Şimdi Ara

Türk ISS'leri ve şu garip kulunuzun İSS'ler ile imtihanı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığını Türk Telekom seçtim, çünkü ileride yazacağım soruna temelde Türk Telekom sebep olmaktadır. Çıbanbaşı... Ancak her İSS ile ilgili deneyimlerimi aktaracağım. Hazırsanız başlayayım...  


    Türksat:

    Bir sorun çıkana kadar süper firma. Bir sorun çıktığında kasmayın. İptal edin. Çözemezler. Hele ki karmaşıksa asla. Şirkette Türksat kullanmaktaydım. Babam vefat etti. İmza yetkilimiz annem oldu. Bir yıl sonra Cuma günü Türksat'tan telefon: "İmza yetkilinizin kimlik bilginize ulaşamıyoruz. Yeni imza yetkiliniz Pazartesi gününe kadar müşteri merkezimize şahsen imza sirküleri ile gelip kimlik bilgilerini güncellemez ise internetiniz iptal olacak." Corona var. Yeni imza yetkilisi olan annem 65 yaş üstü. Sokağa çıkma yasağı var. Bunu söyledim. "Mail atıp faks çeksek, yasak bitene kadar bekleseniz, yasak bitince gelse olur mu" dedim. "Olur" dediler. Hem mail attım. Hem faks çektim. Sonra ise hattımı iptal ettiler.  İtiraz ettim, şikayet ettim. Nafile.


    Annemin evinde de Türksat var. Annem Ankara'da değildi. Onun modemi alıp ofise koydum. Çalışıyor. Tabii ofisimde hat tanımı olmadığı için 10mbit download / 5mbit upload çalışıyor. Ama çalışıyor. Ben de "4 ay 4 aydır" dedim. 4 aydır annemin kullanılmayan internetini ofiste kullanıyorum düşük hızla.  Türksat aylık 85 liradan, 4 ayda 340TL daha emikleyecekti beni. Emikleyemedi. Kendi bilir.


    ----------------------


    Türknet:

    Annem yakında gelir. Büroya internet koymak lazım. Evde Türksat var. 100mbit download / 5mbit upload. 5mbit upload evde bile sıkıntı oluyor. Ofiste daha çok sıkıntı oluyor. Hiç olmazsa 10-15mbit upload olsa, 50mbit download ofiste fazla fazla yeter. Kota da uyar bana ofiste. 200gb mesela. Yeter fazlası ile. Ama upload hızı önemli. Neyse, araştırmaya başladım ve Türknet'in eğer aktif altyapısı içinde isem yüksek upload verdiğini okudum. Hemen aradım kendilerini. Benim için upload'un önemli olduğunu danışmana anlattım. "Sizin hız testinizde 50mbit internet hızı alabileceğimi görüyorum. Bu durumda ben sanırım aktif altyapınızın içindeyim" dedim. "Evet öyledir" dedi. Kafama tüküreyim. Ne fikir yürütüyorsun. Mal mal konuş. O baksın söylesin. Değil mi yani? Neyse. Fikiri ben yürüttüm ya, o yanlış yönlendirse bile suç bende.  Neyse, buna binaen hemen gittim ikinci el Tp-link VR900 modem aldım babalar gibi. 420TL. Zaten Router lazım ofise. "Türknet patlarsa router yaparım" dedim. Ki patladı. Türknetten aradılar ertesi gün. "Başvuruyu ofise yapmışsınız ama bireysel başvuru bu. Bunu kabul edemeyiz, sizi kurumsala aktarıyoruz" dediler. "Ama ofisteki şirket kapanıyor ve ben bir süre şirket kurmayacağım. Orası ofis de olsa, ortada şirket olmadığı için şahsım adına olmalı internet, kurumsal taraf şahsa fatura kesebilecek mi?" dedim. "Keserler" dediler. Beni kurumsala attılar. Onlar aramadan ben aradım kurumsalı. Kurumsal da "siz şahıssınız biz size hizmet veremeyiz, sizi bireysele atıyorum" dediler. Geri bireysele şutladılar. Paslaşıyorlar bildiğin. Top olduk iyi mi? Neyse, bu arada ben kurumsal tarifelerine baktım. O arada da Türknet'in kendi sitesinde aktif altyapının olmadığı yerlerde 50mbit internet için 10TL fiyat farkı aldıklarını gördüm. Benden de bu fiyat farkını istemişlerdi. Demek ki ben aktif altyapıda değilmişim. Kendi kendime anladım. Türknet yetkilisine kalsak ayvayı yedik yani. Neyse, geri aradım bireyseli bu sefer Bilal'e anlatır gibi anlatıp sadece adres verip sordum. Onlar da maksimum 4mbit upload alabileceğimi söyledi. Zaten Türksat 5mbit upload veriyor. Türknet macerası bitti.  Modemden de router yapacağım. Direkt router alsam 320 liraya falan alırdım. Neyse. 100 lira için kimseyi germeyeceğim.


