Şimdi Ara

Turk Net lnternet kesintisine cozum bulamiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Iyi gunler herkese. Neredeyse 2 aydir turk net abonesiyim. Ilk zamanlar hiz vs her sey guzelken 15. Gunden sonra internetin gunde 1 kere gitmeye basladi. En ufak çiselemede internetim gidiyordu. Fakat gerek fiyat gerekse TTNet gibi kan emici firmaya nazaran bunlari kabul edilebilir buldum. Kotunun iyisi diyip kendimi kandiriyordum kisacasi. Simdi son 1.5 haftadir 3 kere uzun sureli internetim kesildi. Ilk kesintiden sonra destek kaydi actim. Neden boyle oluyor acaba fiziksel olarak mi? Gibi cok basitce soru sordum. Fakat yaklasik 7 saatin sonunda gelen internet ve herhangi bir ariza gorunmuyor yaniti ile neyse diyip devam ettim. Gecen aksam yine yaklasik 8 saatlik internetim gitti. Tekrardan destek kaydi actim. Yine iste robot cevap verdi ariza gorunuyor ekiplere ilettik 36 saate sonuclanacak diye. Oysa ben 2. Mesajimi attim bunlara. Dedim ki bunu demenizden ben sunu anliyorum " internetiniz gelir iste 7-8 saate, biz de o zaman kapatiriz destek kaydini " bana bu sekilde yaklasmayin, ariza ne onu ogrenmek istiyorum. (Ariza oldugunu da dusunmuyorum da neyse) o gun ogleden geceye kadar bekledim. Gece 2 de pes edip uyudum sabah kalkinca internet gelmis ve ayni sekilde turk netin sitesine girince destek kaydinin, benim yazdigimi hic okumadan kapadiklarini fark ettim. Yine sineye cektim cunku gercekten bu fiyata bu hiz turkiye sartlarinda bulunmuyor. Benim diger musterilerin aksine hiz sorunum da yoktu. 35mbit deniliyor ama genelde 30mbit aliyordum. Modem resleyince 35 oldugu oluyordu. Buna nazaran twitch de yayinlanan canli turnuvalari bile %80 oraninda 720p, 1080p de izliyordum. Yine neyse diyip gecistirdim. Bugun 3. Kez kesildi ve yaklasik 4 saattir internetim yok. Tekrardan ayni mesaji attim ama okumadiklarina adim gibi eminim. Turk net e gecmeyi dusunenlere sunu demek istiyorum. Turk netin arayuzune girip ben destek kaydi olusturabiliyorum ne kadar destek sunmasalar dahi. Fakat bu evde ben olmadigim zaman ailemin ne destek kaydi acacak, ne bunlarla ilgilenecek, ne de online sitelerine girebilecek bilgileri var. Telefon ile ulasmak imkansiz, destek beklemek imkansiz. Ben ilk gectigim vakit cok memnundum forumda eski girdilerime bakarsaniz gorursunuz. Fakat su an kesinlikle tavsiye etmiyorum. O kadar sovup sinirle ciktigim ttnet e geri donmeyi dusunmuyorum ama superonline i aradigim zaman 16mbit verebileceklerini soyluyor. Turk net oyle bir firma ki turk telekom a sukur ettirir.

Not : mobilden yazdigim icin yanlis telafuz vs varsa affola. Ayrica sunu da demek istiyorum ki benim normalde internet paketim yok telefonda. Ailemin de internet paketi olmaz ise eger, ben internet gittiginde kimi arayacagim? Numaradan ziyade cevap internet kafe gibi. Turk net gidip twitch tarzi platformlardaki soytarilari besleyip bizden almaya devam etsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kontrol için beklemek zorundasınız maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigcrysis93 -- 27 Nisan 2020; 22:25:31 >
  • Beklemek sorun degil de insanlari boyle dinlememeleri zoruma gidiyor. Kac saat oldu internetim yok. Uyuyup uyandiktan sonra internet gelirse sayet sanki bu olay hic olmamis gibi hattin guncel durumunu atip destek kaydini kapatacaklar. Zoruma giden bu. Sorun bendeyse soyleyin diyorum yok, fiziksel mi diyorum yok. Heralde kendi beceriksizligimiz dememek icin kiviriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • austri9 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba modem uzerinden hat bilgilerini ve turknet mobil uygulama üzerinden teknik bilgiler kısmının resmini buraya atabilirmisiniz
    Ayrıca ankastre den evinize gelen kabloda ek filan varmı tesisatınız yeni mi ? eski mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    Merhaba. modem üzerinden hat bilgileri şu şekilde

Turk Net lnternet kesintisine cozum bulamiyor

buradaki snr margin zaman zaman 20 ye çıkıp, 8 civarına inebiliyor pek bilgim yok.

kablolama kısmı ise şöyle diyeyim kablolar yaklaşık 2011 den beri var. Direğin orada ufak bir çalı çırpı kablonun üzerine devrildi fakat herhangi bir kopma vs söz konusu olmadı. ek yapmadık. kablonun üzerindeki dalın hafif baskısı etki eder mi bilmiyorum. bildiğiniz siyah telefon kablosu kullanıyorum. yakın zamanda cat6 kablolama yaptıracağım.

