Şimdi Ara

Türk.net YAPA olan yerleri yazalım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
3
Favori
58.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backspace7

    Yani siz şimdi turknet kullanıyormusunuz kullanmıyormusunuz telekomun kutusuna bagladım diyorsunuz çunku. 49 mbit uploadı nasıl alıyorsunuz? Olayı ben anlayamadıysam kusuruma bakmayın. Cunku telekomun binaya gelen kutusundan zaten max 4 mbit upload alınma sansı var.

    Alıntıları Göster
    Hocam TurkNET kullanıyorum ve YAPA'dayım. Size durumu tekrar daha basit olarak izah edeyim. Siz TurkNET den VAE'de olsanız YAPA'da olsanız, öncelikle TT altyapısı ile santrale kadar gidiyorsunuz. VAE/YAPA ayrımı santralden sonra başlıyor zaten. TurkNET kendi DSLAM cihazlarını santrallere yerleştiriyor. Santralden sonraki çıkışınızı TurkNET ya eline alabiliyor ya da alamıyor. Bu da sizin YAPA ya da VAE durumunuzu belirliyor.




  • hydm H kullanıcısına yanıt
    Yapa yada vae olayinin ne olduğunu biliyorum ben sizin telekom kutusuna modem baglayipta oradan hizmet alarak nasil uploadi nasil o sekilde aldiginizi cozemedim?

    Cunku 1. kattaki daireye inince dolapla aram 50 metreye indi dediniz. İsin net olmasi icin soyle sorayim.

    Siz yapayi dogal olarak santralden aliyorsunuz oyle olmasi gerek Santralle araniz kac metre tahmini?

    Binadaki telekom fiber kutusuna modem baglamanin yapa santralden alindigina gore size etkisi ne oluyor?

    Biraz sacmaliyorum belki ama tam olarak idrak etmeye calisiyorum sizin olayinizi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam soru şu an daha çok anlaşılır oldu :)

    Bunu yapmamış olmamın iki ana sebebi var. Birincisi, malumunuz, ISS ler genelde topu müşterinin (kullanıcının) binasındaki ve dairesindeki tesisata topu atıyor ve kendi taraflarında bir sorun olduğunu kesinlikle reddediyorlar. Bir sorun olursa ve böyle bir yaklaşım alırsam düşüncesiyle modemi direkt olarak oraya kurmak istedim. Dolayısıyla şu an modem ile DSLAM arasındaki bağlantı arasında maksimum 2-2.5 metrelik bir mesafe mevcut ve ortada problem yaratabilecek faktör bulunmuyor.

    İkinci gerekçem ise, binanın mevcut tesisatından gelen kablolar gerçekten sorunluymuş ve büyük ihtimal yer yer eklerde mevcut. Aynı zamanda etrafında gürültü / parazitlenme yapacak çok sayıda elektrik vb. kablolar mevcut. Ben ise, yeni tuttuğum daireden, kutunun bulunduğu odaya kadar binanın kendi tesisatından değil, kendim alıp kendim döşediğim yeni ve kaliteli S/FTP CAT7 kablolar ile geçiyorum. Benim gittiğim güzergah üzerinde de yine benzer şekilde gürültü / parazitlenme yaratabilecek kablolar mevcut fakat artık öncekine nazaran daha az bir mesafe boyunca o tarz bir yoldan geçiyor kablolar. Aynı şekilde kaliteli bir kablo da alarak, kablonun dış etmenlerden daha az etkilenmesini istedim. Hatta şunu da belirteyim, sırf bu kablolar ve ek donanımlar için toplamda 3 bine yakın bir masraf yaptım. Her neyse. Sonuç olarak, modemi o odaya kurarak, modemin LAN portundan, yine dediğim gibi kaliteli ve yüksek standartta bir LAN kablosuyla dairemdeki switche kadar giriyorum. Upload konusunda çok fazla olmasa da, gözle görülür iyileşmeler gördüm. Download konusunda ise yaşadığım problemleri geride bıraktırdı. Mesaja ek olarak, bu işlemlerden önce aldığım speedtest sonuçlarından birini paylaşıyorum. Birkaç mesaj önceki speedtest sonuçlarıyla karşılaştırırsanız aradaki farkı görürsünüz. Değdi mi derseniz, harcadığım para ve aldığım aradaki fark kadarlık sonuç tam olarak çok tatmin edici düzeyde olmasada, ileriye dönük olarak en azından uzunca bir zaman bir problem yaşamayacağıma inanıyorum.