    Bu arada size tüyo: Müşteri değilseniz zart diye müşteri himzetlerine bağlanabiliyorsunuz. Müşteri iseniz bağlanamıyorsunuz. O yüzden müşteri hizmetlerine bağlanmak istiyorsanız, sistemde kayıtlı olmayan bir telefon numarasından arayınız. TÜRKNET: SİZ ÇAKALSANIZ, BİZ DAHA ÇAKALIZ CANIM.  

    ---------------------


    Bu noktadan sonra sırası ile Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Millenicom ve birkaç tane daha küçük İSS'yi aradım. Hiçbiri 4mbit üstü upload vermiyor. SUÇLUSU TÜRK TELEKOM. BU KADAR MI STANDARTI DÜŞÜNEN, KALIBIN AZ DIŞINA ÇIKANI ORTADA BIRAKAN, KABIZ BİR FİRMA OLUR. Lan al 20-30 lira fiyat farkı ver 12.5mbit upload'u. Çok az kişi alır. 50/12.5 için 30TL farkı kaç kişi ödeyecek? Şanın yürürdü. Hiç kafa çalışmıyor. Neyse...

    • Vodafone bölgemde Türksat altyapısı kullanıyor. 4mbit upload veriyor. Türksat 5mbit veriyor.
    • Diğer tüm İSS'ler, Türknet de dahil, Türk Telekom altyapısı kullanıyor ve hepsi 4mbit upload veriyor. Fiyat farkı ile kotalı dahi olsa bir upload paketi falan da satmıyorlar. Çünkü Telekom vermiyor. Telekom vermediği için de bu zavallılar veremiyor. Aslında çıbanın başı Telekom.
    • Müşteri temsilcisine ulaşması en kolay firma Vodafone ve Türksat. Sonra Superonline, sonra Telekom, en son da TürkNet. Millenicom acayip hızlıydı. Ama sonuçta Millenicom. Ne kadar yoğun olabilir ki yani?  
    • Turkcell Superbox ile belirsiz hızda bir internet verebiliyor. Acayip yüksek ping, belirsiz ve dalgalanan 4g internet hızı, Ankara'nın göbeğinde niye yani? Yozgat'ta olsam anlayacağım da, Ankara'nın göbeğindeyim lan. 1km ötede Sheraton var. Burnumun dibinde MNG binası alt komşum Kuzu inşaat falan. Balkondan tükürsem Filistin Caddesine düşer (dünya tükürme şampiyonu belki yetiştirir). Neyse. Ona da almayayım canım dedim. Fiyatlar da tabi biraz acayip.