onun dışında türk net mobil yok fakat siteden bakınca bilgiler şu şekilde

Durum Kullanıcı 5 saat 7 dakika ONLINE
    Fiziksel Durum (VAE) AÇIK
    Santral ( Burada kendi oturduğum semtin adı yazıyor )
    İP ADRESİ 100 lü başlayanlardan
    Modem Buluşma Modem Buluşuyor - VDSL
    İndirme Hızı 34 Mbps
    Yükleme Hızı 5.99 Mbps

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Merhaba modem uzerinden hat bilgilerini ve turknet mobil uygulama üzerinden teknik bilgiler kısmının resmini buraya atabilirmisiniz
    Ayrıca ankastre den evinize gelen kabloda ek filan varmı tesisatınız yeni mi ? eski mi ?
    Dediğim gibi bu modemin arayüzünde desteklediği hız bazen 88 leri 90 ları görüyor. snr margin de o sıralar 20 civarıydı diye hatırlıyorum. aynı bu hızdaydım. fakat son 2 haftadır sıkıntı çekiyorum. tesisat ile hiç bir şekilde oynama yapılmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turk Net Twitter Problemi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam snr şuan çok düşük kablo kaynaklida olabilir Turknet kaynaklida bende öncelike kabloyu yenileyin

Kopma olması lazım hattinizda birde crc hatalarıda fazla kaç günlük hata onlar başka modem ile deneme şansınız varmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 28 Nisan 2020; 18:15:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Teknisyeni

Hocam snr şuan çok düşük kablo kaynaklida olabilir Turknet kaynaklida bende öncelike kabloyu yenileyin

Kopma olması lazım hattinizda birde crc hatalarıda fazla kaç günlük hata onlar başka modem ile deneme şansınız varmı
    Hocam sağ olun cevap için. Bugün ben internetten kablo siparişi vereyim madem. Fakat biliyorsunuz ki sokağa çıkma yasağı var, normal bir kullanıcı ( pek fiziksel bağlantıdan anlamayan ) becerebilir mi kablo çekmeyi?

şu an kopmam yok fakat yaklaşık 1 saat önce bütün ışıklar yanarken internete girilmez oldu, modemi kapatıp açınca tekrar geldi. crc hatalarının kaç günlük olduğu konusunda fikrim yok. Maalesef başka bir vdsl modem de yok elimde fakat yakın bir tanıdıktan temin etmeye çalışır denerim. Snr modem ile kaynaklı da olabiliyor mu? Modemimin markası da asus n16.

• Merhaba kablo almadan modem ile bir deneyin bendede aynı modem var direkte ankastre kutusu olması lazım sizin yapmanız zor olabilir ortalık düzelene kadar kullanın kopma yoksa
    Modem bazen yanlış gösterebilir son sürümü yazılımı yukleyin telekom kaynaklida olabilir öncelikle başka modem ile deneyin Turkneti sıkışıtırın incelesinler en son çare kabloyu değiştirin modemin arayüzünden attınız o değerlerin orda sarı yazı ile saat yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 28 Nisan 2020; 18:25:50 >
  • Bilgisayar Teknisyeni kullanıcısına yanıt
    İyi geceler kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. 10 dakika önce internetten snr değerleri vs. video bakarken asus modem için snr sabitlemeyi gördüm. Türk telekom da iken benim internet hızım 24mbitti 24 mbit in hepsini alabiliyordum, speedtest de 23 civarı çıkıyordu. o sıralar snr değerim 20 civarıydı 24 mbit te. TürkNet aynı şekilde ilk geçtiğim vakit snr yine 18-22 arasıydı. Hızım da 35mbit ti 33 civarı speedtestten alıyordum. Şimdi 35mbit hatta var iken ben modemi sabitleyeyim dedim ne olacak diye. 16Db ye sabitledim ve internetim şu an 12mbit oldu. Fakat önceden 6-7 dk da gelen internet şimdi 30 sn sürmüyor gelmesi. Türk telekom da iken en fazla 1dk da geliyordu TürkNet e geçtim geçeli 6-7 dk sürüyordu. Her neyse benim demek istediğim ISS den ISS ye fark ediyor mu snr değerleri? Ben TürkNet e geçince türk telekom benim olduğum portu çıkarıp başka bir porta takmış olabilir mi? Çünkü internetim şu an rezil durumda. Snr sabitleyicisini devredışı bıraktığım zaman internetim gelmiyor. Aöf sınavları olduğu için ayın 7 sine kadar 12mbit de olsa idare edeceğim fakat eğer ISS den ISS ye fark ediyor ise direkt olarak aboneliği sonlandıracağım. Eğer fark yok ise haftasonunu geçince elektrikçi bulup yeni hat çektirmeye çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi austri9 -- 29 Nisan 2020; 1:25:36 >

Merhaba, yaşadığınız sorunu arkadaşlarımın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.