Şimdi Ara

Türk Telekom Crc hataları ve lag problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba değerli takipçiler.Birkonu hakkında çözüm rica ediyorum sizlerden.Türk telekom hattımız var ve eve gelen internet kablosu 2 gün önce yenilendi ama benim 1 yıldan beri oyunlarda ping problemi var.Hat değerlerini atıyorum aşağıya.1-2 saatb içinde hattaki crc değeri 2000 lere çıkıyor.Online oyunlarda sıkıntı oluyor. Bilginiz dahilinde çözüm önerileri bekliyorum.Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 22 Kasım 2016; 16:0:21 >

• kabloda ek mi var?
  • Bu değerlerle internete bağlanmanız bile mucize Müşteri hizmetlerini arayıp Hızını bir kademe düşürtün düzelecektir.
  • snr değeri çok düşük hat kaybı fazla hızını düşürün 10 mbps e sabitletin benim düşüncem downstream snr 9 dan aşağı olmasın bide arkadaşların dediği gibi kablo da ek vs varmı kontrol edin
  • fp kullanıcısına yanıt
    ek yok kablo yenilendi 4 gün önce sıfırdan eksiz çekildi
  • ayrıca hız 8 megabite sabitlendi fakat ben 6.6 alıyorum ama saat 14:00 ile 00:30 arasında hız 1-2 megabiti geçmiyor normalde ise 6.6 megabit birtürlü çözemedik port kaynaklı olduğunu düşünüyoruz iss bile değiştirebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuna152

ayrıca hız 8 megabite sabitlendi fakat ben 6.6 alıyorum ama saat 14:00 ile 00:30 arasında hız 1-2 megabiti geçmiyor normalde ise 6.6 megabit birtürlü çözemedik port kaynaklı olduğunu düşünüyoruz iss bile değiştirebilirim

farklı modemle denediniz mi?
    Ayrıca kablo çekildi derken bina / ev içi tesisatmı, kendiniz mi yenilediniz yani kabloyu

Benim hat değerlerim iyi olmasına rağmen ( hat zayıflaması 0, snr 15 ) 12-13 saat içinde 30 bin crc hatası alıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TurkNet'teki Yüksek Ping Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cagriyil C kullanıcısına yanıt
    kabloyu ekipler gelip sıfırdan çektiler kutudan itibaren. Benim hızı şuan 8 e sabitlemişler böyle görünüyor fakat şuan inanın 2 mbiti geçmiyor ya çıldıracağım resmen saat 14 ten önce 7 mbit sorunsuz geliyordu şimdi başladı sıkıntı gece 00:30 a kadar 1 mbit 2 mbit hızlarında kullanabiliyorum kablo değişmeden öncede vardı bu sıkıntı işin ilginç tarafı modemde sorunsuz 8 mbit gösteriyor speedtestte 7 ölçüyor fakat ben bu saat dilimlerinde ne youtubeda nede google playde 200 kb lık hızı geçemiyorum hem kablolu hem kablosuz denedim aynı işte şuan ki hat değerlerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 25 Kasım 2016; 15:8:2 >

en kısa zamanda farklı bir modemlede deneyeceğim ama belirttiğim saatlerde sıkıntı olması modem kaynaklı olmayacağını düşündürüyor bana acaba port kaynaklımı ya
  • buradada şuanki youtubeda ki hız şaka gibi
  • quote:

kabloyu ekipler gelip sıfırdan çektiler kutudan itibaren. Benim hızı şuan 8 e sabitlemişler böyle görünüyor fakat şuan inanın 2 mbiti geçmiyor ya çıldıracağım resmen saat 14 ten önce 7 mbit sorunsuz geliyordu şimdi başladı sıkıntı gece 00:30 a kadar 1 mbit 2 mbit hızlarında kullanabiliyorum kablo değişmeden öncede vardı bu sıkıntı işin ilginç tarafı modemde sorunsuz 8 mbit gösteriyor speedtestte 7 ölçüyor fakat ben bu saat dilimlerinde ne youtubeda nede google playde 200 kb lık hızı geçemiyorum hem kablolu hem kablosuz denedim aynı işte şuan ki hat değerlerim