    Türk.net YAPA olan yerleri yazalım

    Türk.net YAPA olan yerleri yazalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydm -- 1 Nisan 2020; 17:40:43 >




  • hydm H kullanıcısına yanıt
    Umarim yaptiginiz masrafa deger ve uzun sure sorunsuz sekilde kullanabilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 senedir Turknet abonesiyim. Türk Telekom' dan 8.75-10 mbps hız alırken daha uygun diye Turknet'e geçmiştim. Aynı hızı verdiler. Sonra 1-1.5 sene önce YAPA geldi. Sevinmiştim daha iyi olacak diye. Ama bir öğrendim ki santrale uzaksanız YAPA tam bir felaketmiş.

    11 mbps hız gördüm yine ilk başlarda sonra 9' a düştü bu süre içerisinde sürekli dalgalanmalar vesaire stabilize '0'. CRC hataları 300 bin - 500 binli sayıları gördü. Derken hızım 7 mbps' e düştü. Bitmedi hala düşüyor şuan 6 mbps ve Turknet' e bir kayıt açıyorsunuz 4 gün sonra dönüş yapıp yazdıklarınızı bile okumadan tuhaf tuhaf cevaplar veriyor, sonra işi Türk Telekom' a paslıyor. Türk Telekom bziden kaynaklı sorun yoktur diyor 2-3 gün de kayıt öyle açık kalıyor, sonra Türknet' in mutfak robotu gibi çalışan OİM müşteri temsilcisi tuhaf cümleleriyle psikoterapi yapmaya çalışıp, sizi anlıyorum, öfkenizi anlıyorum, takipdeyiz konunun diyor ve 2-3 gün daha kimse ortada. 2-3 gün sonra tekrar dönüyor çalışmalarımız devam ediyor diyor. Muhtemelen önlerine eski kayıtlar sırayla düşüyor ve ilgilenmeleri gereken bir süre var sanırım bir iki cümle yazıp akıllarınca sırtınızı sıvazlayıp gidiyorlar.

    2170 metre mesafem var. Zekası çok yüksek arkadaşlar hemen o kadar mesafe varsa normaldir diyecek. Madem bu kadar mesafeden bu kadar kötü bir hizmet alacağım o zaman beni niye YAPA' ya geçirdiler. Ben mutlaka gelin beni de YAPA' ya geçirin mi dedim? VAE' ye geçmek istediğimi söylüyorum geçirmiyorlar. Pingleri konuşmama bile gerek yok en sakin saatlerde bile 25-30 aralığı akşam saatleri 35-40.


    Kısacası;
    Santral mesafeniz kısa ise ve YAPA var ise Turknet' e geçin kaymağını yersiniz.
    Bulunduğunuz bölgede VAE var ise ve kabin yakınsa Turknet' e f/p için geçebilirsiniz. Ancak bir sorun yaşdığınızda çözülemeyeceğini peşin kabul edin. ARayacağınız hiçbir yer de yok. Müşteri hizmetleri numarası sadece yeni üyelik alıyor. İsterseniz ben J.F.Kennedy' im deyin yine de kimse sizi dinlemez OİM dedikleri saçma sapan bir uygulamaya dipsiz bir kuyuya taş atmış gibi yazar durursunuz.

    Bulunduğunuz bölgede kabine uzaksanız veya YAPA var ve YAPA' ya uzaksanız Turknet' in yanından bile geçmeyin.


    Turknet' i bu hale biz getirdik aslında. Arkadaşını getir kampanyası ve ilk başlardaki az müşteri nedeniyle hizmet kalitesi sebebiyle herkese övdük durduk. Turknet ne zaman müşteri kazandı ve artık hizmet veremeyeceği kadar müşteri sahibi oldu Çöp bir ISS haline geldi.

    3 arkadaşımı Turknet' li yaptım ikisi sorun yaşıyor ve çözülemiyor diğerini aramadım o pek netten anlamaz kurcalamıyorum mahçup olmamak için eminim onun da sıkıntıları vardır.

