Şimdi Ara

Türk.net Telekom Altyaplı Fiber (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
3
Favori
3.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki bu 100 lük pakette 120-130 mbit alınmasının temelinde ne yatıyor? Bunu farklı turknet kullanıcılarında da görüyorum. Bende yakında fiberli bir eve geçicem ve turknet baglatıcam bu fazladan 20-30 mbit şanslılarından olurmuyum bilemiyorum ama 100 lük paket kullanım extra hız almak cok güzel bişey kanımca.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Backspace7 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuda teknik birimimiz tarafından kontrol sağlandı. Bizim tarafımızdan kaynaklı bir kısıtlama bulunmuyor. Altyapı kaynaklı olduğu düşüncesindeyiz. Bu konuda 94 Mbps hız alan abonelerimizin test sonuçlarını alarak yerleşik operatöre bildirimde bulunduğumuzda fiber paketlerde % 10'luk hız kaybı olacağı bilgisi verildi.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Nedense Turknet 100 mbps pakete herkese 124-125 mb hız veriyor. Sistemden 125 secmisler sanirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Bilerek yapılıyor %10 kayıp olan internetimi btk şikayetiyle yükselttirdim onların elinde ancak türk telekom dışındaki iss'lere bunu dayatıyorlar müşteri kaçsın bize gelsin mantığındalar.

Aynı FTTH altyapı türk Telekom'da 125 Mbps civarı alırken türknet'e geçiş yaptıktan sonra 95 Mbps'i geçmiyordu.Türknet olarak bunun üzerine gidin.

BTK Şikayet öncesi;

Türk.net Telekom Altyaplı Fiber

BTK Şikayet sonrası;

Hat modunuzu değiştirmişler.

• Apartman girişinde fiber buradanda ethernete dönüp evdeki routere giriyor. Bu ethernet bağlantısı Gigabit port olarak değilde Fast Ethernet(100Mbit) olduğu için hızı asla 94 Mbit üstüne çıkmıyor.

Umarım TurkTelekom bu ethernet portlarını GigaBit olarak ayarlarlar

Dostum bu konuda bize kılavuzluk edebilirsen bizde senin gibi aynı yöntemi izleyip düzeltelim biraz bilgi verebilirmisin şikayet süreci hakkında nereye başvurulacak şikayetin konusuna ne yazdın gibi

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Cihazların fotoğraflarını atma şansınız olur mu Samsun da oturan bir arkadaşımız da sizin gibi eve ethernet kablosu ile alıyor interneti ama araya çekilden kablo cat5 olarak döşenmiş malum 100 mbit üstü hızlar vermiyor telekoma ait kabinete baktığı zaman cihazların gigabit portlu olduğu ortaya çıktı uygun ethernet kablosu ile sorun çözülecek şu anda.

• maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Ben router i aşağı götürüp denedim. Kısa kaliteli kablo ile bile roter 100Mbitlik bağlantı kurdu. Laptop router arası 1GB bağlantı oluyor. Kesinlikle swich konfigürasyonu dan ethernet portu 100Mbit ayarlı
    Türk.net Telekom Altyaplı Fiber Türk.net Telekom Altyaplı Fiber

• mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

Cihaz gigabit destekli bir cihazmış zaten hayırlı olsun dediğiniz gibi bir durum söz konusu

Cihaz özellikleri: http://german-electric.net/download/access-systems/ericsson/T720G.pdf

Konunun 16. sayfasında genişçe ele alınmış ilgili PON cihaz kısa yolu paylaşıyorum: https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-fibernet-hipernet-ana-konu--57609021-16

• maxi909 M kullanıcısına yanıt
    Cihazın eth portunu gigaE olarak ayarlama ne yapılabilinir?

• EryiğitOguz kullanıcısına yanıt

Bu doğru mu? Gpon nokia benim de .@turknetdestek

Türk Telekom kullanıp aynı sorunu yaşayan insanlar gördüm. Bu durum ne ile alakalı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gpon ftth TurkNet abonesiyim. Hızım 95i şans eseri birkere gördü.
    Türk.net Telekom Altyaplı Fiberdaha üstünü hiç görmedim. Başkaları nasıl 125 civarı alıyor anlamıyorum.

• Bu konuyu aylardır dile getiriyordum kimse umursamıyordu.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/147318138

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146765164

Bu soruna neden olan temel etken bağlı olunan santral. Hızlar santral tarafından atanıyor. Bazı santraller download hızlarında sınırlama yapmazken, bazıları fast ethernet yani 100 mbps(pratikte 94 mbps) ile sınırlıyor aboneleri. Sıklıkla gördüğümüz 120-130 mbps hızlara ulaşan arkadaşlar bağlı bulundukları santralin hız sınırı uygulamaması sebebiyle bu hızlara erişebiliyorlar.

Bunun haricinde Fttb abonelerinin tamamına yakını 94 mbps ile limitlenmiş durumda. 120-130 da gözümüz yok, tam 100 verseler kabul. Binalara kurulu switchlerin tamamı gigabit destekli cihazlar. Ancak Telekom tarafında portlar fast ethernet(100mbps) olarak konfigüre edildiği için gigabit cihaz bağlansa dahi 100 mbps olarak eşleşiyor.

Konu ile ilgili Tt ve Kiracı operatör destek vermiyor ve sorun yok diyorlar. Halbuki bu bal gibi de bir sorundur. Btk'ya konu ile ilgili şikayet başvurusu yapacağım. Olumlu gelişme olursa editlerim.

• Arazion kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuyu teknik ekibimize daha önce ilettik ancak %10' ana kadar yaşanan kaybın normal olduğunu ilettiler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

Merhaba,

çoğu kullanıcı 130 mbps alıyor. Aynı pakete ve aynı ftth altyapıya sahibiz. Bu 130 alanlar VIP abone mi? Ben 130 da istemiyorum 100 den aşağı düşmesin yeter. Neden 94 mbps hızı zor görüyorum ?

• Arazion kullanıcısına yanıt
    Merhaba, 125, 130 Mbps alan aboneler bağlı oldukları santral kaynaklı bu hızları alabiliyorlar.
  • bir deneme yaparak steam, epicgames ve internet download manager ile dosya indirme testi yaptım sonuçlar aşağıdaki gibi

Steam:

Epic Games:

IDM:

SpeedTest sonucu:

120 mbps civarı hız alan arkadaşlarda benim yaptığım testleri yaparsa saniyede inen mb karşılaştırmış oluruz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.