Şimdi Ara

Türk Telekom’dan NetSpeed Geçtik (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
2.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alt yapının desteklemediği hiçbir pakete geçmemenizi öneririm.
  • Merhaba hocam alt yapım 56 mbit gösteriyor.

Netspeed 50 mbite sabitledi.

CRC 30-34 fırladı downstream kısmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ment kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 14:47:46 >
  • Hocam dediğiniz gibi CRC tavan yaptı ve internette kopma tarzı bağlantı problemi oldu yeniden 24 mbit yaptırdım ve CRC hataları düştü. En kısa zamanda cat6 kabloyu ankesörden modeme çekip size bildirim. Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

• benim dairede hiç internet aboneliği olmadı.Daire içideki kablolar asansör yanındaki enerji bacasında sonlanıyor aşağıdaki telekom kutusuna kadar ben hallederimde aşağıdaki kutudan port açma işlemini kim yapıyor?

ip tv için alacağım ancak karar veremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin kopma crc'den değil snr'den. SNR bayağı düşük. Ama keşke hızınızı düşürttürmeden önce asus modemin nimetlerinden faydalansaydınız.

Yaşadığınız sorunun asus modemde 1-2 tıkla çözümü vardı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 26 Eylül 2018; 10:41:11 >
  • Nasıl bir çözüm hocam? Netspeed bizden yana kopma görünmüyor diyor ama evde internet gelip gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ment

Nasıl bir çözüm hocam? Netspeed bizden yana kopma görünmüyor diyor ama evde internet gelip gidiyor.
    Asus modemlerde SNR sabitleme var. SNR çok düşük olduğu durumlarda o ayar devreye giriyor.

75 mbit tarifeye tekrar geçin eğer olabiliyorsa yine hızınız 50'ye sabitlebir SNR 8'lerde olur.

Sonra Modem ayarlarına girin;

Yönetim > DSL Ayarı > Kararlılık Ayarı seçeneğinden değeri 11-12 dB yapın ve uygulayın.

Aşağı yukarı 40-45 mbit'e iner hızınız ama kopma olmaz.

CRC'ye çok takılmayın. 75 mbit kullanıyorum SNR'de çok iyi yine crc var kopma olmadıktan sonra crc önemli değil.
  • Verdiğiniz bilgi için ÇOK Teşekkür ederim hocam. Netspeedde tarife değişimi ayda 1 kere oluyormuş. Önümüzdeki ay değişimi yaparım bu arada da alt yapı kablomu cat6 ile değiştiririm.

• Yeniden merhaba hocam, şuan yeniden kontrol ettiğimde SNR 16.6 db civarlarında geziyor ve CRC 245 olarak görünüyor.

Bahsettiğiniz ayarı 11 db olarak yaptım.

http://prntscr.com/kz15ga

Bir de bu şekilde deniyorum.
  • quote:

Yeniden merhaba hocam, şuan yeniden kontrol ettiğimde SNR 16.6 db civarlarında geziyor ve CRC 245 olarak görünüyor.

Bahsettiğiniz ayarı 11 db olarak yaptım.

http://prntscr.com/kz15ga

Bir de bu şekilde deniyorum.
    Şu an 24 mbit kullanıyorsanız kararlılık ayarıyla oynamanıza gerek yok 16 db olarak kalması daha sağlıklı hocam.

Benim dediğim ayar örneğin kullanıcı 50 mbit'e geçmiştir ama altyapısı tam sınırdadır kopmalar olur onu düzeltmek içindir. SNR yukarı çekilir artık 50 almaz 45-46 mbit alır ama kopmalar gider.

Siz bir daha ki ay hızınızı 75 ettirin ama 50'ye sabitlesinler. Sonra snr değeriniz 8 lerde olacağı için kararlılık ayarını 11 edin. Rahatça kullanın :)

Dediğim yöntemle +5 TL farkla 20-22 mbit daha fazla alırsınız. 45 mbit alsanız 200 gb akn'den sonra hızınız 24'e düşer :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 26 Eylül 2018; 19:30:40 >

• Tamamdır yeniden düzenliyorum hocam.

• hangi illerde hizmet veriyor netspeed acaba
  • quote:

Tamamdır yeniden düzenliyorum hocam.
    R10 üyeliğiniz var mı hocam sizin?

@hakancan44

Tüm illere hizmet veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Himurajutsu

R10 üyeliğiniz var mı hocam sizin?

@hakancan44

Tüm illere hizmet veriyor.

Alıntıları Göster
    R10 üyeliğim yok. Avantajı nedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jayus

R10 üyeliğim yok. Avantajı nedir

Alıntıları Göster
    Diğer arkadaşa sormuştum hocam imzasındaki bir yazı yüzünden :)
  • Ment kullanıcısına yanıt
    75mbitlik tarifeye geçmeden önce modeminin firmwareni güncelle. son çıkan 1.1.2.3_552 nolu firmware yükle modeminin modeline göre buradan bulursun.https://www.asus.com/support/

crc ye takılma fazla, en güçlü sinyalde bile crc oluyor tabii az oluyor.

yeni firmware'i yükle yönetim sayfasında ki dsl ayarlarını resimdeki gibi yaparak dene kopma yaşamazsın. kilit ayar Dynamic Line Adjustment (DLA)
    bu ayar sanırım Broadcom lu dslamlarda sıkıntı yapıyor kararlılığı bozuyor bu yüzden son firmware de asus tr deki isp ler için dsl sürücüsünde ince ayar yaptı.

Türk Telekom’dan NetSpeed Geçtik
    Türk Telekom’dan NetSpeed Geçtik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 27 Eylül 2018; 13:58:5 >

• 2 gün önce bende geçtim netspeed e. Hiper 150 tarifesini aldım. 35 mbit dow, 3 mbit upl, 150 gb akn sonrası 16 mbit.

Aldığım hız değerleri ; 30-31 mbit dow, 2.70 upl

Şimdilik memnunum, fiyatta gayet uygun günümüz şartları için 56 lira.

Hattım en fazla 50 mbit desteklediği için bir üst tarifeyi gereksiz buldum.

• Konuyu güncelleyeyim. 24 mbit ile başlayan serüvenimi, 75 mbite kadar pakete çevirdim. Alt yapım 50 mbit olduğu için 50 mbite sabitlediler. Gelen alt yapı kablolarımda ekler vs olduğu için verim alamadık 24 mbite geri döndük.

- Altyapı kabloları düzeltmek adına Cat6 kabloyla eski hattı çıkarıp yeni hattı çektik.

- Netspeedte tarife değişimleri ayda 1 olduğunu öğrendik beklemedeyiz.

- 24 mbitte herhangi bir sorun yok. Gayet performanslı internetimiz.

Hat değerlerim şuan böyle:

https://i.hizliresim.com/8zAXmA.jpg

• kaç yerden ekli ki?

benim apartmanın altında ankastre kutu var oradan bir ek , baca içinden bir ek , evin içinde buattan bir ek birde priz toplam 3 ek sorun çıkartır mı acaba?Fiber saha dolabı 100 metre yoktur sokağın başında.netspeed 79 mbit destekli gördü sistemde?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.