kesilir hale geldi. Hizmet vermek şuan Tırt Telekom yönetiminin umrunda değil. Şuan sayıları yüksek göstermeye çalışıyorlar.

Böyle olunca ne oldu? Para bitti. Sen 25 senede yapacağını son bir kaç yılda yapmaya çalışırsan böyle olur. Buna istinaden paraları bitti. Şimdi yeni binalara bile zar zor hat döşüyor adamlar. Zırnık kalmadı. Bu sebeple bize gelmiyor. Müdürlük zaten bir işe yaramıyor.

Turknet hepten salmış vaziyette. Saçma sapan taşeron ekiplerle çalışıyorlar.

Sene 2025 hala 1990'lardan kalan bakır altyapıyı kullanıyorum şaka gibi. Zulüm zulüm.

Edit:

Birisi fiber kabloyu kesip bizim bahçeye atmış. En azından kablosu geldi(!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 14 Kasım 2025; 13:37:43 >

• lextor L kullanıcısına yanıt

bi insan neden rastgele bi kabloyu keser ki büyük risk yani

Kutsal yüce binaları zarar görüyormuş uf oluyormuş.... Bu sebeple Turnek bizim mahallede çalışmaları durdurdu. Kutsal biricik binaları uf oluyor bazı gerici ayıların.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.