Şimdi Ara

Türk Telekom’dan NetSpeed Geçtik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TTNET olan internet hattımız 23 Eylül 2018 tarihinde biteceğini öğrenmem ile beraber alternatif aramaya başladım. DH hakkı sayesinde Türk.net’i öğrendim hemen sonrasında ise yaşadıkları kesilmeler ile ilgili problemleri göz önüne alarak yeni alternatif aradım ve sağ olsun yine DH halkından Netspeed öğrendim.

Kendilerinin istedikleri belgeler çıktı alıp, doldurup, taahhütün biteceği günden sonraki gün dosyamın işleme alınması notunu yazdım ve anlaşmalı MNG KARGO ile kendilerine gönderdim.

Kendileri benden teyit alarak, dosyada eksik olan evrakları whatsapp ile göndermemi söylediler. Gerekli belgeleri gönderdim.

Beklenen gün geldi ve sabahtan itibaren işlemi başlatıp yaklaşıp, 24 Eylül sabah 11 gibi arama yaparak hattın başarılı bir şekilde aktifleştirildiğini ve kullanabileceğimizi ilettiler. Hemen ardından tarafıma SMS ile gönderdikleri bilgileri modem arayüzü ile girdim.

İstedğimiz paket 24 Mbit/SINIRSIZ AKNSİZ. 60 tllik bağlantı ücretini de 6 aylık taahhüt ile sıfırladım. Aldığımız Hız 22 mbit olarak çıkıyor. Bakalım ileride neler yaşayacağım. Konuya mutlaka eklerim.

An itibariyle herhangi bir sorun, kopma, yavaşlığı yok.

* Asus modemimizdeki hat değerlerini yakın bir zamanda konuya ekleyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayırlı olsun hocam bi sorun yaşarsanız buradayız elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
  • Hayırlı olsun keşke 75 mbps lik akkli paketi alsaydınız akk sonrası 24 mbps'e düşüyor o da ve upload da kota yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmHyp3rioN

Hayırlı olsun hocam bi sorun yaşarsanız buradayız elimizden geldiğince yardımcı oluruz.
    Teşekkür ederim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Data

Hayırlı olsun keşke 75 mbps lik akkli paketi alsaydınız akk sonrası 24 mbps'e düşüyor o da ve upload da kota yok
    Merhaba hocam, mevcut alt yapımız 56 mbit maksimum destekliyor. sanırım 75 mbite kadar ibaresini geç gördüm. Tarifeyi değiştirme şansım var mıdır? Alt yapım desteklemiyor ama yine de alabilir miyim?

• Ment kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bana kalırsa 50 veya 45 alsanız bile iyidir firma ile konuşun birkaç ₺ daha pahalı üst pakete geçiş olarak sayılabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 24 Eylül 2018; 22:16:52 >
  • Mantıklı hocam görüşeyim birazdan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hat kaldırıyorsa 75 mbps lik pakete bakabilirsiniz 5 tl farkla. Ama hatta iyi bakın akşam snr düşmesi olabilir.

• SNR düşmesi nedir hocam? Nasıl tespit edebilirim?

75 mbps'lik paketi alabilirsiniz benim arkadaşımın hattı extranette 69 mbps gösteriyor 75'lik paketi aldık müşteri hizmetleri direk söyledi zaten kendi tüm tarifeleri söylerken hattınız en fazla 50 mbps destekliyor dedi ama isterseniz 75'lik paket alıp hızınız 50 megabit olabilir dedi bizde kota dolumundan sonraki hız düşmesi için 75'lik paketi seçtik dolduktan sonra 24/4 oluyor zaten pek bir fiyat farkıda yok arada arkadaşla arkadaşım hattı başvurudan sonraki gün bağlandı aşırı hızlıydı bağlantı şaşırttı beni elektrikçinin işi olduğu için hala bağlatamadık neti yarın bağlaticak arkadaş inşallah hatta sorun çıkmaz 50/4 alır tertemiz kullanır
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:47:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Geçtiğimiz temmuz ayında Millenicom'dan Netspeed'e geçtim. İki İSS'de de 8 Mbps'ye kadar hız sunan tarifeyi kullandım. Millenicom'da sürekli kopmalar olduğu için, ulaşabileceğim maksimum hızı 4 Mbps yaptılar. 4 Mbps iken bile SNR 7'nin altına düşünce internet bağlantım koruyordu. Aynı port üzerinden Netspeed'e geçiş yaptım. Adamlar hızımı 6 Mbps yaptılar. SNR 5'in bile altına iniyor; yine de kopma olmuyor. Buyurun, an itibarıyla SNR değeri;

Akşam 19:00'dan sonra 5'in altına iniyor, kopma olmuyor.

• Nikki Sixx kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:47:42 >
  • Mahallenin altyapısı berbat. Bina eski değil. Mahalledeki diğer binalarda da durum aynı. Burası Keçiören'e bağlı bir mahalle. VDSL/fiber yok. ADSL'de maksimum 8 Mbps'ye kadar destek var. Şaka gibi. Ankara'nın göbeğinde durum bu.

Hız hiç düşmüyor. Santral yaklaşık 3 km uzaklıkta. Aldığım maksimum hız 5.3 Mbps civarı. Hızım hiçbir zaman 5 Mbps'nin altına düşmüyor. Upload da stabil, genellikle 0.8-0.9 Mbps arasında. Ping de stabil, her zaman 9-10 ms.

An itibarıyla hız testi sonucu;

• Yeniden merhaba hocam, şuan 75 mbite kadar olan tarifeye geçirdim. 50 mbite sabitlediler.

Değerler bunlar sizce nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ment -- 25 Eylül 2018; 14:50:34 >
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:47:43 >
  • Ek olabilir hocam aslında kablolar yeniydi. Cat6 kablo ile yeniden çekebilirim.

• @Ment Akşamları hız düşümü yaşadınız mı? Ping durumu nasıl?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir sorun yaşamadım. Ama bugün detaylı ölçeceğim.

• Şuan CRC downstream kısmında 30 oldu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.