    Durum maalesef böyle yakın zamanda ISS değişikliği yapacağım. Turknet hızla müşteri kaybetmeye devam etsin, bir gün tekrar kimsenin olmadığı zaman keyfini çıkartıp kaymağını yemeye belki yine gelirim. Şuan da ki durum şu Turknet' i bir otobüs olarak düşünün 40 koltuk var ama bizler 100 yolcu getirdik 40 da bizdik, kucak kucağa gidiyoruz işte. Daha nasıl özetleyeyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirket34 -- 1 Nisan 2020; 19:20:2 >




  • Mirket34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hız veriyoruz. Vae'den yapa'ya geçtiğimizde hız farkını mesafeyi göze alarak geçişi yapıyoruz. Vae'den yapa'ya geçmeniz durumunda hızınızda yarı yarıya düşüş varsa tekrar Vae üzerinden hizmet verebiliriz. Bu konuda yardımcı olmak isterim. Aynı binada yüksek hız alan abonelik varsa hizmet numarasıyla kaç Mbps aldığını belirterek modem buluşması gereken hızda buluşmuyor kaydı açarak benimle paylaşabilir misiniz? Ben takibini yapacağım.
  • Özele bakabilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet bana 1.5 yıl ADSL verdi YAPA'dan. Aldığım hız 6-7 mbit'di. Çok uğraştım VDSL ya da VAE ye geçirin beni diye. Bana söyledikleri santrale uzaklığımın 1300 metre olduğu ve bu uzaklıktan VDSL veremeyecekleri idi. Bende üşengeçliğimden değiştirmedim bir yıl kadar ISS imi. En sonunda başka bir ISS e geçmeye karar verip iptal dilekçemi fakslayınca MH arayıp yemin billah ederek, söz vererek durumla ilgileneceklerini söylediler. 1 ay içinde VDSL e geçmiştim.
    Aldığım hız 11 mbit oldu ama upload hızındaki artış (0.9 dan 2.5mbite çıktı) ve pingim aşırı derecede iyileşmişti.
    1 yıl da böyle kullandım.
    Bu aralar bir çok insan gibi ben de evden çalıştığım için daha hızlı bir internet bağlantısı istedim. 30 yıllık binanın 40 ekli kablosunu nalburdan aldığım 3 telli bakır telefon kablosuyla değiştirdim. Elimde jak çakmak için pense ve ankastreye bağlamak için krone yoktu. düz tornavida ve kahvaltı çatalı ile işimi hallettim.
    Bir kaç mbit artış beklerken modem arayüzünü görünce şok oldum. hızım 10 mbit den 35 mbite çıktı(hızlı profil).
    Standart profilde 27 mbit 10 SNR marjin alıyorum. Oyun profilinde 30 mbit ve 30-40 ping veriyor Almanya.

    Alabileceğim maksimum hız 45 mbit.
    Şimdi online işlemlerden bakıyorum hala santal uzaklığım 1300 metre görünüyor. Nasıl bu hızları alabiliyorum.

    Anladım ki bu ülkede bazı şeyleri uzmandır diye işi yapana bırakmamak gerekiyor. Gereken neyse kolları sıvayıp, işin başında durup, gerekiyorsa sesini yükseltip senin olanı alman gerekiyor. Efendilik hiçbir yerde işe yaramaz hale gelmiş memlekette. İşinde usta olanlar bile bilğinini söylemez hale gelmiş. Herkes bir kaytarma, yatış ya da avanta peşinde.

    Bu arada bu üç telli kablo (20-25 metre) uydu kablolarıyla yan yana, bir olumsuz etkisi olur mu sinyale?
    Ya da bu tel kablosunu cat6 ile değiştirsem ne kadar iyileşme yaşarım bilen var mı?

    Okuduğunuz için teşekkürler.
    Saygılarımla




  • Hanedan35 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hizmetinizi VDSL olarak güncelledim. Kontrol ederek bilgi verebilir misiniz?
  • Merhaba bende Şuan YAPA ADSL kullanıyorum hızım 4 MBPS Türk Telekom 3 ay önce tip7 saha dolabı koymuştu ve dolap aktif oldu şuan VAE altyapım 75 MBPS destekliyor ve Bende VAE altyapısına geçmek istiyorum lütfen yardımcı olun...
  • batuhan16007 B kullanıcısına yanıt
    evin VAE dolabına ne kadar uzak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 140 metre

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkNetDestek

    Merhaba, altyapınızın desteklediği 100 Mbps'e kadar hız veriyoruz. Vae'den yapa'ya geçtiğimizde hız farkını mesafeyi göze alarak geçişi yapıyoruz. Vae'den yapa'ya geçmeniz durumunda hızınızda yarı yarıya düşüş varsa tekrar Vae üzerinden hizmet verebiliriz. Bu konuda yardımcı olmak isterim. Aynı binada yüksek hız alan abonelik varsa hizmet numarasıyla kaç Mbps aldığını belirterek modem buluşması gereken hızda buluşmuyor kaydı açarak benimle paylaşabilir misiniz? Ben takibini yapacağım.
    Allah aşkına elli tane kayıt açtım kapandı şuan açık olan kayıtlardan 1 tanesi 1 haftalık 1 tanesi 10. gününde 1 tane de biraz önce açtım.