    ---------------------


    Sonra geri döndük Türksat'a... Türksat'ta 10mbit upload paketi tanımlatılabiliyormuş. Müşteri hizmetlerinin haberi yok. İnanılır gibi değil. Docsis 3 modemin varsa, 10mbit, 100gb upload kotası 20TL. 90TL 250gb kotalı 50mbit internet + 20TL 10mbit 100gb upload + 5TL statik ip = Aylık 115TL'ye 50mbit download, 10mbit upload sahibi olacağım gibi gözüküyor. Al bir kaya, nerene dayarsan daya. 2020 Türkiye'si. Ankara'nın merkezi. Durum bu.  


    Şirkette interneti iptal ettiklerinde kablotv'yi iptal etmemişler. Onu iptal etmeden şahsıma internet bağlatamıyorum ofiste. Müşteri hizmetlerini aradım. İptal ettirmek istediğimi söyledim. İmza sirküleri tarihi numarasını sordu. Size üye olurkenki şu yılınki olsa gerek diye söyledim. O değil dediler. Daha mı yeni, daha mı eski diye sordum. Söyleyemem dediler. LAN BEN NEREDEN BİLEYİM SANA ÜYE OLURKEN HANGİ İMZA SİRKÜLERİNİ VERDİĞİMİ!? İMZA SİRKÜLERİ MAKSİMUM 3 YILDA BİR DEĞİŞİR. Bizim durumda yılda bir değişiyor. Bilmemkaç yıllık üyeyim. Üye olurkenki sirküleri soruyor. Legal bile değil. Zira o sirküler artık geçerli değil. Türksat da böyle bir firma.


    Yarın Türksat'a gideceğim. Bir abla var tanıdık. "Yap şu işimizi" diyeceğim Türk usulü. Annemin imza yetkisi ile o üyeliği iptal ettireceğim. Komik ama böyle yani. Böyle kele böyle tarak. Türk usulü İSS'ye Türk usulü müşteri...


    ---------------------


    10mbit upload için attığım taklaya bak. Utanmaları lazım. Zerre utanma da yok. Hepsi iri firmalar. İç iletişimleri sıfır. O ona atıyor, öbürü öbürüne. Senin bir sorunun varsa arada kaynıyor. Müşteri hizmetlerine kalıp ezberletmekten öte eğitim veremiyorlar. Onlar da arada kalıyor. İSS'lerin siteleri çok kafa karıştırıcı. Upload hızları bile çoğunda yazmıyor. Aslında bu kadar zor olmamalı yani. Ki ben bu işi bayağı iyi bilen biriyim. İşi pek bilmeyen birinin kafası çok karışır.


    Şimdi, madem durum bu, o zaman şöyle diyorum: biz de şerefsiz olalım teyzemin evladı. Hayın olalım, güvenilmez olalım, Türk İSS'Sİ GİBİ OLALIM! Angara bebesiyim her yerde vuruşum ulan! Neyse, niyetim şu: şu interneti bir alayım, ofiste genç bir komşu var iki üst katta. Yüzde doksan Türksat üyesidir. 50mbit/5mbit standart üyedir. Ona gideceğim, "Hacı internet birleştirelim. Bende 50mbit/10mbit var. Senin 50/5 ile birleştirelim, 100/15 ortak kullanalım. Ben akşam yokum. Sen gündüz yoksun. Ne dersin?" diyeceğim. "Yapılamaz" demeyin. Linux server + router ile yapılabiliyor. Linux server da Raspberry pi. Bitti. Geri kalanı balkondan cat6 sallandırma.


    Türk İSS'leri bu muameleyi hak ediyor. Hiç kusura bakmasınlar.   İkili kurduktan sonra okeye belki üçüncü, dördüncüyü de alırım. Belli olmaz. 200/25 internet fena olmazdı hani.  Kaçak İSS dağıtıcısı yapacaksınız beni kendi elinizle. Allah da bin belanızı versin.  


    PS: Türk Telekom'a da sallamamı yapmadan geçmeyeyim:

    3 yıl önce fabrikada 12 yıldır kullanmakta olduğumuz bireysel interneti kurumsal üyeliğe geçmek için iptal ettik. Kurumsal başvuru yaptık. Bölgenizde altyapı yok, hizmet veremeyiz dediler. 3 gün önce interneti iptal ettiğimizi, aynı yerde kendilerinden 12 yıldır hizmet aldığımızı söyledik. Saha ekibi yolladılar. Çözemediler. Hizmet haritalarında bizim bina altyapısız gözüküyor. Sorunu iki ay çözemediler. Bölgede Türknet gibi firmalar da türk telekom altyapısı ile hizmet verdiği için onlar da bize hizmet veremedi. En sonunda koçum vodafone'dan bir hat aldım bol internet paketli. 100TL'ye ikinci el usb girişli bir modem. 80TL'ye bir VINN. Bitti. Verdim interneti fabrikaya.  Allah Telekom'un belasını versin.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Ekim 2020; 23:56:50 >







  • Türkiye'de hangi hizmeti sunan, satan hangi firma olursa olsun, memnun kaldığım bir firma hatırlamakta zorlanıyorum. Alanında uzman, yeterli bilgiye ve disipline sahip herhangi bir firma da hatırlamakta zorlanıyorum. Dolayısı ile gördüğüm hiç bir şey ne yazık ki beni hiç şaşırtmıyor. Bu gerçekten çok kötü bir durum. Türkiye'ye hoş geldiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 30 Ekim 2020; 7:1:47 >
  • Bugün başka bir alternatif geliştiremediğim için Türksat'a üye oldum. Şirket kablo TV üyeliğini iptal etmeden aynı adrese üye yaptılar çok şükür. 150TL'ye Infinity 401 modem aldım. Şirket kablo TV üyeliğini de iptal ettireceğim annem gelince.


    Bu arada Şirkette kullandığımız iki telefon hattı da iptal olmuştu. Önümüzdeki ay onların bir yılı doluyor ve kendi üzerime o hatları alabiliyormuşum. Telekoma başvurup o hatları kendi üzerime alacağım. Ertesi gün gidip hatları Türksat'a geçireceğim. Çünkü en düşük tarife 25TL. İki hattan 50TL. Ama Türksat'ta internet üyeliği varsa, modem üzerinden aynı hatlara hizmet verebiliyor Türksat. İki hattın aylık maliyeti 12TL olacak. Buradan 38TL avantajım oluyor ve biri 25, öbürü 45 yıllık iki hattı geri almış oluyorum. 45 yıllık hattın anısı var. Onu kesin alacağım da, öbürüne de bakacağım. Öbürü şirketin faks hattı idi. Onu da açık tutsam bir süre daha iyi olur. O yüzden sanırım iki hattı da alacağım.


    100mbit yüz güldüren cart curt'a üye oldum. Akşam 7'ye kadar 100mbit. Sonra 25mbit. İşyeri olduğum için bana uygun. Aylık 86TL. Bu tarifeye aylık 20TL'ye upload'u 10mbit'e çıkartacağım. İki telefon hattı 12TL. Statik IP 5TL.


    Toplam 123TL'ye 10mbit upload, iş saatleri içinde 100mbit, iş saatleri dışında 25mbit download ve iki telefon hattı.  TV üyeliği de var da, ne yapayım TV'yi? 10mbit uploada para ödediğim için, akşam saati de olsa upload hızım düşmeyecek (100gb upload kotasını doldurana kadar). Upload kotasını doldurursam upload hızım gündüz 5, akşam 2mbit'e düşecek. Hayırlısı be gülüm.  


    ---------------------


    Upload hızımı insan hızına çıkarmak için yediğim kazığı telefon hatlarından çıkarıyorum özetle. Modeme de kira ödemiyorum. O rezil alete kira ödenmez abi. Benden söylemesi.  Modem olarak iyi modem. Router olarak sefil bir alet. Evimde var. Oradan biliyorum. Türksat'ın şu anda verdiği en iyi modem. Netmaster Infinity 401.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.