Şimdi Ara

Türk tarihini iyi derecede öğrenmek için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hunlar Osmanlı İmparatorluğu ve Selçuklu imparatorluğu dahil olmak üzere bütün tarihimiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilber ortaylıdan şaşma
  • Okuyacaksınız, eğer sıfır bilgi ise lise kitabından başlayın okumaya. Fikir sahibi olduktan sonra Ortaylı, Bardakçı vs okur/izler öğrenirsiniz fakat direk olarak buralardan başlamayın sıkılırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osmanlı için erhan afyoncu - sorularla osmanlı imparatorluğu kitabını okuyorum. bence güzel, oku derim. cevaplarda farklı tarihçilerin ve özellikle halil inalcık'ın görüşlerini veriyor.

yazarı da tanımıyorum ama sanırım tv de tartışma programının daimi konuklarından. takip etmiyorum tv.
  • Tek bir kaynağa sakın odaklanmayın, birden fazla kaynağı zihninizde muhakeme edip sonuca ulaşınız.
  • Kesinlikle bu tür yerlerden okumanı pek fazla önermem, tarih dizilerden değil kitaplardan öğrenilir, bu yüzden çok kitap okumanı öneriyorum bu sayede gerçekten Türklüğü yaşarsın diye düşünüyorum, Türk çalışkandır bunu sende biliyorsun Atalarımızın sözlerini araştırmanı öneriyorum gerçekten hayatında farklı bir şeyler yaşarsın bu sayede. Kitaplardan kesinlikle şaşma derim, kitaplar her zaman doğru yazar, doğru söyler.
  • Saadettin Gomec hocayi tavsiye edebilirim. Dilleri hakkinda bir baska tavsiyem ise Ahmet Bican hocadir. Dil dusunceyle paralel olmasi sebebiyle bu tavsiyede bulunuyorum. Divani Lugstit Turk'u okumadan, codex cummanicus olabilir, yazitlar olabilir, Ali Sir Nevai olabilir. Codex Cummanicus icin ceviri calismalari soz konusuydu en son. Belki cevrilmistir. Ozellikle Kipcak Turkleriyle ilgileniyorsaniz Murat Adji'yi es gecmek mumkun degil. Ramstedt'i gorurseniz es gecmeyin. Roux olabilir. Rahmeti Arat, Fuat Koprulu, Zeki Velidi Togan, Talat Tekin gibi isimler dilleri ve yasayislari hakkinda fikir sahibi edinilebilir isimler. Kaynak listesi de atabilirim isterseniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentus

Saadettin Gomec hocayi tavsiye edebilirim. Dilleri hakkinda bir baska tavsiyem ise Ahmet Bican hocadir. Dil dusunceyle paralel olmasi sebebiyle bu tavsiyede bulunuyorum. Divani Lugstit Turk'u okumadan, codex cummanicus olabilir, yazitlar olabilir, Ali Sir Nevai olabilir. Codex Cummanicus icin ceviri calismalari soz konusuydu en son. Belki cevrilmistir. Ozellikle Kipcak Turkleriyle ilgileniyorsaniz Murat Adji'yi es gecmek mumkun degil. Ramstedt'i gorurseniz es gecmeyin. Roux olabilir. Rahmeti Arat, Fuat Koprulu, Zeki Velidi Togan, Talat Tekin gibi isimler dilleri ve yasayislari hakkinda fikir sahibi edinilebilir isimler. Kaynak listesi de atabilirim isterseniz.

Codex çevirilip geçtiğimiz aylarda Kesit Yayınlarından çıktı. ( Mustafa Argunşah ve Galip Güner tarafından )

Hunlar için; Tilla Deniz Baykuzu, Ahmet Taşağıl, Ali Ahmetbeyoğlu, Gülçin Çandarlıoğlu

Osmanlı için; Halil İnalcık ve İlber Ortaylı

Selçuklu için; Osman Turan

Bunlarla sınırlı değil tabiki. Claude Cahen, JP Roux, Liu-Mau Tsai gibi isimlerin de çalışmalarına bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir akademisyen olarak söyleyebilirim ki internete güvenmeyin. İnsanımız bilginin kontrolünü yapmadan kopyala yapıştırı çok kullanıyor. Bu yüzden çok basit konularda bile kemikleşmiş yanlış bilgiler internet ortamında dolaşıyor. Kitaplar en iyi kaynak. Bununla beraber tarihin sadece bir kronoloji olmadığını, çoğunlukla yorumlanarak yazıldığını unutmayın. Ünlü bir söz vardır; tarihi kazananlar yazar. Bu nedenle ne okursanız okuyun objektif olarak akıl süzgecinizden geçirin. Atan ceddin deden mantığı yerine her ne kadar milli-dini konularda bu zor olsa da objektif olmaya çalışın. Duyduğunuza değil okuyup ispatını gördüğünüz şeye inanın. Şüpheci olun ve sorgulayın. Tek kaynak üzerinden gitmeyin. Farklı kişilerin farklı ve zıt olabilecek görüşlerini karşılaştırın. Okuduğunuz dönemin ruhunu anlayın; öncelikle siyasi, sosyal, ekonomik yapısını öğrenin.
    Merak iyi bir şeydir. Merak edin.

Sevgiler,
    Eren

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nude -- 16 Şubat 2016; 9:15:11 >

• http://www.kitapyurdu.com/kitap/turkler--21-cilt/49113.html

Okumak daha nasip olmadı ama bir gün, mutlaka okuyacağım inşallah.
  • hocam İslamiyet öncesi Türk tarihi için Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu'nın Türk Milli Kültürü adlı eserini tavsiye ederim, üniversite ders kitabımızdı,İslamiyet öncesi Türk tarihi hakkında onun tadında başka bir kitaba rastlamadım,Selçuklu tarihi içinde sana yine ders kitaplarımızı tavsiye edeceğim,isimleri şimdi aklımda değil eve geçince yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 19 Şubat 2016; 16:22:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.