    11mbit ile başladığım serüvende şuan 3 mbit görüyorum.

    Ayrıca Santral mesafem 2170 metre görünürken bugün itibariyle 649 metreye düştü. Bu mümkün değil Telekomun santrali aynı yerinde duruyor ve sizin DSLAM cihazınızda o binada. Bunun açıklamasını yapabilir misiniz?


    Kayıtlara da bakmak isterseniz 31823243 , 31958064 bu kayıtları inceleyebilirsiniz. Nuray K. diye bir müşteri temsilciniz var sağolsun hiçbirşeyden anlamıyor. Açık modeme bile ulaşamadığını söyledi. Kendisi boş zamanlarında hobi olarak bu işi yapıyor sanırım.




  • batuhan16007 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba, VAE geçişiniz için ilgili birimden arkadaşlarımız ile iletişime geçtim. Kontrol ederek bilgi verdiklerinde siznle paylaşacağım.
  • Mirket34 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, hattınızın tekrar kontrol edilmesi için bugün saha ekiplerine bilgi verdik ve takibini yapıyoruz. Hız profiliniz ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak bilgi vereceğiz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    10 gün içerisinde 3 defa Türk Telekom'a kayıt açtınız ve 3 kayıt içinde 'Türk Telekom kaynaklı arıza yoktur.' cevabı verildi.

    4. kaydı açmışsınız tam benim ihtiyacım olan şey. Benim ihtiyacım internetimdeki problemin giderilmesine değil de sorunu çözemeyen Turknet'in müşteriyi oyalamak için sürekli aynı cevabı aldığı Telekom'a tekrar kayıt açması. Skor yapmaya çalışıyorum... Tebrikler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • batuhan16007 B kullanıcısına yanıt
    -TT port değiştirmesini iste. Türk Telekom Müdürlüğü’ne giderek VAE portunu değiştirmelerini iste.
    Bu plan olmazsa sonraki plana geç.
    -Telekom Müdürlüğü’ne giderek “Hattınızı Onarmalarını ve Abone Taraflı Bir Sorun Olmadığını” belirtin. Bu şekilde bağlantınız onarılmış olacaktır.
  • nasıl yani anlayamadım
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom yine kendilerinden kaynaklı arıza olmadığını ilettiğine göre bir sonraki levele geçelim mi?
    Şöyle olacak 3 gün boyunca ölüm sessizliği ve kimse benimle ilgilenmeyecek. 3 gün sonra ilgileniyoruz diye dönülecek. Ben BTK dan kayıt açacağım bunun üzerine Turknet çok değişik birşey yapıp Turk Telekom'a kayıt açacak. Sonra Turk Telekom bizden kaynaklı arıza yoktur diyecek ve biz bu leveli de tamamlayıp diğer levele geçeceğiz yine aynı şeyleri yapacağız.

    10 gündür internetim yerin dibininde dibinde. Artık kimse çözüm bulmayacak mı?

    Sürekli bir oyalama taktiği.

    Size dedim ki YAPA santral mesafem 2170 metreden nasıl 649 metreye düştü. DSLAM cihazınız telekom santralinde ve santralin yeri değişmedi. Nasıl bu mesafe kısaldı. Mesafe kısaldıysa değerler neden hala aynı?

    Herşey iyice sarpa sardı. TURKNET ÇÖP BİR ISS OLDU.

    Elinize emeğinize sağlık.

    Millenicom genel müdürü olsam, genel müdürünüz Cem Çelebiler'i etiketleyip twit atardım?
    Ne oldu reklamınızda sizin ki kalmadı mı diyordunuz?
    Sizin ki artık hiçbirşeyi kaldıramıyor galiba der Cem Çelebiler'i madara ederdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Biz Yapadan VAE'ye geçmeye çalışıyoruz millet Yapaya geçmeye çalışıyor :) sokağa VDSL geldi ben halen Adsl kullanıyorum neden böyle diyorum Turknete "Siz yapa altyapımızdasınız olmaz" dediler 2 hafta önce VAE'ye geçirin o Zaman dedim sinirlendiler sanırım 1 yıldır 14 mbitten aşağıya düşmeyen hızım bu talepten sonra 2 mbiti geçmez oldu.


    Türk.net YAPA olan yerleri yazalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.