Şimdi Ara

'Türk Malı' bilgisayar geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de teknoloji eğitiminde yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen CPU Turkey 2008 yarışmasının ödül töreninde "yerli malı" bir bilgisayar üretileceği duyuruldu.

'Türk Malı' bilgisayar geliyor

TÜBİDER (Bilişim Sektörü Derneği), yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye'deki gelişimine destek olmak, gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak, yenilikçilik ve uzaktan eğitim konularında kamuoyunda bilinç oluşturmak, Türkiye'deki yenilikçi ürün geliştirme akademik çabalarını desteklemek amacıyla ‘TÜRKİYE İŞLEMCİSİNİ TASARLIYOR’ başlığıyla düzenlediği İşlemci Birimi (Processor Unit) tasarlama yarışmasının finalistlerini ödüllendirdi.

Yarışma, Sanal İşlemci Tasarımı, FPGA ile Fiziksel İşlemci Tasarımı, Akademik Yenilikçi Gömülü Sistem Tasarımı kategorilerinde düzenlendi.

Avea'nın sponsorluğunda, CeBIT Bilişim Eurasia etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen "CPU Turkey 2008" yarışmasının ödül töreniyle finalistler “Bilişim Sektöründe AR-GE ve Yenilikçilik” panelinin ardından düzenlenen törende ödüllerine kavuştu.

"Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor" ana sloganı çerçevesinde hayata geçirilen CPU Turkey 2008 yarışmanın ödül töreninde bir konuşma yapan Avea Ar-Ge Direktörü Fuat Ertüzün, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin yanında olduklarını ve özellikle Ar-Ge konularında onların yaratıcıklarını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Tamamı “Türk Malı” Bilgisayar Geliyor

Ekim 2007'de başlayan ve Türkiye'deki üniversitelerden 103 çalışma grubunun katıldığı yarışmada finale kalan 18 tasarım, uluslararası arenada da ilgi çekmesine paralel olarak, yarışmacı üniversite öğrencilerine yurtdışından iş teklifleri geliyor. Öte yandan gelecek yıl düzenlenecek olan "CPU Turkey 2009" yarışmasına yeni bir kategori daha eklenerek, CPU'su, tüm çipleri ve işletim sistemi ile tamamen “Türk malı” olacak bir eğitim dizüstü bilgisayarı tasarlanması planlanıyor.

http://cnetturkiye.com/cebit/113-cebit/1535-turk-mali-bilgisayar-geliyor

• Bu gibi konulara destek verilmesi çok güzel. Tabii ki tasarlayacakları veya yapacakları işlemciler intel-amd gibi büyük firmalarla şuan yarışmayacak ama desteğin devam etmesi halinde Türkiye de, sonu olmayan teknoloji yarışında önemli bir konumda olabilir.
  • Erke Dönergeç i ne oldu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Erke Dönergeç i ne oldu??

duyduğuma göre hayla dönüyormuş
  • Türkiye'de daha yarı iletken teknolojisi yokken bu tip bir çalışma proje olmanın ötesine ancak prototip olarak geçebilir...gavurun 100$ a satıp kar ettiği bileşeni biz burada anca 5 katına imal ederiz...ama tabi "yaptık" demek bir başarı ve gurur kaynağı, o başka:)
  • Beyin göçü olmasında başka birşey istemem.
    Ülkemizde bu tarz gelişimlerin olması gurur verici.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

Beyin göçü olmasında başka birşey istemem.
    Ülkemizde bu tarz gelişimlerin olması gurur verici.

+1

böyle gelişmeler insanı mutlu ediyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mutlu ediyorda intel ve amd ile baş edebilir mi?
  • sizce? tasarim asamasinda kalir, uretim satis amacli dusunmuyorlardir her halde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

sizce? tasarim asamasinda kalir, uretim satis amacli dusunmuyorlardir her halde.

+1

zaten ülkeye faydalı olacak bir proje olursa mutlaka önü kesilir!
  • herkes bu kadar farkındayken olan bitenin nasıl oluyorda ......................................................... v.s v.s.

neyse dahasını anlayan anladı.
  • üretsinler de ona göre tebrik edecem. işlemci üretmek kolay bir iş değil. Milyar dolarlar dönüyor burada. Türkiye daha araştırma ekibine ayırdığı bütçe bile o kadar değil.
  • İnşallah başarılı olur diyelim ama daha çalışma prensibi belli, mekanik bi araba motoru üretip kendi arabamızı yapamayan ülkeyiz ne yazık ki. birkaç üniversitenin böyle çalışmaları pek ümitlendirmiyor beni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geldiler

İnşallah başarılı olur diyelim ama daha çalışma prensibi belli, mekanik bi araba motoru üretip kendi arabamızı yapamayan ülkeyiz ne yazık ki. birkaç üniversitenin böyle çalışmaları pek ümitlendirmiyor beni.

aynı fikirdeyim, bazen dehşet atak yaptığımız alanlarda oluyor ama bu konuda değil.
  • aslinda devrim isminde kendi arabamizi yaptik ama seri uretemedik.
    ortaya cikan projeleri askeriye filan kullanir bizi dusunmezler.tubitak zaten cip vs uretiyor askeriye icin.Turk mali bilgisayar diyor desktop pc demiyor.Almanya, ms windows bilgi sizdiriyor diye siemens'e isletim sistemi yaptirmisti belki bunu da boyle bir sey icin istiyorlardir.
  • almanlar japonlar yaptıda sıra bize geldi sanki
    amerikalılardan başkası işlemci yapmıyor.japonlar yeni başladı.cell i yapıyorlar.
    onun haricinde pc işlemcisi dünyada yok.
    bizimkiler tamamen hikaye.bi mp3 e işlemci yapsınlar yeter
  • AMD - AVEA gibi firimalar boşuna sponsor olmuyor bu tür şeylere. Beyinleri direk kapıyorlar. AMD beyin göçü sağlayabilir

Ama türklerin yapması gurur veriric. Çok sevindim... daha evvelden TUBITAK ın bir işlemcisi çıkmıştı. Üstüne Atatürk halogramı koymuşlardı hatırlıyorum. TUBITAK hiç o konudan bahsetmiyor.... Nedendir bilinmez...
  • Ya zaten bu işlemciler senin kullandığın pclerde olmayacak, roketlerde, tankların ateşleme sistemlerinin yerlileştirilmesinde kullanılacak. Merak etmeyin işlemci tasarlayan adamlar sizden iyi biliyor intel ve amd'yle rekabet edemeyeceklerini.
  • bilmediklerini söyleyen yok zaten.
    ama bunu duyup türkiyede de işlemci yapılıyor veya 5-10 seneye kadar yapılır zanndenler için yazdım.
    askeri olarak aselsan baya iş yapıyor ayrıca bildiğim kadarıyla.
    ama para bireysel ürünlerde
    mp3 dvd pşayer felan buralardan başlayacağız.
    sonra (20-30 yıl sonra bellllllllllllllki) bizde yüksek teknoloji ürünü işlemci yaparız.
  • Şimdiye kadar maalesef ne otomotiv ne elektronik alanında isim yapmış bi markamız olmadı.(tofaş ve anadolu söylemeyin.)Bari bilişimde bişeyler olsa.

Varsa yoksa tekstil-inşaat.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.