ücretsiz mi çektiler hocam?
    Kutudan sonrasına karışmazlar normalde, sorun bizde değil derler çoğu zaman. Kutudan eve kadar olan bölüm için mi çektiler?
    Eğer ücretliyse ne kadara geldi? Ben de böyle bir işe girişmeyi düşünüyorum...

ya imzayı babam attı ya 14 tl yada 54 tl tam duyamadım o kısmı faturaya yansıtıyorlar birçokkez aradım sonunda kendiler elit hizmetimi ücretsiz ekibimi gönderdiler bilmiyorum ama kablo değişimi için para alındı çünkü kabloda sorun yok gözüküyordu fakat ek yeri filan sorun yarattığı için biz sıfırdan temizce çekilmesini istedik bu şekilde ama kablo çekmek sorun gidermeyebilir sadece kopma sorunları filan ortadan kalkıyor ve hat zayıflaması birazmı biraz düşüyor sorunlar santral kaynaklı bende genelde
  • sizdeki sorun ne ?
  • quote:

sizdeki sorun ne ?

Bende de aşırı crc hatası ve buna bağlı olarak anlık kopmalar oluyor. modemim 13-14 saattir açık, 40000 civarı crc hatası gelmiş. Üstelik benim hat zayıflamam 0, snr 15.
    Örneğin anlık olarak sayfa görüntülenemiyor diyor yada site açılmıyor, f5 yaptıktan sonra gayet normal çalışıyor. youtube, oyun platformları gibi yerlerde bağlantı hatası alıyorum.
    Bendede crc 15000 lere geldiğinde hat kopuyordu ama bu sorun hattın kopma olacak şekilde bir hız değerine ayarlanmasıydı modem değerlerinizi atarmısınız bakalım sizinki farklı bir soruna benziyor hangi oyunu oynuyorsunuz ?
  • quote:

Bendede crc 15000 lere geldiğinde hat kopuyordu ama bu sorun hattın kopma olacak şekilde bir hız değerine ayarlanmasıydı modem değerlerinizi atarmısınız bakalım sizinki farklı bir soruna benziyor hangi oyunu oynuyorsunuz ?

Gelen
    Giden 
    DSL Hızı(Kb/s):
    24576
    3070 
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s):
    47708
    22138 
    SNR Sınırı (dB):
    15.8
    30.4 
    Hat Zayıflaması(dB):
    0.0
    0.0 
    Güç (dB):
    14.4
    5.5

Gördüğünüz gibi değerler gayet iyi, o yüzden neden sorun oluyor kafama takılmış durumda..
  • Bu CRC denilen meret genellikle bina içi tesisattan ziyada Telekom'un tarihi eser sokak hattı kablolamaları ve interferasyon denilen sinyal karışması/parazit kaynaklı sebeplerden ileri geliyor.

5 para etmez altyapı ile çuvalla para kazanan dolandırıcılardan kurtulamadığımız müddetçe CRC'ye kafa yormak beyhude.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu CRC denilen meret genellikle bina içi tesisattan ziyada Telekom'un tarihi eser sokak hattı kablolamaları ve interferasyon denilen sinyal karışması/parazit kaynaklı sebeplerden ileri geliyor.

5 para etmez altyapı ile çuvalla para kazanan dolandırıcılardan kurtulamadığımız müddetçe CRC'ye kafa yormak beyhude.

Valla bizim burda altyapı yeni sayılır, fiber kabin takılalı 4 sene bile olmadı. Ama kabine kadar gelen kablo yada santralde sıkıntı varsa bilemem. Güya onlardan kaynaklanan bir şey yokmuş öyle diyorlar..
    Modemle ilgisi olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu CRC denilen meret genellikle bina içi tesisattan ziyada Telekom'un tarihi eser sokak hattı kablolamaları ve interferasyon denilen sinyal karışması/parazit kaynaklı sebeplerden ileri geliyor.

Crc nin en büyük sebebi.
    farklı bir modemle deneyin belki çözüm olabilir fakat yukarıda gayet iyi açıklamşılar türk telekomun insanlara hizmet vermeden insanları soymasından kaynaklanıyor bu problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna152 -- 26 Kasım 2016; 11:34:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.