|
Merhaba DH ahalisi! Kuşadası Davutlar tarafındayım ve sadece TTNet altyapısı var. 21 Kasım'da ineklik edip Türk Telekom'dan Türk.Net'e geçtim. Ben mi geçtim, Türk.Net mi bana GEÇTİ bilemiyorum... -_- Oysa senelerdir kullandığım Türk Telekom'daki TEK sorun çok kullandığım bir uygulamanın son 2-3 yıldır hafif kasmasıydı. Onun öncesinde TTNet ekibi benim şikayetim üzerine senede bir kutuya bir şey yapardı ve o bizi 1 yıl kusursuz götürürdü... artık bunu malesef yapmıyorlar. Anladıkları tek şey download hızı 75'e kadar ise bunu 50'ye kadar olarak sınırlandırmak!! İlk geçiş sonrası zaten sudan çıkmış balık gibi oldum. Türk Telekom sonrası Türk.Net, download 50'den 75'e çıkmasına rağmen, feci performans kaybı yaşadım. Sayfalar, uygulamalar geç açılıyor, tuhaf davranıyor vs... hiç kopma sorunu olmadı ama. Ben şikayetçi olunca TTNet ekibi gelip hızımı 50 ve 10 olarak kesmiş! Upload hızından ne istedin be adam!? 15'te bıraksana onu!! Bir süre düşük hızda denedim... ilk başlarda biraz iyi gibiydi ama yine saçmalamaya başladı. 10 Aralık'ta artık yeter dedim ve tekrar 75 ve 15 olarak güncellettim hızı. MUHTEŞEM bir internet deneyimi yaşadım. Her gece olduğu gibi modemi kapattım ve 11 Aralık sabahı sorunlar ufak ufak belli etti yine kendini. Bu süreçte 100 ile başlayan NİJERJA/GANA IP adresim olduğunu keşfettim! Yamyam olan aslında bu ISSler ama müşterilere yamyam muamelesi yapıp onları Afrika CGNAT havuzlarında topluyorlar! Beğenmiyorsan ayda 150 liraya sabit IP al demeye getiriyorlar! KARDEŞİM! Benim IP Kamera, DNS sunucusu, hede hödöyle işim yok! HAKKIM OLAN, ADAM GİBİ İNTERNET BAĞLANTISI İSTİYORUM! Bunu sağlayamıyorsan, o zaman beni EK MASRAF OLMADAN o CGNAT havuzundan çıkartman lazım! 18 Aralık akşamı test amaçlı 50 download 15 upload yaptırdım. Hayatımdaki EN KÖTÜ internet deneyimi oldu! Windows'taki Speedtest uygulaması (tarayıcı değil) ethernet ile bağlı olmama rağmen hata verdi ya! 19 Aralık sabahı itibariyle Türk Telekom'a nazaran yine kötü ama Türk Net için kabul edilebilir bir bağlantım var. Akşamdan sabaha değişen bu 2 bağlantı arasındaki BARİZ farkı 2 video şeklinde ekledim. İlk videoda hız testi BAŞLAT ekranının tam yüklenmesi 32 saniye, ikincide ise 17 saniye sürdü. Ayrıca ilk videoda Speedtest hata verdi! Modem tp-link VX231 ve daha yeni alındı. Kutudan eve, ev içi tesisat, masaüstü pc, dizüstü pc, 4 adet cep telefonu... hiç bir yerde sıkıntı yok. Sorun tamamen ISS yani Türk.Net kaynaklı! Türk.Net Abone No: 4901678 * EDIT: CGNAT ile ilgili talebimi daha önce kendilerine iletmiştim. Belki sorun port değiştirme ile de çözülebilir. Üçüncü bir seçenek ise santraldaki 8863632099 olan devre numarasını değiştirmek. Port değişirse o devre numarası da değişir belki bilemiyorum. Benim bir numaralı şüphelim kesinlikle CGNAT! ** EDIT 2: Ben tekrar aradım ve port değişikliği istedim. Devre numarasını değiştirmek ancak fiber ile mümkünmüş ve o da burda yok henüz. Sema Hanım 24 saat içinde dönüş yaparız dedi. Umarım olur ve işe yarar... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aebe -- 19 Aralık 2025; 18:53:33 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt